Χρήστες OnLine

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Ντοκουμέντο ΣΟΚ!! Η διαταγή των τούρκων να σφάξουν όλους τους Έλληνες στην Σμύρνη...!! Τα έγγραφα σπάνε κόκκαλα.

Έγγραφο-διαταγή του Διοικητή Σμύρνης, σε Οθωμανική γραφή, μεταφρασμένο από Σύλλογο Ελλήνων Μικρασιατών. (Ειδικά αφιερωμένο στα κορόιδα που βλέπουν και θαυμάζουν τον Σουλεϊμάν…)




Κάντε κλίκ πάνω στο έγγραφο  για μεγέθυνση 
Το πρωτότυπο Φυλάσσεται στα Ιστορικά Αρχεία της Άγκυρας. Το παρόν τρίπτυχο ανήκει στο Μουσείο Τεχνών και Επιστημών Ηπείρου. 
Under Creative Commons License: Attribution Share Alike

ΒΙΝΤΕΟ - ΣΠΑΝΙΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ 29ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ... Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...!

Το Δημοψήφισμα του 1973 υπήρξε το δεύτερο δημοψηφίσματα που διενέργησε η 21 Απριλίου. Διεξήχθη την Κυριακή 29 Ιουλίου 1973 και σκοποί του ήταν:
Να εγκριθεί από το εκλογικό σώμα σχέδιο ψηφίσματος με τον τίτλο «Περί τροποποιήσεως του από 15ης Νοεμβρίου 1968 Συντάγματος»

Η εκλογή προέδρου και αντιπροέδρου της Δημοκρατίας (Γεώργιος Παπαδόπουλος και Οδυσσέας Αγγελής αντίστοιχα) για θητεία 8 ετών.

Να εγκριθεί η πολιτειακή αλλαγή, δηλαδή να εγκριθεί η κατάργηση της μοναρχίας που είχε αποφασίσει και εκτελέσει δύο μήνες νωρίτερα ο δικτάτορας Παπαδόπουλος, όταν με Συντακτική Πράξη (1 Ιουνίου 1973) είχε εγκαθιδρύσει το πολίτευμα της Προεδρικής Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, με προσωρινό πρόεδρο τον ίδιο. Για τα τρία ερωτήματα μαζί, οι ψηφοφόροι κλήθηκαν να επιλέξουν με «Ναι» ή «Όχι».