Χρήστες OnLine

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Έλληνες οι πρώτοι κάτοικοι της Νέας Ζηλανδίας?

Ακούγεται τουλάχιστον απίστευτο ή εξωφρενικό. Δε το λένε, όμως, εδώ στην Ελλάδα. Το διακηρύσσουν κορυφαίοι επιστήμονες στη μακρινή νησιωτική χώρα στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Ο ισχυρισμός ότι οι Έλληνες κατοίκησαν πρώτοι τη Νέα Ζηλανδία, πριν ακόμα και από τη φυλή των Μαορί (!), αναφέρεται σε βιβλίο που παρουσιάστηκε στο Όκλαντ.


Συγγραφείς του είναι τρεις ερευνητές από το τοπικό πανεπιστήμιο. Υποστηρίζουν, μάλιστα ότι βρήκαν αποδείξεις βάσει των οποίων οι Έλληνες, μαζί με Ισπανούς και Αιγύπτιους εγκαταστάθηκαν πρώτοι στη Νέα Ζηλανδία!

Στο βιβλίο, με τίτλο «To the End of the Earth» (Ως την άκρη του κόσμου) οι ερευνητές Maxwell Hill, Gary Cook και Noel Hilliam, παραθέτουν αρχαίους χάρτες, λαξευμένους βράχους, πέτρινα κτίρια και μνημεία.

Όλα φέρουν τη σφραγίδα –σύμφωνα με τους συγγραφείς, των Ευρωπαίων κατοίκων που προηγήθηκαν μερικούς αιώνες των ανθρώπων από την Πολυνησία.

Ανάμεσα στα ευρήματα ξεχωρίζει σαφώς ένα πέτρινο γλυπτό που απεικονίζει ένα αρχαίο ελληνικό πλοίο!

Σωστό ή λάθος για ελληνική καταγωγή των πρώτων κατοίκων της Νέας Ζηλανδίας, το βέβαιο είναι ότι οι αρχαίοι ημών πρόγονοι διέσχιζαν περήφανα τις θάλασσες, ενώ οι σύγχρονοι Έλληνες απόγονοί τους, απλώς, τα έχουμε κάνει θάλασσα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου