Χρήστες OnLine

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΜΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ

Αναστάτωση και αντιδράσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις
Κίνδυνος για την ομοιογένεια και την μαχητική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων

Υπενθυμίζουμε ότι η προηγούμενη στρατιωτική ιεραρχία αν και είχε ενημερωθεί συνέδραμε δια της ανοχής της στην άθλια μεθόδευση  για την κατάργηση του γένους ως προϋπόθεση για την εισαγωγή στα ΑΣΕΙ.


 
για καλύτερη ανάγνωση δεξί κλικ πάνω στην φωτογραφία, προβολή εικόνας
 ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ (κλικ στην εικόνα)

armyalertnews

Update

Τους δίνουν το δικαίωμα εισαγωγής στις παραγωγικές σχολές χωρίς να είναι Έλληνες στο γένος όπως ίσχυε μέχρι πέρυσι. Κίνδυνος για την ομοιογένεια και τη μαχητική ικανότητα των Ε.Δ.

Την πόρτα των στρατιωτικών σχολών και σε αλλοδαπούς κρατά ανοιχτή το υπουργείο Εθνικής Άμυνας,
 το οποίο για δεύτερη συνεχή χρονιά απαλείφει από τη σχετική προκήρυξη την...
προϋπόθεση που ήθελε όλους τους υποψηφίους για φοίτηση στις παραγωγικές στρατιωτικές σχολές (ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ), δηλαδή τους μελλοντικούς αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, να είναι Έλληνες το γένος.

Πιο συγκεκριμένα, όλοι όσοι γίνουν δεκτοί και φέτος στις Σχολές Ευελπίδων, Ναυτικών Δοκίμων και Ικάρων δεν απαιτείται να είναι Έλληνες το γένος, αρκεί να έχουν την ελληνική ιθαγένεια, προκειμένου να έχουν το δικαίωμα να είναι υποψήφιοι για εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων. Πρόκειται για μία απόφαση με απροσδιόριστες συνέπειες τόσο σε ό,τι αφορά τη μελλοντική ομοιογένεια όσο και τη διατήρηση της μαχητικής ικανότητας του στελεχιακού δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Με δεδομένο ότι η απαλοιφή της προϋπόθεσης του γένους από την εγκύκλιο που αφορούσε την προκήρυξη των στρατιωτικών σχολών έγινε για πρώτη φορά κατά το περσινό, ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, κατόπιν σχετικής απόφασης του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, αναμένεται ότι οι πρώτοι αλλοδαποί ανθυπολοχαγοί, σημαιοφόροι και ανθυποσμηναγοί θα αρχίσουν να εντάσσονται στις τάξεις των Ε.Δ. σε τρία χρόνια. Εντυπωσιακό είναι επίσης και το ότι, ενώ η απαλοιφή της προϋπόθεσης του γένους για την εισαγωγή υποψηφίων στις ΑΣΕΙ ήταν μια καθαρά πολιτική απόφαση που έλαβε η προηγούμενη ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, σε πλήρη γνώση και ανοχή της στρατιωτικής ηγεσίας των Ε.Δ.,
επιχειρήθηκε να περάσει προς την κοινή γνώμη ως απαίτηση της Ε.Ε. (κοινοτική οδηγία) και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ούτε η κοινοτική οδηγία, όμως, ούτε και η συγκεκριμένη απόφαση του ΕΔΑΔ είχαν δεσμευτικό χαρακτήρα για τη χώρα μας και ως εκ τούτου επαφιόταν στα χέρια των πολιτικών μας τι τελικά θα επέλεγαν να πράξουν.

Παρά την αναστάτωση και τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει τότε η συγκεκριμένη εγκύκλιος στις τάξεις του προσωπικού των Ε.Δ., αλλά και μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης, και ο νέος ΥΕΘΑ κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος εμφανίζεται τώρα να ακολουθεί την πολιτική γραμμή του προκατόχου του στο συγκεκριμένο θέμα, δημιουργώντας εύλογες απορίες ως προς τη σκοπιμότητα που εξυπηρετεί η εμμονή στην κατάργηση μιας βασικής προϋπόθεσης για τη διατήρηση της ελληνικότητας του ηγετικού κορμού του προσωπικού των Ε.Δ. Κύκλοι του Πενταγώνου που ρωτήθηκαν για το ζήτημα ανέφεραν πως είναι κάτι που έχει απασχολήσει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, σημειώνοντας ότι υπάρχει πρόθεση από την πλευρά του κ Αβραμόπουλου αμέσως μετά τις επικείμενες εκλογές να επανεξεταστεί.

Επί της ουσίας όμως και σε αυτό το ακαδημαϊκό έτος ισχύει... καρμπόν η περσινή προκήρυξη, στην οποία οι εμπνευστές της κάνουν μια παραπομπή σε έναν νόμο του 2004 που αναφέρεται σε ζητήματα ιθαγένειας, αφήνοντας εκτός οποιαδήποτε αναφορά στην έννοια του γένους.

Πολιτικές προεκτάσεις

Το ζήτημα, όμως, εκτός από εθνικές έχει και πολιτικές διαστάσεις, αφού το γεγονός ότι ο κ. Αβραμόπουλος δεν έχει έως τώρα προσβάλει την προηγούμενη απόφαση Βενιζέλου, αποκαθιστώντας άμεσα ένα ζήτημα με μείζονες εθνικές προεκτάσεις, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την πατριωτική γραμμή που έχει επιλέξει ο κ. Αντώνης Σαμαράς στην αμυντική πολιτική της χώρας, θέτοντας θέμα αξιοπιστίας.
Κύκλοι της Συγγρού έλεγαν δε με νόημα ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνο δεν είχε γνώση όλων αυτών των διαδικασιών, αλλά είναι και κάθετα αντίθετος.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η απαλοιφή του γένους και από τη νέα προκήρυξη για την εισαγωγή υποψηφίων στις στρατιωτικές σχολές δημιουργεί μεγάλα ερωτήματα, ιδιαίτερα εάν συνδυαστεί με την ενεργοποίηση του νόμου 3838/2010 (ο λεγόμενος «νόμος Ραγκούση»), ο οποίος χορηγούσε με συνοπτικές διαδικασίες ελληνική ιθαγένεια σε χιλιάδες αλλοδαπούς που είχαν φτάσει παράνομα στη χώρα μας.
Συμπτωματικά ο εμπνευστής του συγκεκριμένου νόμου, που επίσης προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, κ. Γιάννης Ραγκούσης, τυγχάνει σήμερα να είναι αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

(ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 11/03/2012 – ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ)

Προσφυγή στο ΣτΕ από αξιωματικούς και πολίτες

Την ίδια στιγμή, πάντως, μια ομάδα πολιτών, μεταξύ των οποίων βρίσκονται τόσο εν αποστρατεία όσο και εν ενεργεία αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την ακύρωση της υπουργικής απόφασης του κ. Βενιζέλου (Απρίλιος 2011) για την εγκύκλιο που αφορά στην εισαγωγή στις ΑΣΕΙ, όπου αναγράφεται στα προσόντα των υποψηφίων η ελληνική ιθαγένεια και όχι το γένος, όπως αναγραφόταν στη σχετική εγκύκλιο του 2009. Η συγκεκριμένη απόφαση αναμένεται να εκδικαστεί σε ενάμιση περίπου μήνα, και πιο συγκεκριμένα στις 4 Μαΐου, στην Ολομέλεια του ΣτΕ.


πηγη 

Αποκάλυψη : Aπίστευτο! Αντί να μας αποζημιώσουν οι Αλβανοί (Τσάμηδες), τους αποζημιώναμε εμείς!»

Δηλώσεις του Βουλευτή Κυριάκου Βελόπουλου για το θέμα αυτό... 


«Αντί να μας αποζημιώσουν για θηριωδίες τους οι ναζί και οι σύμμαχοί τους, επέβαλλαν στη δοσιλογική κυβέρνηση του 1941, να νομοθετήσει ώστε να αποζημιωθούν οι Αλβανοί(Τσάμηδες), οι Ιταλοί και οι Βούλγαροι για το εθνικό χρέος των Ελλήνων να αμυνθούν απέναντί τους!

Από την 28η Οκτωβρίου του 1940 δηλαδή και μετά, αποζημιώναμε κάθε Αλβανό(Τσάμηδες), Ιταλό, Βούλγαρο ή τα κράτη τους για οποιαδήποτε ζημιά...!»