Χρήστες OnLine

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Έκτακτη αστυνομική επιχείρηση στην Αθήνα



Έκτακτη αστυνομική επιχείρηση με στόχο αδικήματα που αφορούν σε παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, όπλων και εκδιδόμενων με αμοιβή προσώπων, πραγματοποίησε η ΓΑΔΑ στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών από τις 12:30 έως τις 13:15...

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, κατά την επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν 300 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες, ελέχθησαν 460 άτομα, 48 οχήματα, 28 δίκυκλα και 59 καταστήματα. Συνελήφθησαν μάλιστα 42 άτομα, εκ των οποίων 13 (10 ημεδαποί και 3 αλλοδαποί) για παράβαση του νόμου "περί ναρκωτικών", 2 αλλοδαποί για παραβάσεις του νόμου "περί όπλων" και 27 (15 αλλοδαπές και 1 αλλοδαπός, 7 ημεδαπές και 4 ημεδαποί) για παράβαση του νόμου "περί εκδιδόμενων με αμοιβή προσώπων".

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν 15 προσαγωγές και κατασχέθηκαν ηρωίνη και κάνναβη συνολικού βάρους 3,8 γραμ. και 5 γραμ. αντίστοιχα, ποσότητες που βρίσκονταν κατανεμημένες σε αυτοσχέδιες συσκευασίες έτοιμες για εμπορία.

Ακόμη, κατασχέθηκαν 115 ναρκωτικά χάπια και 2 μαχαίρια.


Oι τουρκοι συνεχιζουν να μας στελνουν λαθρομεταναστες. η κυβερνηση μαλακιζεται και αφηνει την χωρα στην τυχη της. ανικανοι ολοι τους. ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΑΤΕ

43 λαθρομετανάστες στην Σκόπελο – Κατευθυνόνταν να αποβιβαστούν στα παράλια της Λάρισας

43 λαθρομετανάστες, εκ των οποίων 8 γυναίκες, προερχόμενοι από τη Σομαλία, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν βρέθηκαν στην Σκόπελο. Προηγήθηκε καταδίωξη του ταχυπλόου που τους μετέφερε από
σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Οι λαθρομετανάστες κατευθύνονταν για τα παράλια της Λάρισας, στον Αγιόκαμπο, όπου τους περίμεναν τρία φορτηγά αυτοκίνητα με Ιρακινούς οδηγούς, οι οποίοι και θα αναλάμβαναν να τους μεταφέρουν στη συνέχεια.

Οι Ιρακινοί οδηγοί συνελήφθησαν, ενώ οι λαθρομετανάστες έχουν βρει προσωρινό κατάλυμμα στη Σκόπελο.

Νεκρός στην πανεπιστημιούπολη και η αστυνομία απούσα λόγω... ασύλου!;


Την περασμένη Πέμπτη 13/8, βρέθηκε στο εργαστήριο Βιολογίας της πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου, στις 2 το μεσημέρι, νεκρός ένας 36χρονος μόνιμος υπάλληλος. Οι φύλακες κάλεσαν την αστυνομία, το ΕΚΑΒ και ενημέρωσαν τον Πρύτανη.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ εμφανίστηκε 45 λεπτά αργότερα και απλά πιστοποιήθηκε ο θάνατος πριν αποχωρήσει. Δύο ώρες αργότερα εμφανίστηκε αυτοβούλως ιδιοκτήτης γραφείου τελετών, που - αφού πήρε την έγκριση της συζύγου του νεκρού - επέστρεψε στις 6 μμ με νεκροφόρα και παρέλαβε το πτώμα. Η αστυνομία παρέμεινε διακριτικά απούσα "λόγω ασύλου"!!!


Επί 6 (έξι) ολόκληρες ώρες η σωρός ενός νέου άνδρα παρέμεινε στο πάτωμα όπου βρέθηκε, χωρίς την παραμικρή αστυνομική έρευνα, χωρίς την παραμικρή αυτοψία στον χώρο, χωρίς να παρθούν οι στοιχειώδεις καταθέσεις, χωρίς καν μία αστυνομική καταγραφή του συμβάντος. Ένας νέος άνδρας βρέθηκε νεκρός σε δημόσιο πανεπιστημιακό χώρο και ΛΟΓΩ ΑΣΥΛΟΥ δεν ακολουθήθηκε καμία από τις πρέπουσες διαδικασίες. Τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ πιστοποίησαν τον θάνατο και γραφείο τελετών τον παρέλαβε για τα παρεταίρω. Παστρικά και διακριτικά...

Και αναρωτιέται κανείς: Εάν η (προβλεπόμενη) ιατροδικαστική έρευνα καταλήξει σε αίτιο θανάτου την εγκληματική ενέργεια, θα επιτραπεί στην αστυνομία να μπει στην πανεπιστημιούπολη για να συγκεντρώσει όσα στοιχεία έχουν τυχόν παραμείνει μετά από τόσο καιρό; Και πώς θα δικαιολογηθεί η αστυνομική απουσία, από τον πρύτανη και την αστυνομία, όταν μπορούσε και όφειλε να βρεθεί πρώτη στο σημείο;

Θα μπουν ποτέ όρια στο τί προστατεύει (και από ποιον) αυτή η νεοελληνική πατέντα, το "πανεπιστημιακό άσυλο";

πηγη

Άλλη μια πληγή στο κέντρο της Αθήνας

190809-lathrometanastesΕίναι πλέον δεδομένο πως το κέντρο της Αθήνας έχει γίνει κυριολεκτικά κατεχόμενο έδαφος από τους λαθρομετανάστες καθώς και από άλλα κακοποιά στοιχεία.

Άλλη μια απόδειξη της θλιβερής αυτής κατάστασης είναι τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην περιοχή της οδού Δεληγιώργη στο Μεταξουργείο, λίγα μόνο μέτρα από την Ομόνοια.



Συγκεκριμένα το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο «Απόλλων» είχε καταληφθεί από λαθρομετανάστες αλλά και από ναρκομανείς, με αποτέλεσμα μια ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα να επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή επί μήνες.

Κλοπές, βιασμοί, φόνοι, ληστείες και γενικότερα μια τρομοκρατία εις βάρος των Ελλήνων κατοίκων της περιοχής έφεραν την κατάσταση στο απροχώρητο. Οι επιχειρηματίες σηκώνουν τα χέρια ψηλά καθώς περίμεναν πώς και πώς την καλοκαιρινή περίοδο για να δουλέψουν, αλλά με τα έκτροπα που καθημερινά γίνονται μπροστά στα μαγαζιά τους οι πελάτες αρνούνται να τους επισκεφτούν.

Έπειτα από επιχείρηση της Αστυνομίας το κτήριο του ξενοδοχείου εκκενώθηκε, αλλά η κατάσταση στην περιοχή δεν άλλαξε καθόλου. Και αυτό γιατί πολύ απλά οι «ένοικοι» του ξενοδοχείου απλά άλλαξαν το στέκι τους, ή μάλλον καλύτερα το γκέτο τους. Έχουν διασκορπιστεί σε ολόκληρη τη γύρω περιοχή, στα στενά και στους δρόμους του Μεταξουργείου, ενώ συμφώνα με τους κατοίκους της περιοχής έχουν ήδη να εισέρχονται στο εγκαταλειμμένο κτήριο το ΙΚΑ επί της οδού Πειραιώς.

Οι αγανακτισμένοι πολίτες ζητούν επίμονα να απολυμανθεί ο χώρος του ξενοδοχείου ο οποίος απειλεί τη δημόσια υγεία, αλλά το «αντιρατσιστικό» κράτος του Παυλόπουλου αδιαφορεί τόσο γι' αυτούς όσο και για την γενικότερη γκετοποίηση της Αθήνας.

Βλέπετε στις βίλλες του Ψυχικού και των Βορείων Προαστίων δεν υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα...

πηγη

«Μαζεύει» το Ισραήλ τα περί τουρκικού χώρου έρευνας-διάσωσης νότια του Καστελόριζου

Email This Post Εκτύπωση άρθρου

1043921_b

Tο απόγευμα της Τετάρτης διόρθωσε τελικά το ισραηλινό υπουργείο Αμυνας την ανακοίνωση που είχε αναρτήσει στην ιστοσελίδα του για την κοινή άσκηση ΗΠΑ-Τουρκίας-Ισραήλ και εμφάνιζε την περιοχή νοτίως του Καστελόριζου και εντός του FIR Αθηνών ως «τουρκική περιοχή έρευνας και διάσωσης».


Η άσκηση έρευνας και διάσωσης που φέρει την κωδική ονομασία «Έμπιστη Γοργόνα» έχει αρχίσει από τις 17 Αυγούστου, αλλά η κύρια φάση της ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει σήμερα, Τετάρτη. Η άσκηση προβλέπεται να διαρκέσεις έως τις 21 Αυγούστου. Πρόκειται για τη δέκατη κατά σειρά ανάλογη άσκηση που πραγματοποιούν οι τρεις χώρες στην Ανατολική Μεσόγειο.


Σύμφωνα με ισραηλινές πηγές, στην άσκηση λαμβάνουν μέρος συνολικά οκτώ πλοία (1 από τις ΗΠΑ, 2 από το Ισραήλ και 5 από την Τουρκία), τέσσερα ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη από τις τρεις χώρες.


Της αλλαγής στην ανακοίνωση του ισραηλινού υπουργείου προηγήθηκε διάβημα της Ελλάδας.


Σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς η Ελλάδα έχει την αρμοδιότητα διεξαγωγής και συντονισμού των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης σε όλο το χώρο εντός του FIR Αθηνών.


Πηγή: in.gr

ΒΙΝΤΕΟ:Ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεσκεπάζει τα βρωμερά ποντίκια του Διαδικτύου και σχολιάζει την επικαιρότητα


Εκτός των άλλων,αναφέρεται στη Μαριέττα Γιαννάκου και κλείνει με μια υπόσχεση:την περαιτέρω ανάδειξη του κρίσιμου θέματος σχετικά με την προσπάθεια εξισλαμισμού των Πανεπιστημίων,που αποκαλύψαμε πριν από μερικές ημέρες:





Πηγή:Σκεφτόμαστε Ελληνικά


Ρε, άι σιχτίρ !


Πριν από μερικούς μήνες, ένας Έλληνας αστυνομικός έσκισε ένα σακουλάκι, που περιείχε μια σελίδα με ισλαμικές προσευχές. Οι "πρόθυμοι" (να υποστηρίξουν οτιδήποτε καταστρέφει την Ελλάδα) έκαψαν την Αθήνα, στην εξέγερση του κορανίου.

Οι γνωστές εφημερίδες, δικτυακοί τόποι, γέμισαν από περισπούδαστες αναλύσεις περί σεβασμού της ανεξιθρησκείας. Στην Παναγία Σουμελά, οι τουρκικές αρχές, δια της διευθύντριας του "μουσείου" της Παναγίας Σουμελά, άρπαξαν και έσβησαν ένα κερί (σύμβολο κι αυτό, όπως το κοράνι) και βούλωσαν κτηνωδώς το στόμα μιας ορθόδοξης επισκέπτριας, που έψαλε τον Ακάθιστο Ύμνο.

Ούτε ένα άρθρο, για το δικαίωμα των ορθόδοξων, να προσευχηθούν σε έναν ανοιχτό χώρο, δεν έγραψαν οι "προοδευτικοί" ακαδημαϊκοί, που λοιδωρούν συνεχώς την Ελλάδα, αλλά αρπάζουν τον παχυλό μισθό τους από τα δημόσια ελληνικά ΑΕΙ ! Θα σας το πούμε Τουρκικά (αφού τόσο σας συναρπάζουν οι ..τουρκικού περιεχομένου φαντασιώσεις):

ρε, άι σιχτίρ


ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΜΙΤ ΕΣΠΑΣΑΝ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΣΕ ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ



ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΜΙΤ ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΣΤΟ ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙ ΘΕΡΜΕΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΩΣ ΕΔΩ!!!
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΚΑΙ ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΔΡΑΜΑΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΚΡΙΖΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ

Η αποτρόπαια πράξη σε βάρος της Ορθοδοξίας μας οδήγησε τον Μητροπολίτη Ξάνθης να εκδώσει και ανακοίνωση για το πρωτοφανές περιστατικό, ενδεικτικό όμως των προθέσεων συγκεκριμένων κύκλων από την Άγκυρα! Στην ανακοίνωσή του ο Μητροπολίτης αναφέρει:

"Με οδύνη αναγκάζομαι να πληροφορήσω το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεων, αλλά και γενικότερα τους συμπολίτες μας ότι το Σάββατο 8 Αυγούστου 2009 διεπιστώθη ότι βάνδαλοι παραβίασαν την θύρα του Εξωκκλησιού του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στις Θέρμες και προέβησαν σε αχαρακτήριστες για ανθρώπους πράξεις: Σύλησαν την Εκκλησία και σκόρπισαν στην γύρω περιοχή εικονίσματα και ιερά σκεύη. 'Οχι μόνο καταδικάζουμε την αποτρόπαια πράξη αλλα και απαιτούμε την ανακάλυψη και παραδειγματική τιμωρία των βανδάλων. Δηλώνουμε δε κατηγορηματικά ότι μόνο με στον αλληλοσεβασμό της πίστεως των ιερών και οσίων μπορεί να θεμελιωθεί η ειρηνική συνύπαρξη και συμβίωση στην περιοχή.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΕΩΡΕΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ

Την ώρα που συμβαίνουν τα παραπάνω στην έως τώρα απελευθερωμένη Θράκη ΜΑΣ, στην περιοχή Πολύστυλο στα Άβδηρατης Ξάνθης, στα ερείπια βυζαντινού ναού τελέστηκε, με την παρουσία του Μητροπολίτη Ξάνθης κ.κ.Παντελεήμονα κατανυκτικός Εσπερινός με την παρουσία κατοίκων και τουριστών. Το Πολύστυλο, είναι ένας λοφίσκος ακριβώς επάνω από τα αρχαία Άβδηρα, με φανταστική θέα ως τη Θάσο και τη Σαμοθράκη, όπου βρίσκεται η βυζαντινή εκκλησία.

Είναι χαρά και τιμή στους Θρακιώτες να έχουν τέτοιους ιερείς και αρχιερείς που βαστούν ψηλά τη σημαία του Ελληνισμού και αγωνίζονται για τα Ιερά και τα Όσια, σε πείσμα της Άγκυρας και των εγχώριων συνεργατών τους!

Πηγή:Στόχος
αρ.φυλ.403(1201)
σελ.9


Τα διάτρητα κρανία καταμαρτυρούν τις εκτελέσεις


Στην Τουρκία όλη η ευθύνη των εκτελέσεων

Συγκλονίζει η θέα των λειψάνων στο ανθρωπολογικό εργαστήριο. Σήμα κατατεθέν των Τούρκων οι εκτελέσεις με χαριστική βολή στο κρανίο.

ΑΤΤΙΛΑΣ
Εφάρμοζε εθνικό ξεκαθάρισμα


Συγκλονίζει την ψυχή κάθε Ελληνοκύπριου πατριώτη η φοβερή αποκάλυψη τής εν ψυχρώ δολοφονίας των πέντε αιχμαλώτων στα υψώματα του Τζιάους. Οι Αντωνάκης Κορέλλης, Πανίκος Νικολάου, Χριστόφορος Σκορδής, Ιωάννης Παπαγιάννης και Φίλιππος Χατζηκυριάκου εκτελέστηκαν με χαριστική βολή στο κρανίο από τους εισβολείς και τους Τουρκοκυπρίους μουτζαχίτ.


Τα παιδιά της Κύπρου έπεσαν στις ερπύστριες των τανκς του Αττίλα και στους φανατικούς Τουρκοκυπρίους μουτζαχίτ που ήθελαν να ξηλώσουν καθετί ελληνικό από την κατεχόμενη γη μας. Τα παιδιά της Κύπρου έδωσαν και την τελευταία σφαίρα πριν πέσουν αιχμάλωτοι στις σιδερόφρακτες ορδές του Αττίλα, που προέλαυναν προς την Αμμόχωστο, μετά που η γραμμή της Μιας Μηλιάς έσπασε.
Είναι γνωστό ότι τα τάγματα της Εθνοφρουράς διατάχθηκαν να καταλάβουν τους θύλακους για να μπορεί να οργανωθεί παλλαϊκή άμυνα εναντίον των εισβολέων χωρίς φόβο από τα μετόπισθεν. Στις μάχες που ακολούθησαν δύο περιοχές αντιστάθηκαν λυσσαλέα. Η περιοχή Τζιάους και η περιοχή Κοκκίνων. Ήταν οι δύο κύριες σφηκοφωλιές της ΤΜΤ που γνώριζε και υπηρετούσε τα διχοτομικά σχέδια της Τουρκίας σε βάρος της πατρίδας μας. Η μάχη του Τζιάους υπήρξε σκληρή και ανελέητη. Υπήρχαν απώλειες και από τις δύο πλευρές και οι Τουρκοκύπριοι κατάφεραν να κρατήσουν μέρος του θυλάκου.

Σε αυτό το κλίμα, με το ολοκαύτωμα να είχε προηγηθεί στη Λάπηθο - Καραβά, στην ίδια την Κερύνεια με τις ομαδικές εκτελέσεις στρατιωτών και αμάχων, στο πέρασμα του Μπέλαπαϊς και αλλού ήταν φυσικό να αναμένεται λυσσαλέα τουρκική αντίδραση και βαρβαρότητες κατά την προέλαση.

Η αλήθεια του Κονούκσεβερ

Ο Τούρκος ανταποκριτής Ερκίν Κονούκσεβερ λέγει εν πολλοίς την αλήθεια. Ο τουρκικός στρατός συνέλαβε τους αιχμαλώτους και τους παρέδωσε σε Τουρκοκυπρίους της ΤΜΤ για εκτέλεση.

Η επιμονή του πολεμικού ανταποκριτή τις τελευταίες μέρες ότι φωτογράφισε και την ταφή μπορεί να έχει στοιχεία αλήθειας. Το πρόχειρο θάψιμο στην περιοχή έγινε επιτόπου για να ακολουθήσει σε κατοπινό στάδιο η απόρριψη στο πηγάδι που ήταν βαθύτερο και πιο ασφαλές για απόκρυψη στοιχείων.
Ποιος έδειξε το πηγάδι στις Αρχές διερεύνησης; Η έρευνα έγινε βάσει της μαρτυρίας του Κονούκσεβερ και βάσει άλλων μαρτυριών από το Τζιάος και την Επηχώ. Η γυναίκα του Κορέλλη αναγνώρισε σε μία από τις δώδεκα φωτογραφίες να συνοδεύει όρθιος τον άντρα της ένας συντοπίτης τους Τουρκοκύπριος. Ήταν δηλαδή σίγουρα εκεί Τουρκοκύπριοι συνοδοί του τουρκικού στρατού όταν προέλαυνε και ξεκαθάριζε τις περιοχές από τους Ελληνοκύπριους πατριώτες.

Η αποκάλυψη των Τ/κ της Βασίλειας

Τουρκοκύπριοι της Βασίλειας, από τις λίγες οικογένειες του χωριού, μας αποκάλυψαν τη μακάβρια και χυδαία μέθοδο που χρησιμοποίησαν οι Αττίλες για εκτελέσεις άμαχων αντρών. Όποιον συναντούσαν στην περιοχή της Κερύνειας τον καλούσαν να κατεβάσει το παντελόνι και αν είχε περιτομή του χαρίζονταν αν όχι εκτελείτο επιτόπου.

Τέλειο εθνικό ξεκαθάρισμα του ελληνικού χριστιανικού πληθυσμού και προσπάθεια από τότε για τη δημιουργία τουρκικού κράτους στα σπλάχνα της Κύπρου.
Οι άντρες του 256 τ.π που έπεσαν προδομένοι στα χέρια του Αττίλα εκτελέστηκαν, μας αποκαλύπτουν οι ίδιες πηγές Τουρκοκυπρίων. Όσους επιβίωσαν της αιματηρής μάχης τους κράτησαν όλη νύκτα δεμένους στα δέντρα και το πρωί τους εκτέλεσαν με χαριστική βολή. Ήταν, λένε οι πηγές, οι εκτελεσμένοι γύρω στα 20 άτομα. Κακοποιημένοι, φοβισμένοι και φρικτά μόνοι στα χέρια βαρβάρων. Ακόμη και Τουρκοκύπριοι τους λυπήθηκαν και απόλειψαν το «μυστικό». Ο στρατός μας κρατούσε με δυσκολία την κορυφή Κόρνος του Πενταδακτύλου και διευκόλυνε τα τμήματα να απεγκλωβιστούν. Εκεί το πυροβολικό μας έδωσε την απέλπιδα μάχη, με τα παλικάρια του να πέφτουν το ένα μετά το άλλο επί των πυροβόλων τους. Εκεί η ηρωική 181 ΜΠΠ έγραψε κυπριακή ιστορία.

Προκλήθηκαν οι εκτελέσεις;

Το βασανιστικό ερώτημα είναι κατά πόσο οι εκτελέσεις προκλήθηκαν από ελληνικά λάθη. Στους νεότερους κάποιοι επιλέγουν να στέλνουν συγκεχυμένα μηνύματα για να παρουσιαστεί η δική μας προσέγγιση στο θέμα ως εθνικιστική και μονόπλευρη.
Στις μάχες της Λεύκας, Καζιβερών, Ελιάς η Εθνοφρουρά είχε απώλειες. Οι Τουρκοκύπριοι και οι Γιουρούκηδες των περιοχών αυτών αντέταξαν σημαντική αντίσταση γιατί άκουγαν και έβλεπαν τον τουρκικό στρατό εισβολής να διευρύνει το προγεφύρωμά του και να αγγίζει τις περιοχές τους. Μετά από μάχη εκ του συστάδην, ο ηρωικός 3ος λόχος του 256 τ.π. ανέβηκε εφαρμόζοντας πυρ και κίνηση στον Αθίσαλλο και πλεύρισε τα 30 τουρκικά πυροβόλα. Εκεί οι απώλειες ήταν φοβερές.

Με τη βοήθεια πυροβολικού ο θύλακος έπεσε παρά την κάλυψε που έτυχε από την τουρκική αεροπορία. Η συμπεριφορά των Ελληνοκυπρίων στρατιωτών έναντι όλων των αιχμαλώτων ήταν άψογη. Ουδείς εκτελέστηκε και καμία Τουρκοκύπρια δεν εξευτελίστηκε και μειώθηκε όπως έκανε ο τουρκικός στρατός και οι Τουρκοκύπριοι μουτζαχίτ αλλού. Το ίδιο και στο Περιστερωνάρι, στα Καζιβερά και την Ελιά.
Στην Ελιά, μάλιστα, όπου το τάγμα έχασε πέντε από τους καλύτερους στρατιώτες του που πυροβολήθηκαν πισώπλαστα, δόλια από Τούρκους μαχητές που εκδήλωσαν πρόθεση να παραδοθούν δεν υπήρξε αντεκδίκηση. Οι Τουρκοκύπριοι μαχητές παραδόθηκαν μεσούσης της μάχης σε ειρηνευτές που τους μετέφεραν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Λεμεσό.

Έτσι οι εκτελέσεις των Τούρκων δεν μπορούν να δικαιολογηθούν ως προκληθήσες. Η Τουρκία εκτελούσε την Κύπρο στο κάθε της βήμα προελαύνοντας στη γη μας. Οι εκτελέσεις που έγιναν από την ελληνική πλευρά ήταν πράξεις ατάκτων και μη ενταγμένων στα επίσημα σώματα,ενώ οι εκτελέσεις του τουρκικού στρατού ενέπιπταν στο σχέδιο εθνικού ξεκαθαρίσματος.

Τι δείχνει το ανθρωπολογικό εργαστήρι

Το 80% των ταυτοποιημένων λειψάνων φέρει σημάδια εκτέλεσης,αποκαλύπτουν οι άνθρωποι που είναι σε θέση να γνωρίζουν καλά τη δουλειά που γίνεται. Το πιο χαρακτηριστικό είναι ο πυροβολισμός στο κρανίο που φαίνεται διάτρητο από τη χαριστική βολή.

Στο μεταξύ,αυξάνονται καθημερινά οι ταυτοποιήσεις λειψάνων από το ανθρωπολογικό εργαστήριο. Με μεγάλη επιμέλεια με διπλούς και τριπλούς ελέγχους στήνεται κομμάτι - κομμάτι η αλήθεια της κυπριακής τραγωδίας.

Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 107 λείψανα αγνοουμένων.

Η δουλειά που απομένει είναι τεράστια. Στα κατεχόμενα αυτή τη στιγμή γίνονται εκταφές σε τέσσερις περιοχές και σημαντικά ευρήματα έρχονται στο φως. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις οι προσπάθειες δεν στέφονται με επιτυχία, αλλά υπάρχει διάθεση να ριχτεί φως και να βγει στην επιφάνεια η αλήθεια.

Οι όροι εντολής της ΔΕΑ είναι περιοριστικοί. Αναζητούνται τα λείψανα των χαμένων και όχι ο τρόπος και οι συνθήκες θανάτου. Η βαρβαρότητα του εισβολέα συγκαλύπτεται κάτω από την επιστημονικότητα της έρευνας, όμως δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ακόμη και οι ερευνητές δάκρυσαν στο θέαμα. Τα παιδιά της Κύπρου εκτελεσμένα από τον εισβολέα, πεταγμένα σαν σακιά από αλεύρι σε πηγάδια και ομαδικούς τάφους.

Αυτό που ζητούν πρώτιστα οι συγγενείς, δηλώνει στη «Σ» ο πρόεδρος της Επιτροπής Νίκος Θεοδοσίου, είναι η πλήρης διερεύνηση της τύχης των αγαπημένων τους προσώπων. Να ριχθεί φως στις συνθήκες θανάτου των αγνοουμένων που οι σοροί τους ταυτοποιούνται και παραδίνονται προς ταφή στους οικείους τους. Όσο μακάβρια κι αν είναι η σκηνή αυτό που ζητούν οι συγγενείς είναι να μάθουν την πλήρη αλήθεια για το πώς θυσιάστηκε το παιδί τους και ο δικός τους άνθρωπος στα χέρια των Τούρκων ή στο πεδίο της μάχης.

Μόνο στην κοιλάδα του θανάτου κοντά στο Μπέλαπαϊς 131 σοροί στρατιωτών μας αναμένουν ταυτοποίηση. Γιατί αργούν κάποιοι, γιατί καθυστερεί η διερεύνηση; Για να δώσουμε μήπως κι εμείς εκτελεσθέντες στους Τούρκους και να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις; Τα παιδιά της Κύπρου έγιναν βορά των ορνέων στις παρυφές του Πενταδάκτυλου και κάποιοι έλεγαν ψέματα στους συγγενείς ότι θα γυρίσουν. Κάτι γνώριζαν μερικοί που τους έκαναν κρυφά μνημόσυνο για να αναπαυθεί η ψυχή τους.

Καλόγρια σε γυναικείο μοναστήρι είπε στη Χρυστάλλα Κορέλλη πριν από 8 χρόνια: «Καλό του κάνεις, κακό δεν του κάνεις αν του κάνεις μνημόσυνο και βρίσκεται στη ζωή και κακό δεν του κάνεις». Ήθελε έτσι με σοφό τρόπο να τη βοηθήσει να υπερβεί τους ενδοιασμούς της και να κάνει το σωστό.

Πηγή