Χρήστες OnLine

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Πολιορκία της βουλής – Δεν πέρασε το καπέλωμα της αριστεράς

 

ΩΡΑ 15.15:  Πριν λίγα λεπτά κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών τα ΜΑΤ απέτρεψαν κίνηση των διαδηλωτών προς την βουλή 

Έλληνες διαδηλωτές έδιωξαν κακήν κακώς τους Συριζαίους από τον Άγνωστο Στρατιώτη

ΜΑΤ και αναρχικοί συνεπλάκησαν στην αρχή της πλατείας Συντάγματος. Μολότοφ και χημικά ανάγκασαν τους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές να αποχωρήσουν. Αναρχικοί και αλβανοί μέσα από το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ έκαψαν Ελληνικές Σημαίες στη Σταδίου.

Πολύ μεγάλη σε όγκο ήταν η συγκέντρωση στην Αθήνα, έφτασε μάλιστα στο σημείο δεκάδες χιλιάδες κόσμου να έχουν παραταχθεί μπροστά από το κοινοβούλιο. Φυσικά σε εκείνο το κρίσιμο σημείο εμφανίστηκε και πάλι το μπλοκ των αντιεξουσιαστών για να κάνει τη βρώμικη δουλειά. Οι αναρχικοί άρχισαν και πάλι τα επεισόδια στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος κι έτσι στον χώρο γύρω από τη βουλή, που ήταν και ο “στόχος” της σημερινής μαζικής συγκέντρωσης επικράτησε σχετική ηρεμία. Για την ακρίβεια, ομάδες αναρχικών εξήλθαν από το Μετρό του Συντάγματος και επιτέθηκαν με μολότοφ στα ΜΑΤ στην αρχή της οδού Ερμού και έξω από το Υπουργείο Οικονομικών. Η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών και σε σύντομο χρόνο ανάγκασε τους αντιεξουσιαστές να υποχωρήσουν.  


Το καλοστημένο σκηνικό των επεισοδίων όμως έκανε την ατμόσφαιρα αποπνικτική με αποτέλεσμα οι δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που “πολιορκούσαν” τη Βουλή, να αρχίσουν να διαλύονται.


Λίγη ώρα νωρίτερα ομάδες αναρχικών και αλβανών που είχαν ενταχθεί στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, έκαψαν ελληνικές σημαίες στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Σανταρόζα. Συνολικά θα λέγαμε πως “βγήκε” ο αστυνομικός σχεδιασμός, που ήθελε να μη συμβεί το παραμικρό γύρω από τη βουλή.

Σε αυτή την εξέλιξη φαίνεται πως βοήθησε και το γεγονός της έναρξης των επεισοδίων στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος, τακτική που φαίνεται να καθιερώνεται, καθώς το ίδιο ακριβώς συνέβη και στις προηγούμενες γενικές απεργίες. Παρ’ όλα αυτά ένας σημαντικός αριθμός διαδηλωτών με ελληνικές σημαίες συνέχισαν να πολιορκούν το κοινοβούλιο. 


Τα ΜΑΤ προσπάθησαν να τους απωθήσουν κάνοντας διαρκή χρήση χημικών. Οι διαδηλωτές παρέμειναν στο σημείο και μάλιστα έδιωξαν κακήν-κακώς τους Συριζαίους που επιχείρησαν να καπελώσουν το γεγονός.




Εξαιρετικά χρήσιμη για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε η αριστερά για την εξουσία. Με την άθλια προσπάθειά της για καπέλωμα της απεργίας, ουσιαστικά την ακύρωσε, ενώ δεν έλειψαν και τα γνωστά παρακρατικά παιχνίδια. Συγκεκριμένα την στιγμή ακριβώς που ένας μεγάλος όγκος διαδηλωτών βρισκόταν στο Σύνταγμα εκείνη τη στιγμή κάποιοι «αντιεξουσιαστές» άρχισαν να πετούν μολότωφ και οι αστυνομικοί χημικά και ο κόσμος μαζικά να αποχωρεί. Η προβοκάτσια πέτυχε απόλυτα. 

Η συνέχεια είναι ο Αλαβάνος, που είχε από την προηγούμενη μέρα κηρύξει… επανάσταση να επιμένει στην κατάληψη της πλατείας Συντάγματος με 50 οπαδούς του (ενώ και γνωστή αναρχοκομμουνιστική ιστοσελίδα κάνει έκκληση να κατέβει κόσμος στο Σύνταγμα). Λίγα μέτρα πιο πέρα από τους «επαναστάτες» του Αλαβάνου ο κόσμος κυκλοφορεί ελεύθερος καθώς και τα αυτοκίνητα αδιαφορώντας πλήρως για το «επαναστατικό happening»

Επανερχόμενοι στον Αλαβάνο, ο οποίος σε άλλες εποχές θα ήταν νούμερο επιθεωρήσεως, θυμίζουμε ότι χθες είχε δηλώσει:
«Η απεργία στις 23 Φλεβάρη είναι μεγάλη μέρα. Ένα ποτάμι θα πλημμυρίσει την πρωτεύουσα… Ο ελληνικός λαός έχει βγάλει μαθήματα από τις αιγυπτιακές εξελίξεις. Η βία ήταν το τελευταίο κόλπο της κυβέρνησης Μουμπάρακ… Πλησιάζει η στιγμή. Το Κάιρο έχει την πλατεία Ταχρίρ. Η Αθήνα έχει την πλατεία Συντάγματος. Διαδηλώνουμε στο Σύνταγμα. Μένουμε στο Σύνταγμα».

Πράγματι το ανθρώπινο ποτάμι πλημμύρισε την πρωτεύουσα, αλλά τελικά, όχι μόνον δεν μπόρεσε ο Αλαβάνος να κάνει την Αθήνα… Κάιρο(!), αλλά ΠΕΤΥΧΕ ΑΠΟΛΥΤΑ το να προβοκάρει την μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση κατά της κυβερνήσεως που έγινε σήμερα, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι είναι ένα από τα πιο γερά στηρίγματα του συστήματος.

Υ.Γ.: Άλλωστε πόσο επαναστάτης είναι ο Αλαβάνος το ξέρουμε πολύ καλά από την ιστορία του γιαουρτώματός τους όπου με αναγνώριση φωτογραφιών στην ασφάλεια βρίσκονται σήμερα υπό κατηγορίαν έξι πολίτες από την περιοχή της πλατείας του Αγίου Παντελεήμονα. Επαναστάτες που να κάνουν αναγνώριση φωτογραφιών στην Γενική Ασφάλεια, πρώτη φορά ακούσαμε!
 πηγη