Χρήστες OnLine

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΤΑ WIKILEAKS ΚΑΙΝΕ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ!

Πάνο, μας πιάσανε… Τακτικός συνομιλητής της αμερικανικής πρεσβείας ο… αντιμνημονιακός Πάνος… Κοντεύουν οι εκλογές, άρχισαν και οι αποκαλύψεις των γνωστών wikileaks, που αυτή τη φορά… καίνε τον Καμμένο!

Σύμφωνα, λοιπόν, με έγγραφο που δημοσίευσε η εφημερίδα «Δημοκρατία», στην κυριακάτικη έκδοσή της, που έχει ημερομηνία 21 Δεκεμβρίου του 2006, οι Αμερικανοί ψάχνουν τις διαθέσεις του τότε υπουργού Αμύνης Μεϊμαράκη και απευθύνονται στον (προφανώς άνθρωπό τους…) Πάνο Καμμένο, τότε πρόεδρο της επιτροπής άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής, για να μάθουν λεπτομέρειες. 

Ο Π. Καμένος, προθυμότατα δίνει τις πληροφορίες που του ζητούνται στον τότε πρεσβευτή των ΗΠΑ, Ρις, ότι «το πόστο του υπουργού εθνικής άμυνας δεν ήταν η πρώτη επιλογή του Μεϊμαράκη», αλλά η ενασχόλησή του με το υπουργείο αποδίδεται «στο γεγονός ότι βλέπει πως τα στρατιωτικά ζητήματα μπορεί να χρησιμοποιηθούν στην πολιτική».


Και αναρωτιέστε ακόμα γιατί γεμίσαμε τουρκικά σήριαλ και γιατί προωθούν την εκμάθηση της τουρκικής για όλα τα Ελληνόπουλα;

Πρέντραγκ Σίμιτς: «Στόχος της Τουρκίας να έρθει στα Βαλκάνια και να παραμείνει»

Απόσπασμα:

Ερώτηση : Επιβεβαιώνει ο Νταβούτογλου και υπενθυμίζει ότι τα Βαλκάνια ήταν το κέντρο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας;

Σίμιτς: Ο Νταβούτογλου στο βιβλίο του είναι της άποψης ότι τα Βαλκάνια ήταν το κέντρο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και η Τουρκία είναι ο προστάτης και κληρονόμος της αυτοκρατορίας. 


Η Τουρκία έχει στόχο να αποτρέψει τα Βαλκάνια να δημιουργήσουν ένα νέο τείχος μεταξύ αυτής και της ΕΕ. Για τη διείσδυση της η Τουρκία χρησιμοποιεί την ήπια δύναμη με πολιτιστικές και πολιτικές και όχι τόσο με οικονομικές επιδόσεις, αλλά το κάνει με μεγάλη επιτυχία.

Γ.Μ.

ΥΓ: Κάτι παίζεται και στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας. Η Τουρκία προσέλαβε ισραηλινή εταιρεία για να συλλέξει τις νάρκες από τα σύνορα της με την Συρία, πράγμα που σημαίνει εισβολή με άρματα μάχης. Ήδη έγινε προβοκάτσια με δήθεν επίθεση συριακών στρατευμάτων σε στρατόπεδο “προσφύγων” (δηλαδή τρομοκρατών-ισλαμιστών) στην πλευρά της Τουρκίας.

Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Στις 10 Απριλίου του 1826 στο Μεσολόγγι, σε μία μάντρα απλή και πρόχειρη, που έγινε το αιώνιο σύμβολο της πολεμικής αρετής των Ελλήνων της νεωτέρας εποχής, γράφτηκε το Έπος της Εξόδου του Μεσολογγίου. Μιας πράξεως Αιωνίας, που σίγουρα δεν έχει καμμία σχέση με την «λογική» και τον «ρεαλισμό» της κάθε Ζυρίχης, του κάθε «η Κύπρος είναι μακριά» και του κάθε Μνημονίου. 


Πάνω από δέκα χιλιάδες ψυχές αποφάσισαν, τότε, να πεθάνουν και να μη συμβιβασθούν με τον τύραννο και αυτό σίγουρα δεν έχει καμμία σχέση με όλα αυτά που σήμερα επικρατούν στην δημόσια ζωή της χώρας. 

«Τρέμει η ψυχή και ξαστοχά γλυκά τον εαυτό της», γράφει ο Ποιητής και παραπάνω «Όποιος πεθαίνει σήμερα χίλιες φορές πεθαίνει». Τι σχέση μπορούν να έχουν, λοιπόν, οι «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» με ό,τι σήμερα συμβαίνει;

Σκέπτεστε αλήθεια, εάν στο Μεσολόγγι έκαναν στην άκρη το «συναίσθημα» τι θα γινότανε; Πολύ απλά θα δεχόντουσαν τον «έντιμο συμβιβασμό», που τους είχε προτείνει και η υπερδύναμη της εποχής, η Αγγλία, αλλά και οι πασάδες στις 2 Απριλίου του 1826.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, στης 25 Μαρτίου του 1826 ο Λόρδος αρμοστής των Ιονίων Νήσων Σερ Φρέντερικ Άνταμς πήγε στο Μεσολόγγι και προσέφερε στους υπερασπιστές του την μεσολάβησή του για να λυθεί η πολιορκία του και να φύγουν ελεύθεροι οι υπερασπιστές του. 

Ο Κωνσταντίνος Παπαρηγόπουλος γράφει για την πρόταση του Άνταμς:

«Οι υπερασπιστές της Ελλάδος όσο απελπισμένοι κι αν ήταν, αρνήθηκαν αγέρωχα την πρόταση»!

Θα μπορούσαν όμως να πουν κατά το «Ευχαριστούμε τους αμερικάνους» στα Ίμια, «ευχαριστούμε τους Εγγλέζους» στο Μεσολόγγι και να ζήσουν.  

Όμως πέθαναν και αυτό δεν είναι «Ρεαλισμός» δεν είναι «λογική» είναι η αποθέωση του ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ, του συναισθήματος της φλογερής πίστεως προς την ΠΑΤΡΙΔΑ. Όμως οι προτάσεις δεν σταμάτησαν εκεί. Στης 2 Απριλίου ο Ιμπραήμ και ο Ρεσίντ έστειλαν γραπτή πρόσκληση στην Φρουρά, προφασιζόμενοι ότι οι Έλληνες είχαν εκφράσει την επιθυμία να συζητήσουν τους όρους της συνθηκολογήσεως.  

Με την πρότασή τους επέτρεπαν στον Ελληνικό στρατό να εγκαταλείψει το Μεσολόγγι και σε όσους κατοίκους το επιθυμούσαν να φύγουν μαζί με την φρουρά. Οι Έλληνες απήντησαν στους πασάδες ότι αν θέλουνε το Μεσολόγγι μπορούσαν να έλθουν να το πάρουν. Και πως ότι είναι να γίνει είναι στα χέρια του Θεού. Αυτό ήταν το Μεσολόγγι, το Μεσολόγγι με τους χιλιάδες νεκρούς, το Μεσολόγγι με το ολοκαύτωμα του Καψάλη, ένα ολοκαύτωμα όχι τυχαίο, όπως νομίζουν ορισμένοι, αλλά προαποφασισμένο!

Συγκεκριμένα, στο κείμενο, που ΠΡΙΝ την έξοδο είχε συνταχθεί από τον Κασομούλη καθ’ υπαγόρευσιν του Μητροπολίτου Ρωγών Ιωσήφ αναφερότανε σχετικά:
“Θ’. Οι λαγουμτζήδες να βάλουν εις τα φυτίλια φωτιά, λογαριάζοντες να βαστάξουν μετά την έξοδόν μας μία ώρα επέκεινα. Το ίδιο να οδηγηθούν και οι εις τας πυριτοθήκας ευρισκόμενοι ασθενείς και χωλοί. Ηξεύρομεν όλοι τον Καψάλην”.


Αυτό ήταν, λοιπόν το Μεσολόγγι…
Μάγεμα η φύσις κι όνειρο
στην ομορφιά και χάρη,
Η μαύρη πέτρα ολόχρυση
και το ξερό χορτάρι
Με χίλιες βρύσες χύνεται,
με χίλιες γλώσσες κραίνει
Όποιος πεθάνη σήμερα
χίλιες φορές πεθαίνει.
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ»


Έξοδος.Διαβάστε σ΄ένα συγκλονιστικό κείμενο τι συνέβαινε στο Μεσολόγγι ,λίγο πριν τη θυσία.Βίντεο