Χρήστες OnLine

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Αγγλίδα φοιτήτρια μάχεται για την επιστροφή των Μαρμάρων στην Ελλάδα...



Η φοιτήτρια του κολλεγίου του Σαίν Μάρτιν του Λονδίνου Σόφκα Σμαίηλς, πρόβαλε εντυπωσιακά το θέμα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα από τον τέταρτο κίονα της γνωστής πλατείας Τραφάλγκαρ. Ανέβηκε στον κίονα ντυμένη στα λευκά, κρατώντας αφίσες με συνθήματα "επανένωση, σεβασμός στον πολιτισμό" "επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα"...




...Κάτω από τον κίονα είχε μαζευτεί πλήθος κόσμου ενώ δύο μουσικοί έπαιζαν ελληνικά τραγούδια.


Η Σόφκα Σμαίηλς, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: "Είμαι πραγματικά παθιασμένη με την ιδέα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα.

Η μητέρα μου έχει ελληνική καταγωγή, έχω ζήσει στην Ελλάδα κάποια από τα παιδικά μου χρόνια. Είμαι πολύ υπερήφανη για την καταγωγή μου και πάντα πίστευα ότι τα Μάρμαρα του Παρθενώνα πρέπει να γυρίσουν στον τόπο της καταγωγής τους ιδιαίτερα τώρα που έχει φτιαχτεί ένα Μουσείο κορυφαίας κατηγορίας για να τα στεγάσει".


ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΠΟΣΑ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ... ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Μισείς την Ελλάδα κι απεχθάνεσαι τους Έλληνες;



Κάνε τον Τζέφρυ πρωθυπουργό!




Tο είδαμε στο:ιδιαζόντως

Διαβάστε τη συνέχεια στο Έγερσις


ΙΜΙΑ 1996 (Αυτά που δεν είπαν ποτέ στον κόσμο και πως το ΠΑΣΟΚ πουλησε τους φανταρους και την Ελλαδα)

Ο Ελληνικός λαός δικαιούται να μάθει την αλήθεια για το τι έγινε στα Ίμια και πώς οι τότε κυβερνούντες του ΠΑΣΟΚ ( και λοιποι αριστεροι προδοτες ) σχεδίασαν και σαμποτάρισαν τις κινήσεις του Ελληνικόυ στρατού, μετατρέποντας μια στρατιωτική νίκη σε "πολιτική ήττα".





Διαβαστε τι απεγιναν και οι τουρκοι κομμαντος που ειχαν ανεβει στην βραχονησιδα τοτε

Ίμια 1996 - ο μυστηριώδης χαμός της ομάδας "καρντάκ"

ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΚΕΜΑΛΙΣΤΩΝ ... ΚΑΙ ΤΑ ΦΥΤΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ...


Λοιπόν έχουν πολύ πλάκα αυτοί οι Οικολόγοι Πρασινοκεμάλ....

Εδώ ο κόσμος καίγεται και αυτοί στην κοσμάρα τους, σαν τα φυτά ένα πράμα....

Όπου και αν τους δεις και τους ακούσεις δεν βλέπουν κανένα άλλο πρόβλημα όπως η λαθρομετανάστευση, η εγκληματικότητα, οι συνεχείς προκλήσεις των τούρκων, η φτώχεια κλπ παρά μόνο βλέπουν την λύση όλων των προβλημάτων της χώρας στις.... ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.... ξέρετε ηλιακή, αιολική ενέργεια, βιολογικούς καθαρισμούς κλπ....

Δηλαδή εάν επιτεθεί στην κορούλα σας στο δρόμο ένας Αφγανός θα του φυσήξει αυτή και ο Αφγανός θα πάρει φωτιά και θα αρχίσει να τρέχει.....χαχαχα

Λένε λοιπόν αυτά τα φυτά οι Οικολόγοι Πρασινοκεμάλ ότι η Ελλάδα δηλαδή έχει πολύ μεγάλη ανάγκη από παραγωγή ενέργειας για να καλύψει τις ανάγκες τις, οι οποίες είναι συνεχώς αυξανόμενες και ότι έτσι καταστρέφουμε το περιβάλλον μας με τις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής ενέργειας κλπ και συνεπώς χρειαζόμαστε τις μοντέρνες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για να λύσουμε το πρόβλημα και της παραγωγής ενέργειας και της μόλυνσης του περιβάλλοντος.... για τον Αφγανό που επιτέθηκε στην κορούλα σας, φυσικά κουβέντα αλλά ας μην επεκταθούμε τώρα σε αυτό…

Κανείς τους δεν αναφέρει το λόγο που η Ελλάδα χρειάζεται τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερη ενέργεια για να καλύψει τις ανάγκες τις.... και έτσι μολύνει και το περιβάλλον της…

Μία χώρα που έχει υποδομές για να καλύψει τις ανάγκες μέχρι πρότινος των 10 εκατομμυρίων κατοίκων της, όταν αυτή η χώρα μέσα σε λίγα χρόνια εισάγει άλλα 6 εκατομμύρια λαθραίων (σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας που έβγαλε πριν λίγους μήνες σχετική έκθεση για την Ελλάδα και όλοι την απέκρυψαν... λόγω της άκρατης ξενολαγνείας που επικρατεί στην Ελλάδα..), τότε λογικό επόμενο είναι και οι ανάγκες της χώρας σε ενέργεια να αυξάνονται κατά 60% και το περιβάλλον να καταστρέφεται και να μολύνεται επίσης πολύ περισσότερο κατά 60%....

Γιατί λοιπόν να χρησιμοποιήσουμε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που επικαλούνται οι Οικολόγοι Πρασινοκεμάλ και να μη διώξουμε τα 6 εκατομμύρια λαθραίων οπότε και να στρώσει και η κατάσταση χωρίς κανένα επιπλέον κόστος;


Ξέρετε πόσα εκατομμύρια τόνοι σκουπίδια κάθε χρόνο αφήνουν πίσω τους 6 εκατομμύρια άνθρωποι παραπάνω και πως αυτό επηρεάζει αρνητικά επίσης το περιβάλλον; Και οι άνθρωποι αυτοί δεν επιβαρύνουν επίσης και τα αποθέματα πόσιμου νερού ειδικά στο λεκανοπέδιο της Αττικής το οποίο και αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα σχετικά; Τι πίνουν όλοι αυτοί, Perrier ή Coca Cola? Πως πλένουν τα σώβρακα τους, πως πλένουν τα πιάτα τους και με τι καθαρίζουν τις χέστρες τους, με γκαζόζα Tuborg?

Δεν γνωρίζετε ότι όσο περισσότεροι κάτοικοι υπάρχουν σε μία σχετικά φτωχή χώρα σαν την Ελλάδα, τόσο και το χειρότερο; Και ο πλούτος πρέπει τώρα να μοιραστεί σε περισσότερους και οι αυξημένες ανάγκες σε ενέργεια αλλά και τα αποθέματα νερού της χώρας πως θα σωθούν με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας οι οποίες καταστρέφουν μάλιστα το περιβάλλον επιδρώντας στο κάλλος αυτού; Εάν σας αρέσει να βλέπετε παντού γύρω σας, ανεμιστήρες και μαύρους καθρέφτες, πείτε το μας ρε σεις φυτά....


Γιατί νομίζετε ότι η Νορβηγία, Σουηδία και Φινλανδία είναι οι πλουσιότερες χώρες στον κόσμο; Γιατί και οι τρεις τους είναι από 5 μέχρι 9 φορές μεγαλύτερες σε έκταση από την Ελλάδα και ο πληθυσμός τους δεν ξεπερνάει τα 3,7 μέχρι 8,2 εκατομμύρια κατοίκους για κάθε μία από αυτές. Εάν μπουκάρουν ξαφνικά στην Φινλανδία άλλα 6 εκατομμύρια λαθραίοι, νομίζετε ότι η Φινλανδία θα είναι η χώρα που σήμερα ξέρουμε;

Λύσεις λοιπόν υπάρχουν αγαπητά φυτά μου και σίγουρα δεν είναι οι ανεμιστήρες αλλά η ΑΠΕΛΑΣΗ και μόνο!


Θα κρατήσουμε μόνο όσους χρειαζόμαστε (δηλαδή κανέναν από τη στιγμή που οι Έλληνες έχουν μείνει άνεργοι εξαιτίας τους) γιατί φυσικά δεν μπορεί η Ελλάδα ούτε για ανθρωπιστικούς λόγους να φιλοξενήσει ένα δις ανθρώπων που ζουν στους δρόμους του πλανήτη.... Είπαμε, όσο λιγότεροι, τόσο το καλύτερο... έτσι είναι η ζωή και δεν αλλάζει αυτό με ανεμιστηράκια...


πηγη


Τι γινεται στην υπολοιπη Ευρωπη με το δικαιωμα ψηφου στους μεταναστες?





πηγή

Πρωτοπορος ο ΓΑΠ!!!

Ειδικα επειδη η ελληνικη κοινωνια ειναι πολυ μορφωμενη και ωριμη, επειδη εχει ενσωματωσει αριστα τους μεταναστες και επειδη εχει πολιτισμενους γειτονες που ουδεποτε θα τολμουσαν να χρησιμοποιησουν πληθυσμιακο οπλο εναντιον της Ελλαδας, ΨΗΦΟ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΩΡΑ!!!

Για αλλη μια φορα, πιονιεροι στην Ευρωπη, πρασινη αναπτυξη, μηδεν εις το πηλικιο και κατω απο το πηλικιο!

Οχι αλλες μαιμουδιες. Λεμε ΝΑΙ στην ωριμη ψηφο του μεταναστη. Λεμε ΟΧΙ στον καθε αμορφωτο και ανιδεο Ελληνα του εξωτερικου που επειδη εζησε λιγα χρονια σε μια αλλη χωρα και ισως ξερει 5 γραμματα, εχει την εντυπωση πως μπορει να εχει την ιδια κριση με τον Σαρλατ.

Προς Θεου, θα καψουν τη χωρα οι Ελληνες του εξωτερικου! Δεν ξερουν απο ρουσφετι, δεν τον καταλαβαινουν. Δεν ξερουν να το ζητουν καν. Τους μιλα ο γιατρος με σποντες για φακελακι και θελουν 10 λεπτα να παρουν φωτια να καταλαβουν τι εννοει ο χριστιανος. Δεν τους δινουν αποδειξη και τους κακοφαινεται. Εχουν ξεσυνηθισει στο λαικισμο και δεν πιστευουν αμεσως ολες τις αερολογιες.

Η Ελλαδα τα παει τοσο καλα, ειναι μια χωρα υποδειγμα με προοπτικη, με αξιες, τι παραπανω θα μπορουσε να προσφερει μια αλλη οπτικη γωνια απο εναν που ζει στη Γερμανια, τη Βρεταννια, τη Γαλλια, την Ολλανδια και αλλες τετοιες υπαναπτυκτες χωρες?

Τελικα ακομα και οι ομογενεις που μια ζωη λεν πως μια μερα θα επιστρεψουν στην Ελλαδα, δεν το κανουν, παρα μονο τα καλοκαιρια, γιατι καταντας να αγαπας μεν την Ελλαδα, αλλα οχι τους Ελληνες. Οποτε ο αλλος διατηρει ενα σπιτι για το καλοκαιρι. Επιπλεον, το να τα πονταρεις ολα οσα εχεις κερδισει σε μια ζωη σε ενα κρατος με αμφιβολο μελλον ως εθνος και ως υποσταση, ειναι παρακινδυνευμενο.

Δεν κοιτατε τα χαλια της Ελλαδας, η ψηφος του Ελληνα του εξωτερικου ειναι που θα σας καταστρεψει, ενω του καθε μεταναστη ειναι πιο ποιοτικη.

Ο Ελληνας εχει καταντησει σαν τον αλκολικο, που του εχει σαπισει το συκωτι και το μονο που ξερει να λεει ειναι "Αφηστε να πιω μονος, ποιος εισαι συ που θα μου πεις τι να κανω".

Οταν η Ελλαδα ειναι σε αναγκη, απο το Β Παγκοσμιο πολεμο και μετα, ειτε σε πεινα ειτε σε καταστροφες ειτε σε εθνικα θεματα, παντα περιμενει τη διασπορα να την ξελασπωσει. Ολες οι χωρες της Ευρωπης εχουν καταλαβει αν μη τι αλλο την πολιτικη δυναμη του να κρατας κοντα στον κορμο τη διασπορα σου και τους διευκολυνουν στην ψηφο. Η Ελλαδαρα, με την καταπληκτικη οικονομια και την ασφαλεια, δεν εχει τετοια αναγκη.

Η Ελλαδα ειτε θα ξυπνησει συντομα ειτε θα περασει σε πολυ ασχημες καταστασεις. Δεν ξερω τι απο τα 2. Εγω αν ημουν Ελληνας πολιτικος, θα εκανα ταμα να πηγαινουν να ψηφιζουν οι αποδημοι, γιατι τουλαχιστον οι περισσοτεροι ειναι μορφωμενοι και εχουν δει τον εξω κοσμο.

Περιμενετε το GAP για σωτηρια. Κι οταν φυγετε και σεις για εξω, απο την φαλιρισμενη Ελλαδα που θα εχει γινει το αποχωρητηριο λαθρομεταναστων της Ευρωπης και η Ευρωπη δε θα δινει αλλο πακετο, ως γινεται συνηθως, θα ερθετε στους παλιους "πατριωτες" σας πρωτα για βοηθεια στην ξενη χωρα. Τοτε θα ξαναγινουμε Ελληνες. "Πατριωτακια" μαλιστα.

Ελλαδα και Αλβανια, μαζι πρωτοπορια στη μη αποδοση ψηφου στους αποδημους.

Το ειρωνικοτερο ειναι, πως δεν ξερω κατα ποσον το ελληνικο εθνος θα ευδοκιμει για πολυ ακομα στην Ελλαδα. Το σιγουρο ειναι πως θα καταντησει το ελληνικο πνευμα να διατηρειται καλυτερα στις ελληνικες κοινοτητες του εξωτερικου παρα σε αυτο στο οποιο θα εχει μεταμορφωθει η Ελλαδα.

Στον αγωνα για επιβιωση παντως, ο Ελληνας της Ελλαδας, ειναι ειδος υπο εξαφανιση. Δεν ειναι ανταγωνιστικος, δεν αναπαραγεται, δε θελει να βελτιωθει, προτιμα να ψηφιζουν οι ρουσφετολογοι μονο και μονο επειδη μενουν Ελλαδα, δεν αλλαζει τιποτα, παρα μονο πανηγυριζει με τη νικη του κομματος. Και περιμενει να σωθει. Ο Σαρλατ ειναι το μελλον. Και αντικειμενικα να το δει κανεις, ο Σαρλατ προσαρμοστηκε καλυτερα. Ειναι ανταγωνιστικος. Μπορει να μη μιλαει καλα ελληνικα αλλα καταφερε να μπει υποψηφιος κομματος. Εχει μαθει τους γηγενεις να φοβουνται τη θρησκεια του. Αυξανεται σε αριθμο , εχει πετυχει να θεωρειται απο τους γηγενεις φυσικο να αυξανεται ακατασχετα σε αριθμο και σε λιγο να ψηφιζει.

Η Ελλαδα νομοτελειακα του ανηκει.

Κ.


πηγη


Προφητικό κείμενο για τον δημογραφικό εξισλαμισμό της Ελλάδος



Προφητικό κείμενο του μακαριστού Γέροντος Θεοκλήτου Διονυσιάτου (της Ιεράς Μονής του Αγίου Διονυσίου) δια τον επερχόμενο δημογραφικό εξισλαμισμό της Ελλάδος

"Η Ελλάς δεν θα κατακτηθεί υπό των Τούρκων δια των όπλων αλλά δια των τριών εκατομμυρίων μουσουλμάνων, εις τους οποίους η άθεος κυβέρνησις θα δώσει την ελληνικήν ιθαγένειαν. Εθνικοί κίνδυνοι εκ των εξελίξεων αυτών."

Διαβάστε όλο το προφητικό κείμενο εδώ

(Ευχαριστούμε την Μαρία Π. για το e-mail)

πηγη

ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ


ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ
.
..


Εκτεταμένες καταστροφές σε τάφους στο ελληνικό νεκροταφείο του Βαλουκλή της Κωνσταντινούπολης προκάλεσαν βάνδαλοι στις αρχές του μήνα.

Συγκεκριμένα, το πρωί της 2ας Σεπτεμβρίου διαπιστώθηκε από του φύλακες της Μονής της Ζωοδόχου Πηγής, που βρίσκεται δίπλα ακριβώς από το νεκροταφείο, ότι ''άγνωστοι'' δράστες κατέστρεψαν 89 τάφους.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οι βάνδαλοι εισέβαλαν στο νεκροταφείο από τον πέτρινο φράχτη του νεκροταφείου που βρίσκεται επί της παρακείμενης δημόσιας οδού.

Πηγές της ελληνικής ομογένειας στην Πόλη σχολιάζουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το νεκροταφείο γίνεται στόχος των βανδάλων, ωστόσο αυτή τη φορά είναι πρωτοφανής η έκταση των ζημιών.

Μετά από το περιστατικό αυτό η Εφοροεπιτροπή των Νοσοκομείων Βαλουκλή προτίθεται να προχωρήσει στην ανέγερση υψηλότερου τοίχου για να αποτρέψει την πρόσβαση στο χώρο του νεκροταφείου. Οι ζημιές θα αποκατασταθούν μετά την ανέγερση του τοίχου.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΓΓΙΝΑΣ ΑΠΟ "ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΟΣ"

Κάθε φορά που κάποιοι ανόητοι βεβηλώνουν Εβραϊκό νεκροταφείο στην Ελλάδα, το Κεντρικό Ισραηλητικό Συμβούλιο, ορθότατα αποστέλλει επιστολές και ενημερώνει Δημάρχους, Αστυνομικούς και Κυβερνήσεις. Δείτε το πρώτο θέμα στο http://www.kis.gr/
Εσείς τι κάνατε για τη βεβήλωση του ελληνικού νεκροταφείου στην Κωνσταντινούπολη, από κάποιους μογγολίζοντες άρρωστους διανοητικά "γείτονες"; Βάλατε την ουρά στα σκέλια; Φοβάστε τις φάπες του "πασά"; Αν φοβάστε, δρόμο!

egersis για το stoxos.gr


ΑΠΗΓΑΓΑΝ ΤΟΝ ΓΙΟ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ «ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ


...
ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ! ΕΘΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΑΠΑΓΩΓΗΣ ΛΕΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ 9ΧΡΟΝΟΥ

ΜΕ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΟ ΕΚΛΟΓΩΝ

Τον εννιάχρονο γιό ανωτάτου στελέχους του κοινοβουλευτικού αλβανικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας απήγαγαν άγνωστοι χθές το απόγευμα στα Σκόπια. Ο μικρός βρισκόταν μαζί με έναν ακόμη συνομήλικο φίλο του και τα ποδήλατα τους σε πάρκο πολύ κοντά στην οικεία της οικογένειας στα Σκόπια και πλησίον της Λεωφόρου Εντουαρντ Κένεντυ (Έχουν ΚΑΙ Λεωφόρο Μπούς στα Σκόπια). Στις 16 και 30 τοπική ώρα ένα άσπρο FIAT χωρίς αριθμούς κυκλοφορίας προσέγγισε τα δύο παιδιά και άγνωστοι δράστες που επέβεναν σε αυτό άρπαξαν τον ενιάχρονο γιό του Φατίρ Ετεμί.

Ο Φατίρ Ετεμί εκτός από την μεγάλη οικονομική επιφάνεια που έχει (κι όχι μόνο για τα δεδομένα των Σκοπίων) έχει ιδιαίτερη πολιτική και κοινωνική ισχύ στην γειτονική χώρα ανάμεσα στο Αλβανικό στοιχείου που αποτελεί τουλάχιστον το 1/3 του πληθυσμού. Η οικογένεια του μικρού δεν επιθυμεί να έρθει σε επαφή με τα ΜΜΕ ενώ συνεργάζεται με την τοπική Αστυνομία. Παρ’ όλα αυτά όμως ο πατέρας του 9χρονου φρόντισε να διαρεύσει προς τα έξω ότι εικάζονται εθνικοπολιτικοί λόγοι γύρω από την απαγωγή του γιού του.

Να σημειωθεί ότι όπως έχουμε ενημερώσει από τον «ΣΤΟΧΟ» και το www.stoxos.gr η Νέα Δημοκρατία βρέθηκε στο επίκεντρο των εξελίξεων τις τελευταίες ημέρες όταν αποφασίστηκε η ένωση της με το άλλο αλβανικό κόμμα το DPA του Θάτσι δημιουργόντας κατά δικές τους δηλώσεις ένα ενιαίο Αλβανικό Εθνικό Κίνημα σε αντιδιαστολή με το συνεργαζόμενο με τον Γκρουέφσκι DUI. Με την κατάσταση που επικρατεί στα Σκόπια ανα πάσα στιγμή ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ. Βέβαια το πιθανότερο είναι οι δικοί μας χωμένοι μέ τα μούτρα στις εκλογές να μην το πάρουν χαμπάρι.

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΜΑ ΤΟΥ ΓΑΠ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ


΄Ηξερε, αλλά αδράνησε για Σκόπια..


(σημ εν κρυπτώ : σχετικά με τις αναφορές του ΓΑΠ (χθές στην ΔΕΘ) περι αναγνώρισης της FYROM ως "Μακεδονία" τις οποίες δεν εμπόδισε η κυβέρνηση..Παραθέτουμε ένα άρθρο του 2003 για να μπούν κάποια πράγματα στην θέση τους..)

Της ΚΥΡΑΣ ΑΔΑΜ 03/07/2003

Η αμερικανική κυβέρνηση είχε εγκαίρως γνωστοποιήσει στην Αθήνα την απόφασή της να χρησιμοποιήσει την ονομασία «Μακεδονία» στη διμερή συμφωνία της με τα Σκόπια προκειμένου να αποσπάσει την άρνηση της ΠΓΔΜ να αναγνωρίσει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, αλλά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αποφάσισε να μην εγείρει θέμα!

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, η αμερικανική κυβέρνηση διά του πρεσβευτή στην Αθήνα Τόμας Μίλερ γνωστοποίησε εν ευθέτω χρόνω την απόφασή της αυτή στον υπουργό Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου και, συγκεκριμένα, αρκετές ημέρες πριν από την επίσκεψη της ελληνικής προεδρίας στην Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με τις ίδιες διπλωματικές πηγές, στο περιθώριο των συναντήσεων της ελληνικής προεδρίας στην Ουάσιγκτον η ελληνική κυβέρνηση έκρινε χρήσιμο να μην εγείρει το θέμα κατοχύρωσης των Σκοπίων με το όνομα «Μακεδονία», στη διμερή συμφωνία για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο...

Αποτέλεσμα ήταν να «διευκολυνθεί» η Ουάσιγκτον να αποσπάσει δι' αυτού του τρόπου τη συμφωνία των Σκοπίων, που συνοδεύτηκε εξάλλου και με χρηματική «ανταμοιβή».

Η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης στην αμερικανική κίνηση προς τα Σκόπια έγινε εκ του ασφαλούς και κατόπιν εορτής, δηλαδή της συμφωνίας.

Αλλά ακόμα και τώρα η ελληνική διαμαρτυρία δεν έγινε σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών ή έστω μέσω του Ελληνα πρέσβη στην Ουάσιγκτον, αλλά σε υπηρεσιακό επίπεδο, στην καθ' ύλην αρμόδια διεύθυνση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, την περασμένη Παρασκευή...

Μόλις χθες, ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου έστειλε σχετική επιστολή στον Αμερικανό ομόλογό του Κόλιν Πάουελ...

http://archive.enet.gr/online/online_text/c=110,dt=03.07.2003,id=7434200


Πηγή

Αλβανοί διακινητές φρακάρουν την χώρα με λαθρομετανάστες



Συνελήφθησαν δουλέμποροι σε Γρεβενά και Πτολεμαΐδα

Στα χέρια των ανδρών των διωκτικών Αρχών Γρεβενών και Πτολεμαΐδας έπεσαν έξι δουλέμποροι.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Διασυνοριακού Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών συνέλαβαν χθες το βράδυ, στο 6ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γρεβενών - Αμυγδαλιών, τρεις αλλοδαπούς (υπηκόους Αλβανίας). Ο ένας από τους συλληφθέντες μετέφερε παράνομα με το όχημά του τέσσερις αλλοδαπούς αλβανικής υπηκοότητας, οι οποίοι δεν είχαν ταξιδιωτικά έγγραφα. Οι άλλοι δύο συλληφθέντες διευκόλυναν τον μεταφορέα με το Ι.Χ. αυτοκίνητό τους, ως προπομποί.

Ο οδηγός του πρώτου οχήματος, αντιλαμβανόμενος τον αστυνομικό έλεγχο, ανάπτυξε ταχύτητα και αποβίβασε τους λαθρομετανάστες, οι οποίοι διέφυγαν και αναζητούνται. Οι δράστες όμως συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Γρεβενών.

Σε άλλη επιχείρηση της αστυνομίας, τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, συνελήφθησαν χθες το βράδυ από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πτολεμαΐδας σε περιοχή της πόλης, επειδή μετέφεραν με το όχημά τους τρεις ομοεθνείς τους, που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Οι λαθρομετανάστες είχαν καταβάλει το ποσό των 300 ευρώ ο καθένας για να μεταβούν στη Χαλκιδική.

Οι διακινητές, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κοζάνης, ενώ οι λαθρομετανάστες θα απελαθούν στη χώρα τους.

Πηγή

Αλβανός δραπέτης άνοιξε πυρ στο κέντρο της Θεσ/κης



Μάχη με πυροβολισμούς ανάμεσα σε δραπέτη και αστυνομικούς στην παραλία Θεσσαλονίκης.

Σκηνές Φαρ Ουέστ εκτυλίχθηκαν απόψε στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης.Αλβανός δραπέτης εντοπίστηκε από αστυνομικούς στο πάρκο «Φωκάς» και όταν πήγαν να τον συλλάβουν έβγαλε όπλο και άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους. Στο πάρκο υπήρχε αρκετός κόσμος κι επικράτησε πανικός ενώ ανησύχησαν και οι κάτοικοι των γειτονικών πολυκατοικιών που βγήκαν στα μπαλκόνια ανάστατοι.

Στην περιοχή έσπευσαν αρκετοί αστυνομικοί που ακροβολίστηκαν ενώ συνάδελφοι τους απομάκρυναν τον κόσμο αρκετοί από τους οποίους ήταν γονείς με παιδιά. Λόγω της Διεθνούς Εκθεσης υπήρχαν πολλά άτομα ενώ σε μικρή απόσταση ήταν σε εξέλιξη εκδήλωση για τα εγκαίνια των "Δημητρίων", με ρίψη πυροτεχνημάτων, παρουσία του δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου. Παρά το κυνηγητό, ο δραπέτης παρέμενε ασύλληπτος.

Πηγή

Συνελήφθη ο Αλβανός ληστής που πυροβόλησε δύο νεαρούς και τραυμάτισε 3χρονο αγοράκι

Συνελήφθη ληστής που πυροβόλησε δύο νεαρούς

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ο 29χρονος αδίστακτος κακοποιός, ο οποίος πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο νεαρούς που τον κυνήγησαν ύστερα από ληστεία τράπεζας στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Ο 29χρονος Αλβανός κρυβόταν εδώ και τρεις εβδομάδες σε μία αγροικία κάτω από γέφυρα του Αλιάκμονα στο Πλατύ Ημαθίας και αναζητούσε ευκαιρία για να διαφύγει στην πατρίδα του, ενώ μαζί του είχε μέρος από τις 34.300 ευρώ που αποκόμισε από πέντε ένοπλες ληστείες στη Θεσσαλονίκη.

Συνελήφθη μάλλον τυχαία, καθώς αστυνομικοί ακινητοποίησαν για έλεγχο ένα Ι.Χ. το οποίο οδηγούσε ένας 32χρονος Αλβανός χωρίς δίπλωμα, στην Πρασινάδα Ημαθίας. Ο 29χρονος κακοποιός ήταν συνοδηγός και επίσης οπλοφορούσε, αλλά δεν πρόλαβε να το χρησιμοποιήσει.

Σημειώνεται ότι η αιματηρή ληστεία στο υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στην οδό Βασ. Ολγας της Ανατολικής Θεσσαλονίκης έγινε στις 24 Αυγούστου με δράστη τον 29χρονο Αλβανό κι έναν συνεργό του.

Οι δύο δράστες κρατώντας πιστόλια μπήκαν στην τράπεζα, άρπαξαν όσα χρήματα υπήρχαν σε ένα ταμείο και φεύγοντας τους καταδίωξε ένας ταμίας. Στην προσπάθειά του να διαφύγει ο 29χρονος παρέσυρε με τη μηχανή του ένα τρίχρονο αγοράκι και το τραυμάτισε ελαφρά, ενώ από μία καφετερία βγήκαν και τον κυνήγησαν δύο νεαροί.

Τότε ο δράστης έστρεψε το όπλο εναντίον τους και τους πυροβόλησε στα πόδια, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσει.

Πηγή