Χρήστες OnLine

Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ-ανακοίνωση των “ανένταχτων πατριωτών” και απάντηση του Σπύρου Χατζάρα





Οι “Ανένταχτοι Πατριώτες” λαμβάνοντας υπόψιν τις διαμορφωμένες συνθήκες που δημιουργήθηκαν πριν και κυρίως μετά την ανακοίνωσή μας για την διεξαγωγή συγκέντρωσης τη Δευτέρα 15 Μαρτίου και ώρα 18:00 στη πλατεία Κολοκοτρώνη αποφάσισαν να ματαιώσουν την εκδήλωση.


Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά εμάς που κάναμε το λάθος να δώσουμε μια τελευταία ευκαιρία στην ”Επιτροπή Εθνικής Σωτηρίας” της οποίας ηγείται ο δημοσιογράφος Σπύρος Χατζάρας να αποδείξει ότι ξέρει να τιμάει τα παντελόνια που φοράει και να κρατάει το λόγο του. Το λάθος αυτό είναι δεδομένο ότι θα μας κάνει σοφότερους και την επόμενη φορά δεν θα το επαναλάβουμε.


Τα γεγονότα έχουν ως εξής:
Τη Τετάρτη 10 Μαρτίου κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης έξω από τη Βουλή την ημέρα της ψήφισης του λαθρονομοσχεδίου ανακοινώνεται στους συγκεντρωμένους από το μέλος της ”Επιτροπής Εθνικής Σωτηρίας” κ. Τάσο Χατζηπαράσχου η πρόθεση του φορέα που συμμετέχει να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση τη Δευτέρα 15/3 στο Προεδρικό Μέγαρο.


Την επόμενη μέρα τα ηγετικά στελέχη των ”Ανένταχτων Πατριωτών” έρχονται σε συνεννόηση με τον εκπρόσωπο της ”Επιτροπής Εθνικής Σωτηρίας” κ.Χατζηπαράσχου (αφού ο δημοσιογράφος Σπύρος Χατζάρας δεν καταδέχεται να απαντήσει στις κλήσεις μας) για την αλλαγή της τοποθεσίας της συγκέντρωσης και αποφασίζεται η πλατεία Κολοκοτρώνη ως ιδανικότερο σημείο συγκέντρωσης και αφετηρία της πορείας που θα κατέληγε στο Προεδρικό Μέγαρο. Συμφωνία υπάρχει επίσης ως προς τις ανακοινώσεις. Οι ”Ανένταχτοι Πατριώτες” βγάζουν πρώτοι ανακοίνωση και ακολουθούν συνενοήσεις και με άλλους πατριωτικούς φορείς για τη στήριξη της εκδήλωσης αναμένοντας την ανακοίνωση εκ μέρους του κ.Χατζάρα.


Τη Παρασκευή το απόγευμα διαφαίνονται οι πρώτες ανησυχίες. Σιωπή εκ μέρους της ‘’Επιτροπής Εθνικής Σωτηρίας’’ και συνεχόμενες απόπειρες επικοινωνίας. Την εκδήλωση στηρίζουν με ανακοίνωσή τους ο Σάββας Χατζηπαρασκευάς εκδότης του ΄΄Στόχου΄΄ και η ”Δημοκρατική Αναγέννηση” ενώ δημοσιεύεται σε πλήθος ιστολογίων.


Σήμερα Σάββατο 13 Μαρτίου μετά από πολύωρη συνεδρίαση των ”Ανένταχτων Πατριωτών” και λαμβάνοντας υπόψιν τον πόλεμο που δεχθήκαμε για τη συγκέντρωση της Δευτέρας από διάφορους ”φίλους” που αποδείχθηκαν φίδια κολοβά αποφασίστηκε η ματαίωσή της.


Πάνω από όλα ξεκαθαρίζουμε πως η ιδέα γι αυτή τη συγκέντρωση δεν ανήκει σε εμάς. Εμείς τη στηρίξαμε όπως κάνουμε πάντα σε ανάλογες περιπτώσεις. Η ”Επιτροπή Εθνικής Σωτηρίας” είναι εκείνη που έβαλε την ουρά στα σκέλια προφανώς με τα αντίστοιχα ανταλλάγματα.
Εμείς δεν είμαστε, ούτε θέλουμε να γίνουμε κόμμα και δεν διεκδικούμε καμιά θέση σε ψηφοδέλτια βουλευτικών και δημαρχιακών εκλογών. Ούτε παριστάνουμε τους Σωτήρες του Έθνους. Αποδεικνύουμε στη πράξη την αγάπη μας για την πατρίδα, δεν διαπραγματευόμαστε ούτε συναλλασσόμαστε με ευθυνόφοβους και κυρίως μένουμε αμετανόητοι Πατριώτες τιμώντας τα παντελόνια που φοράμε.


“Ανένταχτοι Πατριώτες”

ΠΗΓΗ

Η απάντηση του Σπύρου Χατζάρα εδώ

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ


ΟΥΤΕ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ, ΟΥΤΕ ΦΥΛΑΚΕΣ - ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΛΥΓΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ

Συναγωνιστές και συναγωνίστριες.

Νίκη κατά της κόκκινης τρομοκρατίας, νίκη κατά των σταλινοτσολιάδων του νομού μας επετεύχθη σήμερα. Νόμιζαν ότι θα δουν στα δικαστήρια μια θλιβερή ομαδούλα «ακροδεξιών» ασπόνδυλων όπως συνηθίζουν να λένε, που θα έμπαιναν να δικαστούν σαν τα πρόβατα που τα πάνε στη σφαγή.

Αντίθετα η παρουσία των εθνικιστών έδειξε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν μπορούν να τα βάλουν μαζί μας ότι σκευωρία και να κατασκευάσουν. Με δυναμική παρουσία εντός και εκτός της αίθουσας του δικαστηρίου, με πολυμελή δικηγορική εκπροσώπηση που έκανε τους… φασιστοφάγους να μην ξέρουν τι λένε.

Η συνέχεια την Τρίτη με την αναμενόμενη αθώωση των συναγωνιστών μας. Και φυσικά στην συνέχεια θα μας δουν και από την άλλη όταν θα καθίσουν οι… «καθωσπρέπει» αριστερούληδες και οι συνοδοιπόροι τους αναρχοπρεζάκηδες στο σκαμνί κατηγορούμενοι για ένα σωρό αδικήματα. Είναι ώρα να τους κοπεί ο αέρας και να μάθουν ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι δύσκολος αντίπαλος.

ΠΗΓΗ

ΟΙ ΠΟΜΑΚΟΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ...


ΟΧΙ ΣΤΙΣ ''ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ'' - ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Με επιστολή που έστειλαν στο Έλληνα Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου και την Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, τα μέλη του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΜΑΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ αναφέρουν ότι υποχρεώνονται από το επίσημο ελληνικό κράτος να μάθουν τούρκικα, μια γλώσσα που όπως λένε δεν επιθυμούν να μάθουν, μία γλώσσα που δεν θα την χρησιμοποιήσουν ποτέ.


Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στην επιστολή τους «Εδώ και πολλές δεκαετίες συντελείται εις βάρος μας μία μορφωτική, γλωσσική και πολιτισμική γενοκτονία.


Μία γενοκτονία εις βάρος αυτών των ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ανήκουν και τα μέλη του Συλλόγου μας, που έχουμε το θάρρος να αυτοπροσδιοριζόμαστε ως Πομάκοι της Ελλάδας». Και συνεχίζουν λέγοντας ότι «Το Ελληνικό Κράτος, παραβιάζοντας θεμελιώδη δικαιώματα που παρέχει το Σύνταγμά του και οι ευρωπαϊκές συνθήκες, αλλά και τα άρθρα 40 και 45 της συνθήκης της Λωζάνης, τα οποία παρέχουν στις μουσουλμανικές μειονότητες της Ελλάδας το δικαίωμα «να ποιώνται ελευθέρως εν αυτοίς χρήσιν της γλώσσης των», στερεί από μας και τα παιδιά μας όχι μόνο το δικαίωμα της εκπαίδευσης στην μητρική μας γλώσσα, αλλά ακόμη και το πλέον στοιχειώδες δικαίωμα της αποκλειστικής εκπαίδευσης στην επίσημη γλώσσα του, την ελληνική, και μας επιβάλλει την υποχρεωτική εκπαίδευση σε μία ξένη γλώσσα, την οποία δεν μιλούμε και δεν επιθυμούμε να χρησιμοποιούμε, δηλαδή την τουρκική».


πηγή