Χρήστες OnLine

Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Υποχρεωτική η Τούρκικη γλώσσα στα Ελληνικά σχολεία..???? ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ. ΞΥΠΝΑΤΕ!


ΦΕΚ Τουρκική Γλώσσα. Σας φαίνεται ασήμαντο το ότι σε 15-20 χρόνια όλα τα Ελληνόπουλα δεν θα μπορούν να περάσουν στο λύκειο αν δεν γνωρίζουν καλά την Τουρκική; Στην Δικονομία μας η σιωπή θεωρείται συναίνεση…

Νομίζετε ότι με την σιωπή μας, δικαιούμεθα να δώσουμε στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας τέτοιο μέλλον; Κάθε λαός έχει τους αρχηγούς που του αξίζουν. Δεν θα γράψω άλλα σχόλια διότι θα είναι προσωπικά. Τα συμπεράσματα είναι δικά σας, και αν δεν συμφωνείτε με αυτήν την απόφαση του υπουργείου εθνικής παιδείας (και του παιδαγωγικού ινστιτούτου) προωθήστε αυτό το μήνυμα. Αν πάλι σας είναι αδιάφορο, απλά αγνοήστε το.


Μόνο μία τελευταία παρατήρηση:
Αν πείτε κι εσείς (όπως κι εγώ) Μπα, αποκλείεται… υπερβολές… Ένα απλό τηλεφώνημα στο Εθνικό τυπογραφείο, το επίσημο όργανο του κράτους, θα σας πείσει !


ΦΕΚ Τουρκική Γλώσσα
Όταν το διάβασα κάπου είπα: υπερβολές. Αποκλείεται προφανώς αναφέρεται μόνον στην Θράκη, και θα πρέπει να διορθώσουν τα σχόλιά τους…
Και για να είμαι 100% σίγουρος, παρήγγειλα το πρωτότυπο από το Εθνικό Τυπογραφείο (Μπορείτε να το λάβετε κι εσείς, τηλεφωνικά, ή Fax κ.τ.λ. για να διαπιστώσετε κι εσείς του λόγου το αληθές. Θα σας έλθει το πλήρες φύλλο, 20 σελίδες, περίπου 7 Ευρώ, με αντικαταβολή.)

ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 867, 10 Ιουλίου 2006
Το διάβασα πολύ προσεκτικά. Πουθενά δεν αναφέρεται η εφαρμογή της αποφάσεως αυτής σε κάποια περιοχή ή νομό. Είναι Πανελλαδική, και ισχύει από τον προηγούμενο χρόνο (!!!) Από της δημοσιεύσεως στην Εφημερίδα. της Κυβερνήσεως.

Ούτε αναφέρεται ότι η εκμάθηση της Τουρκικής θα είναι προαιρετική. (Παρακαλώ πάρτε και διαβάστε το πλήρες ΦΕΚ)



Τα ΜΜΕ σιωπούν.
Όλα τα κόμματα της παρούσας Βουλής το αποσιωπούν.
ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ?



Ειδικά όταν οι Εγγλέζοι απαιτούν στα σχολεία τους τα Αρχαία Ελληνικά.
Σε 13 δημοτικά σχολεία της Οξφόρδης, θα αρχίσουν να διδάσκονται αρχαία Ελληνικά, καθώς κρίθηκε ότι βοηθούν τα παιδιά στην κατανόηση της μητρικής τους γλώσσας. Οι υπεύθυνοι εκπαίδευσης των σχολείων αποφάσισαν να εντάξουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς το μάθημα των αρχαίων Ελληνικών γιατί πιστεύουν ότι έτσι οι μαθητές θα βελτιώσουν τα Αγγλικά τους.






πηγη

ΒΕΡΟΙΑ: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Με μεγάλη επιτυχία και τεράστια ανταπόκριση από την τοπική κοινωνία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Αυγούστου η διπλή εκδήλωση του Λαϊκού Συνδέσμου στην Ημαθία, με αφορμή την δολοφονική επίθεση συμμορίας σεσημασμένων Αλβανών λαθρομεταναστών σε ανήλικα Ελληνόπουλα.


Παρά την τρομολαγνεία των ΜΜ”Ε”, τα οποία ενώ αρχικά “έθαψαν” τελείως την δολοφονική επίθεση, τις τελευταίες μέρες “ενημέρωναν” για δήθεν επεισόδια στη Βέροια από τη Χρυσή Αυγή, η συμμετοχή συναγωνιστών, φίλων και απλού κόσμου από την περιοχή υπήρξε μαζική.

Καταρχάς, όπως είχε ανακοινωθεί, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συγκέντρωση συμπαράστασης στις έξι το απόγευμα στο Διαβατό Ημαθίας, στο κέντρο του χωριού όπου και οι σεσημασμένοι Αλβανοί κακοποιοί μαχαίρωσαν τα ανήλικα Ελληνόπουλα.


Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι στην συγκέντρωση παρευρέθηκε και ο πατέρας του ενός θύματος, το οποίο είναι σε ανάρρωση σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, καθώς και ένα από τα τέσσερα θύματα της επίθεσης, με τους οποίους υπήρξε συζήτηση και αναγνώρισαν πως ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή είναι ο μοναδικός πολιτικός οργανισμός που ενδιαφέρθηκε για το περιστατικό.



Στη συνέχεια, ο κόσμος κατευθύνθηκε προς την πλατεία Ελιάς στη Βέροια, όπου και είχε ανακοινωθεί η συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η οποία όμως ήταν αποκλεισμένη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και κλούβες των ΜΑΤ, καθώς στον χώρο κόπριζαν περίπου 30 θλιβερές φυσιογνωμίες του αναρχικού “χώρου” καταλαμβάνοντας τον χώρο, προφανώς σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Αλβανούς εγκληματίες. (Πρώτα πήγαν στον χώρο τα ΜΑΤ και έπειτα οι αναρχικοί δολοφόνοι τσιράκια του παρακράτους έστησαν – εκ του ασφαλούς – την παράνομη αντισυγκέντρωσή τους

“Με κεντρικό σύνθημα “Έξω οι ξένοι απ’ την Ελλάδα” συγκέντρωση στον Διαβατό Ημαθίας”

Η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στην Ημαθία


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Δημαρχείου στη Βέροια πραγματοποίησαν μέλη των πυρήνων Ημαθίας και Πέλλας της «Χρυσής Αυγής» με αφορμή το αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε στον Διαβατό Ημαθίας και είχε συνέπεια τον σοβαρό τραυματισμό τεσσάρων ανηλίκων από αλλοδαπούς Αλβανικής καταγωγής...

...Με κεντρικό σύνθημα “Έξω οι ξένοι απ’ την Ελλάδα” τα μέλη των πυρήνων Ημαθίας και Πέλλης, πραγματοποίησαν αρχικά συγκέντρωση στον Διαβατό Ημαθίας και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους προς τις οικογένειες των ανηλίκων που τραυματίστηκαν στο αιματηρό επεισόδιο.


Στη συνέχεια μετέβησαν στη Βέροια και συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημαρχείου, όπου παρέμειναν για μια ώρα περίπου, φωνάζοντας συνθήματα. Την ίδια ώρα νεαροί (Μισθοφόροι ανθέλληνες) που συμμετέχουν στο Αυτόνομο Κοινωνικό Στέκι Βέροιας και την προηγούμενη ημέρα είχαν εκδήλωση στον χώρο της πλατείας Δημαρχείου, προβάλλοντας τη δική τους άποψη με αφορμή τα γεγονότα του Διαβατού, είχαν συγκεντρωθεί στο πάρκο Εληάς, σε απόσταση λιγότερη από 300 μέτρα από το χώρο συγκέντρωσης της «Χρυσής Αυγής»…

Τελικά μεταξύ των δύο συγκεντρωμένων ομάδων δεν υπήρξε όχι μόνο προσέγγιση, αλλά ούτε καν…οπτική επαφή… Ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις είχαν μετατρέψει από νωρίς σε φρούριο την πρωτεύουσα της Ημαθίας και είχαν αποκλειστεί κάθε πιθανές και απίθανες δίοδοι προσέγγισης.

Πάντως ούτε από την μία, ούτε από την άλλη πλευρά επιχειρήθηκε κάτι τέτοιο.

Τα μέλη της «Χρυσής Αυγής» μπήκαν και αποχώρησαν από την πόλη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, η οποία ήταν παρούσα καθ’ όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης.





Στο Διαβατό Ημαθίας σχεδόν καθημερινή αλλά διακριτική είναι η παρουσία της Αστυνομίας μετά το αιματηρό επεισόδιο που έγινε το βράδυ της 28ης Ιουλίου έξω από το νηπιαγωγείο του χωριού.

Στην περιοχή ζουν 300 οικογένειες Ελλήνων, καθώς και 45 μόνιμοι κάτοικοι από την Αλβανία. Αλλοι 300 Αλβανοί εργάζονται περιστασιακά κυρίως στα ροδάκινα. Μετά το αιματηρό επεισόδιο, οι Αλβανοί που εργάζονται στην περιοχή δεν κυκλοφορούν στους δρόμους πέραν της εργασίας τους, από το φόβο αντιποίνων. Μόλις την περασμένη εβδομάδα Αλβανός ξυλοκοπήθηκε από ομάδα νεαρών που βρέθηκαν στην περιοχή και η παρέμβαση των κατοίκων απέτρεψε τα χειρότερα.

πηγη

Ο Γ. Παπανδρέου δεν πιστεύει στην ύπαρξη του Ελληνικού Εθνικού Κράτους


Ένα φάντασμα πλανιέται στη σκέψη του κ. Γιώργου Παπανδρέου…

Ένα «όραμα» γι’ αυτόν…

Ένας εφιάλτης για όσους καταλαβαίνουν:Η Παγκόσμια διακυβέρνηση!

Δεν υποψιάζεται καν ότι η «παγκόσμια διακυβέρνηση» δεν είναι η επαγγελία του μελλοντικού επίγειου Παραδείσου της Ανθρωπότητας.

Είναι παλινδρόμηση στο πιο σκοτεινό παρελθόν της

* Η έννοια αυτή επανήλθε δυναμικά στο προσκήνιο αμέσως μετά την κατάρρευση του διπολισμού. Ως αίτημα «ένωσης» των κρατών με το επιχείρημα ότι οι νέες διεθνείς απειλές απαιτούν αντιμετώπιση σε διεθνή κλίμακα. Εδώ επισημάνθηκαν δύο παραδείγματα: η κλιματική αλλαγή και οι μεγάλες πανδημίες.

Βέβαια, στο βαθμό που οι απειλές αυτές είναι πραγματικές, αρκεί η διακρατική συνεργασία.

Κι υπάρχει πάντα η περίπτωση μικρής κλίμακας προβλήματα να προβάλλονται ως «βιβλικές καταστροφές»! Όπως η περιβόητη «πανδημία» της γρίπης των χοίρων, για την οποία υπήρξε άνευ προηγουμένου καταστροφολογία πέρσι τέτοιον καιρό και αποδείχθηκε λιγότερο επικίνδυνη από την… κοινή γρίπη (αφού δαπανήθηκαν δισεκατομμύρια για άχρηστα και αδοκίμαστα εμβόλια).

Η Παγκόσμια διακυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με πραγματικές ή φανταστικές «παγκόσμιες απειλές». Είναι πρόσχημα Ολοκληρωτικής προπαγάνδας! Και στρέφεται ενάντια στην σύγχρονη Δημοκρατία. Την οποία ευθέως υπονομεύει

* Για να θεμελιωθεί και να λειτουργήσει η δημοκρατία πρέπει να υφίστανται δύο κρίσιμες προϋποθέσεις:

– Πρώτον ενιαία ταυτότητα (εθνική συλλογικότητα) που ορίζει το «εθνικό συμφέρον» ως πεδίο αναφοράς του συνόλου.

– Και δεύτερον, ισχυρή μεσαία τάξη, που επιβάλλει κάθε φορά τη συνισταμένη του δημοσίου συμφέροντος.

Οι οπαδοί της «παγκόσμιας διακυβέρνησης» αμφισβητούν και τις δύο:

Αμφισβητούν συνεχώς το εθνικό στοιχείο, στο πεδίο των ιδεών.

Και αποδυναμώνουν τις μεσαίες τάξεις, όπου μπορούν, μέσα από πολύ αμφισβητούμενες νεοφιλελεύθερες «μεταρρυθμίσεις». Αλλά και μέσα από την ανεξήγητη ανοχή που επιδεικνύουν σε φαινόμενα κερδοσκοπικών «φουσκών» που κατά διαστήματα «εξαερώνουν» τα αποταμιεύματα των μεσαίων τάξεων. Πότε στο Χρηματιστήριο, πότε στην αγορά ακινήτων πότε στην αγορά ομολόγων…

Όπου υπήρξαν Ολοκληρωτικά καθεστώτα διασπάστηκαν στις εθνικές τους συνιστώσες για να γίνουν δημοκρατικά: πρώην Σοβιετική Ένωση, Τσεχοσλοβακία, Γιουγκοσλαβία…

Ακόμα και μέσα στη δυτική Ευρώπη έχουμε αφύπνιση πληθυσμών, που παρά τις δημοκρατικές συνθήκες στις οποίες ζουν, απαιτούν απόσχιση και συγκρότηση νέων εθνικών κρατών. Όπως η Καταλανοί στην Ισπανία και οι Φλαμανδοί στο Βέλγιο…

Ή παγκόσμια τάση είναι η ενίσχυση των εθνικών ταυτοτήτων, όχι η συγχώνευσή τους σε υπερεθνικά υπερσύνολα.

Ακόμα και η Ευρωπαϊκή Ένωση, παίρνει το χαρακτήρα Ομοσπονδίας εθνικών κρατών, όχι ισοπέδωσης εθνών. Κι εδώ πάντως επικρατούν τελευταία όλο και περισσότερο τα εθνικά συμφέροντα των Γερμανών, των Γάλλων, των Ιταλών, των Βρετανών, αλλά και των Ολλανδώ. Η έννοια της «αλληλεγγύης» ποτέ δεν ήταν τόσο αποδυναμωμένη στην Ευρώπη όσο σήμερα.

* Οι οπαδοί της «Παγκόσμιας διακυβέρνησης» προσπαθούν να μας πείσουν ότι χρειαζόμαστε την στήριξη των ξένων, όχι μόνο για να αντιμετωπίσουμε τα «παγκόσμια προβλήματα», αλλά ακόμα και τα δικά μας. Γι’ αυτό και εκθειάζουν το ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στην αντιμετώπιση της ελληνικής οικονομικής κρίσης…

Η αλήθεια είναι, βέβαια, ακριβώς αντίστροφη: Μόνο χώρες που μπορούν οι ίδιες να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους, μόνο λαοί που στέκονται στα πόδια τους κερδίζουν το σεβασμό των άλλων…

Όσο πιο πολύ καταλαβαίνει κανείς την παγκοσμιοποίηση, τόσο περισσότερο συνειδητοποιεί ότι θα κερδίσουν ανταγωνιστικά έθνη και ανταγωνιστικοί λαοί, όχι «χύμα πληθυσμοί» χωρίς εθνικές ταυτότητες, χωρίς αυτοπεποίθηση, που περιμένουν από τους ξένους να τους σώσουν από τον ίδιο τον… «κακό εαυτό» τους.

* Το πρόβλημα με τον κ. Παπανδρέου είναι ότι δεν πιστεύει στη δυνατότητα του Ελληνικού λαού να ορθοποδήσει. Δεν πιστεύει καν στις προοπτικές ύπαρξης του Ελληνικού εθνικού κράτους. Γι’ αυτό και τοποθετεί… «ελληνόφωνους» (όχι Έλληνες) επικεφαλής δημόσιων οργανισμών! Γι’ αυτό και αναζητεί συνεχώς – και ανεπιτυχώς - μη Έλληνες συμβούλους…

* Όταν κάποιος παραδίδεται σε χίμαιρες, είναι επικίνδυνος για τον εαυτό του.

Όταν παραδίδεται σε χίμαιρες ένας πρωθυπουργός, είναι επικίνδυνος για το λαό του.

Το «Κυβέρνηση του Μνημονίου», είναι το λιγότερο και πιο επιεικές που μπορεί να ακουστεί για την κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου.

Πρόκειται για κυβέρνηση που αδημονεί να… αυτοκαταργηθεί και να προσχωρήσει στην «Παγκόσμια διακυβέρνηση», την οποία δεν πιστεύει κανείς και την οποία αποστρέφονται ως «ολοκληρωτική προπαγάνδα» όσοι ξέρουν Ιστορία και παίρνουν στα σοβαρά τη Δημοκρατία.

Η Ρώμη επέβαλε παγκόσμια κυριαρχία, αλλά έπαψε να είναι Δημοκρατία.

Η αποσύνθεση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας οδήγησε σε 1000 χρόνια Μεσαίωνα.

Και η αφύπνιση του Πολιτισμού στην Ευρώπη γεννήθηκε σηματοδοτήθηκε από τη συγκρότηση εθνικών κρατών, που αποτέλεσαν κοιτίδες της σύγχρονης δημοκρατίας.

Όπως ακριβώς οι πόλεις-κράτη της αρχαιότητας υπήρξαν κοιτίδες της άμεσης δημοκρατίας…

Πάντα οι δημοκρατίες αναδείχθηκαν νικώντας αυτοκρατορίες. Και πάντα ο «Δήμος» είχε αναφορά σε μια «πατρίδα»…

Ο Περικλής το διακήρυξε πριν δυόμιση χιλιάδες χρόνια στον περίφημο «Επιτάφιό» του. Ο Θουκυδίδης το κατέγραψε. Όλοι οι σύγχρονοι δημοκρατικοί ηγέτες το γνωρίζουν και το επικαλούνται. Ο κ. Παπανδρέου ούτε που το πρόσεξε…

Κάθε «Δήμος» έχει αναφορά σε μια «Πατρίδα»!

Όπου ακούτε για «Παγκόσμια διακυβέρνηση», να θυμάστε δύο πράγματα: ανασύσταση αυτοκρατοριών και κατάλυση της δημοκρατίας.

Είμαστε αντίθετοι – ασυμβίβαστα αντίθετοι και στα δύο…

ΝΖ