Χρήστες OnLine

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

ΥΣΤΕΡΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΤΟΥΡΚΟΥΣ" ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ



Νέα πρόκληση στη Θράκη

Η λεγόμενη «Συμβουλευτική Επιτροπή Τούρκων Δ. Θράκης» καλεί τους ξένους διπλω­μάτες για επιτόπιους ελέγ­χους για να διαπιστωθούν οι «παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων»


Σε μια πρωτοφανή προσπάθεια συκοφάντησης της χώρας η λεγόμενη «Συμβουλευτική Επιτροπή Τούρκων Δ. Θράκης» απευθύνθηκε με επιστολή και σχετικό υπόμνημα στις ξένες πρεσβείες στην Αθήνα, ζητώντας να ενημερωθούν οι κυβερνήσεις τους και καλώντας τους ξένους διπλωμάτες για επιτόπιους έλεγχους στη Θράκη, προκειμένου να διαπιστωθούν οι «παραβιάσεις των ανθρώπινων και μειονοτικών δικαιωμάτων».

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ: «Κομμάτι του τουρκικού έθνους η μειονότητα»

Τις επιστολές υπογράφει ο πρόεδρος της «Συμβουλευτικής», ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, ενώ στην επιτροπή συμμετέχουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Α. Χατζηοσμάν και Τ. Μαντατζή και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Α. Ιλχάν.

ΑΧΜΕΤ ΙΛΧΑΝ:"ΟΙ ΤΟΥΡΚΟ-ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΝΤΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΧΑΤΗΡΙΑ. ΑΝ ΒΓΑΛΕΤΕ ΣΑΜΑΡΑ ΦΕΥΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ"


Ο κ. Μετέ περιγράφει την Επιτροπή ως το ανώτατο συμβουλευτικό και αποφασιστικό Οργανο της μειονότητας και δικαιολογεί την πρωτοβουλία του, με το επιχείρημα ότι οι διεθνείς εκθέσεις οργανισμών και επιτροπών για τη Θράκη δεν αντανακλούν τα προβλήματα της μειονότητας σε όλες τις διαστάσεις τους..

Το κείμενο αποτυπώνει όλη την ατζέντα που προωθούν ακραία στοιχεία της μειονότητας με μοναδικό σκοπό να καταδείξουν την Ελλάδα ως χώρα παραβίασης ανθρώπινων δικαιωμάτων, να κατοχυρώσουν την γκετοποίηση της μειονότητας και συγχρόνως να νομιμοποιήσουν αιτήματα που οδηγούν σε άτυπη «συνδιοίκηση» στη Θράκη.

Η «Συμβουλευτική» καλεί τους «κρατικούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους» να πάρουν τα ακόλουθα μέτρα με στόχο να «διασώσουν τη χώρα από τη δύσκολη κατάσταση την οποία αντιμετωπίζει στον διεθνή στίβο και να αποτρέψει τις παραβιάσεις των ανθρώπινων και μειονοτικών δικαιωμάτων με τα οποία τώρα είναι αντιμέτωπη η μειονότητα»:

Το κείμενο έχει ως εξής:


Καραχασάν :έχει αναλάβει «εργολαβία» τον εκτουρκισμό των Πομάκων στην ορεινή Ξάνθη.

Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι στη Θράκη

Καραχασάν- Τούρκος πρόξενος που είχε θητεύσει στο Κόσοβο πριν έλθει στη Θράκη

Επιχείρηση «Κόσοβο» στη Θράκη


«- Αμεση εφαρμογή των αποφάσεων του ΕΔΑΔ για την «ΤΕΞ» την «Πολιτιστική Ενωση Τούρκων γυναικών της Ροδόπης» και της «Μουσουλμανικης Ενωσης Νέων του Εβρου». Να επιτραπεί η ελεύθερη λειτουργία όχι μόνο των συγκεκριμένων αλλά και άλλων ιστορικών οργανώσεων.

Οι περιορισμοί στον τομέα των θρησκευτικών ελευθεριών και της ελευθερίας της συνείδησης (βάσει διμερών συνθηκών ή των Συνθηκών για τα ανθρώπινα δικαιώματα). Στο πλαίσιο αυτό να επιτραπεί η εκλογή των Μουφτήδων, να σταματήσει η υλοποίηση του νόμου 3536/2007 για διορισμό ιεροδιδασκάλων και να αρθούν οι περιορισμοί στους χώρους λατρείας όπως ο περιορισμός στο ύψος των μιναρέδων.

Η διαχείριση των βακουφικών περιουσιών πρέπει να επιστραφεί άμεσα σε ανθρώπους που εκλέγονται ελευθέρα από τη μειονότητα. Ο νέος νόμος για τη διοίκηση των ιδρυμάτων για τον οποίο δεν ζητήθηκε η γνώμη της μειονότητας πρέπει να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις βουλήσεις της μειονότητας. Πρέπει να επιστραφούν ή να αποζημιωθούν οι περιουσίες που χάθηκαν από το 1967. Να διαγράφουν όλοι οι φόροι που έχουν επιβληθεί στα Βακούφια και να αρθούν οι περιορισμοί της ιδιοκτησίας ιδίως στην ορεινή περιοχή.

Πρέπει να αποδοθεί άμεσα η ιθαγένεια σε σχεδόν 60.000 μέλη της μειονότητας, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που ζουν στο εξωτερικό, που έχασαν την ιθαγένεια βάσει του άρθρου 19 στο διάστημα μεταξύ του 1955 - 1998.

Τα προβλήματα στη μειονοτική εκπαίδευση πρέπει άμεσα να λυθούν.


Η "σημαία" των "Τούρκων" της Θράκης

Μειονοτικά νηπιαγωγεία όπου η διδασκαλία θα γίνεται στην ελληνική και την τουρκική γλώσσα πρέπει να ανοίξουν για τους μειονοτικούς μαθητές. Πρέπει να βελτιωθεί το επίπεδο των αποφοίτων της ΕΠΑΘ και να επιλυθούν τα προβλήματα για το τουρκικό πρόγραμμα σπουδών. Πρέπει να ικανοποιηθούν τα αιτήματα για λειτουργία νέων μειονοτικών γυμνασίων στη Ροδόπη και στην Ξάνθη.

Ζητούν κατάργηση του 3%

Η Συμβουλευτική έχει άποψη για τη διοικητική διάρθρωση της χώρας και τον... εκλογικό νόμο και ζητά:

Οι κανονισμοί που περιορίζουν το δικαίωμα ελεύθερης συμμετοχής της μειονότητας στην ελληνική πολιτική ζωή πρέπει να αρθούν. Πρέπει να καταργηθεί το όριο του 3% για την είσοδο στη βουλή καθώς και το σύστημα των Διευρυμένων περιοχών που εφαρμόζονται στις Νομαρχίες Ξάνθης και Ροδόπης. ? Οι προβλέψεις για κάλυψη του 0,5 0/οο των διαγωνισμών στο δημόσιο από μειονοτικούς, πρέπει να εφαρμοσθεί στη Θράκη.(σ.σ. να διορίζονται στη Θράκη). ?Το μειονοτικό καθεστώς των Τούρκων που ζουν στα νησιά της Ρόδου και της Κω πρέπει να αναγνωρισθεί και πρέπει να τους αποδοθούν τα σχετικά δικαιώματα.»

Χατζηοσμάν-Μανταντζή οι "Τούρκοι"- όπως αυτοαποκαλούνται- βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
Tο «καπέλωμα» στους άλλους μειονοτικούς

Στην επιστολή επιχειρείται να δοθεί απάντηση στις εκθέσεις και στις αναφορές που έχουν εκδοθεί για το πρόβλημα που συνιστά η ενδεχόμενη εκλογή μουφτήδων με δεδομένη τη δικαστική εξουσία που ασκούν, αλλά και για να αποκρουσθούν οι καταγγελίες για την καταπίεση άλλων μειονοτικών ομάδων από τους τουρκογενείς:

«-Οι εκθέσεις αναφέρουν ότι οι Μουφτήδες δεν μπορεί να εκλέγονται λόγω των ισλαμικών δικαστικών δικαιοδοσιών που έχουν. Τα μέλη της μειονότητας είναι απολύτως ελεύθερα να προσφύγουν είτε στις ισλαμικές νομικές προβλέψεις είτε στα πολιτικά δικαστήρια (με την εξαίρεση των διαζυγίων ζευγαριών που έχουν παντρευτεί σε θρησκευτικό γάμο). Σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο, οι ισλαμικές αποφάσεις του μουφτή είναι παράνομες και χωρίς ισχύ εκτός εάν εγκριθούν από το αρμόδιο πολιτικό δικαστήριο, που εξετάζει τη συνταγματικότητα της απόφασης και εάν έχει υπάρξει υπέρβαση αρμοδιότητας από τον Μουφτή. Το πιο σημαντικό είναι ότι το αίτημα της μειονότητας για εκλογή Μουφτή προβλέπεται από τις διεθνείς συνθήκες τις οποίες έχει υπογράψει η Ελλάδα...

- Σε μερικές εκθέσεις αναφέρεται ότι διάφορες ομάδες εντός της μειονότητας αισθάνονται ότι βρίσκονται υπό πίεση και απειλή. Η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης είναι μια ενιαία μειονοτική ομάδα το καθεστώς της οποίας, το στάτους και τα δικαιώματα της προβλέπονται από διάφορες διεθνείς συμφωνίες όπως η Συνθήκη της Λοζάννης του 1923.Οι δηλώσεις που γίνονται από μερικά μέλη της μειονότητας που υιοθετούν αντιμειονοτική ρητορική για τα δικά τους προσωπικά συμφέροντα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή της Τουρκικής Μειονότητας της Δ. Θράκης καλωσορίζει κάθε απλό μέλος της μειονότητας που θέλει να συνδράμει τις προσπάθειές μας για τη διεύρυνση των μειονοτικών δικαιωμάτων μας. Ο στόχος αυτής της επιστολής είναι να καλέσει τη χώρα μας, την Ελλάδα, να συνεργασθεί για την επίλυση των προβλημάτων κάθε είδους, με την εγκαθίδρυση μηχανισμού διαλόγου με τις μειονοτικές οργανώσεις και θεσμούς. Σαν νομοταγείς και συμπατριώτες Ελληνες πολίτες πιστεύουμε ειλικρινά ότι ο διάλογος και η συνεργασία είναι εφικτοί...».

ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

πηγή

Τα 97 χρόνια από την Ένωση της Σάμου με την Ελλάδα μπροστά από ξενοδοχείο "φάντασμα"



Οι Σαμιώτες γιόρτασαν την 97η επέτειο της Ένωσης της Σάμου με την Ελλάδα. Το πρωί εψάλη η επιμνημόσυνη δέηση, στην συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του πρωτεργάτη της επανάστασης και πρωθυπουργού της Ελλάδος Θεμιστοκλή Σοφούλη και ακολούθησε παρέλαση μαθητών, προσκόπων και στρατού.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥ ΞΕΝΙΑ





Οι κάτοικοι του νησιού διάλεξαν έναν πρωτότυπο τρόπο να διαμαρτυρηθούν για τον κατακλυσμό του νησιού τους από οικονομικούς μετανάστες, βάζοντας την εξέδρα των επισήμων μπροστά από το ερειπωμένο κτίριο του Ξενία, το εσωτερικό του οποίου έχει καταληφθεί από πρόσφυγες.


ΤΟ ''ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ'' ΚΡΕΜΑΣΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΣΤΑ ΣΛΑΒΙΚΑ.. μονο στην Ελλαδα των αριστερων και των προδοτων συμβαινουν αυτα....


ΚΙ ΟΛΗ Η ΡΕ'Ι'ΝΜΠΟΟΥ ΠΑΡΕΑ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ (ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ)

sign

Μόλις πριν λίγα λεπτά το «Ουράνιο Τόξο» κρέμασε πινακίδα στα σλάβικα στο γραφείο τους στην Έδεσσα!
Παρόντες ο Βοσκόπουλος, ο Τσαρκνιάς και η λοιπή κομπανία.

Φαίνεται πως το μήνυμα για το μεγάλο εθνικό ξεπούλημα τους έχει αποθρασύνει εντελώς. Συλλυπητήρια και ντροπή στους πολιτικάντηδες δεξιούς και αριστερούς, που ευθύνονται γι’ αυτήν την εθνικά απαράδεκτη κατάσταση.

πηγη

Αφελληνισμός με εισαγωγή και νομιμοποίηση λαθρομεταναστών.


Από Ο εφιάλτης της εξουσίας:

Οι Έλληνες, κυκλωμένοι από τα προβλήματα της καθημερινότητας, υπερχρεωμένοι στις εβραϊκές και λοιπές τράπεζες, δεν έχουμε επαφή με την πραγματικότητα και δεν βλέπουμε τι μας ετοιμάζουν οι γείτονες και σύμμαχοι Τούρκοι, συνεπικουρούντων και των πέραν του Ατλαντικού ισχυρών προστατών τους.

Στο "ίδιο έργο θεατές" μένουμε αμέτοχοι παρατηρώντας την δράση σκοτεινών εξωγενών κέντρων εξουσίας που παραχαράσσουν ιστορικές μνήμες και επαναπροσδιορίζουν τα εθνικά μας σύνορα καθώς και τις τύχες τις δικές μας αλλά πρωτίστως αυτές των μελλοντικών γενεών, που μόνο εμείς αυτή την οριακή ιστορικά στιγμή μπορούμε, (ίσως μάταια, αλλά όχι αμαχητί) να ακυρώσουμε.

Αφήνοντας τους δουλεμπόρους να κάνουν ελεύθερα το προσχεδιασμένο έργο τους, μεταφέροντας ορδές βαρβάρων σε πάτρια εδάφη, αποκομίζοντας τσουβάλια με δολάρια που ισχυρίζονται ότι τα πληρώνουν οι άπλυτοι λαθρεπιβάτες τους!

επιτυγχάνουν το έργο τους που είναι η δημογραφική αλλοίωση της χώρα μας.

Δημιουργούν θύλακες μουσουλμάνων ομοθρήσκων τους, για τη δεδομένη στιγμή, της έκρηξης και της ταπεινής παραδοχής μας ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, δημιουργούν σταδιακά ένα στατους κβο (status quo), που θα είναι αδύνατο να αντιστρέψουμε!

Ήδη πολλές ιστοσελίδες του εξωτερικού, ιδιαίτερα προερχόμενες από το μουσουλμανικό τόξο, ασκούν έντονη κριτική στην χώρα μας, λέγοντας πως είναι άδικο μια μεγαλούπολη όπως η Αθήνα να μην διατηρεί επίσημα τζαμιά, ώστε ανεμπόδιστα να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα οι πιστοί μουσουλμάνοι που διαβιούν στην άμοιρη Ελλάδα.


- Αλήθεια πώς θα σας φαινόταν αν ξαφνικά ακούγατε τον χότζα να προσεύχεται στον Θεό του για δύο-τρεις ώρες κάθε μέρα, από τους μιναρέδες των τζαμιών που προσδοκούν να χτίσει το πράσινο κράτος;




Το άβατο του γκέτο του Αγίου Παντελεήμονα είναι μόνο η αρχή, ακολουθεί η "τακτοποίηση των παιδιών χωρίς πατρίδα", τα 250.000 παιδιά που είτε γεννήθηκαν είτε ενηλικιώθηκαν! στην χώρα μας αφού πρώτα απαγορεύτηκε να απελαθούν μέχρι να δοθεί οριστική λύση στο θέμα, δηλαδή μέχρι την απόφαση ελληνοποίησής των, με συνέπεια πάνω από ένα εκατομμύριο λαθρομετανάστες να λάβουν, με πράσινες ευλογίες, την Ελληνική ιθαγένεια και φυσικά δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές, αφού οι "προοδευτικοί" πολιτικοί συνδυασμοί είναι έτοιμοι να συμπεριλάβουν ως υποψηφίους στα ψηφοδέλτιά τους πρώην λαθρομετανάστες - νυν ελληνοποιημένους και τέως αιρετούς Πακιστανούς, Αφγανούς, Ιρακινούς, Αλβανούς, Τούρκους, Αφρικανούς...

Σήμερα ξεπερνάμε κάθε ιστορικό ρεκόρ έκφρασης ανθελληνικής πολιτικής, ελεγχόμενης εξ' ολοκλήρου από τα "γνωστά-άγνωστα" εξωγενή κέντρα πολιτικής καθοδήγησης. Οι "ντόπιοι άρχοντες" για την κατοχή και διατήρηση μιας υψηλά ιστάμενης εξουσιαστικά θέσης, δεν διστάζουν, προφασιζόμενοι πιέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να χαρίζουν κεκτημένα με αγώνες και ποταμούς αίματος Ελλήνων Ηρώων Αγωνιστών. Για να ζήσουν αυτοί καλά, ξεπουλάνε φθηνά ως γνήσιοι Ιούδες, την εθνική ταυτότητα και συνείδηση ενός τίμιου και ένδοξου ιστορικά έθνους!

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...


ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟ...

πηγή

ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΠΑΡΑ ΠΡΟΔΟΤΗΣ


ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΑ ΕΙΠΕ ΣΤΟ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΚΥΡΗΓΜΑ ΤΟΥ Ο ΑΝΘΙΜΟΣ



egersis

Χρυσοχοΐδης : Οι φίλοι μου οι αναρχικοί , είναι... φιλήσυχοι !! (video)




Άλλο ένα απόσπασμα από την χθεσινή (Σάββατο 14 Νοέμβρη 2009) συνέντευξη τού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στη ΝΕΤ και στον Μανώλη Κοττάκη:

Ο υπουργός Προστασίας τού Πολίτου, δηλώνει ξεδιάντροπα, ότι:

ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΗΣΥΧΟΙ άνθρωποι και το ξέρει από πρώτο χέρι, διότι έχει πολλούς φίλους αναρχικούς!

Με τέτοιον υπουργό, να μήν περιμένουμε ασφάλεια, τάξη και προστασία...


πηγή:Έσχατη Ανάσχεση


Οι πυρήνες «Βορείων Προαστίων» και η… γιάφκα της Αντιγόνης

Τα “παιδιά” με τις κατσαρόλες και τις… βιλάρες!‏



Προχθές τα ξημερώματα συνελήφθη από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής η 22χρονη Α. Χ. κοντά στην περιοχή του Πολυτεχνείου αφού είχαν ταυτοποιηθεί αποτυπώματά της στη γιάφκα της οργάνωσης “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς” στο Χαλάνδρι. Της οργάνωσης που έχει συνδέσει τ’ όνομά της με τις βόμβες που τοποθετούνται μέσα σε χύτρες και χτύπησε μόλις εχτές το σπίτι του Μίμη Ανδρουλάκη.


Αλλοδαποί παίρνουν πλαστές συντάξεις με κόλπο! Αφαίμαξη των ταμείων!




Ακόμη και με έναν χρόνο ασφάλισης δεκάδες αλλοδαποί στο Βόλο κατοχυρώνουν δικαίωμα σύνταξης και ΕΚΑΣ!!

Αναγκαία προϋπόθεση για την καταβολή της σύνταξης είναι οι μετανάστες να έχουν ως τόπο κατοικίας το Βόλο, καθώς αν επιστρέψουν στη χώρα τους θα πάρουν από το ΙΚΑ μόλις 20 ευρώ (ποσό που αντιστοιχεί στις εισφορές τους).

Για τον σκοπό αυτό σημαντικός αριθμός αλλοδαπών δηλώνει ότι διαμένει στην πόλη και παίρνει το σύνολο της σύνταξης, ενώ στην ουσία περνάει το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στη χώρα του.

Μάλιστα οι αλλοδαποί που παίρνουν σύνταξη, μπορούν στη συνέχεια να υποβάλουν τα χαρτιά τους και για το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Το επίδομα -για όσους πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια- μπορεί να φτάσει μέχρι τα 230 ευρώ τον μήνα.

Έτσι έχοντας καταβάλλει ελάχιστες εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία της Ελλάδας, η κύρια σύνταξη μαζί με το ΕΚΑΣ μπορούν να φτάσουν μέχρι 720 ευρώ!

Το ΙΚΑ με αφορμή αντιδράσεις και ενστάσεις που εγείρουν τα συνδικαλιστικά όργανα κατά καιρούς επικαλείται ότι προχωρά σε διασταυρώσεις στοιχείων μέσα από το ολοκληρωμένο πληροφορικό του σύστημα, ωστόσο και στο Νομό όπως και σε όλη την Ελλάδα είναι πολλοί αυτοί που ευνοούνται τελικά από το όλο σύστημα όπως λειτουργεί.

Το φαινόμενο τείνει να εξελιχθεί σε «μάστιγα», παραδέχτηκε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ανώτερο στέλεχος του ΙΚΑ στο Βόλο. Αναλογικά στην περιοχή μας υπολογίζεται ότι τα δύο τελευταία χρόνια με αυτό το «σύστημα» έχουν συνταξιοδοτηθεί περίπου 100 και πλέον μετανάστες.

Δεν είναι τυχαίο ότι το τελευταίο διάστημα έχει δοθεί εντολή και στο Βόλο να κάνουν αυστηρότερους ελέγχους και σε διασταυρώσεις μέσα από το ολοκληρωμένο πληροφοριακό του σύστημα.

Τα ταμεία είναι μείον, αλλά οι οικονομικοί μετανάστες που έχουν έρθει στη πόλη, μερικά χρόνια, βγάζουν σύνταξη ίση με τον βασικό μισθό την ώρα που... στη χώρα τους θα έπαιρναν μόλις 100 ευρώ», τονίζουν συνδικαλιστές, που ωστόσο εμφανίζονται επιφυλακτικοί να σηκώσουν περισσότερο τους τόνους προς το παρόν, φοβούμενοι να μη χαρακτηριστούν «ρατσιστές».

Η πραγματικότητα όμως είναι αυτή, και είναι σκληρή και άδικη για τους Ελληνες ασφαλισμένους.

Με βάση τη νομοθεσία και με έναν μόλις χρόνο δουλειάς, όταν πρόκειται για μετανάστες, μπορούν να πάρουν σύνταξη από το ΙΚΑ σε ηλικία 60 ετών οι γυναίκες και στα 65 οι άντρες.

Πώς λειτουργεί το «σύστημα»

Στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Αλβανία και τη Γεωργία ο μέσος όρος σύνταξης δεν ξεπερνά τα 100 ευρώ. Με ένσημα ενός, μέχρι και τριών χρόνων στην Ελλάδα, λαμβάνουν σύνταξη μέχρι και 600 ευρώ.

Μάλιστα οι περισσότεροι δεν διαμένουν πλέον εδώ, αφού έχουν επιστρέψει στη χώρα τους και λαμβάνουν τραπεζικώς τη σύνταξη. Επιλέγουν βέβαια την Ελλάδα που ισχύει το καθεστώς της κατώτατης σύνταξης, δηλαδή περίπου 400 ευρώ, και έτσι μπορεί ένας μετανάστης συγκεντρώνοντας ένσημα 2 και 3 χρόνια να καταθέσει χαρτιά και να συνταξιοδοτηθεί.

Υπάρχουν περιπτώσεις μεταναστών με 1.000 ένσημα στην Ελλάδα που λαμβάνουν σύνταξη γήρατος μέχρι και 600 ευρώ, αφού αντί για αναλογικό τμήμα της σύνταξης, με βάση τα χρόνια ασφάλισης στη χώρα μας, λαμβάνουν την πλήρη προνοιακή σύνταξη και αυτό δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα στα οικονομικά των ταμείων. Σε όλες τις χώρες της Ε.Ε οι μετανάστες δικαιούνται για κάθε χρόνο παραμονής και ασφάλισης το 1/44 της κατώτατης εθνικής σύνταξης. Στην Ελλάδα όμως σύμφωνα με το ισχύον σύστημα και για ένα μόνο χρόνο ασφάλισης δικαιούνται όλη την προνοιακή σύνταξη των 486 ευρώ και αυτό είναι σοβαρό πρόβλημα για το ΙΚΑ.

Είναι μία ακόμη περίπτωση "αφαίμαξης" των οικονομικών των ασφαλιστικών Ταμείων υπογραμμίζουν οι συνδικαλιστές, αφού ουσιαστικά όσοι ευνοούνται εκμεταλλεύονται κενά της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Με βάση τις καταγγελίες πανελλαδικά της εύνοιας αυτής έχουν τύχει περίπου 10.000 μετανάστες που κοστίζουν στο ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα περί τα 30 με 40 εκατ. ευρώ.

«Πρέπει για όσο χρόνο ασφάλισης έχουν, να παίρνουν και το ανάλογο τμήμα της σύνταξης» επισημαίνουν οι συνδικαλιστές. Εμείς λέμε Έλληνες και οι αλλοδαποί εργαζόμενοι να έχουν ίσα δικαιώματα, αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα πρέπει να κοροϊδεύουν και να εκμεταλλεύονται το σύστημα, γιατί έτσι τους βολεύει».

πηγή


ΠΩΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ


ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ


ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

Απαράδεκτη παρέμβαση επιχειρεί η Άγκυρα όσον αφορά τη λειτουργία του ελληνικού Γενικού Προξενείου στην Κωνσταντινούπολη καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες τις εφημερίδας "Το Παρόν", ο E. Bagis στην πρόσφατη επίσκεψή του φέρεται να ζήτησε από τον ΑΝΥΠΕΞ Δ. Δρούτσα την απομάκρυνση του Έλληνα γενικού πρόξενου Β. Μπορνόβα.


Ο Έλληνας διπλωμάτης, ο οποίος έχει συμπληρώσει ένα χρόνο υπηρεσίας στη Κωνσταντινούπολη, έχει ενοχλήσει τη τουρκική πλευρά με τις δραστηριότητες του, όπως η επίσκεψη στην Ίμβρο χωρίς να ζητήσει προηγουμένως άδεια, όπως συνηθιζόταν, τις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου με τη διοργάνωση έκθεσης της νεότερης ελληνικής ιστορίας αλλά και τη καταγραφή όλων των ελληνικών κτηρίων που έχουν κατασχεθεί τα τελευταία χρόνια από το τουρκικό δημόσιο.


Η αναγνώριση της αποσταθεροποιητικής δράσης του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής και οι ολοένα αυξανόμενες φωνές για τη κατάργησή του, ενόχλησαν την Άγκυρα που εκβιάζει με κλείσιμο του Γενικού Προξενείου Κων/πολης. Προ λίγων εβδομάδων, δικαστικός κλητήρας επέδωσε στο Β. Μπορνόβα, επίσημο έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο το 50% του κτηρίου όπου στεγάζεται το ελληνικό Γενικό Προξενείο είναι ιδιοκτησία του τουρκικού Δημοσίου. Μάλιστα για τον λόγο αυτό ζητείται το ποσό των περίπου €400.000 για τη μέχρι τώρα χρήση του κτηρίου.


O B. Μπορνόβας έχει θητεύσει στο Γραφείο Πολιτικών Υποθέσεων Αργυροκάστρου και Ξάνθης, ενώ σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύμα του Τύπου δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα Φ. Ξυδά. Αιτία οι συνεχείς οχλήσεις "να προσαρμοστεί" και να μην αρνείται την έγκριση βίζας ακόμη και σε Τούρκους στρατιωτικούς, που θέλουν να επισκεφθούν την Ελλάδα, οι οποίοι μόνο για τουρισμό δεν έρχονται.

Πηγή:strategy-geopolitics4.blog

O πράκτορας Γιώργος Παπαδάκης αυτομόλησε τελικά στα Σκόπια


Φίδι στον κόρφο του έκρυβε το δημοσιογραφικό συγκρότημα του Αμαρουσίου ΑΝΤ1.
http://gianniotis.blogspot.com/2009/11/1.html

Ο "δημοσιογράφος" Γιώργος Παπαδάκης ο νεώτερος, και όχι ο γνωστός και παλαίμαχος Γιώργος μας με την ..."φαρδιά χωρίστρα", αυτομόλισε σε Σκοπιανό τηλεοπτικό κανάλι, μέσα από το οποίο εκτοξεύει τα πυρά του κατά της μητέρας πατρίδας που τον γέννησε.
Την Ελλάδα.
Ενημερώνουμε τους φίλους μας ότι η αυτομολία είναι στρατιωτικός όρος και συμπεριλαμβάνεται στον στρατιωτικό ποινικό κώδικα, καθόσον πρόκειται για οικειοθελή μετάβαση ή προσχώρηση ενός στρατιωτικού στο εχθρικό στρατόπεδο.
Η αυτομολία θεωρούνταν από την αρχαία εποχή ως εσχάτη προδοσία και τιμωρούνταν πάντα με την ποινή του θανάτου.
Κατ' αντιστοιχίαν λοιπόν ο ανθέλληνας αυτός "δημοσιογράφος" Γιώργος Παπαδάκης που εργαζόταν στον ΑΝΤ1, περνώντας στο εχθρικό δημοσιογραφικό συγκρότημα, διέπραξε το αδίκημα της "δημοσιογραφικής αυτομολίας" και εκείνο που μπορούμε να πούμε είναι μόνο μια λέξη: ΑΙΣΧΟΣ...
gianniotis

Σπύρος Χατζάρας :O πράκτορας Γιώργος Παπαδάκης, είναι παλιά ιστορία, και είχε αυτομολήσει από καιρό. Δυστυχώς,αυτό το κάθαρμα, είναι συγγενής του ήρωα Κωστή Παπαδάκη, του πρώτου νεκρού Έλληνα δημοσιογράφου στον Β. Παγκόσμιο Πόλεμο, που έπεσε Νεστόριο στις 6 Νοεμβρίου 1940.Εργαζόταν εδώ και καιρό στα Σκόπια σε «διεθνή ΜΚΟ».Είχε κατέβει και σαν υποψήφιος με το Ουράνιο Τόξο. Μετέχει και στο Seemo τον «δημοσιογραφικό» βραχίωνα της «Παγκόσμιας διακυβέρνησης»,στην περιοχή μας.

πηγη

Χρυσοχοΐδης: Οι Αλβανοί έκαναν πλιάτσικο τον Δεκέμβρη!


Ευτυχώς που μας "πληροφόρησε" ο υπουργός ΠΡΟΠΟ... ένα χρόνο μετά!

Ο κόσμος τόχει τούμπανο....

Απόσπασμα από την σημερινή (Σάββατο 14-11-09) συνέντευξη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στον Μανώλη Κοττάκη που μετέδωσε η ΝΕΤ