Χρήστες OnLine

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ...Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΜΑΦΙΑ ΚΑΙ Η ΨΩΡΟ-ΕΛΙΤ




ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΤΩΡΑ!!!


ΘΑ ΤΟ ΖΗΤΑΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΘΑ ΑΝΕΒΑΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΥΟ ΠΟΣΤ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΙΤΛΟ
ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ

ΑΝ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΝΑ BLOG ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ
ΑΝ ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΥΟ BLOG ΤΟ ΙΔΙΟ
ΣΤΑ ΔΕΚΑ ΙΣΩΣ ΚΑΤΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ
ΣΤΑ ΠΕΝΗΝΤΑ;
ΣΤΑ ΕΚΑΤΟ;
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΜΕ;
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ;


ΑΣ ΜΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ
ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ

ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ
ΩΡΑΙΑ
ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ


ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Στις εκλογές του Οκτωβρίου, το ζήτημα ήταν, αν υπάρχουν λεφτά και που κρύβονται. Ο κ. Παπανδρέου, υποσχέθηκε ότι θα τα βρει και τον ψήφισαν.
Στις εκλογές του Οκτωβρίου, το ζήτημα ήταν, αν θα παγώσουν μισθοί και συντάξεις, ή θα δοθούν αυξήσεις. Ο κ. Παπανδρέου υποσχέθηκε αυξήσεις και τον ψήφισαν.

Ο Ελληνικός Λαός, δεν έδωσε καμιά εντολή, για νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών, ή για παροχή δικαιώματος ψήφου στους Αλβανούς και τους Πακιστανούς, ή για «ελληνοποίηση» εκατοντάδων χιλιάδων ΛΑΘΡΟ δεύτερης γενιάς.

Αντίθετα, ψήφισε «μηδενική ανοχή» στη λαθρομετανάστευση, όπως ψευδώς υποσχέθηκε ο κ. Παπανδρέου για να αποσπάσει την ψήφο του ελληνικού λαού. (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ14-06-09).

Από τη «μηδενική ανοχή», φθάσαμε στην μετατροπή του λιμενικού σε ραδιοταξί, που το καλούν οι λαθρομετανάστες για να τους μαζέψει.

Η κυβέρνηση δεν έχει καμία εντολή για να εφαρμόσει την πολιτική που εξήγγειλε, ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Να αποφασίσει ο λαός, αν θα συνεχιστεί η πολιτική του «μπάτε μύριοι αλέστε»,
αν θα νομιμοποιείται όποιος μπαίνει παράνομα, αν θα δοθεί δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες εκτός ΕΕ, σε ποιους , και με ποιες προϋποθέσεις, και αν θα δοθεί ιθαγένεια στα «παιδιά των λαθρομεταναστών» , και με ποιες προϋποθέσεις.


πηγη

Όταν οι "αντιφασίστες" του ΣΥΡΙΖΑ ψευδολογούν συνειδητά…


Το αγαπημένο στον ΣΥΡΙΖΑ, indymedia, καθώς και άλλες της συνομοταξίας ιστοσελίδας έγραψαν ότι στα Χανιά δίπλα από την αστυνομία υπήρχαν κουκουλοφόροι Χρυσαυγίτες.


Στην πραγματικότητα ήταν αστυνομικοί, που στις 28 Οκτωβρίου 2009 είχαν συλλάβει παράνομα Χρυσαυγίτες γιατί μοίραζαν νόμιμα φυλλάδια στην παρέλαση!


Τους διαψεύσαμε και πριν μάλιστα από τρεις ημέρες ο ίδιος ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων δήλωσε ότι οι κουκουλοφόροι ήταν αστυνομικοί! Παρ’ όλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ χθες σε πλήρη γνώση ότι λέει ψέματα και συκοφαντεί, έβγαλε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

“Κάλεσμα στην πορεία κατά του ρατσισμού – Κάλεσμα στην αντιρατσιστική συγκέντρωση και πορεία αύριο, Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία 1866, απευθύνει με χθεσινή ανακοίνωσή του και ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων. Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: – «Παράξενα πράγματα συμβαίνουν στη μικρή μας πόλη… Είδαμε ακόμη αυτούς που «επιχειρούν» κατά της «κουκούλας» (ΜΑΤ και αστυνομία) να συνεργάζονται (και να προκαλούν) με κουκουλοφόρους φασίστες…».

Τι να περιμένει κανείς από τα ορφανά του Μαρξ και του Στάλιν πέρα από ψέματα και λασπολογία;


πηγη



ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.


ΔΕΞΙΟΙ- ΠΑΣΟΚΟΙ -ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚΩΝ ΤΗΣ GOLDMAN SAHS& Cia

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 7Μ.Μ
ΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΣΥΓΓΡΟΥ – ΦΙΞ,
ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ:

Η ΘΑΛΕΙΑ ΧΑΡΙΣΜΑ ΣΑΣ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

- ΕΞΩ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

-ΕΞΩ Η ΠΕΜΠΤΟΦΑΛΑΓΓΙΤΙΣΣΑ ΘΑΛΕΙΑ ΔΡΑΓΩΝΑ

-ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙ ΟΧΙ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 21/12/2009 – 5.00 μμ




ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΚΥΠΡΟ!


Λάβαμε ένα e-mail από τον Χαμπή Κιατίπη που μας λέει πως "Οι εθνικιστές και οι απορριπτικοί προσπαθούν να διαμορφώσουν μια νέα «περιρρέουσα ατμόσφαιρα», μέσα στα πλαίσια της οποίας θα μπορούν χωρίς αιδώ να καταρρακώνουν τη τιμή και τον πατριωτισμό(σ.σ. εδώ γελάνε μέχρι δακρύων) των υποστηρικτών της λύσης."

Ο κύριος αυτός (από το Γενάρη του 1959 είναι μέλος του ΑΚΕΛ)που δημοσιεύονται άρθρα του στον Πολίτη της Κύπρου τα βάζει με όποιον αρθρογράφο αντιστέκεται στο ξεπούλημα της Κύπρου και στο νέο σχέδιο Ανάν που προωθούν οι ξένες δυνάμεις και προπαγανδίζει ο Χριστόφιας.

Αν αυτούς που αντιτίθενται στην ΕΙΣΒΟΛΗ και ΚΑΤΟΧΗ που ο κ. Κιατίπης δεν αποτολμά καν να ψελλίσει τους βαφτίζει "εθνικιστές" τότε να μας συμπεριλάβει σαν κάποιους από αυτούς. Και εμείς με την σειρά μας, δεν θα τον βαφτίσουμε, απλά θα του αποδώσουμε τον τίτλο που του αρμόζει. ΑΝΘΕΛΛΗΝ. Αν και νομίζουμε ότι δεν θα τον πειράξει και πολύ μιας και έχει αποποιηθεί της ελληνικής του καταγωγής. Είναι μονάχα "Κύπριος"...

"Κάθε άνθρωπος που γεννιέται στην Κύπρο θα πρέπει να θεωρείται, λόγω αυτού και μόνο του γεγονότος, ως Κύπριος."μας λέει. Οι χιλιάδες έποικοι λοιπόν που κουβάλησε η Τουρκία στην Κύπρο για να αλλάξει το δημογραφικό είναι "Κύπριοι" και τα παιδιά αυτών.

Αν έχουμε τέτοιους "Κύπριους" σαν κι εσένα κύριε Χαμπή τι τους θέλουμε τους Ταλάτηδες της ΤΜΤ;

Τα σέβη μας

πηγη

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ BBC ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


Δ είτε το εκπληκτικό και σπάνιο ντοκιμαντέρ,όπου παρουσιάζονται εκτός των άλλων και οι ανασκαφές του μεγάλου Μανώλη Ανδρόνικου στη Μακεδονία μας:

Watch live streaming video from hellasorthodoxy at livestream.com

Θα συνεχίσουμε να ανεβάζουμε στη διαδικτυακή τηλεόραση του ιστολογίου παρόμοια ντοκιμαντέρ,με θέματα από την Ελλάδα,την Ορθοδοξία και την Ιστορία μας!

ΠΩΣ ΤΑ 4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ...8,1 ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ!




Σχετικά με την ανάρτησή μας εδώ:


ποσο?? 8,1%

ρε μουρλαθηκατε?? ενταξ ο οποιος οργανισμος ξενος παιρνει τα στοιχεια του μαπαχαλομπαχαλου πια ελληνικου κρατους

ακουστε λοιπον...το 2001 εγινε προσπαθεια απογραφης...βγαλανε τους ξενους στο 1.000.000... με πολυ σαρκασμο τοτες η εφημεριδα ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ελεγε πως ο αριθμος ειναι ΛΑΘΟΣ γιατι οι ξενοι το 2001 ξεπερνουσαν το 1.700.000!!

βεβαια οι ανικανοι πολιτικοι μας συνεχιζαν να μιλουν για 1.000.000 το ιδιο και οργανώσεις το ιδιο και οι νεοφασιστες αμερικανοδουλοι

η αληθεια ειναι πολυ χειροτερη απο αυτην ...οι ξενοι πλησιαζουν πια τα 4.000.000 μιας και δεν εχει ανακοπει η λαθρομεταναστευση απο τουρκια που μας πασαρουν 150.000 ως 200.000 ασιατες και αφρικανους το χρονο συν οσοι μπαινουν απο αλβανια σκοπια και βουλγαρια...

θα πει κανενας χαζος παλι πως αυτοι φευγουν...οχι δεν φευγουν γιατι ευκολα μπαινουν κυριως απο τα παραλια

δυσκολα βγαινουν μιας και υπαρχουν δυο εξοδοι ,πατρα και η ηγουμενιτσα,και βεβαια η συνθηκη του δουβλινου , αρα μενουν στην ελλάδα

αυτες τις μερες δεν ειπαν απο την ευρώπη πως το 75% των λαθρομεταναστων περνουν απο τους τουρκους και τα μικρασιατικά παράλια στην ελλαδα??

το καλοκαιρι δεν ηταν που ο επιτροπος ασφαλειας παρακαλουσε τους βορειους να παρουν λαθρομεταναστες απο την ελλαδα μα αυτοι απλα ειπαν οχι

κλεινετε τα ματια ??

προδοτες νεοφιλελεφτεροι και αριστεροι...οι μαλακιες σας θα φανε το μελλον των παιδιων μας μιας και θα μπουμε σε εμφυλιο ελληνων και ξενων και το χειροτερο η τουρκια να καραδοκει να χτυπησει μια διχασμενη και αδυνατη ελλαδα

Κάτω Ιταλία – Σύνθημα Ιστορικής Μνήμης: “Salutate la Magna Grecia”=”Χαιρετήστε Την Μεγάλη Ελλάδα”…!




Το σύνθημα που ακούγεται από τους οπαδούς της ποδοσφαιρικής ομάδος της πόλεως Κρότων, κάνει ιστορική υπόμνηση στην αντίπαλη ομάδα για την μακραίωνη ιστορία της περιοχής της Κάτω Ιταλίας…!








πηγη

«Aντιεξιουσιαστές» ακροαριστεροί εισέβαλλαν και έσπασαν στο ξύλο Φοιτητές στην Πολυτεχνική ΑΠΘ, την ώρα που εργάζονταν στα μαθήματά τους…!


....Αιμόφυρτοι στο νοσοκομείο αρκετοί φοιτητές και σοβαρές υλικές ζημιές.



Άλλη μια είδηση που σχεδόν δεν είδε τα φώτα της δημοσιότητας…



Το βράδυ της 12ης Δεκεμβρίου, τριάντα γνωστοί “άγνωστοι” εισέβαλαν στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων και «έσπασαν στο ξύλο» φοιτητές, την ώρα που εργάζονταν στα μαθήματά τους! «Να καλούν οι φύλακες την Αστυνομία σε τέτοιες περιπτώσεις», ζητεί ο κοσμήτορας της σχολής Νίκος Μουσιόπουλος.


Η συμπλοκή σημειώθηκε κοντά στα μεσάνυχτα, ενώ περίπου 25 φοιτητές εργάζονταν στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων, που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες τη βδομάδα, με απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης. Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δράστες εισέβαλαν φορώντας κουκούλες, κράνη και κρατώντας λοστούς και καδρόνια. Αρχισαν να ξυλοκοπούν τους φοιτητές και να σπάνε ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Ενας φοιτητής κατάφερε να ειδοποιήσει άλλους συμφοιτητές τους από τη Φιλοσοφική Σχολή που προσέτρεξαν να βοηθήσουν. Λίγο αργότερα οι άγνωστοι αποχώρησαν αστραπιαία, όπως εμφανίστηκαν, αφήνοντας πίσω τους αιμόφυρτους ορισμένους φοιτητές, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, και σημαντικές υλικές ζημιές στις υποδομές της σχολής.

«Μετά από ένα 10ήμερο νέων ανούσιων συζητήσεων σχετικά με το άσυλο, και υπό το πρίσμα συμβάντων όπως αυτό, πρέπει επιτέλους να αναλάβουμε τις ευθύνες μας ως προϊστάμενοι ακαδημαϊκών μονάδων του ιδρύματος», αναφέρει σε επιστολή, που κοινοποίησε στους συναδέλφους του, ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής Νίκος Μουσιόπουλος.

«Θεωρώ επιβεβλημένο να αποφασίσουμε ότι η παρουσία στον πανεπιστημιακό χώρο οποιωνδήποτε ομάδων, ένοπλων ή μη (με λοστούς και καδρόνια να λογίζονται ως όπλα), με καλυμμένα τα πρόσωπα, αποτελεί λόγο άμεσης παρέμβασης της δημόσιας αρχής. Η ειδοποίηση της τελευταίας πρέπει να γίνεται ακαριαία από το προσωπικό φύλαξης του Πανεπιστημίου, στο οποίο πρέπει να δοθεί σχετική εξουσιοδότηση», προτείνει.

«Το ότι δεν υπήρξε νεκρός φοιτητής μας, κατά τη χθεσινή νέα έξαρση της βίας, που από μόνη της αποτελεί πρόδηλη κατάλυση του ασύλου, είναι ευτυχής σύμπτωση. Πρέπει όμως κάποτε να δραστηριοποιηθούμε, γιατί κάποια μέρα θα σταματήσουμε να έχουμε την εύνοια της τύχης», ανέφερε ο κ. Μουσιόπουλος.


ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΟΥ ΤΩΡΑ.

ΑΛΛΙΩΣ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ , ΝΑ ΔΙΑΚΙΝΟΥΜΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΙΑΖΟΥΜΕ και να μην μας πιανει κανεις!


πηγη


ΚΥΠΡΟΣ ΕΛΛΑΣ: «ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ» Ε.ΛΑ.Μ.



Τους έφεραν χωρίς να μας ρωτήσουν, ας τους βάλουν στα σπίτια τους

Έλληνες της Κύπρου, Τα τελευταία 20 χρόνια βιώνουμε καθημερινά μια καινούρια “ειρηνική” εισβολή που απειλεί την εθνική υπόσταση και την οικονομική ευμάρεια του Ελληνισμού της Κύπρου.


Η λαθρομετανάστευση είναι ένας πραγματικός Δούρειος Ίππος της παγκοσμιοποίησης και της νέας τάξης πραγμάτων

Όταν οι Αμερικάνοι «προβλέπουν» ταραχές στην Ελλάδα


Καθώς φαίνεται δεν έχουμε δει ακόμα τα χειρότερα… Η άνοδος του Τζωρτζ στην εξουσία και της κομπανίας του, που είναι δικά τους παιδιά, μη ελπίζετε ότι θα τους εμποδίσει να επιχειρήσουν να καταστρέψουν την Ελλάδα, που είναι καρφί στο μάτι του παγκόσμιου αφέντη…


Έτσι λοιπόν, στην έγκυρη εφημερίδα Νew York Times εγράφη άρθρο στο οποίο εκτιμάται ότι θα υπάρξει κοινωνική αναταραχή στη χώρα! Πιο αναλυτικά αύξηση και ενίσχυση της έντασης των “διαδηλώσεων διαμαρτυρίας” αναμένεται στην Ελλάδα σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times. Στο δημοσίευμα παρουσιάζεται η άποψη του Σάιμον Τίλφορντ, ο οποίος είναι και ο επικεφαλής στο Center for European Reform στο Λονδίνο, ότι “αυτή την στιγμή είναι δύσκολο να δω με ποιο τρόπο η Ελλάδα

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΖΑΛΟΓΓΟΥ... Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ! ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...


...
18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1803... ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΙΜΩΣΗ!

Στις 18 Δεκεμβρίου του 1803, 57 γυναίκες με τα παιδιά τους προτίμησαν να γκρεμιστούν στο βάραθρο από το υψηλότερο μέρος του Ζαλόγγου παρά να χάσουν την ελευθερία τους. Ο Χορός του Ζαλόγγου, παραμονές Χριστουγέννων του 1803, αποτελεί αιώνιο σύμβολο για τη γυναίκα που προτίμησε τον θάνατο από την ατίμωση και τη δυστυχία, δίνοντας νέα ώθηση στους αγώνες των Ελλήνων για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού.

Είχε προηγηθεί στις 12 Δεκεμβρίου μετά από πολύχρονη και αιματηρή μάχη η πτώση του Σουλίου στα χέρια του Αλή Πασά ο οποίος δεν σεβάστηκε την συμφωνία και κυνήγησε τους Σουλιώτες. Την ίδια μέρα ήταν που ο καλόγερος Σαμουήλ ανατινάζει το Κούγκι γράφοντας μιά μεγάλη σελιδα της Εθνικής μας Αντίστασης ενάντια στον Οθωμανό κατακτητή.

Οι εικόνες των γυναικών με τα βρέφη στην αγκαλιά και οι ηρωικές στιγμές τους έχουν χαραχθεί ανεξίτηλα στις μνήμες κάθε Έλληνα κι έχουν εμπνεύσει τη δημοτική μας ποίηση: «Στη στεριά δε ζει το ψάρι / ούτ’ ανθός στην αμμουδιά / κ’ οι Σουλιώτισσες δε ζούνε / μέσ’ τη μαύρη τη σκλαβιά». Προς τιμήν τους, στο σημείο όπου έπεσαν, ανεγέρθηκε μνημείο ύστερα από Πανελλήνιο έρανο.
...