Χρήστες OnLine

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2009

Πτήσεις "γιόκ "με απόφαση Βρετανικού Ανώτατου δικαστηριουΤέρμα οι πτήσεις για τις "Τουρκοκυπριακές Αερογραμμές "πριν προλάβουν καλά καλά να απογειωθούν προς και από το Τουρκικό ψευτοκράτος της Κύπρου οι οποίες σε συνεργασία με Βρετανικό ταξιδιωτικό γραφείο ήλπιζαν να ξεκινήσουν σύντομα τις πτήσεις μεταξύ Άγγλίας και κατεχομένων.

Η καταδικαστική απόφαση του Ανώτατου Βρετανικού Δικαστηρίου χαρακτηρίσθηκε ως ιδιαίτερα σημαντική για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Μεγαλονήσου,αφού μεταξύ άλλων στην απόφαση τονίζεται πως η Κυπριακή Δημοκρατία απολαμβάνει αποκλειστική κυριαρχία επί ολόκληρου του εδάφους και των χωρικών της υδάτων, ανεξάρτητα σε ποιο βαθμό ασκείται αποτελεσματικά ο έλεγχος αυτός, και έρχεται να υπογραμμίσει για μια ακόμη φορά τον επιτυχή και τις περισσότερες φορές άνισο αγώνα που δίνει η Κυπριακή Δημοκρατία για να υπερασπιστεί τα αυτονόητα.


Μήνυση για την προδοσία της Κύπρου, που ανοίγει το “δρόμο” για τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, κατέθεσε ο νομικός Στέλιος Γρηγορίου

"Μήνυση «κατά παντός υπευθύνου, στρατιωτικού και πολιτικού προσώπου, ενεχομένου εις τα γεγονότα της Κυπριακής προδοσίας…», κατέθεσε σήμερα ο νομικός Στέλιος Γρηγορίου.
Ο κ. Γρηγορίου είχε καταθέσει ΑΙΤΗΜΑ στον Υπουργό Δικαιοσύνης, 34 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο (20/07/2008), για ν’ ανοίξει επιτελούς ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ...

Ζητούσε από τον υπουργό Δικαιοσύνης την ανάκληση της από 3.5.1976 Υπουργικής Απόφασης (44/7.3.1975), από την κυβέρνηση Κ. Καραμανλή και υπουργό Δικαιοσύνης τον Κ. Στεφανάκη, ώστε να μην μείνουν με ατιμώρητοι οι υπεύθυνοι για το Κυπριακό Ολοκαύτωμα.
Η κυβέρνηση του ανιψιού Κ. Καραμανλή, με την Αρ. Πρωτ: 85146 οικ. ΛΕ/15/9/2008, του υπουργού Δικαιοσύνης Χατζηγάκη, απάντησε πως απορρίπτει το αίτημα αποκάλυψης της εθνικής προδοσίας και επισήμανε ότι «δεν εκλείπουν οι λόγοι αναστολής των λόγων της ποινικής δίωξης των υπευθύνων για τα εγκλήματα της Κυπριακής τραγωδίας»!

Με τη σημερινή μήνυσή του ο Στέλιος Γρηγορίου, ανοίγει το δρόμο για την προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη.

Ποιος σοβαρός πολίτης και ειδικότερα δικαστής, θ’ αποδεχθεί ότι σήμερα δεν μπορούν να τιμωρηθούν οι ένοχοι ενός εγκλήματος -όπως ισχυρίζεται η σημερινή κυβέρνηση Καραμανλή-, διότι «…ανακύπτει κίνδυνος να προκύψουν γεγονότα ικανά να διαταράξουν τας διεθνείς σχέσεις της Ελλάδος μετ’ άλλων κρατών…»;

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ;
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΔΙΑΤΑΡΑΧΘΟΥΝ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;

Δυστυχώς, η Ελλάδα δεν «ΠΩΛΕΙΤΑΙ», η κυβέρνηση Καραμανλή την έχει ήδη ΠΟΥΛΗΣΕΙ!

Τα πολιτικά κόμματα τι έχουν να πουν για τη συγκάλυψη της Κυπριακής Προδοσίας;"


Θρίλερ με μουσολμάνο που συνελήφθη για κατασκοπία στη Σαμοθράκη


Μια πολύ παράξενη ιστορία με έντονο άρωμα κατασκοπίας απασχολεί τις τελευταίες ημέρες τις δικαστικές αρχές μετά τη σύλληψη ενός μουσουλμάνου από τον Εβρο στο νησί της Σαμοθράκης.

Ο συλληφθείς μάλιστα, σύμφωνα με πηγές από τις διωκτικές αρχές αλλά και από την ΕΥΠ, φέρεται να έχει παραδεχθεί ότι έκανε κατασκοπία για την πλευρά των εξ ανατολών γειτόνων μας και μέσα από κρατητήρια της Αλεξανδρούπολης, όπου οδηγήθηκε μετά τη σύλληψή του, να διαπραγματεύεται την όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπισή του.

Σύμφωνα με όσα έχει πει ο ίδιος μέχρι τώρα, έχει επαναλάβει οκτώ φορές τη συγεκκριμένη διαδικασία της συγκέντρωσης πληροφοριών και φωτογραφιών και της αποστολής τους σε άτομα που όπως είπε τον είχαν προσεγγίσει για αυτή τη «δουλειά».

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι αμειβόταν 500 ευρώ σε κάθε του ταξίδι, κατά τη διάρκεια του οποίου μπορεί να τραβούσε και 300 φωτογραφίες. Οι αρμόδιες αρχές εκτιμούν ότι η όλη υπόθεση είναι σοβαρή, καθώς στοχεύει στη συλλογή πολύ ειδικών και λεπτομερών πληροφοριών και εικόνων, οι οποίες δεν μπορούν να απεικονιστούν από κανένα από τους υπάρχοντες δορυφόρους, καθώς η λήψη των φωτογραφιών γίνεται από το επίπεδο του εδάφους.


Ο μουσουλμάνος έχει δηλώσει ως τόπο μόνιμης διαμονής το χωριό Δριμώνας στον Εβρο και αρκετές φορές είχε μπει στο «στόχαστρο» των τοπικών κλιμακίων αντικατασκοπίας της ΕΥΠ που βρίσκονται στην περιοχή, χωρίς όμως μέχρι πρόσφατα να γίνει κατορθωτή η εναντίον του απαγγελία κατηγοριών.

Η ευκαιρία που αναζητούσαν οι ελληνικές αρχές δόθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο οπότε ο υπό -διακριτική- παρακολούθηση ημεδαπός πολίτης αποφάσισε να πάει… εκδρομή στη Σαμοθράκη. Σύμφωνα με πηγές από την Υπηρεσία Πληροφοριών, ο μουσουλμάνος νοίκιασε αυτοκίνητο και με αυτό γύριζε σε ολόκληρο το νησί.

Η επιχείρηση σύλληψής του ύστερα από συνεννόηση με τις τοπικές αστυνομικές αρχές στήθηκε το απόγευμα της Κυριακής. Στο μπλόκο που έγινε βρέθηκαν στοιχεία που έδειχναν ότι πιθανόν να σχετίζεται με παιχνίδια κατασκόπων, με συνέπεια να συλληφθεί επ’ αυτοφώρω και να οδηγηθεί μέσα στο πλαίσιο του στην Αλεξανδρούπολη. Κατά τις πηγές πληροφόρησης στην κατοχή του βρέθηκαν φωτογραφίες με αεροδρόμια και λιμάνια της περιοχής, αλλά και λεπτομερείς χάρτες με σημειώσεις των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την ύπαρξή τους.

Λέγεται μάλιστα ότι τα στοιχεία ήταν τόσο επιβαρυντικά ώστε κάτω από το… βάρος τους, ο μουσουλμάνος λύγισε και παραδέχθηκε ότι δρούσε για λογαριασμό μυστικών υπηρεσιών. Εντούτοις δεν αποκάλυψε το λόγο που βρισκόταν στη Σαμοθράκη και εάν επρόκειτο να προβεί σε οιουδήποτε είδους δολιοφθορά. Μετά την παραδοχή τους αναφέρουν οι πληροφορίες ότι κράτησε το στόμα του κλειστό, ενώ στο Αυτόφωρο όπου οδηγήθηκε ζήτησε και πήρε αρχικά προθεσμία.ΜΑΝΟΣ ΤΣΑΛΔΑΡΗΣ

ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΚΑΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ(INDYMEDIA)-ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.


Ναι καλά διαβάσατε,το καλό νέο είναι ότι αυξήθηκαν οι λεηλασίες στα μαγαζιά..

Από ποιά χώρα λέτε να είναι τα παιδιά που τα γράφουν..για σκεφτείτε ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ..

Πηγή:Give me strengthΜε τέτοια «κωλόπαιδα» Μεγάλωσε η Ελλάδα!

Πάντοτε λίγοι αυτοί που σηκώνανε την Σημαία του Αγώνα!

Χαμένη υπόθεση το Σκοπιανό διαλαλούν οι άβουλοι και μοιραίοι πολιτικάντηδες απασών των αποχρώσεων… Την ίδια ώρα που όλοι αυτοί οι καθώς πρέπει κύριοι σηκώνουνε τους ώμους συγκαταβατικά και κατεβάζουν το κεφάλι σκεπτικοί λέγοντας ότι δεν γίνεται τίποτε, στην Φλώρινα εκατοντάδες Ελληνόπουλα εθνικιστές και πατριώτες ασυμβίβαστοι και απροσκύνητοι είπαν το δικό τους ΟΧΙ στην ένοχη σιωπή.


Στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας ακούστηκε το σύνθημα: «Η Μακεδονία είναι Ελληνική» και εκεί ήταν όλα τα κανάλια και όλα τα ΜΜΕ, αλλά βέβαια δεν είπαν λέξη… Κάποιοι θα πούνε πως ήταν λίγοι… Πάντοτε λίγοι ήταν αυτοί που σήκωναν την Σημαία του Αγώνα! Οι πολλοί ακολουθούν. Πάντα ακολουθούν όταν και όποτε έλθει η ώρα. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις γύρω από την συγκέντρωση των εθνικιστών και αυστηρές εντολές άνωθεν από τα κέντρα της εξουσίας να μη υπάρξει καμμία ανοχή. Ποια είναι αυτά τα «κωλόπαιδα» θα σκέφτηκαν οι εξουσιαστές μας, που τολμάνε και μας πουλάνε πατριωτισμό; Όμως, με τέτοια «κωλόπαιδα» πορεύθηκε η Ελλάδα και έγραψε τις πιο χρυσές σελίδες της Ιστορίας της! Με τέτοια «κωλόπαιδα» μεγάλωσε η Ελλάδα και όχι με χαρτοπόντικες πολιτικάντηδες και ανάμεσα σε αυτούς και οι διάφοροι δήθεν εθνικιστές, που λένε ότι δεν γίνεται εξωτερική πολιτική στα πεζοδρόμια… Εντάξει «κύριοι» να μη γίνει στα πεζοδρόμια. Μήπως γίνεται αλλού; Στο κάτω-κάτω της γραφής καλύτερα στα πεζοδρόμια, παρά πουθενά!


Δημόσια ζωή και γιορτή της δημοκρατίας

Όλα αυτά σε μια περίσταση πολιτική, όπου η μπόχα των σκανδάλων και των συμμοριών που εξουσιάζουν την Πατρίδα μας έχουν πνίξει την ατμόσφαιρα. Μέσα από παρακολουθήσεις τηλεφώνων, που έγιναν στις φυλακές, μαθαίνουμε για ένα σύμπλεγμα παραεξουσίας μέσα στο οποίο όλοι οι «καλοί» χωράνε… Από πρώην μπολσεβίκους και σήμερα μεγαλοεργολάβους δημοσίων έργων, μέχρι θαμώνες νυκτερινών κέντρων και επαγγελματίες κακοποιούς, μέχρι δημόσιους λειτουργούς, αλλά και ανθρώπους των αρχών ασφαλείας, που ειδοποιούσαν τους κακοποιούς ότι τους παρακολουθούν οι αρχές! Αν υπήρχε ίχνος ηθικής σε αυτόν τον τόπο μετά ταύτα όχι μία, αλλά δέκα επαναστάσεις θα είχαν γίνει.


Όμως, δεν ιδρώνει το αφτί των πολιτικών μας και έτσι στις 24 του μηνός θα γιορτάσουν τα 35 χρόνια της δημοκρατίας τους και δεν βάζω εισαγωγικά στην λέξη δημοκρατία γιατί δεν υπάρχει δημοκρατία χωρίς σκάνδαλα, χωρίς κακοποιούς με στενές σχέσεις με πολιτικούς, χωρίς όλα αυτά που δήθεν αντιμετωπίζουν με έκπληξη οι σημερινοί κάτοικοι του γραικυλιστάν! Από την εποχή που οι λήσταρχοι έβγαζαν δήμαρχους και βουλευτές τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα τον 21ο τα ίδια γίνονται.


Επιτέλους, ας κάνουνε «ταμείο» οι πολιτικοί μας. Τριάντα πέντε χρόνια «ελληνικού» κοινοβουλευτικού κράτους(;). Από το 1974 μέχρι σήμερα περάσανε 35 ακριβώς χρόνια. Επαίρονται οι πολιτικοί μας ότι δεν είχαμε πόλεμο, δεν είχαμε δικτατορία και όλα κύλισαν ομαλά! Πόλεμο πώς να έχουμε όταν σε κάθε πρόκληση εις βάρος της Ελλάδος αυτοί υποχωρούσαν; Μας θυμίζουν τον καρπαζοεισπράκτορα των παιδικών μας χρόνων, που έλεγε ότι δεν τσακώνεται γιατί φοράει τα καλά του! Επί της ουσίας: Η οικονομία μας πήγε κατά διαβόλου, μπορεί να έχουμε περισσότερα καταναλωτικά «αγαθά» και να περνάμε «καλύτερα», αλλά εθνική οικονομία δεν υπάρχει! Τα περισσότερα εργοστάσια έκλεισαν, οι αγροί ρήμαξαν, οι κτηνοτροφία μειώθηκε. Παρασιτικό και μεταπρατικό κεφάλαιο και τίποτε άλλο. Η κοινωνία μας διεφθάρη σε βαθμό επικίνδυνο, ενώ παιδεία και πολιτισμός βρίσκονται σε χάλια ανείπωτα. Αμορφωσιά στα σχολεία και αρλούμπες σε θέατρα και «μέγαρα», αρλούμπες που της πληρώνει πανάκριβα ο Ελληνικός Λαός! Τα εθνικά θέματα όλα μια τραγωδία και οι Ένοπλες Δυνάμεις θυμίζουν την εποχή του 1897… Πήρανε στρατό, που αριθμούσε 300.000 το 1974 με υπεροπλία έναντι της Τουρκίας και τον έχουν φθάσει στις 100.000 και με την Τουρκία να είναι πιο προχωρημένη σε αρκετούς τομείς στην περίπτωση μιας ένοπλης συγκρούσεως.


Μια μπόχα απλώνεται στην χώρα

Απορώ τι θα γιορτάσουνε στις 24 Ιουλίου οι πολιτικοί μας μαζί με τους επιφανείς μεγαλοεργολάβους καναλάρχες, τους γνωστούς «αντιστασιακούς» και τις λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις; Νομίζουν ότι σβήνουν τις 1.500 σελίδες των απομαγνητοφωνημένων συζητήσεων από τις φυλακές και τα όσα αναφέρονται σε αυτές; Νομίζουν θα εξαφανίσουν τις σχεδόν χίλιες αιτήσεις από την Δικαιοσύνη για την άρση της ασυλίας των βουλευτών με γιορτές; Θα διαγράψουν μια για πάντα το νόμο περί ευθύνης υπουργών; Το χρηματιστήριο; Την Siemens, τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων; Ή μήπως τον δρόμο Τριπόλεως-Καλαμάτας που κατέρρευσε μέσα σε μια νύκτα; Λεπτομέρειες… Προπαντός δημοκρατία… Στην πραγματικότητα, μια μπόχα απλώνεται στην χώρα πέρα ως πέρα. Μια μπόχα, που ασφαλώς και θα είναι παρούσα (εάν δεν είναι εκεί που θα είναι;) και στον χώρο, όπου θα δοθεί η περίλαμπρη δεξίωση. Απορώ τι θα γιορτάσουν και ονειρεύομαι την στιγμή που μια μέρα που θα είναι και 24 Ιουλίου ένα ανθρώπινο ποτάμι ίδιο με αυτό που ξεχύθηκε στους δρόμους των Αθηνών περιμένοντας σαν μεσσία τον Καραμανλή (τι τραγική αυταπάτη!), ένα ίδιο λοιπόν, ανθρώπινο ποτάμι θα ξεχυθεί στους δρόμους και θα ζητήσει το δίκαιο της Ιστορίας και μαζί με αυτό το ποτάμι και οι ψυχές όσων έχυσαν το αίμα τους για την Πατρίδα στην Κύπρο μας την ίδια εκείνη ημέρα, που στην Αθήνα… πανηγύριζαν! Στρατιές ατέλειωτες νέων παιδιών που αμούστακα φορώντας την τιμημένη στολή του Έλληνα Στρατιώτη πολέμησαν για την Ελλάδα, για μια Ελλάδα δυνατή, δίκαιη, που θα την κυβερνούνε άξιοι και ξεχωριστοί.


Τι προπαντός φοβούνται;

Μέσα στο γραικυλιστάν του 2009 όλοι οι σπουδαιοφανείς εξουσιαστές μας αισθάνονται απόλυτα σίγουροι. Τίποτε δεν τους φοβίζει και ασφαλώς δεν τους φοβίζει η αριστερά, η οποία έχει παραδώσει ψυχή στην ιστορία εδώ και δύο τουλάχιστον δεκαετίες. Τους φοβίζει ΜΟΝΟ ένα αληθινό εθνικιστικό κίνημα. Σας θυμίζω το απόσπασμα μιας συνεντεύξεως, που είχε δώσει πριν 11 χρόνια ο τότε υπουργός του ΠΑΣΟΚ και μέχρι σήμερα αρθρογράφος του «Βήματος» Γεώργιος Ρωμαίος:

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», Δευτέρα 29 Ιουνίου 1998, συνέντευξη στον δημοσιογράφο Γιώργο Καρέλια του υπουργού δημοσίας τάξεως του ΠΑΣΟΚ κ. Γεώργιου Ρωμαίου: «ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ»:

«…Κάνω τη διάκριση. Όσοι ανήκουν στον ακροαριστερό ή αναρχικό χώρο, σαφώς αναπτύσσουν κάποια δραστηριότητα ενοχλητική για τον πολίτη. Είτε καταστρέφουν βιτρίνες, είτε καίνε αυτοκίνητα. Είναι πράξεις απαράδεκτες, τις οποίες καταδικάζουμε, πιστεύω, όλοι. Διότι άλλο πράγμα να έχεις απόλυτη ελευθερία να εκφράζεσαι ιδεολογικά και άλλο αυτή η δραστηριότητα. Είναι μια τάση αυτή, που δεν εμφανίζεται μόνο σε μας. Από την άλλη πλευρά οι ακροδεξιές οργανώσεις είναι πολύ πιο επικίνδυνες πολιτικά.»


Επικίνδυνες γιατί και για ποιόν; Για την Ελλάδα; Όχι ασφαλώς! Για τον λαό; Οπωσδήποτε όχι! Επικίνδυνες για τους άρχοντες της διαφθοράς και της σαπίλας του καιρού μας; Σίγουρα ΝΑΙ!Οι αλβανοι καίνε την Ελλάδα καθε καλοκαίρι και εμεις στέλνουμε στην Αλβανία Ελληνική Μονάδα Αεροπυρόσβεσης για να τους βοηθήσουμε...!!!

Το ΥΠΕΣ της Αλβανίας (Γεν. Διεύθυνση Εκτάκτων Αναγκών) υπέβαλλε σήμερα το απόγευμα (16.24) αίτημα στην Ελλάδα για συνδρομή με εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης προκειμένου να αντιμετωπισθεί μεγάλη δασική πυρκαγιά στην περιοχή των Αγίων Σαράντα (Kodra) η οποία απείλησε κατοικημένες... περιοχές.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στα πλαίσια των διαδικασιών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και σε άμεση συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα και την Πολεμική Αεροπορία, ενεργοποίησε την «1η Εθνική Ευρωπαϊκή Μονάδα (Module) ΑεροπυρόσβεσÎ! �ς» (GR/FFTR/1) αποτελούμενη από (2) αεροσκάφη CL-415, η οποία Α/Γ από την Ανδραβίδα στις 17.37 ενώ στις 18.45 τα ελληνικά αεροσκάφη επιχειρούσαν ήδη στην περιοχή των Αγίων Σαράντα.

Σημειώνεται πως η Αλβανική Πολιτική Προστασία, με τη συμβολή της ΓΓΠΠ υπέβαλλε το αίτημα (για πρώτη φορά) μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και ειδικότερα στο Κέντρο Παρακολούθησης και Πληροφοριών (MIC).

Η ελληνική αποστολή εντάσσεται τόσο στα πλαίσια της διμερούς συμφωνίας της χώρας μας με την Αλβανία όσο και στα πλαίσια της πλήρους συμμετοχής μας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας.


Καταλάβατε?
Κάθε καλοκαιράκι, οι αλβανοί πράκτορες και οι δολοφόνοι του UCK κατεβαίνουν Ελλάδα και μας καίνε την χώρα , με αποκορύφωμα τις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο πριν 2 χρονια.


Εμείς τώρα αντί να στείλουμε τα αεροπλάνα και τις μονάδες μας στις πυρκαγιές που μαλινονται εντος της Ελληνικής επικράτειας, τους στέλνουμε να σβήνουν φωτίτσες στην αλβανία... ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΤΣΙ ΞΕΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΨΟΦΗΣΟΥΜΕ.. ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ .. ΑΝΙΚΑΝΑ ΖΩΑ


Λένε ΟΧΙ στη σύνθετη ονομασία


Παγκόσμιο συνέδριο των παμμακεδονικών οργανώσεων στο Λιτόχωρο.

Μακεδόνες από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και την Αφρική εξέφρασαν χθες την ξεκάθαρη άποψη ότι καμία ονομασία για τα Σκόπια που θα περιέχει τον όρο “Μακεδονία” ή παράγωγά του δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Οι απόδημοι Έλληνες εξέφρασαν στη “Μ” την απογοήτευσή τους για τον τρόπο που χειρίζεται το θέμα η ελληνική κυβέρνηση και έκαναν λόγο για προσπάθεια φίμωσής τους, αλλά και για μεθοδεύσεις σχετικά με το πρόσφατο ψήφισμα ελληνοαμερικανών γερουσιαστών που αναφέρεται σε διπλή ονομασία.

Της Σοφίας Χριστοφορίδου

Καμία ονομασία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία ή παράγωγά του δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Την άποψη αυτή, που απηχεί τη θέση όλων των αποδήμων Μακεδόνων, διατράνωσαν σε όλους τους τόνους εκπρόσωποί τους από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και την Αφρική, κατά τη διάρκεια των εργασιών του 10ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Παμμακεδονικών Ενώσεων, που πραγματοποιείται στο χώρο του Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο Λιτόχωρο Πιερίας.
Οι απόδημοι έλληνες εξέφρασαν στη “Μ” την απογοήτευσή τους για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται το θέμα η ελληνική κυβέρνηση και έκαναν λόγο για προσπάθεια φίμωσης της φωνής τους και για μεθοδεύσεις σχετικά με το πρόσφατο ψήφισμα ελληνοαμερικανών γερουσιαστών, που αναφέρεται σε διπλή ονομασία.


Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΘΑ ΕΝΤΑΘΕΙ

“Η άποψη όλων των παμμακεδονικών ενώσεων ανά την υφήλιο είναι αταλάντευτη. Δεν δεχόμαστε όνομα με τον όρο Μακεδονία ή παράγωγά του”, τονίζει στη “Μ” η πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ Νίνα Γκατζούλη. “Η προσωρινή ονομασία ΠΓΔΜ είναι ήδη μια σύνθετη ονομασία. Αν αποδεχτούμε ένα όνομα που να εμπεριέχει τον όρο ‘Μακεδονία’ σε όποια μορφή, η προπαγάνδα των Σκοπιανών θα ενταθεί, γιατί ο σκοπός τους δεν είναι μόνο το όνομα, αλλά το έδαφος”, σημειώνει.
Αναφερόμενη στο ψήφισμα των Ελληνοαμερικανών που πέρασε από το κογκρέσο των ΗΠΑ, το οποίο κάνει λόγο για “σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για διεθνή χρήση”, η κ. Γκατζούλη αποκάλυψε ότι δέχθηκε πιέσεις από το ελληνικό προξενείο στη Βοστόνη να το προωθήσει στις παμμακεδονικές ενώσεις. “Μέχρι τώρα ακούγαμε τον κ. Καραμανλή ότι η ονομασία θα είναι erga omnes, δηλαδή έναντι όλων, και μέσα στη χώρα και στα διαβατήρια των Σκοπιανών. Αν δεχτούμε μία ονομασία με διεθνή ισχύ και μία στο εσωτερικό της χώρας, πώς θα λέγονται οι πρεσβείες τους σε τρίτες χώρες;” διερωτάται η κ. Γκατζούλη, σημειώνοντας ότι αυτό συνιστά έμμεση αναγνώριση.


ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΑΝ ΜΑΥΡΑ ΠΡΟΒΑΤΑ

“Εμείς είμαστε το ‘μαύρο πρόβατο’ για την κυβέρνηση, γιατί διαφωνούμε ριζικά με τη σύνθετη ονομασία”, τονίζει στη “Μ” ο πρόεδρος των Παμμακεδονικών Ενώσεων Αυστραλίας Δημήτρης Μηνάς, ο οποίος χαρακτηρίζει “πανηγύρι” την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, γιατί, όπως λέει, “οι περισσότεροι μας είπαν ξανά χιλιοειπωμένα πράγματα, ότι είμαστε δυο φορές έλληνες, ότι μας αγαπάμε, ότι μας χρωστάν. Βαρεθήκαμε τα λόγια, θέλουμε έργα. Όλοι αυτοί οι τοπικοί άρχοντες και οι πολιτικοί πρέπει να πάρουν ξεκάθαρη θέση”. Ο κ. Μηνάς δεν κρύβει την απογοήτευσή του για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι παμμακεδονικές οργανώσεις από το ελληνικό κράτος, την εκκλησία και τα ΜΜΕ. “Παρόλο που είχαμε εμπόδια από το ελληνικό κράτος, από τα προξενεία, από την εκκλησία, μαζέψαμε 55.000 άτομα στο συλλαλητήριο που κάναμε στην Καμπέρα. Εκτός από τη ‘Θεσσαλονίκη’, κανένα άλλο ΜΜΕ δεν ασχολήθηκε. Όταν έκαναν οι Σκοπιανοί μια συγκέντρωση 5.000 ατόμων, τότε ενδιαφέρθηκαν τα κανάλια από την Ελλάδα”. Ο κ. Μηνάς φοβάται ότι, αν η Ελλάδα δεχτεί σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια, την επομένη οι Τούρκοι θα θέσουν θέμα τουρκικής μειονότητας. “Πρέπει πάντα να έχουμε το βλέμμα μας στη Θράκη. Ό,τι γη πουλιέται εκεί αγοράζεται με τριπλάσιο τίμημα, με χρηματοδότηση από το τούρκικο προξενείο. Η κυβέρνηση δεν τα βλέπει αυτά; Έχουμε υιοθετήσει την πολιτική των Σκοπίων και της Τουρκίας”.


Η ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟ ΥΠΕΞ

Για πόλεμο που δέχεται η ομογένεια από τις ελληνικές αρχές κάνει λόγο ο αντιπρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής Αντώνης Παπαδόπουλος. “Ενοχλούμε, για αυτό και τα προξενεία κάνουν ό,τι μπορούν, για να αποκρύψουν τις απόψεις μας στα εθνικά θέματα. Οτιδήποτε δεν βολεύει το υπουργείο Εξωτερικών δεν δημοσιεύεται. Το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού Αμερικής και Αυστραλίας, το Ελληνοαμερικανικό Συμβούλιο, η νεολαία ΣΑΕ, όλοι τάχθηκαν εναντίον της σύνθετης ονομασίας, αλλά τα ψηφίσματά τους αποσιωπήθηκαν πλήρως. Ο πρόεδρος του ΣΑΕ, κ. Ταμβάκης, μετά την καταψήφιση της θέσης του, είπε ότι ανεξάρτητα αν κάποιοι έχουν προσωπικές απόψεις όλοι πρέπει να στηρίζουμε την κυβέρνηση. Είναι η ολομέλεια του ΣΑΕ ‘προσωπική άποψη’;” λέει με αγανάκτηση.

“Ο πρώην υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, κ. Τσιαρστιώνης, έκανε κάτι το ανήκουστο. Μας συνεχάρη χθες για τα δύο ψηφίσματα που πέρασαν από το κογκρέσο και τη γερουσία, ψηφίσματα που γράφτηκαν μέσω της ελληνικής πρεσβείας και αναφέρονται σε ονομασία με διεθνή ισχύ, τα οποία εμείς τα μποϊκοτάρουμε! Οι παμμακεδονικές ενώσεις συμφωνούν με τον ελληνικό λαό και δεν αποδέχονται σύνθετη ονομασία”.

Σε ό,τι αφορά το νέο γύρο διαπραγματεύσεων και την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση, ο αντιπρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής είναι κάθετος: “Στο Παλαιστινιακό δεν βρέθηκε λύση, στο Κυπριακό δεν δόθηκε λύση, δεν πρέπει να βρεθεί λύση ούτε στο Μακεδονικό, παρά μόνο εάν αυτή η λύση προστατεύει το ελληνικό συμφέρον. Εάν η λύση περιέχει τον όρο ‘Μακεδονία’, είναι βέβαιο ότι οι Σκοπιανοί θα εγείρουν διεκδικήσεις έναντι της Ελλάδας, γιατί αυτοί ονομάζουν εαυτούς εθνικά Μακεδόνες και, επομένως, για αυτούς εμείς είμαστε Έλληνες το έθνος. Η έννοια του έθνους είναι χίλιες φορές ισχυρότερη από την πολιτιστική ταυτότητα”.


ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΑΛΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ

“Τα κάστρα αλώνονται από μέσα”, σχολιάζει ο πρόεδρος των Παμμακεδονικών Ενώσεων Αφρικής Αμύντας Παπαθανασίου. “Των φρονίμων τα παιδιά έπρεπε να μαγειρέψουν πριν πεινάσουν, να μην αφήσουν άσχετους και προδότες να διαχειριστούν το θέμα”. Ο κ. Παπαθανασίου εκφράζει την πικρία του, γιατί κατά την έναρξη του συνεδρίου μίλησαν οι πολιτικοί και οι εκπρόσωποι φορέων από την Ελλάδα, αλλά δεν δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος για τους εκπροσώπους των ομογενειακών οργανώσεων. “Δεν μας άφησαν να μιλήσουμε επειδή θα λέγαμε αλήθειες που ενοχλούν. Αλλά ο λαός της Μακεδονίας ξέρει τι θέλει”.


ΠΑΡΩΝ Ο Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ

Το 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Παμμακεδονικών Ενώσεων και το 63ο Συνέδριο της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής θα τιμήσει απόψε με την παρουσία του ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος θα κηρύξει και τη λήξη των εργασιών του συνεδρίου. Στη συνέχεια, οι σύνεδροι θα συμμετάσχουν στην επίσημη έναρξη του 38ου Φεστιβάλ Ολύμπου στο αρχαίο θέατρο Δίου. Συγκεκριμένα, θα γίνει ειδική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 200 ετών από την ανακάλυψη του Δίου και 40 ετών ανασκαφικού έργου του καθηγητή Δημήτρη Παντερμαλή. Η βραδιά θα κορυφωθεί με τη συναυλία - αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι με ερμηνευτή τον Μάριο Φραγκούλη. Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 12 Ιουλίου 2009 με την ορκωμοσία των νέων διοικητικών συμβουλίων των Παμμακεδονικών Ενώσεων και του Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου.


Ελ. Καραγιάννης: Ονομα με εθνολογικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις
Ηρθε η ώρα οι παμμακεδονικές οργανώσεις να μιλήσουν πολιτικά, υποστήριξε από το βήμα του συνεδρίου ο πρέσβης επί τιμή Ελευθέριος Καραγιάννης, προσθέτοντας: “Εσείς εκπροσωπείτε το μακεδονικό πληθυσμό σήμερα”. Ο κ. Καραγιάννης προέτρεψε τους αποδήμους να δώσουν κουράγιο στους Έλληνες που ζουν στην Ελλάδα, οι οποίοι “υφίστανται διάφορες πιέσεις, όχι από το εξωτερικό, από το εσωτερικό. Το πρόβλημα δεν είναι ο κ. Νίμιτς ούτε ο κ. Ομπάμα, δεν βρίσκεται ούτε στα Σκόπια ούτε στην Ουάσιγκτον αλλά 514 χιλιόμετρα νότια από εδώ”, είπε χαρακτηριστικά. Κατά τη γνώμη του, αν οι 195 από τις 196 χώρες του ΟΗΕ αναγνωρίσουν τα Σκόπια ως Μακεδονία, η χώρα θα παραμείνει μη αναγνωρισμένη, εάν δεν την αναγνωρίσει η Ελλάδα. “Η μόνη αναγνώριση που θα νομιμοποιήσει αυτή την κλοπή της μακεδονικής ιστορίας είναι η ελληνική αναγνώριση, ούτε αυτή των ΗΠΑ ούτε άλλης χώρας”. Ο κ. Καραγιάννης κάλεσε τις παμμακεδονικές ενώσεις να καταθέσουν μια συγκεκριμένη ρεαλιστική πρόταση για το όνομα, την οποία να επιδώσουν στην κυβέρνηση. Η δική του πρόταση είναι η οριστική λύση να περιλαμβάνει ένα όνομα με εθνολογικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις, καθώς και τροποποίηση του Συντάγματος που να αναφέρει ότι οι κάτοικοι της χώρας ουδεμία πολιτιστική ή ιστορική σχέση έχουν με τους Μακεδόνες.

Ιουλ 11, 2009


Το σχέδιο του Αφελληνισμού της Ελλάδος παρουσίασε ο κ. Παυλόπουλος

Το σχέδιο του αφελληνισμού της Ελλάδος παρουσίασε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλος σε ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας:


«Λόγω της όξυνσης του προβλήματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ...η Ε.Ε. αποδίδει ιδιαίτερη έμφαση στην οικοδόμηση ενός οργανωμένου και αποτελεσματικού συστήματος ενίσχυσης της κοινωνικής ένταξης των μεταναστών. Στο πλαίσιο αυτό το ΥΠΕΣΔΔΑ, έχει ήδη προχωρήσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια στη θεσμοθέτηση και λειτουργία της Εθνικής Επιτροπής Μεταναστών, στην οποία συμμετέχουν τόσο η Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών, με ουσιαστικό ρόλο στην εφαρμογή των πολιτικών κοινωνικής ένταξης».


Ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε πως διευκολύνθηκε και η "οικογενειακή επανένωση των μεταναστών" και η εφαρμογή του καθεστώτος των "επί μακρόν διαμενόντων", συμπλεριλαμβανομένων καιτων παιδιών μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα.

(σχόλιο ΕΨ: Δηλαδή, ένας μπαίνει παράνομα, τον νομιμοποιούμε από την πίσω πόρτα, και έπειτα μπορεί να φέρει ολόκληρη την οικογένεια του!)

Η Ε.Ε. χρηματοδοτεί το πρόγραμμα για τα έτη 2007-2013, με 26,2 εκ. ευρώ!

Οι δράσεις των επί μέρους αυτών προγραμμάτων στοχεύουν στην εξασφάλιση της πρόσβασης και συμμετοχής των μεταναστών σε δημόσια αγαθά και υπηρεσίες.


Πιο αναλυτικά το σχέδιο περιλαμβάνει:

• Εκστρατεία έντυπης ενημέρωσης προς τους υπηκόους τρίτων χωρών στους τομείς της υγείας, της επιχειρηματικότητας και της εκπαίδευση (σε πέντε γλώσσες: ελληνικά, αγγλικά, αλβανικά, ρωσικά, αραβικά), καθώς και στα ζητήματα καθημερινότητας.

(σχόλιο ΕΨ: Έλληνες μάθετε ξένες γλώσσες αν θέλετε να επιβιώσετε στο Ellada του κοντινού μέλλοντος. Να σημειώσουμε ότι καμία άλλη Ευρωπαική χώρα δεν έχει εφαρμόσει τέτοιο μέτρο!)

• Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μέσω εκστρατείας από τα ΜΜΕ και διοργάνωση ημερίδας, με στόχο την εξάλειψη στερεοτύπων, φαινομένων ρατσισμού και ξενοφοβίας

(σχόλιο ΕΨ: ΟΥΔΕΝ!)

• Πρόγραμμα μαθημάτων ελληνικής γλώσσας και ιστορίας σε μητέρες μετανάστριες

(σχόλιο ΕΨ: Κατά του "Ρατσισμού" αλλά υπέρ του Σεξισμού)

• Εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκμάθησης ελληνικών μέσα από τη μουσική και το τραγούδι για παιδιά μεταναστών

(σχόλιο ΕΨ: Βεβαίως... με τραγούδια από τον ΡΙΤΣΟ, τον ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ και κάθε "διανοούμενο" της Αριστεράς)

• Προγράμματα διαπολιτισμικής επιμόρφωσης δημόσιων υπαλλήλων που συναλλάσσονται με υπηκόους τρίτων χωρών ή χειρίζονται θέματα που τους αφορούν.

(σχόλιο ΕΨ: Άλλη μια μαύρη τρύπα για να πετούν δημόσιο χρήμα από τα ταμία του κράτους. Η Ε.Ε. πληρώνει το πρόγραμμα, ο Έλληνας και ο Ευρωπαίος φορολογούμενος πληρώνουν την Ευρώπη!)

• Προγράμματα εκπαίδευσης Διαπολιτισμικών Μεσολαβητών, δεδομένου ότι οι διαπολιτισμικοί μεσολαβητές αποτελούν έναν ακόμη δίαυλο επικοινωνίας των υπηκόων τρίτων χωρών με την κοινωνία υποδοχής.

(σχόλιο ΕΨ: ...όπου "μεσολαβητές" και "εκπαιδευτές" συμπληρώστε: ένα τεράστιο κύκλωμα από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Αριστεριστές και Αναρχικούς!)Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Καθημερινή