Χρήστες OnLine

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Η ιστορία και γεγονοτα της ΕΥΠ - Μήπως θα πρέπει να αλλάξουμε άποψη; .. Πως οι ανικανοι πολιτικοι ξεπουλησαν την χωρα και την ΕΥΠ..!!!

Στο τεύχος 9 του Περιοδικού "ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ" , υπάρχει άρθρο με τίτλο "ΕΥΠ – Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΩΝ". Με την άδεια του συγγραφέα (Όμηρου Φωτιάδη) το δημοσιεύω.

Θέτω το ερώτημα: μήπως θα πρέπει να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας για την ΕΥΠ?


ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΕΔΩ





Εμείς θα σταθουμε σε ορισμενα σημεια του κειμένου :

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

ΙΜΙΑ 1996
Ενώ η ένταση και η κρίση μεταξύ της Ελλάδα και της Τουρκίας κορυφώνονταν, και ο Ελληνικός Στόλος ελάμβανε θέσεις μάχης στο Αιγαίο, Μονάδες του Στρατού βρίσκονταν κυριολεκτικά με το δάχτυλο στην σκανδάλη, ο τότε Αρχηγός της ΕΥΠ, Ναύαρχος κ. Βασιλικόπουλος, ζήτησε ακρόαση από τον τότε πρωθυπουργό, κ. Κ. Σημίτη, μια μέρα πριν την αποβίβαση των Τούρκων στρατιωτών στα Ίμια. Ούτε κάθισμα δεν πρόσφεραν στον κ. Βασιλικόπουλο κατά την διάρκεια της αναμονής του… ο Κ. Σημίτης απαξίωσε να δεχθεί τον Αρχηγό της ΕΥΠ. Ο Βασιλικόπουλος εκλιπαρεί να δει έστω κάποιον Υπουργό, καθώς τα ζητήματα που θέλει να θέσει είναι επείγοντα και υψίστης σημασίας…

Γιατί επέμενε ο κ. Βασιλικόπουλος τόσο έντονα να δει τον Σημίτη;
Η ΕΥΠ από μήνες πριν ήξερε με κάθε λεπτομέρεια τις κινήσεις και τα σχέδια των Τούρκων και είχε ενημερώσει τα αρμόδια όργανα της κυβέρνησης.

Με το ξέσπασμα ης κρίσης, η ΕΥΠ κινητοποίησε κατάλληλα δεκάδες πράκτορές της στο εσωτερικό της Τουρκίας. Ακόμη και μέσα στα άδυτα του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου Στρατού. Γνωρίζαμε κάθε λεπτομέρεια, κάθε κίνηση των Τούρκων. Η ΕΥΠ κατάφερε και υπέκλεψε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ υψηλόβαθμων Τούρκων στρατιωτικών, στην οποία δίνονταν εντολή να μεταφερθεί ομάδα κρούσης Τούρκων κομάντος από την Κωνσταντινούπολη για να καταλάβει μια από τις νησίδες των Ιμίων.

Υπήρχε όλος ο χρόνος, να αποφύγει η Ελλάδα την ταπείνωση και τα μελλοντικά σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει μέχρι σήμερα. Απλά πράγματα… η μία νησίδα των Ιμίων ήταν αφύλαχτη. Οι Τούρκοι το γνώριζαν και την κατέλαβαν με μια επιχείρηση «αποβίβασης» η οποία ήταν για γέλια. Εάν άκουγαν τον κ. Βασιλικόπουλο, οι Τούρκοι ποτέ δεν θα πατούσαν στα Ίμια. Δεν θα φτάναμε να υποστείλουμε την Σημαία μας, ούτε να λέμε μέσα από το βήμα της Βουλής «ευχαριστώ» στους αμερικάνους.

Επίσης, ολόκληρη η αιχμή του δόρατος του Τουρκικού Στρατού στον Έβρο, η 9η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία, η οποία είχε λάβει επιθετική διάταξη και προχώρησε στους χώρους εφόρμησης της, είχε κωλύσει μέσα στα πλημμυρισμένα νερά του Έβρου. Όλα τα άρματα των Τούρκων, βρίσκονταν κάτω από το νερό μέχρι το ύψος του πύργου τους. Η Ελλάδα είχε στρατηγικό και τακτικό πλεονέκτημα ανέλπιστο. Η καλύτερη Ταξιαρχία αρμάτων του Τουρκικού Στρατού, ήταν ακίνητη και έτοιμη να καταστραφεί σε λίγα λεπτά από το Ελληνικό πυροβολικό. Η παρακώλυση της Ταξιαρχίας, έφερε σε τεράστια ταραχή τις Τουρκικές δυνάμεις. Ανατράπηκαν όλα τα επιθετικά τους σχέδια. Η καταστροφή τους σε περίπτωση σύγκρουσης στον Έβρο θα ήταν θέμα ωρών.

Πλήθος άλλα στοιχεία είχε στην διάθεσή του ο Αρχηγός της ΕΥΠ. Η ΕΥΠ είχε ενεργοποιήσει εκατοντάδες πράκτορές της μέσα στα βάθη της Τουρκικής ενδοχώρας. Στρατηγικές γέφυρες, κέντρα διοίκησης, υποδομές, τηλεπικοινωνίες και εκατοντάδες άλλοι στόχοι, ήταν έτοιμοι να καταστραφούν, προκαλώντας πραγματικό χάος στην Τουρκία. Αρκούσε μόνο η εντολή ανάληψης δράσης.

Οι Έλληνες πολιτικοί προϊστάμενοι του κ. Βασιλικόπουλου απαξίωσαν να μιλήσουν με τον Αρχηγό της Ελληνικής Μυστικής Υπηρεσίας, τις τόσο κρίσιμες αυτές ώρες. Εάν ο κ. Βασιλικόπουλος εισακούονταν, η τροπή των γεγονότων θα ήταν πολύ διαφορετική. Σε καμία περίπτωση η Τουρκία δεν θα έβγαινε κερδισμένη σε κανένα επίπεδο.
Χάσαμε στα Ίμια τρεις λαμπρούς αξιωματικούς μας, με την πτώση του ελικοπτέρου μας. Πιθανόν το ελικόπτερό μας να καταρρίφθηκε από τους Τούρκους κομάντος στα Ίμια.

Η επίσημε εκδοχή ήταν ότι κατέπεσε 1.5 μίλι μακριά από τα Ίμια. Ποτέ δεν είπαν ότι το κράνος ενός πιλότου βρέθηκε μήνες αργότερα στα δίχτυα ενός ψαρά της Καλύμνου δίπλα στις ακτές των Ιμίων. Όσοι γνωρίζουν πως είναι τα κράνη των πιλότων θα βγάλουν μόνοι τους τα συμπεράσματά τους…


Το Ποντιακό Αντάρτικο
Η ΜΙΤ, η JITEM (η χωροφυλακή), η Κρατική Ασφάλεια και άλλες υπηρεσίες πληροφοριών που διαθέτει η Τουρκία, αδυνατούν να ελέγχουν την δράση των Ελλήνων κατασκόπων.

Ο εκνευρισμός των Τούρκων είναι πολύ μεγάλος, καθώς ταυτόχρονα στον Πόντο εμφανίζεται τοπικό «Αντάρτικο Σώμα» από Τούρκους υπηκόους που μιλούν όλοι Ποντιακά. Αρχηγός τους είναι μια 28χρονή κοπέλα… η πολυάριθμη αυτή ομάδα δεν έχει σχέση με τις κουρδικές οργανώσει και τις ακροαριστερές.

Θυμίζει το «Ποντιακό Αντάρτικο» του 1920, όταν πάνω από 25.000 Πόντιοι συμπατριώτες μας, απομεινάρια της πάλαι ποτέ «Αυτοκρατορίας των Κομνηνών», έλαβαν τα όπλα και κήρυξαν την ανεξαρτησία τους. Για τουλάχιστον 5 χρόνια (1925) Τούρκος δεν πάτησε στον «Ανεξάρτητο Πόντο».

Οι Τουρκικές αρχές ασφαλείας αναγκάζονται να μεταθέσουν τους επικεφαλείς αξιωματικούς από το Ντιγιαρμπακίρ, Βάν κλπ., στον Πόντο. Οι έμπειροι Τούρκοι αξιωματούχοι με πολυετή πείρα απέναντι σους Κούρδους αντάρτες , επιβάλλουν σε πολλά ορεινά χωρία, κυρίως της επαρχίας Ορντού, αποκλεισμό. Οι κάτοικοι αγοράζουν τα προϊόντα τους με δελτία πλέον, για να μην δίνονται εφόδια στους Πόντιους αντάρτες.

Η αντάρτικη ομάδα, καταφέρνει σοβαρά χτυπήματα, σε πολλούς σταθμούς Διοίκησης της Στρατοχωροφυλακής, ενώ απαγάγει και έναν τοπικό Δήμαρχο. Οι Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας, αδυνατούν να ελέγχουν την κατάσταση. Πληροφορίες φέρουν ότι η ομάδα υπάρχει ακόμη και σήμερα και κάνει την εμφάνισή της συχνά στην περιοχή. Χιλιάδες Πόντιοι της Τουρκίας, παραμένουν τις νύχτες συντονισμένοι στους Ποντιακούς Ραδιοσταθμούς που εκπέμπουν από την Γεωργία και την Αρμενία. Συνολικά 114 σύλλογοι Ποντίων έχουν ιδρυθεί στην περιοχή αλλά και στην Κων/πόλη. Οι κάτοικοι άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι μιλούν την ίδια γλώσσα με άλλους στις γειτονικές χώρες που δεν είναι Τούρκοι…

Συμπτωματικά, την ίδια περίοδο το Ελληνικό Υπ. Εξωτερικών ζητά την ίδρυση Ελληνικού Προξενείου στην Τραπεζούντα. Το αίτημα φυσικά απορρίπτεται.
Είχε προηγηθεί η απέλαση του Ε.Χ. τον Δεκέμβριο του 1997, από το Ελληνικό Προξενείο της Κων/πόλης. Ο Έλληνας Αξιωματικός υπηρετούσε με διπλωματική κάλυψη στο Ελληνικό Προξενείο, ενώ στην πραγματικότητα ήταν ο Σταθμάρχης στην Κων/πόλη των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών.

Οι Τούρκοι μη μπορώντας να ελέγχουν την δράση του Έλληνα κατάσκοπου, σκηνοθέτησαν μια υπόθεση κατασκοπείας και τον απέλασαν. Ακολούθησε απέλαση υψηλόβαθμου στελέχους της Τουρκικής ΜΙΤ από το Προξενεία της Τουρκία στην Θεσ/νίκη.

Στην Σμύρνη και την Άγκυρα, υπηρετούν Έλληνες κατάσκοποι, με αμείωτη δράση. Στις 29 Ιουνίου 1998, σύσσωμος ο Τουρκικός τύπος, αναφέρει μια πολύ σοβαρή υπόθεση κατασκοπείας. Συνελήφθη ο Τούρκος Αξιωματικός της Αεροπορίας Μεχμέτ Μπαρούτ, για κατασκοπεία υπέρ της Ελλάδας. Ενοχοποιούνται άλλοι 5 Τούρκοι αξιωματικοί. Οι εξελίξεις στην Τουρκία είναι καταιγιστικές. Στις 3 Ιουλίου 1998, η εφημερίδα Μιλιέτ, αναφέρει ως εγκέφαλο του δικτύου κατασκοπείας τον Έλληνα Αξιωματικό με το όνομα «Καλέρας». Πρόκειται για τον γνωστό Ταγματάρχη Σάββα Καλεντερίδη.

Συλλαμβάνεται και άλλος Τούρκος Αξιωματικός. Ο Σμηναγός Αλίμ Ασλάν ομολογεί oτι έδωσε όλα τα σχέδια ειδικών επιχειρήσεων της Τουρκίας εναντίων της Ελλάδας, αλλά και όλες τις μυστικές συχνότητες επικοινωνίας του Τούρκου Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου, Στρατηγού Καρανταγί.


Περίεργες Εξαφανίσεις και η Υπόθεση Οτσαλάν
Ακολούθησε μια υπόθεση μυστήριο. Στις 2 Αυγούστου 1998, η εφημερίδα Χουριέτ σε πρωτοσέλιδό της αναφέρει ότι «εδώ και μέρες αγνοείται η τύχη του κ. Στέφανου Βαρδαλίδη» Στρατιωτικού Ακόλουθου στην Άγκυρα. Το αυτοκίνητο του Έλληνα αξιωματικού βρέθηκε την προηγούμενη μέρα, στην Προύσα, πολύ μακριά από την έδρα του. Η Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα ανακοίνωσε ότι ο Έλληνας Αξιωματικός δεν μετακινήθηκε από την Άγκυρα. Οι Τούρκοι τότε δημοσίευσαν φωτογραφίες της BMW με αριθμό πινακίδας 06CU635, που ανήκε στον Έλληνα Αξιωματικό.

Οι Τούρκοι πράκτορες, οδηγήθηκαν σε ακραίες αντιδράσεις, βάζοντας πράκτορές τους, να πυρπολούν τα δάση στα Ελληνικά νησιά, για να πλήξουν τον τουρισμό. Κατηγορούν ταυτόχρονα την Ελλάδα ότι βρίσκεται πίσω από μεγάλα σαμποτάζ εναντίων αποθηκών πυρομαχικών του Τουρκικού Στρατού. Κυκλοφορούν επίσης, αναφορές και μαρτυρίες Κούρδων μετανοημένων, οι οποίοι δηλώνουν ότι εκπαιδεύτηκαν από Έλληνες κομάντος στην Ελλάδα κλπ. για τρομοκρατική δράση στην Τουρκία.

Ακολουθεί η γνωστή υπόθεση με τον Κούρδο Ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Για την υπόθεση αυτή έχουν γραφεί πάρα πολλά και θα γραφούν κι άλλα. Πολλές απαντήσεις δίνει ο Αντισυνταγματάρχης ε.α. Σάββας Καλεντερίδης, στο βιβλίο του. Ένα είναι σίγουρο πάντως. Η πολιτική ηγεσία της χώρας την περίοδο εκείνη, δεν ήταν σε θέση να χειριστεί την σοβαρή αυτή υπόθεση. Θέλησε να παρακάμψει τις Ελληνικές Μυστικές Υπηρεσίες και να επιβάλλει τα δικά της σχέδια. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά…

Φυσικά την απαγωγή του «Άπο» δεν έκαναν οι Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες, αλλά η CIA η οποία και τους παρέδωσε τον Κούρδο Ηγέτη, ο οποίος εάν άκουγε τις τελευταίες στιγμές τις έντονες ενστάσεις του Έλληνα Πρέσβη κ. Κωστούλα και του τότε Ταγματάρχη Καλεντερίδη, να μην πάει στο αεροδρόμιο, δεν θα είχε απαχθεί και η υπόθεση θα είχε σίγουρα διαφορετική τροπή.
Για άλλη μια φορά η πολιτική ηγεσία της χώρας, αγνόησε τις Ελληνικές Μυστικές Υπηρεσίες με τραγικά και ταπεινωτικά αποτελέσματα για την χώρα.


Η Υπόθεση των Κυπρίων Αγνοουμένων
Ταξιδεύουμε τώρα λίγα χρόνια πίσω. Αρχές του 1991, φτάνουν σοβαρές πληροφορίες από Έλληνες πράκτορες στην Τουρκία, ότι υπάρχουν επιζώντες από το 1974 στην Κύπρο, και κρατούνται στις Τουρκικές φυλακές στην απομόνωση. Τα Ελληνικά Γεράκια, οργώνουν την Τουρκία.

Πότε ως αρχαιολόγοι, πότε ως έμποροι και επιχειρηματίες, διεισδύουν σε βάθος μέσα στους Τουρκικούς μηχανισμούς ασφαλείας και ανακαλύπτουν τα απομεινάρια της Κυπριακής τραγωδίας του 1974. Έλληνας Αξιωματικός καταφέρνει και μπαίνει σε μια φυλακή και έρχεται προσωπικά σε επαφή με Έλληνες αγνοούμενους μέχρι τότε. Οι αναφορές είναι συγκλονιστικές. Η Τουρκία την εποχή εκείνη, είναι «ανοιχτό βιβλίο» για τους Έλληνες κατασκόπους. Οι αναφορές αρχίζουν και πληθαίνουν… ανακαλύφθηκαν και σε άλλες περιοχές Έλληνες αιχμάλωτοι. Τα Γεράκια των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων και της ΕΥΠ, ξεχύνονται στο Ντενιζλί, το Μπολού, το Ερζερούμ και ψάχνουν.

Αναζητούν. Ανακαλύπτουν… Οργανώνονται επιχειρήσεις απόδρασης και διάσωσης. Ξένη χώρα συμφωνεί να βοηθήσει τις μυστικές επιχειρήσει με αντάλλαγμα την αναγνώρισή της από την Ελλάδα, καθώς μέχρι τότε δεν την αναγνωρίζαμε. Η αναγνώριση γίνεται επίσημα.

Οι ειδικές ομάδες των Ελλήνων κομάντος εισέρχονται στην Τουρκία από την Συρία, το Ιράκ, την Αρμενία, τα Τουρκικά παράλια. Είναι απόλυτα προετοιμασμένοι και έχουν σχεδιάσει άριστα τις επιχειρήσεις τους. Η αγωνία και η αδρεναλίνη έχει φτάσει στο απόγειο. Ξαφνικά γίνεται αντιληπτό, ότι οι Τούρκοι ξέρουν… γνωρίζουν… και περιμένουν. Η χώρα που συμφωνήθηκε να βοηθήσει μας πρόδωσε στους Τούρκους. Οι Έλληνες πράκτορες, οι οποίοι είναι δεκάδες, δίνουν μάχη να ξεφύγουν από τους Τουρκικούς κλοιούς. Εξελίσσονται κινηματογραφικές σκηνές και ανελέητο ανθρωποκυνηγητό. Η απαγκίστρωση των ειδικών ομάδων κομάντος είναι επιτυχής. Κάποιοι «άγνωστοι στρατιώτες» όμως έμειναν για πάντα θαμμένοι στα ιερά χώματα των αλησμόνητων πατρίδων…


πηγη

Τι κάνατε πάλι και βάλατε την ουρά κάτω από τα σκέλια;


Στις διακρατικές σχέσεις, αναμφισβήτητα υπάρχουν στιγμές αντιπαράθεσης, έντασης, ακόμη και επικίνδυνης όξυνσης, όπου πολλά πράγματα κρέμονται κυριολεκτικά από μια κλωστή
του Κ. Κυριακόπουλου


Αναμφισβήτητα υπάρχουν στιγμές κατά τις οποίες οι ηγέτες καλούνται να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις... Και οι κρίσιμες αποφάσεις δεν παίρνονται εύκολα. Υπάρχουν παράγοντες που πρέπει να σταθμιστούν, να συνυπολογιστούν, κι αυτό δεν είναι πάντα ούτε εύκολο, ούτε ανώδυνο, αν αποφασίσει κανείς να το διαχειριστεί με γνώμονα απλά και μόνο τη δημοφιλία.


Είναι οι στιγμές εκείνες που για όλους εμάς τα πράγματα δείχνουν εύκολα και απλά, αλλά δεν είμαστε εμείς εκείνοι που κρατάμε στα χέρια μας την «καυτή πατάτα».
Όλα τα παραπάνω αποτελούν αλήθειες αδιαμφισβήτητες. Και ως τέτοιες κανένας δεν έχει το δικαίωμα να τις προσπερνά, να τις υποτιμά και να τις παραβλέπει.
Τι γίνεται όμως όταν αυτές οι αλήθειες μετατρέπονται σε άλλοθι στα χέρια των πολιτικών ηγετών;

Τι γίνεται όταν αυτές οι αλήθειες αποτελούν το απαύγασμα πρακτικών, χειρισμών, ανεπαρκειών και παραλείψεων και δημιουργούν έτσι επικίνδυνα και δυσκολοξεπέραστα δεδομένα;
Αφορμή γι αυτές τις σκέψεις, απετέλεσε το ύφος της «βρεγμένης γάτας» με το οποίο βγήκε από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό η κυρία Μπακογιάννη.
Το περισπούδαστο και φανφαρώνικο ύφος της όταν διοργάνωνε τη φιέστα στην Κέρκυρα με επίτιμο καλεσμένο το Μιλόσοσκι, δείχνει να την εγκατέλειψε οριστικά.
Γιατί άραγε;

Φταίνε μήπως τα μαύρα σημαντήρια που άρχισαν να χτυπούν εν όψει της επικείμενης επίσκεψης του νέου γ.γ του ΝΑΤΟ την ερχόμενη εβδομάδα;
Ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε για τις επικείμενες εξελίξεις στα εθνικά θέματα και πριν απ όλα για τις εξελίξεις στο Αιγαίο;
Έχουν φτάσει μαύρα μαντάτα από τον Αμερικανικό παράγοντα και άρχισαν οι ουρές να χώνονται φοβισμένα κάτω από τα σκέλια;


Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Και τις δραματικές του συνέπειες τις γευόμαστε ακόμη.
Στ' αυτιά του ελληνικού λαού ηχεί ακόμη εκείνο το μίζερο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ» που ξεστόμισε την πιο ντροπιαστική νύχτα του ελληνικού κοινοβουλίου ο Κώστας Σημίτης.
Κάποιοι το χαρακτήρισαν ανεπίτρεπτη εκδήλωση υποτέλειας.
Κάποιοι άλλοι το είπαν πράξη ευθύνης και σωφροσύνης.

Και κάποιοι το παρουσίασαν ως τη μοναδική επιλογή που απέτρεψε το Βατερλώ της Ελλάδας στο Αιγαίο, αφού σύμφωνα με την Αμερικάνικη πληροφόρηση, η τούρκικη αεροπορία ήταν πανέτοιμη να συντρίψει το πολεμικό μας ναυτικό στα Ίμια και να φέρει τον όλεθρο για την Ελλάδα.


Η αλήθεια μπορεί να είναι αυτή ή εκείνη.

Το σίγουρο όμως είναι πως μετά από αυτό το χειρισμό έμειναν τρία πράγματα να ρίχνουν τη βαριά σκιά τους στην ιστορία:
- Η εθνική ντροπή του πιο άθλιου «ευχαριστώ» που ακούστηκε ποτέ σ' αυτό τον πλανήτη.
- Η εθνική ταπείνωση. Κι αυτή δεν την άξιζε ο Ελληνικός Λαός.
- Και κάμποσα ερωτηματικά που έχουμε χρέος να παραθέσουμε, με την ελπίδα να μη γίνει μάντης κακών αυτή η στήλη.
1. Γιατί έπρεπε να είναι η Ελλάδα και όχι η Τουρκία στη δυσάρεστη αυτή θέση;
2. Γιατί έπρεπε να ενημερωθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός και όχι ο Τούρκος από τους Αμερικάνους μ εκείνη τη θλιβερή προειδοποίηση που έλεγε: « Μην επιχειρήσετε να χτυπήσετε γιατί είναι έτοιμοι να σας διαλύσουν»;
3. Ποια ήταν η προβλεψιμότητα των χειρισμών για να μη φτάσουμε σ αυτή την ολέθρια θέση;
4. Γιατί έπρεπε να είναι η Τουρκία έτοιμη να διαλύσει το ελληνικό πολεμικό ναυτικό και όχι η Ελλάδα εκείνη που θα απέφερε συντριπτικότατο πλήγμα στην Τουρκία αν επέμενε στην πρόκληση την νύχτα των Ιμίων;
5. Τι έκανε η Ελλάδα ενώ αυτοί προκαλούσαν και ετοιμάζονταν;
6. Ποια αποτρεπτικά μέσα ανέπτυξε η Ελλάδα για να κάνει μαύρη τη ζωή των Τούρκων πιλότων και επιτελών;
7. Κι αν η συναίσθηση αδυναμίας ήταν αυτή που οδήγησε τον πρωθυπουργό της χώρας σ εκείνο το κατάπτυστο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ» ποια αδυναμία ήταν εκείνη που τον έφερε με τον Πάγκαλο στη Μαδρίτη για την υπογραφή της κατάπτυστης συμφωνίας που λύνει τα χέρια των Τούρκων επιτελών;
8. Πόσο προετοιμάστηκε η Ελλάδα μετά την ντροπή των Ιμίων προκειμένου να μη βρεθεί και πάλι κάποια στιγμή στην ίδια μειονεκτική θέση;
9. Πόσο διδαχτήκαμε από τα λάθη μας αξιότιμοι Ελληνες πολιτικοί;
10. Ποια κακά μαντάτα κρύβετε και πάλι από τον Ελληνικό λαό κυρία Μπακογιάννη;

Γιατί τόσος φόβος;
Γιατί τέτοιος δισταγμός;
Γιατί τόσος ενδοτισμός και ατολμία;
Τι στο διάολο έχετε κάνει πάλι και βάλατε την ουρά κάτω από τα σκέλια;

Πάρτε το θάρρος και πείτε στον Ελληνικό λαό την αλήθεια και μην τον οδηγήσετε γι' ακόμη μία φορά σε μία νέα εθνική ταπείνωση και ντροπή!!!

Αν ο πρωθυπουργός Σημίτης είχε φροντίσει να μην είχε αφήσει την εθνική άμυνα μετέωρη, δεν θα είχε οδηγηθεί εκ των πραγμάτων στη "συνετή απόφαση" του "ευχαριστώ την κυβέρνηση των ΗΠΑ".

Η σύνεση είναι προτέρημα των ικανών και όχι άλλοθι των ανίκανων.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, η στιγμή των αποφάσεων δεν είνασι στιγμιότυπο στην ιστορία, αλλά φυσική συνέπεια και συνέχεια των χειρισμών που οδηγούν στο καναβάτσο τον ηγέτη την ώρα των αποφάσεων.

Ελπίζουμε, κυρία Μπακογιάννη, με την πολιτική που ακολουθήσατε να μην έχετε κάνει ήδη μη αναστρέψιμη ζημιά στην Ελλάδα. Γιατι εαν εχει γινει κάτι τέτοιο τότε ούτε αυτοί που σε πληρώνουν δε θα μπορέσουν να σε κρύψουν.


πηγη


Συλλήψεις για μεταφορά λαθρομεταναστών στην Ηγουμενίτσα απο αλλοδαπους λαθρέμπορους.

Χθές, στι 18.45 το απόγευμα, στο 8ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. Ηγουμενίτσας-Πρέβεζας (περιοχή Καλάμι), από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί γιατί μετέφεραν από κοινού προς το εσωτερικό της Χώρας, με τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα, τέσσερις (4) λαθρομετανάστες, εκ των οποίων ο ένας συνόδευε το ανήλικο τέκνο του, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Οι διακινητές και οι λαθρομετανάστες, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ τα οχήματα κατασχέθηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση

http://epirusgate.blogspot.com

γιατί με τους αλλοδαπούς....η ευαισθησία....έχει παραπάνω αξία!!!


Οι γνωστοί χρήσιμοι-ηλίθιοι εδω και λίγο καιρό έχουν επικεντρώσει τις προσπάθειες τους σε συγκεκριμένα νησιά του αιγαίου. ( το καλοκαίρι το μπάχαλο ως γνωστόν πάει διακοπές )...Δεν είναι τυχαίες άλλωστε οι εκδηλώσεις (παρωδίες) σε Χίο, Σάμο και αλλού...

Επόμενο βήμα τους και μεγάλος στόχος τους η εκδήλωση του Νο Border Camp 09 στην Μυτιλήνη (25-31 Αυγούστου)...

Οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις γίνονται με βασικό θέμα τους λαθρομετανάστες! ( καθόλου πρωτότυπο αλλά τι να κάνουμε; ο καθένας κάνει τη δουλεια που ξέρει)

Να μην ξεχάσουμε να επισημάνουμε από την αρχή πως επειδη ως γνωστόν το "θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει" ισχύει στις περισσότερες των περιπτώσεων που βρίσκουμε ενέργειες των επαγγελματιών αντιρατσιστών...το κολλήσανε και αυτό με την........Ελληνοτουρκική φιλία!!!!πως; δείτε εδώ

ας προχωρήσουμε όμως...

Οι γνωστοί δήθεν ευαισθητούληδες κύριοι δεν θα είναι μόνοι τους ( σιγά μην ήταν)

έχουν καλέσει και άλλους τέτοιους κυρίους από την Τουρκία (που φημίζεται για την ευαισθησία της) και από άλλες χώρες (ευκαιρία για διακοπές στο μπαχαλιστάν) και όλοι μαζί θα καταγγείλουν....

Το............ Ελληνικό Λιμενικό, για τις επιχειρήσεις ασφαλούς αποτροπής εισόδου!!!! (μάλλον προτιμούν να τους βυθίζουν τους λαθρομετανάστες γιατί έτσι θα έχουν επιχειρήματα...όπου επιχειρημματα=εκδηλώσεις....όπου εκδηλώσεις=φέρε και μένα μπάρμπα που είμαι δήθεν αντιρατσιστής)

Επίσης θα καταγγείλουν την Frontex ( τι σύμπτωση; ούτε το επίσημο Τουρκικό κράτος την θέλει στο Αιγαίο) γιατί όπως λένε είναι πλέον ένας από τους βασικούς παράγοντες της φύλαξης των ευρωπαϊκών συνόρων (προτιμούν το μπάτε σκύλοι αλέστε και επιδοτήσεις δώστε)

επίσης οι ίδιοι κύριοι θα καταγγείλουν την Ελληνική γραφειοκρατία γιατί όπως λένε οι λαθρομετανάστες .......περιμένουν ώρες σε ουρές ( ενώ για εμάς που δεν ειμαστε λαθρομετανάστες και είμαστε νόμιμα στην χώρα μας... πληρώνοντας τα γαμησιάτικα ολων αυτών δεν τους ενοιαξε ποτέ αν καθόμαστε σε ουρές αλλά ας πάει και το παλιάμπελο)

οι ίδιοι κύριοι θα μαζευτούν λέει εκεί για να καταγγείλουν την μη ευρεση εργασίας για τους λαθρομετανάστες, τα ακραία ωράρια, τις απάνθρωπες συνθήκες και τις εξευτελιστικές αμοιβές!!!! ( βρείτε μου εναν από αυτούς που ενδιαφέρθηκε ποτέ για τον οποιονδήποτε Έλληνα που δεν βρίσκει εργασία, που δουλεύει ακραία ωραρια ή που οι συνθήκες εργασίας και η αμοιβή του είναι εξευτελιστικές!!!....αλλά είπαμε το να ενδιαφερθείς για κάποιον Έλληνα δεν επιδοτείται!....άρα ....στα αρχ**** μας οι Έλληνες....με τους αλλοδαπούς έχει άλλη αξία η ευαισθησία ).

Αν διαβάσετε το κείμενο θα δείτε και άλλα πολλά...

όπως για παράδειγμα την καταγγελία πως η Ελληνική αστυνομία δολοφόνησε τρεις αλλοδαπούς σε ουρές (αυτό μάλλον ανήκει στην διαφημιστική εκστρατεία "υπερ" της Ελλάδος που κάνουν όλοι αυτοί οι κύριοι...αφού δεν είναι τυχαίο πως αυτές οι καταγγελίες που εντός δεν τις λέει κανείς γιατί δεν υπάρχει καμία απόδειξη...εκτός μεταφράζονται και κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο ως δεδομένο!)

η πως δεν είναι σωστό το ότι από φέτος εκτός από όλα τα άλλα μέσα φύλαξης θα υπάρχουν και θερμικές κάμερες για να εντοπίζουν τις βάρκες των μεταναστών ακόμα και τη νύχτα (αυτό όσο και να προσπάθησα να το αποδικοποιήσω στο που έγκειται το παράνομο δεν μπόρεσα) αλλά για να το καταγγέλουν κάτι θα ξέρουν αυτοί...η τουλάχιστον κάτι θα ξέρουν αυτοί που τους είπαν να το καταγγείλουν!

Αλλά όλα αυτά δεν είναι θέμα...όλα αυτά στον παράλογο κόσμο που έχουμε διαμορφώσει σε τούτο τον τόπο δείχνουν φυσιολογικές αντιδράσεις ανθρώπων που έχουν πολλούς λόγους να τα κάνουν...

Το θέμα είναι αλλού....

Τι έγινε ξαφνικά; και γιατί μόνο εκεί;

πέρσι δεν υπήρχαν λαθρομετανάστες;

στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν υπάρχουν λαθρομετανάστες;

γιατί ξαφνικά τον τελευταίο μήνα οι επαγγελματίες αντιρατσιστές έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους σε συγκεκριμένα νησιά που χαρακτηρίζονται "ευαίσθητα" για πολλούς λόγους....

Γιατί όλο το βάρος στις Μυτιλήνη, Χιο, Σάμο και Λήμνο;

σύμπτωση είναι πως όλα αυτά πάνε παράλληλα με τα παιχνίδια της Τουρκίας στο Αιγαίο;

είναι να γίνει κάτι εκεί και δεν το ξέρουμε;

προετοιμάζεται το έδαφος για κάτι;

να ρωτήσουμε την Λίτσα Πατέρα ή να αρχίσουμε να ψάχνουμε τα στρατιωτικά μας έγγραφα;

oistros

Πηγή:

Greekalert

"Στο δόκανο των αρχών τα «ανθρωπόμορφα κτήνη» της Άρτας"


Σε συνέχεια των νέων ΕΔΩ και ΕΔΩ ..



"Στη σύλληψη των τριών εκ των τεσσάρων ανθρωπόμορφων «τεράτων» προχώρησε η αστυνομία της Άρτας καθώς από προχθές έχει στα χέρια της τους βιαστές της 35χρονης κοπέλας από την Άρτα.

Το περιστατικό του βιασμού της κοπέλας που αντιμετώπιζε διανοητικά προβλήματα, είχε λάβει χώρα στις 20 Μαρτίου του 2009 και είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.Τότε τέσσερα άτομα, όπως αποδείχθηκε Ρουμάνοι, είχαν μπει στο σπίτι που έμενε η 35χρονη μαζί με τον 86χρονο πατέρα της, είχαν βιάσει την κοπέλα και είχαν ξυλοκοπήσει άγρια τον ηλικιωμένο ο οποίος ένα μήνα μετά υπέκυψε στα τραύματά του.Η αστυνομία προχθές οδηγήθηκε μετά από αρκετούς μήνες στην σύλληψη των κακοποιών που όπως αποδείχθηκε είναι τέσσερις Ρουμάνοι αλλά από αυτούς συνελήφθησαν οι τρεις καθώς ο ένας κατάφερε να διαφύγει πιθανώς στη χώρα του.

Οι άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας παρακολουθούσαν από καιρό τις κινήσεις των δύο Ρουμάνων για τους οποίους υπήρχαν σχετικές πληροφορίες, ενώ το «κλειδί» για να «δέσουν» την υπόθεση του βιασμού και του ξυλοδαρμού ήταν ο εντοπισμός της καραμπίνας που είχαν κλέψει από τον 86χρονο.Τα ξημερώματα της Τρίτης οι αστυνομικοί εντόπισαν το όπλο στο σπίτι όπου διέμεναν οι δράστες, κοντά στο σπίτι του 86χρονου και της 35χρονης κόρης του. Οι δύο Ρουμάνοι συνελήφθησαν και ομολόγησαν τις πράξεις τους υπό την πίεση των αστυνομικών. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Άρτας Γιώργο Ντοκουμέ, υπέδειξαν και τους δύο συνεργούς τους.Ο τέταρτος δράστης που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις έχει διαφύγει στη Ρουμανία δεν αποκλείεται σύντομα να έρθει στην Ελλάδα εφόσον συλληφθεί αφού ήδη οι αρχές έχουν κινήσει τις διαδικασίες για την έκδοσή του.Οι δύο από τους τρεις δράστες συνελήφθησαν στην Άρτα, ενώ ο τρίτος είχε συλληφθεί πριν από λίγο καιρό στον Πειραιά αφού δεν είχε μαζί του άδεια παραμονής και αναμένεται να έρθει στην Άρτα τις επόμενες ώρες για να απολογηθεί στον εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση.



Υπόθεση που συγκλονίζει

Μετά την προανάκριση των δύο δραστών αποδείχθηκε πως το κίνητρο της εγκληματικής ενέργειας ήταν αρχικά το οικονομικό. Όμως τα ανθρωπόμορφα κτήνη δεν σταμάτησαν εκεί αφού προχώρησαν και στον βιασμό της 35χρονης, αλλά ξυλοκόπησαν και άγρια μέχρι θανάτου τον 86χρονο πατέρα της.

Ο αστυνομικός Διευθυντής της Άρτας κ. Ντοκουμές χαρακτήρισε τους δράστες θρασύτατους, αφού όπως είπε συνέχιζαν να διαμένουν στην Άρτα και να προχωρούν σε κλοπές.Το βράδυ της 20ης Μαρτίου που μπήκαν στο σπίτι του ηλικιωμένου, στο χωριό Γκρίμποβο του δήμου Βλαχέρνας Άρτας, φορούσαν γάντια και δύο από αυτούς είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους με κουκούλες. Ακινητοποίησαν και χτύπησαν βίαια τον 86χρονο και στη συνέχεια τον έδεσαν και πήγαν στο διπλανό δωμάτιο, όπου βίασαν την 35χρονη.

Αμέσως μετά χτύπησαν ξανά τον 86χρονο και άφησαν και τους δύο αβοήθητους, ώσπου αρκετές ώρες αργότερα η κοπέλα κατάφερε να λυθεί και να καλέσει σε βοήθεια. Και οι δύο διεκομίσθησαν στο νοσοκομείο της Άρτας, ωστόσο ο ηλικιωμένος υπέκυψε στα τραύματά του ένα μήνα μετά.Από το σπίτι οι δράστες εκτός από το κυνηγετικό όπλο του 86χρονου άρπαξαν λίγα χρήματα, τρόφιμα και ποτά.


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ"
http://epirusgate.blogspot.com/

Οι Σκοπιανοί χτίζουν μνημείο του Φιλίππου στο Μοναστήρι!


Όπως βλέπετε οι Σκοπιανοί xτίζουν πλατεία-μνημείο του Βασιλέα των Μακεδόνων Φιλίππου, τον οποίο ονομάζουν Φιλίπ
Στην φωτογραφία φαίνεται η πλατεία (με 2 σειρές ασπίδων δεξιά και αριστερά του μνημείου).


Στα δεξιά υπάρχει το τζαμί (διακρίνεται ο μιναρές)! Και αν προσέξετε, το "χρυσό" στεφάνι στην πρόσοψη του μνημείου.
Και ένα παγκάκι και ένα μοντέρνο συντριβάνι. Αληθινός αχταρμάς!
Ενώ απ ότι φαίνεται δυσκολευόταν να κάνουν το 16κτινο αστέρι στις ασπίδες και περιορίστηκαν σε μόνο 8 ακτίνες!


Τέλος στην ενημερωτική ταμπέλα (ο Φίλιππος έγινε Φίλιπ!)
Από τη μια είναι να γελάει κανείς όταν ένα τεχνητό μόρφωμα- συνοθύλευμα όπως είναι το κράτος των Σκοπίων προσπαθεί να αποκτήσει εθνική υπόσταση παραχαράσσοντας την ιστορία.


Από την άλλη που είναι οι αντιδράσεις της επίσημης ελληνικής πολιτείας (Κυβέρνησης και πολιτικών κομμάτων);
Το Μοναστήρι (Μπίτολα) απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα από τα ελληνοσκοπιανά σύνορα (φυλάκιο της Νίκης στη Φλώρινα) και η πλατεία τους συνεχίζει να είναι υπό διαμόρφωση (φαίνονται οι σκαλωσιές).
Ας κάνουν τον κόπο και οι ίδιοι να διαπιστώσουν την αυθεντικότητα των παραπάνω φωτογραφιών.


Η Σκοπιανή επεκτατική-αλυτρωτική προπαγάνδα συνεχίζεται.
Οι έλληνες πολιτικοί συνεχίζουν να προσπάθειες εξεύρεσης λύσης για το όνομα με "σύνθετη ονομασία" που θα περιέχει και τον όρο Μακεδονία (απλά εμείς θα λέμε ότι ο προσδιορισμός είναι γεωγραφικός!)


Παρεμπιπτόντως ακόμη να βρεθεί χώρος για την τοποθέτηση του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου από το Δήμο Αθηναίων.


Οι εκλογές αργά ή γρήγορα θα γίνουν κύριοι της ΝΔ (και των λοιπών κομμάτων της "συναίνεσης").

Όλα εδώ πληρώνονται.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ