Χρήστες OnLine

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

"Σαν σήμερα ξεκίνησε η επανάσταση του 1821 απο τη Μάνη!"


ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΣ





Σαν σημερα ξεκινησε η επανασταση του 1821. χρονια πολλα Μανιατες χρονια πολλα ΕΛΛΗΝΕΣ.



"Για τις τελευταίες προετοιμασίες της κήρυξης της Επανάστασης του '21 ο Γενναίος Κολοκοτρώνης, γιός του Θεόδωρου, γράφει: "Αναπτυσσομένης της ιδέας περί της Επαναστάσεως, ο σπινθήρ της Ελευθερίας ήναπτε τον ενθουσιασμό των Ελλήνων, οίτινες διενοούντο περί της ενάρξεως του πολέμου.

Όθεν την 17ην Μαρτίου (1821) οι πρόκριτοι της Μάνης συνεννοήθησαν να λάβωσι τα όπλα κατά των Τουρκών." Πράγματι την 17ην Μαρτίου του 1821 συγκεντρώθηκαν στην Αρεόπολη (Τσίμοβα) οι πρόκριτοι της Μάνης και όλοι οι ένοπλοι Μανιάτες με αρχηγό τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη(είχε εκλεγεί αρχηγός από τη Συνέλευση των Κιτριών) και ορκίστηκαν κάτω από το λάβαρο του Αγώνα, που το στήσανε προ του ιερού ναού των Ταξιαρχών "Νίκη ή Θάνατος", κηρύσσοντας την έναρξη της Επαναστάσεως.

Στη συνέχεια ξεκίνησαν για την Καλαμάτα ειδοποιώντας και τα λοιπά επαναστατικά στρατεύματα της Μάνης, όσα ευρίσκοντο εκτός της Αρεόπολης, να συγκεντρωθούν σε ορισμένα σημεία για να βαδίσουν όλοι μαζί προς κατάληψη και απελευθέρωση της Καλαμάτας.

Ο Ι. Θ. Κολοκοτρώνης στα Ελληνικά Υπομνήματα γράφει: "...κατά δε την 23ην Μαρτίου οι Μαυρομιχαλαίοι, Μούρτζινοι και λοιποί πανστρατιά εισήλθαν εις Καλαμάς, ότε αμαχητεί παρεδόθη ο Βοεβόδας μεθ' όλων των εκεί ευρεθέντων Τούρκων υπέρ των 150..."

"Αισθανόμαστε πρόσφυγες στην ίδια μας τη χώρα"

AKOYΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ? - ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ?



"ΣΤΑ ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ. ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΜΙΣΟΓΚΡΕΜΙΣΜΕΝΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ COLUMBIA.

ΕΡΙΞΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ, ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΞΥΛΑ ΚΑΙ ΚΟΝΤΡΑ ΠΛΑΚΕ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΔΩΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΔΙΑΜΟΝΗΣ...

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ. ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ, ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΜΕ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ. ΓΡΑΨΤΕ ΚΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ. ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΧΩΡΑ!!!!"

"ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΚΑΤΦΥΓΙΟ (ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ Λ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ). ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ‘‘ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ’’ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΥΓΑΝ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΕ ΒΙΟ.ΠΑ ΠΡΟΣ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ? ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΛΛΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΥΣΕΙΟ. ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΦΥΛΑΞΗΣ ΣΤΟ ‘‘ΜΟΥΣΕΙΟ’’ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΗΘΕΛΑΝ!!

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ: ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ COLUMBIA, Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΣΕ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΑΛΣΟΥΣ ΠΡΟΜΠΟΝΑ, ΜΕ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ, ΤΕΧΝΗΤΗ ΛΙΜΝΗ, ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ, Κ.Α. ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ COLUMBIA,

ΜΟΛΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΡΓΟ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΛΣΟΥΣ ΘΑ ΞΗΜΕΡΟΒΡΑΔΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ, ΘΑ ΑΠΛΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ, ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ... (ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΑΣΥΔΟΣΙΕΣ, ...) ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΑΚΟΥΕΙ ???


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ