Χρήστες OnLine

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Χρονικό προπαγάνδας


Το τελευταίο χρονικό διάστημα γινόμαστε μάρτυρες πολυάριθμων προκλητικών ενεργειών που συντελούνται εις βάρος της εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και των κατοίκων της.
Το αλβανικό εθνικιστικό και προπαγανδιστικό κλίμα εναντίον των Βορειοηπειρωτών βρίσκεται σε έξαρση.

Η αλβανική πολιτεία προσπαθεί ποικιλοτρόπως να λεηλατήσει την εθνική συνείδηση των Βορειοηπειρωτών και να αλλοιώσει την εθνική ταυτότητά τους...

Σε όλα αυτά μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν οι Ελληνικές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ που κατάφεραν και πέρασαν ένα ανιστόρητο και αφελές δόγμα "Η Ελλάδα δεν διεκδικεί τίποτα, αλλά και δεν παραχωρεί τίποτα", φτάνοντας σε ένα σημείο σήμερα που όλοι σχεδόν οι γείτονές μας να διεκδικούν κάτι απο τα ελληνικά εδάφη αφήνοντας στην τύχη τους τον ελληνισμό της Βόρειας Ηπείρου και των άλλων περιοχών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η "φίλη" Αλβανία που έχει μπει στο χορό των διεκδικήσεων εις βάρος μας εξαλείφοντας το ελληνικό στοιχείο σε μεγάλο βαθμό και διεκδικώντας ακόμα και δικαιώματα για τους εγκληματίες και συνεργάτες των Ναζί, στο Β' Παγκόσμιο πόλεμο, Τσάμηδες.

Τα σημάδια του αλβανικού εθνικισμού είναι ακόμα πιο έντονα στην Χειμάρα η οποία ήταν πάντα η Ακρόπολη του ελληνισμού στην Βόρεια Ήπειρο με ενεργό παρουσία σε όλους Εθνικούς απελευθερωτικούς αγώνες του Έθνους αναδεικνύοντας μεγάλους οπλαρχηγούς και εθνικούς ευεργέτες.

Το τελευταίο χρόνο στην Χειμάρα η έξαρση των εθνικιστών Αλβανών που προσπαθεί να αφανίσει την ελληνική μειονότητα είναι φανερή. Απο την φυλάκιση των πέντε κατοίκων Χειμάρας πέρισυ που τόλμησαν να φωνάξουν πως η Χειμάρα είναι Ελλάδα, απο την προσπάθεια καταδίκης του Μπολάνου δήμαρχου Χειμάρας για την αποξήλωση τριών πινακίδων που περιόριζαν τα όρια του δήμου αλλά και τελευταία την δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα επειδή μιλούσε Ελληνικά, τους ξυλοδαρμούς βορειοηπειρωτών που διαμαρτυρήθηκαν για την δολοφονία του και τους πυροβολισμούς σε καφετέρια της Χειμάρας.


Η Ελληνική πολιτεία πρέπει να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια διατήρησης της Ελληνικής μειονότητας και όχι να συνεχίσει την τακτική του "διαίρεε και βασίλευε" όπως έκανε με το κόμμα της της μειονότητας το οποίο έσπασε σε τρία κομμάτια για να εξυπηρετήσει μικροπολιτικά συμφέροντα.

Ας αντιληφθούν όλοι οτι, εάν οι εθνικιστικοί κύκλοι της Αλβανίας συνεχίσουν τις μέχρι τώρα μεθοδεύσεις τους και η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης παραμένει η ίδια, τότε ο Ελληνισμός της Χειμάρας και της Βόρειας Ηπείρου θα αποτελέσει παρελθόν


πηγή: http://epirusblog.blogspot.com