Χρήστες OnLine

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ: Εορταστικές Εκδηλώσεις Για Την Εθνική Επέτειο Του «ΟΧΙ»…!

Επίκεντρο των εκδηλώσεων για την επέτειο του «ΟΧΙ» ήταν το Στρατιωτικό Νεκροταφείο στο Βουλιαράτι, όπου με εκδηλώσεις μνήμης τιμήθηκαν οι πεσόντες έλληνες ήρωες το έπος του 40.



Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Έλληνας Πρέσβης στα Τίρανα Νικόλαος Πάϊζος, ο οποίος μετέφερε μήνυμα του υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Σ. Κουβέλη.


Ο κ. Πάϊζος τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο πλευρό της Ομογένειας, για την οποία «αισθανόμαστε υπερήφανοι».


Ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου Δημήτριος τέλεσε τρισάγιο στο Στρατιωτικό Νεκροταφείο, όπου παραβρέθησαν ο Πρόξενος Αργυροκάστρου Ιωάννης Ριζόπουλος, υπό την αιγίδα του οποίου οργανώθη η εκδήλωση, ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες, ο Πρόεδρος της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» Βασίλης Μπολάνος, ο υπουργός Εργασίας της Αλβανίας Σπύρος Ξέρας, εκπρόσωποι της Ελληνικής αντιπροσωπείας του ΝΑΤΟ στα Τίρανα, ο τέως αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας, ο πρώην υπουργός Αντώνης Φούσας, έπαρχοι, και δήμαρχοι της περιοχής.


Νωρίτερα τελέσθη δοξολογία στο ναό Αγίου Αθανασίου και ακολούθησε μαθητική παρέλαση, στην οποία προπορεύονταν οι σημαίες της Ελλάδος και της Αλβανίας.


ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΜΑΚΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΕΡΕΙΟ


ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΒΑΛΕΔΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ...



Εκεί όπου η ηρωική δασκάλα Χαρά Νικοπούλου συνεχίζει απτόητη το έργο της.
Το "ηρωική" δεν είναι σχήμα λόγου αλλά βρίσκει αληθινά έκφραση στο πρόσωπο αυτής της δασκάλας.

Της δασκάλας που άντεξε

  • στις πιέσεις και στους εκβιασμούς του Τουρκικού Προξενείου και των εγκαθέτων του,
  • που άντεξε στον ξυλοδαρμό αλλά στις απειλές ακόμη και για τη ζωή της,
  • που άντεξε στις προσπάθειες περιθωριοποίησης και κατασυκοφάντησης της,
και που τώρα μπορεί να καμαρώνει τους μαθητές της να τραγουδάνε το "Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει" και να απαγγέλλουν ποιήματα για την εθνική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου.

Παρουσία δεκάδων επισήμων αλλά κυρίως των εκατοντάδων πομάκων κατοίκων του Μεγάλου Δερείου χαρήκαμε μία ακόμη χρονιά την όμορφη παρέλαση των μικρών μαθητών, τις καταθέσεις στεφάνων, την απαγγελία ποιημάτων από ΟΛΟΥΣ τους μαθητές του σχολείου και κατασυγκινηθήκαμε ακούγοντάς τους να τραγουδάνε τα τραγούδια και τον εθνικό μας ύμνο κυματίζοντας τις σημαίες τους και πέφτοντας με το πέρας της γιορτής στην αγκαλιά της δασκάλας τους.


Τέλος,
επειδή από ότι φαίνεται πολλοί προσπαθούν να αλλοιώσουν το νόημα της εθνικής μας γιορτής και από "περήφανο-νικηφόρο-ηρωϊκό έπος των Ελλήνων" να τον μετατρέψουν σε μηνύματα για το "περιβάλλον", την "οικονομία" και πολλές "κοινωνικοπολιτικές ασυναρτησίες", εμείς θα βροντοφωνάξουμε σε όλους αυτούς τους φτηνούς "κουλτουριάρηδες" και "πολιτικάντηδες" ότι

Η Ελλάδα ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ.

Από την Αντιπαρακμή

ΒΙΝΤΕΟ-ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ:Ο Εθνικός μας Μα-λάκης,τουτέστιν ΚΙΝΑΙΔΟΣ,ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ!


Χ ωρίς πολλά λόγια...απαντάμε στον προκλητικότατο Λαζόπουλο και σε όσους έχουν τις ίδιες απόψεις μ'αυτόν:



Και προσέξτε,εκεί στο αδερφάτο:ο κόσμος έχει πλέον καταλάβει πολύ καλά το ρόλο σας και σε λίγο δεν θα μπορείτε να κυκλοφορείτε,με φουσκωτούς ή χωρίς...και ο νοών νοείτω...!