Χρήστες OnLine

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΟΙ ΑΡΧΙΚΟΡΟΪΔΑΡΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΛΙΣ ΕΜΑΘΑΝ ΠΩΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΩΝ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΟΣΟ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΟΥΝ


Μη... εξαγώγιμο προϊόν το ΕΚΑΣ

Της Ρούλας Σαλούρου
Σε ελληνικό έδαφος θα παραμένει το ΕΚΑΣ, καθώς ως μη ανταποδοτικού χαρακτήρα ειδική παροχή, θα πρέπει να μην εξάγεται. Αυτό ξεκαθαρίζεται με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με στόχο τον περιορισμό των δικαιούχων μεταναστών, που παρ’ ό,τι δεν διαμένουν πλέον στη χώρα μας, λαμβάνουν το επίδομα. Στο υπουργείο Εργασίας υπάρχει εμπεριστατωμένος φάκελος κυκλωμάτων, που δήλωνε για μόνιμη κατοικία ακόμη και οίκους ανοχής, προκειμένου μετανάστες να λαμβάνουν το επίδομα. Έτσι, και σε συμφωνία με την Τρόικα προχώρησε στην θεσμική κατοχύρωση της υποχρέωσης για μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα, ενώ όρισε ως κατώτατο όριο βάσει του οποίου θα υπολογίζεται η συμπληρωματική παροχή το ποσό της βασικής σύνταξης των 360 ευρώ.

Αναλυτικά, με το άρθρο 34 του Ν.3996/2011 για την αναμόρφωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) που πρόσφατα ψηφίστηκε από τη Βουλή επεβλήθηκαν εκτός από τα γνωστά εισοδηματικά κριτήρια χορήγησής του και περιουσιακά κριτήρια, με στόχο αφενός τον περιορισμό των δικαιούχων και αφετέρου την χορήγησή του σε αυτούς που πραγματικά έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Στην ουσία, ο νόμος εντάσσει στο ποσό του ετήσιου ατομικού φορολογούμενου εισοδήματος του συνταξιούχου και στο ποσό του ετήσιου οικογενειακού φορολογούμενου εισοδήματος, όλα τα εισοδήματα, ανεξάρτητα αν είναι πραγματικά ή τεκμαρτά, αν απαλλάσσονται από φόρο ή αν φορολογούνται με ειδικό τρόπο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, δεδομένης της οικονομικής κατάστασης της χώρας και λαμβάνοντας υπόψη ότι το ΕΚΑΣ αποτελεί προνοιακή μη ανταποδοτικού χαρακτήρα παροχή που η δαπάνη της βαρύνει εξ ολοκλήρου τον κρατικό προϋπολογισμό με κύριο σκοπό την ενίσχυση του εισοδήματος των χαμηλοσυνταξιούχων, προστέθηκε στη συγκεκριμένη διάταξη, ως προϋπόθεση για τη χορήγησή του, η μόνιμη διαμονή του συνταξιούχου στην Ελλάδα.

Στην εγκύκλιο που φέρει την υπογραφή του υπουργού Γιώργου Κουτρουμάνη, ορίζεται πως από το σύνολο των διατάξεων του άρθρου 34 του νόμου προκύπτει, ότι το ΕΚΑΣ εμπίπτει στο υλικό πεδίο εφαρμογής (του Κανονισμού 883/2004 για τον συντονισμό των συστημάτων κοινωνικής ασφάλειας. Συνεπώς, αποτελεί μία χρηματική παροχή, ως ειδική και μη ανταποδοτικού τύπου, η οποία είναι θεμιτό να μην εξάγεται αλλά να χορηγείται στο έδαφος του κράτους μέλους κατοικίας του ενδιαφερομένου προσώπου, σύμφωνα με την γενική αρχή της ίσης μεταχείρισης.

Δηλαδή, όπως αναφέρει το έγγραφο που εστάλη ήδη προς όλα τα ασφαλιστικά ταμεία προκειμένου οι υπηρεσίες να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες (όχι όμως και στη διακοπή των ήδη καταβαλλόμενων επιδομάτων) το ΕΚΑΣ προορίζεται να παρέχει συμπληρωματική κάλυψη έναντι των κινδύνων του γήρατος, της αναπηρίας και του θανάτου και να εξασφαλίζει στα ενδιαφερόμενα πρόσωπα, χαμηλοσυνταξιούχοι με την μεγαλύτερη οικονομική ένδεια, ένα ελάχιστο εισόδημα διαβίωσης σε σχέση με το οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον της Ελλάδας, που είναι το ενδιαφερόμενο, στην προκειμένη περίπτωση, κράτος μέλος.

Επίσης, όσον αφορά τον μη ανταποδοτικό χαρακτήρα του ΕΚΑΣ ως μη ανταποδοτικού τύπου παροχής σε χρήμα, αυτός προκύπτει από το γεγονός, ότι η χρηματοδότησή του προέρχεται αποκλειστικά από τον Κρατικό Προϋπολογισμό (“από την υποχρεωτική φορολογία που προορίζεται να καλύψει τις γενικές δημόσιες δαπάνες”), ενώ οι όροι για την χορήγηση και τον υπολογισμό του ποσού του επιδόματος αυτού δεν εξαρτώνται από τυχόν εισφορές εκ μέρους των δικαιούχων ούτε από την συμπλήρωση χρονικών προϋποθέσεων (οποιωνδήποτε περιόδων ασφάλισης).

Παράλληλα, η εγκύκλιος ξεκαθαρίζει πως εάν το ποσό της σύνταξης που προκύπτει από τον συνυπολογισμό των περιόδων ασφάλισης στην Ελλάδα και σε άλλη χώρα, είναι μικρότερο από την ελάχιστη παροχή, το ελληνικό ασφαλιστικό ταμεία θα πρέπει να καταβάλλει στον ενδιαφερόμενο καθ’ όλο το διάστημα κατά το οποίο κατοικεί στο έδαφός του, συμπληρωματικό ποσό ίσο με την διαφορά μεταξύ του συνόλου των παροχών που οφείλονται σύμφωνα με το σύνολο των περιόδων ασφάλισης και του ποσού της ελάχιστης παροχής, που σύμφωνα με το νέο ασφαλιστικό είναι η Βασική Σύνταξη (360 ευρώ με σημερινούς όρους).

Επομένως, εφόσον από τα ποσά της σύνταξης (ή των συντάξεων) που δικαιούται ο μετανάστης, βάσει της συνολικής ασφαλιστικής του σταδιοδρομίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή σε χώρες εκτός ΕΕ, προκύπτει ποσό μικρότερο των 360 ευρώ (όπως αυτό αναπροσαρμόζεται κάθε φορά), το αρμόδιο ελληνικό ταμείο θα καταβάλλει στο εν λόγω πρόσωπο συμπληρωματικό ποσό ίσο με την διαφορά.

Και σε αυτή την περίπτωση, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η μόνιμη διαμονή του δικαιούχου στην Ελλάδα.

Διευκρινίζεται ότι, οι παραπάνω διατάξεις ισχύουν από τον Ιούλιο του 2011 που δημοσιεύθηκε ο νόμος για την αναμόρφωση του ΣΕΠΕ και αφορά σε όλες τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης σε οποιοδήποτε στάδιο της διοικητικής τους διαδικασίας.



ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ "ΜΙΣΟΥΣ" ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ Μ@Λ@ΚΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΥΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΛΑΘΡΟΚΑΣΤΑΝΙΔΗ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΤΕΝΗ ΑΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ

Κυριε των δυναμεων!Μεχρι και ΕΚΑΣ τους δινουν,αρκει να διαμενουν εδω μονιμα;

Και ζητουν να πληρωσουμε εισφορα αλληλεγγυης και εκτακτη εισφορα επι των ακινητων;

Την σανιδα στο μουσκιο,γρηγορα!

-------

Mαζί με τους πόντιους απο τα κράτη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης έχουν έρθει φυσικά και δεκάδες χιλιάδες Αρμένιοι, Γεωργιανοί, Τσετσένοι και όλες οι φυλές της Πρώην Σοβιετικής Ενωσης. Όλοι αυτοί έχουν αγοράσει τα Ελληνικά Διαβατήρια απο τις προξενικές αρχές της Ελλάδας στην Ρωσία & Ουκρανία.
Έχουν Ελληνικά ονόματα και παίρνουν κανονικά συντάξεις του ΟΓΑ. Έτσι απλά χωρίς ΄να έχουν πληρώσει εισφορές. Πολλοί απο αυτούς έχουν γυρίσει στις πατρίδες τους και οι εδώ συγγενείς του παίρνουν τις συντάξειες τους. Οι Ταχυδρομικοί υπάλληλοι κάνουν τα στραβά μάτια , γιατί όλοι λαδώνονται.
Κάποτε θα πρέπει να δοθεί λύση και εδώ. Δεν μπορεί οι Έλληνες φορολογούμενοι να πληρώνουμε για τους Αρμένιους , Τσετσένους, Γεωργιανούς, Ρώσους κλπ

-------

αυτο που ειναι το πλεον λυπηρο ειναι οτι χρειαζοταν μια τροικα για να αποφασισουμε να κανουμε κατι με τους απατεωνες(οχι οτι εγινε κατι, ακομα στις αποφασεις ειμαστε , αλλα κατι ειναι και αυτο)

-------------------

ΜΠΑ ΞΥΠΝΑΜΕ ΣΙΓΑ - ΣΙΓΑ;
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ (ΑΛΒΑΝΙΣΤΙ: ΠΉΔΟΜΑ ΝΙΚΊΟ) ΚΑΡΠΩΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 87% ΑΠΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ.

----------

Καιρός να καταργηθει το: "μάθαμε ότι γ@μόμ@στε, πλακώσανε κι οι γύφτοι", που ίσχυε τόσα χρόνια! Δεν είναι δυνατό να πληρώνονται την κατώτατη σύνταξη οι γυφτοβούλγαροι που ήρθαν μετά το 2005 στην ελλάδα, κόλλησαν 500-600 ένσημα και εκμεταλλευόμενοι τη διαδοχικη ασφάλιση μεταξύ των κρατών, να παίρνουν 600 ευρώ σύνταξη, αντί για 120 πουθα έπαθιρναν στη χώρα τους. Και κυρίως ότι τα 600 πρέπει να τους τα πληρώνουμε εμείς! Έλεος πια! Αρκετά πληρώσαμε για αμαρτίες αλλονών φτάνει!

-----------

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΙΜΟΡΡΑΓΕΙ...στην κυριολεξια

-----------------

τώρα το ανακαλύψαμε??? που έρχονται Αλβανοί υπερήλικες μια φορά το χρόνο και εμφανίζονται στην Ελλάδα και παίρνουν συντάξεις και καλά ομογενών ενώ δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα ένσημο στην Ελλάδα???? Και καλά να το θεωρούσαμε αυτό επιθετική εξωτερική πολιτική αλλά δεν είναι! Τουναντίον, δλδ .. αν λάβουμε υπόψη τις δηλώσεις του Αλβανού ΥΠΟΙΚ περί υποδοχής Ελλήνων μετανααστών! ΕΛΕΟΣ αυτή η χώρα!

Εδώ χρειάζονται δραστικές λύσεις, περιορισμοί στη μεταφορά κεφαλαίων εκτός ΕΕ, ειδικά μεταναστευικές χώρες, Αλβανία, Πακιστάν, Μπαγκλαντές κλπ αυτό που φεύγει είναι ΑΕΠ που θα λείπει άυριο από τη χώρα.. το συνειδητοποιούν αυτό στο ΥΠΟΙΚ????

---------------------

Μπα ξυπνήσαμε? Να φτιάξω πρωινό ? Αρε Γουδί που χρειάζετε... πρώτα τα ιδιωτικά κανάλια και μετά οι πολιτικοί... Μας πιπίλιζαν το μυαλό χρόοοοονια, ότι οι Αλβανοί και οι Γυφτοβούλγαροι θα ανέβαζαν το βιοτικό επ΄πεδο των Ελλήνων ! Προδότες ! [Πήραν τα λεφτά και τα πήγαν στις χώρες τους και σεις φορολογειτε τα γεροντάκια και τους μεροκαματιάρηδες των 350 Ευρώ για να πληρώσετε τα επιδόματα για τους μετανάστες ! Προδότες ! Μέχρι και συμφωνία με Ε.Ε. υπογράψατε ότι όποιος λαθρομετανάστης συλληφθεί σε άλλη χώρα της Ε.Ε., θα τον φέρουνε εδώ ! Στην χώρα της πλάκας ! Που είναι όλοι αυτοί οι <αγωνιστές> άραγε που εκαιγαν επί ένα μήνα την Αθήνα πριν δυο χρόνια για την μαλακία ενός μπάτσου ? Που κρύφτηκαν τώρα που υπάρχει πραγματικός λόγος να ξεσηκωθούμε? Λαέ της Πλάκας ! Τζάμπα μάγκες !

----------

κύριε, συγνώμη, έχω ένα ερώτημα:

όλα αυτά τα δικαιώματα ποιός τα ξετρύπωσε, ποιός τα είδε μπροστά του και δεν τα εμπόδισε, και ποιός λαδώνεται και ξυδώνεται για να τα διεκπεραιώνει;

μήπως αλβανοί βούλγαροι ρώσσοι και μπαγκλαντεσιανοί στην καταγωγή δημόσιοι υπάλληλοι;

μάλλον όχι, γιατί νομίζω ότι τέτοιους δεν έχουμε καταφέρει να διορίσουμε σαν ΔΥ ακόμη (ή τουλάχιστον έτσι νομίζω) !

είναι λοιπόν ΕΛΛΗΝΕΣ, γρανάζια του δημοσίου...

και είναι τόσο αχαρακτήριστοι που κλέβουν το αυριανό αίμα των παιδιών τους και το δίνουνε στους ξένους αντί πινακίου φακής..

είναι τόσο ηλίθιοι, και έχουν παρασυρθεί τόσο πολύ, που στιγμή δεν περνάει από το μυαλό τους τίνος τα λεφτά πετάνε έτσι χύμα...

τέτοιας νοοτροπίας και ευφυίας άνθρωποι ψηφίζουν και εκλέγουν τις κυβερνήσεις που κάνουν κουμάντο στο δημόσιο πορτοφόλι και στη χώρα!

να τους χαιρόμαστε

-------

καιπώς θα ελεγχουμε αν μένει ο συνταξιούχος (χαχα) στην Ελλάδα;

Τι του στοιχίζει του αλβανού να έρχεται μια φορα τον χρονο στην Ελλαδα και να δηλώνει παρών;; Θα μένει για λίγες μερες στους δεκάδες συγγενείς που εχει εδω και κανενα πρόβλημα.

Πλακα κανουμε; Κανουμε θυσίες ΕΜΕΙΣ για να ζουμε τους βαλκάνιους γέρους που ουτε μία ωρα δουλειας δεν έχουν κανει στην Ελλάδα;
πηγη

ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.. ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ», ΛΟΓΩ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ… 18ΜΗΝΟΥ!!!


ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ», ΛΟΓΩ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ… 18ΜΗΝΟΥ!!!

Αποφυλακίστηκαν εχθές Τρίτη (και… φαρμακερή) από τις φυλακές του Κορυδαλλού και οι τελευταίοι έγκλειστοι στις φυλακές για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», Ν. Μαζιώτης, Π. Ρούπα και Κ. Γουρνάς, λόγω συμπλήρωσης του… 18μήνου!!! Και λέμε οι τελευταίοι, γιατί οι υπόλοιποι έχουν αποφυλακιστεί πολύ ενωρίτερα…  

Το γεγονός αυτό, να αποφυλακίζονται τρομοκράτες οι οποίοι μάλιστα έχουν αποδεχθεί ως αληθή την κατηγορία της συμμετοχής τους στην τρομοκρατική οργάνωση, αποδεχόμενοι την… πολιτική ευθύνη, είναι μια ακόμα… παγκόσμια πρωτοτυπία της τελευταίας κομμουνιστικής χώρας της Ευρώπης, στην οποία ανθεί η… φαιδρά πορτοκαλέα. Δεν έχει συμβεί ποτέ και πουθενά αλλού στον κόσμο!  Το αστείο της υποθέσεως, είναι ότι το Συμβούλιο Εφετών έθεσε… όρους στους τρεις τρομοκράτες:

της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα (από τα συνοριακά φυλάκια εννοείται, γιατί από αλλού…), της παραμονής τους εντός του Νομού Αττικής (πράγματι, πολύ… σπουδαίος περιορισμός!) και της εμφάνισής τους κάθε πέντε ημέρες στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής τους. Κι αν δεν εμφανιστούν τι θα γίνει κ. κ. εισαγγελείς; Θα τους κάνετε… ντα;

(ΥΓ): Το έχουμε γράψει στο παρελθόν και το επαναλαμβάνουμε: Οι ρωσσικές μυστικές υπηρεσίες, έχουν χαρακτηρίσει και μάλιστα εγγράφως, τους αριστερούς τρομοκράτες στην Ελλάδα «ενεργούμενα των δυτικών μυστικών υπηρεσιών». Οι έχοντες αναλάβει την… πολιτική ευθύνη, παρότι λαλίστατοι σε άλλες περιπτώσεις, μέχρι τώρα έκαναν το κορόιδο. Μήπως τώρα που είναι ελεύθεροι κι έχουν στη διάθεσή τους άφθονο χρόνο, οφείλουν να δώσουν τουλάχιστον μια απάντηση στη φοβερή αυτή κατηγορία; Γιατί κάποιοι… φιλύποπτοι μπορεί να αποδώσουν την πρωτοφανή στα παγκόσμια χρονικά αποφυλάκισή τους με παρέμβαση των πανίσχυρων «δυτικών» μυστικών υπηρεσιών – λέγε με CIA…

——————

Δημοσιεύθηκε στο εβδομαδιαίο περιοδικό “ΕΠΙΚΑΙΡΑ” το ενημερωτικό δελτίο της ΕΥΠ, με ημερομηνία 05/02/2009, επί αναφοράς που συνέταξε η ρωσσική υπηρεσία ασφαλείας FSB, για σχέδιο δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού της Ελλάδος, Κωνσταντίνου Καραμανλή και γενικότερης αποσταθεροποίησης, με σκοπό την ματαίωση του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με αυτό κλιμάκιο της FSB, αποτελούμενο από 19 άνδρες, είχε εγκατασταθεί στην Αθήνα από τον Μάρτιο του 2008, αφού οι ρωσσικές αρχές είχαν αντιληφθεί προσπάθεια τηλεφωνικών υποκλοπών από «αγνώστους» (αμερικανοσιωνιστές), στις συνομιλίες Καραμανλά-Πούτιν-Παρβάνωφ. Το κλιμάκιο της ρωσσικής υπηρεσίας, εκτός από το λεπτομερές σχέδιο δολοφονίας Καραμανλά και αποσταθεροποίησης της Ελλάδος, έδωσε λεπτομερείς πληροφορίες στην ΕΥΠ και για τους εγχώριους αριστεριστές τρομοκράτες («Επαναστατικός Αγώνας», «Πυρήνες της Φωτιάς», «Σέχτα» κ.τ.λ.). 

Ιδού το σχετικό απόσπασμα:
«Αναφορικά με τη γενιά τρομοκρατών στην Ελλάδα εκτιμήθηκε ότι είναι πλήρως ελεγχόμενη από τις Δυτικές Υπηρεσίες. Είναι ειδικοί σε ληστείες ,απαγωγές (τρεις ομάδες) και το Αντάρτικο Πόλεων (τέσσερις ομάδες). Επιπρόσθετα ,θεωρούνται άριστοι χειριστές όπλων και μέσων Πιθανολογείται ότι οι χώροι απόκρυψής τους βρίσκονται στις περιοχές Γκύζη, Χαλανδρίου, Αγίας Παρασκευής και Μεγάρων για την Αττική. Ως τέτοιος χώρος εκτός Αττικής θεωρείται η περιοχή της Θήβας».
πηγη