Χρήστες OnLine

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Την Τρίτη 12.10.2010 προσδιορίστηκαν οι συζητήσεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας για ιθαγένεια/ψήφο αλλοδαπών...


.... & βιομετρία στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος

Ενημερώνω τους φίλους του ιστολογίου, ότι έγινε δεκτή η Αίτηση Προτίμησης Ημερομηνίας Συζήτησης
http://syntagmagr.blogspot.com/2010/08/blog-post_11.html της Αιτήσεως Ακυρώσεως κατά μαζικής απόδοσης ιθαγένειας & ψήφου αλλοδαπών στις δημοτικές εκλογές & ότι αυτή προσδιορίστηκε για την

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010 & ώρα 09:30 στην Επταμελή Σύνθεση λόγω σπουδαιότητας του Δ' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας

Παράλληλα, την ίδια ημέρα, ώρα & στο ίδιο δικαστήριο έχει προσδιοριστεί η συζήτηση τόσο της Αιτήσεως Ακυρώσεως μου όσο & της Αιτήσεως Ακυρώσεως της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος κατά της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την ακύρωση της υπ' αριθμόν 45/03.06.2009 Απόφασης για το Νέο σύστημα θυρών ασφαλείας της Εθνικής Τράπεζας - Επεξεργασία χαρακτηριστικών της γεωμετρίας των προσώπων

Η υπόθεση κερδήθηκε το 2009 ύστερα από πολύμηνη διοικητική διαδικασία κατά 50% από μέρους εμού & των λοιπών αναφερθέντων στο ότι καταφέραμε να απαγορεύσει η Αρχή την επέκταση των βιομετρικών εισόδων στα υποκαταστήματα, που δεν είχε εγκαταστήσει ακόμη τέτοιες θύρες η Εθνική & κατά 50% από μέρους της Εθνικής, που κατάφερε να διατηρήσει τις υπάρχουσες θύρες χωρίς εξαίρεση από το σύστημα άλλων ατόμων πλην των ΑΜΕΑ.

Στη διοικητική διαδικασία είχα υποστηρίξει, ότι λαμβάνει χώρα βιομετρική επεξεργασία με σάρωση ίριδας προς ταυτοποίηση (ιριδοσκόπηση) από τις κάμερες της Εθνικής Τράπεζας , ενώ η Εθνική Τράπεζα υποστήριζε, ότι οι κάμερες ήταν κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης (βιντεοσκόπησης) & ως εκ τούτου δε λάμβανε χώρα βιομετρική επεξεργασία.

Σημειωτέον, ότι βιομετρική επεξεργασία θεωρείται η ταυτοποίηση του ατόμου με δακτυλοσκόπηση, παλαμοσκόπηση ή γεωμετρία χειρός, ιριδοσκόπηση, γεωμετρία προσώπου & λήψη DNA.

Τελικώς, η Αρχή δέχτηκε, ότι όντως ήταν βιομετρικές οι κάμερες λόγω όμως γεωμετρίας προσώπου & ως εκ τούτου δεν έπρεπε να εγκαταστηθούν νέες θύρες με βιομετρικές κάμερες, αλλά παρ' όλα αυτά δεν απαγόρευσε τις ήδη υπάρχουσες ούτε εξαίρεσε τα μη ΑΜΕΑ άτομα.

Εν τούτοις, όταν πρωτοκόλλησα αίτημα να μου χορηγηθούν αντίγραφα πραγματογνωμοσύνης & λοιπών εγγράφων, που αποτελούν τμήμα της απόφασης για να λάβω πλήρη γνώση της αιτιολογίας της απόφασης, αν & από τον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας υποχρεούται να τα χορηγήσει, εν τούτοις ουδέποτε το έκανε ενισχύοντας την υποψία μου ότι λαμβάνει χώρα ιριδοσκόπηση & με την παράνομη μη χορήγηση των συνημμένων της απόφασης εγγράφων, καλύπτει την πραγματικότητα.

Υπέβαλα στη συνέχεια αίτηση θεραπείας, διότι στην απόφαση δεν απαντούσε στο σκέλος της αναφοράς μου, που ζητούσα εξαίρεση από τη βιομετρική επεξεργασία & την απέρριψε με σιωπηρή άρνηση.

Το Φθινόπωρο του 2009 υπέβαλα ως εκ τούτου Αίτηση Ακυρώσεως κατά του σκέλους της Απόφασης, που με θίγει & την Άνοιξη του 2010 που προσδιορίστηκε η συζήτηση, πληροφορήθηκα, ότι & η Εθνική είχε υποβάλει Αίτηση Ακυρώσεως κατά του σκέλους που τη θίγει & ότι οι 2 Αιτήσεις συζητούνταν την ίδια ημέρα. Δεν έλαβε χώρα συζήτηση, διότι η Αρχή δεν είχε υποβάλει τις απόψεις της & πήραμε αναβολή, που κατόπιν αιτήματος μου συντομεύτηκε για τις 12.10.2010 αντί για το 2011 που ήταν η πρόταση της Εισηγήτριας & το οποίο αίτημα μου έγινε δεκτό ύστερα από αυτοπρόσωπη παρουσία μου στο ακροατήριο, όπου ανέπτυξα τους λόγους σύντομης & όχι μακροπρόθεσμης αναβολής.

syntagmagr

Αρχαία ελληνικά: η μόνη “νοηματική” γλώσσα που δέχονται τα PC!!



Τα αρχαία ελληνικά, σύμφωνα με το διεθνή τύπο, επανέρχονται στο προσκήνιο ως μια «διεθνής γλώσσα».

• Εκφράζουν τους εξυπνότερους και καλύτερους φοιτητές των Πανεπιστημίων της Ευρώπης και της Αμερικής, με την έννοια των πιο ...δυνατών μυαλών σε πρωτότυπες και δημιουργικές συλλήψεις στο χώρο των υπολογιστών και στο χώρο των επιχειρήσεων
• Προκαλούν δέος και σεβασμό για τον πλούτο τους σε πλήθος ετερόκλητων ανθρώπων ανά τον κόσμο
• Ιάπωνες και Βρετανοί επιχειρηματίες προτρέπουν με παραινέσεις τους υφισταμένους-εργαζομένους στις επιχειρήσεις τους να μαθαίνουν αρχαία ελληνικά με την προοπτική να δυναμώσουν και να ανανεώσουν δημιουργικά την επιχειρηματική τους απόδοση!


Οι λέξεις-έννοιες κλειδιά για την ανάλυση και κατανόηση του θέματος:
«Ορθολογισμός, κοινή λογική, πρωτότυπη σκέψη, καινοτομία στην τεχνολογική εξέλιξη, δημιουργική επιχειρηματικότητα, εκπαίδευση υπό τη μορφή έρευνας, ερευνητικά προγράμματα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές προηγμένης τεχνολογίας, νοηματική γλώσσα».


Τα αρχαία ελληνικά θέλγουν τον τομέα των επιχειρήσεων, αφού δεν είναι λίγοι οι Άγγλοι επιχειρηματίες που προτρέπουν τα ανώτερα στελέχη τους να διδαχθούν την αρχαία ελληνική γλώσσα, επειδή περιέχει μια ξεχωριστή σημασία για τους τομείς οργάνωσης, διοίκησης και διαχείρισης επιχειρήσεων.

Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγήθηκαν μετά από διαπιστώσεις Βρετανών ειδικών ότι «η ελληνική γλώσσα ενισχύει τη λογική και τονώνει τις ηγετικές ικανότητες. Γι αυτό έχει μεγάλη αξία όχι μόνο στην Πληροφορική και την υψηλή τεχνολογία, αλλά και στον τομέα οργάνωσης και διοίκησης».


ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗΣ ΣΚΕΨΗΣ:

• Ιδιαίτερα στην Αγγλία, αρκετοί είναι εκείνοι που παρακολουθούν μαθήματα αρχαίων ελληνικών, ήδη από το σχολείο, χωρίς πάντα, βέβαια, την ανάλογη επιτυχία, εξαιτίας και του βαθμού δυσκολίας της εκμάθησής τους.
• Η ευρεία αποδοχή των αρχαίων ελληνικών ως «νοηματικής» γλώσσας καθώς και μια σειρά από ιδιότητες που συγκεντρώνουν, ώθησαν το Πανεπιστήμιο Ιρβάιν της Καλιφόρνιας να αναλάβει την αποθησαύριση του πλούτου τους.
• Επικεφαλής του ερευνητικού αυτού προγράμματος τοποθετήθηκαν αρχικά η γλωσσολόγος-ελληνίστρια κ. Μακ Ντόναλι και οι καθηγητές της Ηλεκτρονικής κ. Πάκαρι και κλασικής φιλολογίας κ. Μπρούνερ.
• Στο πλαίσιο αυτό, στον Η/Υ «Ίβυκο» αποθησαυρίστηκαν 6 εκατομμύρια λεκτικοί τύποι της ελληνικής γλώσσας – όταν η αγγλική έχει συνολικά 490.000 λέξεις και 300.000 τεχνικούς όρους.



Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ / ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΣΑΥΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ:

Το τιτάνιο αυτό έργο καταγραφής συνεχίζεται. Αναφερόμενος στη συγκεκριμένη προσπάθεια, ο καθηγητής Μπρούνερ, ο οποίος πέθανε το 2007 και τον διαδέχτηκε η κ. Μαρία Παντελιά, είχε πει απευθυνόμενος σε ορισμένους που αμφισβητούσαν τη χρησιμότητα του εν λόγω επιστημονικού προγράμματος: 4.000 ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
• «Σε όποιον απορεί γιατί τόσα εκατομμύρια δολάρια για την αποθησαύριση των λέξεων της ελληνικής γλώσσας, απαντούμε: μα πρόκειται για τη γλώσσα των προγόνων μας. Και η επαφή μ΄αυτούς θα βελτιώσει τον πολιτισμό μας».
• Αρχαία Ελληνικά: επιστροφή στο Μέλλον!

Το έναυσμα για την επίδειξη επιπλέον ενδιαφέροντος για τα αρχαία ελληνικά και από άλλα αμερικανικά πανεπιστήμια προέκυψε κυρίως από τη διαπίστωση των επιστημόνων Πληροφορικής και Υπολογιστών ότι οι Η/Υ προηγμένης τεχνολογίας δέχονται ως «νοηματική» γλώσσα μόνο την Ελληνική. Όλες τις άλλες γλώσσες τις χαρακτήρισαν «σημειολογικές».

«Νοηματική» γλώσσα θεωρείται η γλώσσα στην οποία το «σημαίνον», δηλαδή η λέξη, και το «σημαινόμενο», δηλαδή αυτό που η λέξη εκφράζει (πράγμα, ιδέα, κατάσταση, έννοια), έχουν μεταξύ τους πρωτογενή σχέση. Ενώ «σημειολογική» είναι η γλώσσα στην οποία αυθαιρέτως ορίζεται ότι το α «πράγμα» (σημαινόμενο) εννοείται με το α (σημαίνον). Π.χ. δημοκρατία: δήμος=λαός+κρατώ / democracy

Με άλλα λόγια, η Ελληνική είναι η μόνη γλώσσα της οποίας οι λέξεις έχουν «πρωτογένεια», ενώ σε όλες τις άλλες οι λέξεις είναι συμβατικές, δηλαδή σημαίνουν κάτι απλά επειδή έτσι συμφωνήθηκε μεταξύ εκείνων που τη χρησιμοποιούν.

• Γκέιτς και Σκάλι, οι πρωτοπόροι των Υπολογιστών υπέρ της Ελληνικής Γλώσσας:Οι εξαιρετικές ιδιότητες της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας εκτιμήθηκαν από τα κορυφαία στελέχη Αμερικανικών εταιρειών Πληροφορικής, όπως ο Μπιλ Γκέιτς, ιδρυτής της Microsoft, και ο Τζον Σκάλι, πρώην πρόεδρος της Apple, ο οποίος είχε αναφερθεί και στην προώθηση ενός προγράμματος εκμάθησης της Ελληνικής, επειδή «η κοινωνία μας χρειάζεται ένα εργαλείο που θα της επιτρέψει να αναπτύξει τη δημιουργικότητά της, να εισαγάγει καινούριες ιδέες και να της προσφέρει γνώσεις περισσότερες απ΄ όσες ο άνθρωπος μπορούσε ως τώρα να ανακαλύψει».

• Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θεωρούν την Ελληνική Γλώσσα «μη οριακή», δηλαδή ότι μόνο σε αυτή δεν υπάρχουν όρια και γι αυτό είναι αναγκαία στις νέες επιστήμες όπως η Πληροφορική, η Ηλεκτρονική, η Κυβερνητική και άλλες. Αυτές οι επιστήμες μόνο στην ελληνική γλώσσα βρίσκουν τις νοητικές εκφράσεις που χρειάζονται, χωρίς τις οποίες η επιστημονική σκέψη, σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς της Πληροφορικής, αδυνατεί να προχωρήσει.

Της Αμαλίας Κ. Ηλιάδη,φιλολόγου-ιστορικού (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Βυζαντινής Ιστορίας απ’ το Α.Π.Θ.) Υπεύθυνης Σχολικής Βιβλιοθήκης 2ου Ε.Π.Α.Λ. Τρικάλων

Τζαμιά παντού, τώρα και στην Καλλιθέα!


Σε ημιυπόγειο διαμέρισμα, στην οδό Αριστείδου, μαζεύονται μουσουλμάνοι και ακούγονται φωνές και ψαλμωδίες

Εδώ και αρκετά χρόνια στην δημόσια συζήτηση για τον Δήμο Αθηναίων κυριαρχεί το ερώτημα, αν θα πρέπει ή όχι να φτιαχτεί τζαμί στην Αθήνα. Οι περισσότεροι άνθρωποι του λεγόμενου “πατριωτικού χώρου” αντιτίθενται σφόδρα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Την ίδια όμως στιγμή που εμείς συζητάμε για αυτό, στην πρωτεύουσα της Αθήνας λειτουργούν δεκάδες – κοντά στα 50 – τζαμιά. Και υπάρχουν όχι μόνο στις γνωστές – σχεδόν γκέτο – περιοχές του κέντρου (Άγιος Παντελεήμονας, Πατήσια κλπ) όπου υπάρχει βέβαια υπερσυγκέντρωση τζαμιών αλλά και αλλού. Όπως παραδείγματος χάριν στην Καλλιθέα.

Την ύπαρξη αυτού του τζαμιού έφερε στην επιφάνεια ο εκπρόσωπος τύπου του ΛΑΟΣ Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης, με ερώτησή του προς τον υπουργό προστασίας του πολίτη. Όπως αναφέρει σε αυτήν, η κ. Άννα Διαμαντοπούλου απαντώντας σε προηγούμενη ερώτησή του, ανέφερε ότι δεν έχει δοθεί καμία άδεια για τζαμί στην συγκεκριμένη περιοχή. Όμως σύμφωνα με καταγγελίες περιοίκων, σε ημιυπόγειο διαμέρισμα, στην οδό Αριστείδου μαζεύονται μουσουλμάνοι και ακούγονται φωνές και ψαλμωδίες. Επιπρόσθετα τα παράθυρα του διαμερίσματος έχουν καλυφθεί με κιλίμια, ώστε να μην υπάρχει καμία ορατότητα προς τα μέσα.

Παρόμοιες καταγγελίες για παράνομα τζαμιά έχουν γίνει και στο παρελθόν από βουλευτές του ΛΑΟΣ, εξαναγκάζοντας κάποια στιγμή τις αρχές να δράσουν και με αποτέλεσμα σε μία περίπτωση την επιβολή χρηματικού προστίμου 60.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη αποθήκης που την είχε νοικιάσει σε μουσουλμάνους για να την κάνουν τζαμί, τον Απρίλιο του 2009. Με την νέα κυβέρνηση όμως, το ζήτημα δεν φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα τους υπουργούς “προστασίας του πολίτη”.

Το ζήτημα φυσικά – όπως προαναφέραμε – δεν περιορίζεται στην Καλλιθέα αλλά επεκτείνεται σε πάρα πολλές γειτονιές της πόλης, αλλά και στην επαρχία.
Τι γίνεται όμως όταν οι Έλληνες διαμαρτύρονται ή καταγγέλλουν στην αστυνομία;
Υπάρχουν περιστατικά, κατά τα οποία Έλληνες που διαμαρτυρήθηκαν για την λειτουργία τέτοιων παράνομων χώρων βρήκαν τον μπελά τους από μουσουλμάνους μετανάστες, οι οποίοι όχι μόνο τους απείλησαν φραστικά αλλά και αποπειράθηκαν να χειροδικήσουν εναντίον τους. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις.

Η αστυνομία στις περισσότερες των καταστάσεων λειτουργεί ως απλός θεατής ή στις καλύτερες προσπαθεί να διαμεσολαβήσει για να “λυθεί φιλικά” το θέμα, κάνοντας συστάσεις ψυχραιμίας και στις δύο πλευρές. Ουσιαστικά δηλαδή επιτρέπει στους μουσουλμάνους να παραβαίνουν τον νόμο και καλεί τους Έλληνες να το αποδεχθούν. Και όταν φτάνουμε σε σημείο – δυστυχώς – να προκαλούνται συγκρούσεις και μικρο-επεισόδια, ο κρατικός μηχανισμός και τα κατεστημένα media, χρησιμοποιούν την καραμέλα του “ρατσισμού” για να χαρακτηρίσουν τους απλούς πολίτες.

Πρόκειται για μία κατάσταση που έχει γίνει οριακή. Και από ό,τι φαίνεται αυτού του είδους η τάση, για λειτουργία παράνομων τζαμιών δεν πρόκειται να σταματήσει, ακόμη και αν φτιαχτεί κάποιο νόμιμο τζαμί, διότι οι μουσουλμάνοι δεν φτιάχνουν τα τζαμιά τους σύμφωνα μόνο με το θρησκευτικό τους δόγμα, αλλά και με βάση τις εθνικότητές τους. Άλλα τζαμιά οι Πακιστανοί μουσουλμάνοι, άλλα οι Αφρικανοί, άλλα αυτοί του Ιράκ ή οι Παλαιστίνιοι.

Ένα ακόμη ερωτηματικό, είναι το τι ακριβώς λαμβάνει χώρα μέσα σε αυτά τα τζαμιά. Ποίοι είναι αυτοί που καθοδηγούν “πνευματικά” και “πολιτιστικά” τις ορδές των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών που βρίσκονται στην χώρα μας. Θα μπορούσε κανείς να πει, ότι και να ξέραμε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε αφού και στην Θράκη επιτρέψαμε να γίνεται φιλοτουρκική πολιτική από τους θρησκευτικούς ηγέτες των Ελλήνων μουσουλμάνων. Πάντως σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από την όξυνση των απειλών κατά Ευρωπαϊκών χωρών από ισλαμιστές φονταμενταλιστές, είναι απαράδεκτη η λειτουργία των τζαμιών αυτών.

Όπως και να έχει περιμένουμε τα δείγματα γραφής του νέου υπουργού, ο οποίος έχοντας βέβαια ως προκάτοχο τον κ. Χρυσοχοΐδη δεν χρειάζεται να κάνει και πάρα πολλά για να τον ξεπεράσει. Αν και για να πούμε την αλήθεια – ως προαίσθηση – δεν περιμένουμε κάποια ριζική αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του υπουργείου, καθώς η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει δηλώσει την προσήλωσή της στην “πολυπολιτισμικότητα” και την υποδοχή των μεταναστών.

Δημήτρης Παπαγεωργίου

Ολυμπιακό Χωριό: Ώρα μηδέν


Άκουγα κι εγώ λοιπόν για το Ολυμπιακό Χωριό και το Ολυμπιακό Χωριό.
Όρμισα το λοιπόν και το επισκέφθηκα εν τέλει. Δεν λέω, στην αρχή ήταν όλα όμορφα, καθαρά, ήσυχα και γυαλιστερά. Ασφαλώς και αναφέρομαι στα δέντρα, στους φρεσκοβαμμένους τοίχους, στους ήσυχους ανοιχτούς δρόμους και στα τζάμια των καλυμμάτων του Αδριάνειου υδραγωγείου Αχαρνών και Δεκέλειας του 125 μ.Χ!

Με τα χρόνια, τα δέντρα και άπαντα τα άνθη αφέθηκαν από τον δήμο Μενιδίου να ξεραθούν, οι τοίχοι με την φροντίδα των νεολαίων της περιοχής μετατράπηκαν σε μάχες μεταξύ αθλητικών ομάδων και βωμολοχιών, οι ήσυχοι ολοφώτιστοι δρόμοι έγιναν πίστα για κόντρες και πασαρέλα κομπλεξικών και ηλιθίων που φιγουράρουν την ένταση των ηχείων τους με σκυλοτράγουδα της κακιάς ώρας κάθε στιγμή του εικοσιτετραώρου και τέλος πάλι με την βοήθεια όλων αυτών αυτών (δήμου και καλλιεργημένων πνευματικά κατοίκων) οι προστατευτικές καλύπτρες των διαδρομών, μέσα από τις πλατείες του Χωριού, του τότε υδραγωγείου έχουν γίνει χίλια κομμάτια μαζί με το αλουμινένιο σασί τους.

Κακοτεχνίες επίσης παντού. Χωρίς καμία ενοχή ή ενδιαφέρον για τον τυχόν γείτονα που μπορεί να ενοχληθεί, ο καθείς έπραξε όπως τον βόλεψε. Ούτε εκεί κάποιο ενδιαφέρον. Για να μην αναφέρω το τεράστιο κτίριο στο οποίο θα στεγαζόταν υπουργείο, μέχρι που η "εθνοσωτήριος" κυβέρνηση της Ν.Δ. με τους κυρίους Βουλγαράκη και Ρουσόπουλο, το μοσχοπούλησε στην Μονή Βατοπεδίου και εκείνοι οι Θεοσεβούμενοι και Θεοφοβούμενοι ταβραμπάδες έπειτα το έσπρωξαν σε κάποια κυπριακών συμφερόντων επιχείρηση.

Αυτό το μεγαλοπρεπές και τεράστιο κτίριο από γυαλί σίδερο και τούβλο με υπόγεια πάρκινγκ εναέριο διάδρομο πάνω από τον δρόμο, είναι ακόμα ΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΟ μετά από τόσα χρόνια και ΡΗΜΑΖΕΙ αφημένο όπως και το Ολ. Χωριό στη μοίρα του, να καταστρέφεται από σπρέι, πέτρες και νεολαίους που δεν τους νοιάζει πλέον τίποτε.

Τα καταστήματα ρημάζουν και αυτά (εκτός από τρία). Απίστευτα υψηλά ενοίκια που ζήταγε ο ΟΕΕΚ ανάγκασαν σε κλείσιμο κάβες, ψιλικατζίδικα, βίντεο κλαμπ, καφέ, όπως επίσης και το νέο αστυνομικό τμήμα το οποίο μάλλον δεν θα το δούμε να λειτουργεί μιας και 12.000€ τον μήνα είναι απίστευτο ποσό για ενοικίαση και έχει αφεθεί και αυτό στο μένος μαρκαδοροφόρων και σπρεϊλάγνων οπαδών αθλητικών ομάδων. Ας μην μιλήσω και για τις παιδικές χαρές και σας κουράσω άλλο. Θα πω απλά πως έχουν καταστραφεί ΠΛΗΡΩΣ από ανεγκέφαλους.

Ποιος ευθύνεται επ' ακριβώς; Γιατί αφήνεται να γκετοποιηθεί έτσι το μοναδικό παγκοσμίως Ολυμπιακό Χωριό το οποίο χρησιμοποιήθηκε αργότερα ως κατοικίες; Η παντελής έλλειψη φωτισμού στην κεντρική τεράστια πλατεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα για ποικίλες δραστηριότητες (ίσως και ήδη να χρησιμοποιείται αν κρίνουμε από τις μουσικές και τις φωνές μέχρι τα ξημερώματα...) όπως χρήση ναρκωτικών ουσιών μέχρι και ούτε εγώ δεν ξέρω τι να πρωτογράψω...
Έχουν γίνει αμέτρητες απόπειρες με συμβούλια των κατοίκων και μάζεμα υπογραφών, για την ανεξαρτητοποίηση του Ολ. Χωριού από τον υπερχρεωμένο και ουσιαστικά αδύνατο να βοηθήσει δήμο Μενιδίου.

Η απάντηση του δημάρχου; "Μόνο πάνω από το πτώμα μου θα γίνετε ανεξάρτητος δήμος..." Το κερασάκι στην τούρτα... ο "Καλλικράτης". Τοποθετεί εκτός των άλλων (Θρακομακεδόνες, Βαρυμπόμπη) και το Ολυμπιακό Χωριό πλέον επίσημα και αμετάκλητα στον ανήμπορο και αδιάφορο δήμο Μενιδίου. Με τον καιρό λοιπόν ας ευχηθούμε να μην δούμε αυτό το πρότυπο οικισμού να μετατρέπεται σε πρότυπο γκέτο για τους κατοίκους του.

Παραθέτω φωτογραφίες προς τέρψιν του Δήμου Μενιδίου και της αδιαφορίας - ανικανότητάς του.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ :
http://ivreologionimerision.blogspot.com/2010/09/blog-post_08.html