Χρήστες OnLine

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Οι Ειδικές δυνάμεις της Ελλάδος πρώτο θέμα στην Κίνα !!!

Ενώ κάποιοι δικοί μας βγάζουν την χολή τους εναντίον των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ...
Η κινέζικη σελίδα chinanews.com και στην αγγλόφωνη έκδοση της υμνεί τις Ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις και αφιερώνει ολόκληρο άρθρο !




ΠΟΜΑΚΟΙ: Πιο Έλληνες από κάποιους κατ'όνομα "Έλληνες"

Πομάκοι ΠαρελασηΠρόκειται για το βίντεο από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο ακριτικό χωριό Σμίνθη το οποίο κατοικείται από Έλληνες 
Πομάκους, μουσουλμάνους στο θρήσκευμα . 

Στο βίντεο αυτό οι μουσουλμάνοι Πομάκοι μαθητές του Γενικού Λυκείου Γλαύκης, δεν μουτζώνουν τους "επισήμους", ούτε στολές, ούτε σύμβολα και γι αυτό ίσως δεν έγιναν και πρώτο θέμα στα κανάλια. Δήλωσαν απλά και βροντερά "ΕΛΛΗΝΕΣ". 

Όπως δεν φώναξε κανένα άλλο σχολείο, δημοτικό, γυμνάσιο ή λύκειο σε όλη την επικράτεια. Και με στρατιωτικό βήμα, παρακαλώ...

Και απέδειξαν ότι οι πράκτορες του Προξενείου και οι «πρόθυμοι χρήσιμοι» της τουρκικής εθνικιστικής νεοοθωμανικής πολιτικής δεν τους φοβίζουν, αφού τα παιδιά αυτά όχι μόνο παρέλασαν αλλά φώναζαν δυνατά και με υπερηφάνεια… "ΕΛΛΑΣ - ΕΛΛΑΣ".

Και επειδή όπως λέγεται μία εικόνα είναι χίλιες λέξεις ακολουθεί το ολιγόλεπτο βίντεο με τους Έλληνες Πομάκους μαθητές που δηλώνουν υπερήφανοι για αυτό που είναι .

Ο στρατιώτης σύμβολο των ΗΠΑ ήταν Έλληνας! Ήταν Κεφαλλονίτης!!

Είναι ίσως η διασημότερη φωτογραφία του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, τραβηγμένη από τον σπουδαίο Γιουτζίν Σμιθ. Δείχνει καλύτερα από κάθε άλλη τη γενναιότητα και το θάρρος του ανώνυμου Αμερικάνου φαντάρου που πολέμησε για την ελευθερία.

Με το τσιγάρο να κρέμεται μάγκικα στα χείλη, και με ένα βλέμμα που τσακίζει κόκαλα, αυτός ο στρατιώτης έγινε το σύμβολο της μεγαλύτερης γενιάς των Αμερικάνων. Αυτός ο στρατιώτης, όμως, δεν είναι Αμερικανός, είναι ο Έλληνας Ευάγγελος Κλωνής!

Ο Ευάγγελος Κλωνής γεννήθηκε στον Άγιο Γεώργιο της κοινότητας Πάστρας (της Κεφαλονιάς) το 1916. Ήταν το δεύτερο παιδί μιας φτωχής οικογένειας που... συνολικά θα αποκτούσε οκτώ. Παράτησε το σχολείο στην Τρίτη Δημοτικού. Στα 14 του μετακόμισε στην Αθήνα, όπου δούλευε ο μεγαλύτερος αδερφός του. Εκεί δούλεψε σαν εισπράκτορας στο λεωφορείο ενός άλλου Κεφαλλονίτη, του Γεράσιμου Αρσένη: Φορούσε την άσπρη του στολή και έκοβε τα εισιτήρια.

Ότι έβγαζε το έστελνε στη μητέρα του, αλλά τα λεφτά ήταν λίγα. Μια μέρα, όταν ήταν 16 χρονών, το λεωφορείο είχε σταματήσει στον Πειραιά, και ο Βαγγέλης είδε κάτι ναύτες να μεταφέρουν ψώνια σ’ ένα καράβι. Ο Βαγγέλης πήγε αμέσως στον Αρσένη, του έδωσε τις εισπράξεις της ημέρας και του είπε: «Εγώ φεύγω. Πες στη μάνα μου ότι θα της στείλω λεφτά από την Αμερική». Και πήγε στο κρεοπωλείο, και φορτώθηκε ένα κομμάτι κρέας, και μπήκε σκυφτός στο καράβι, και κρύφτηκε στα αμπάρια.

Μετά από αρκετές περιπέτειες και με τη βοήθεια του καπετάνιου (ήταν κι αυτός κεφαλλονίτης) ο Βαγγέλης κατέληξε στο Λος Άντζελες.

Στο Λος Άντζελες έπιασε δουλειά στο ανθοπωλείο ενός άλλου κεφαλονίτη, του Σπύρου Στεφανάτου (ο οποίος σήμερα ζει στην Κεφαλονιά –είναι 94 χρονών). Η πόλη όμως δεν του άρεσε –είχε πολύ κόσμο, και δεν είχε συνηθίσει. Μετακόμισε στο Ντένβερ του Κολοράντο, όπου δούλευε σαν πιατάς σε ένα εστιατόριο, και κάποια στιγμή πήρε και μια δικιά του καντίνα με χοτ-ντογκ και τα πούλαγε στο δρόμο.


ΔΗΜΑΡΑΣ, ΜΑΡΙΑΣ: ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ...ΠΛΕΜΠΑ ΜΑΖΕΥΕΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ!

Είναι να απορείς με το κατά πόσο...ανεξάρτητοι Έλληνες είναι τελικά οι υποψήφιοι που επιλέγει ο ίδιος ο Καμμένος για τις Εκλογές, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ!
 
Από τη μια, έχουμε τα...απόνερα της αποτυχημένης "κεντροδεξιάς" της Νδ. Κι από την άλλη, άρχισαν ήδη οι προσχωρήσεις ΦΑΝΑΤΙΚΩΝ ΜΑΡΞΙΣΤΩΝ (ανθελλήνων) τύπου Δημαρά και Μαριά!
 
 
 
Κι αν ο δεύτερος έχει, ας πούμε, ένα κύρος ως καθηγητής και...θεωρητικός του αντιμνημονίου (αν και πολιτεύτηκε πρόσφατα με τον Σύριζα), για τον πρώτο τι να πει κανείς; Μιλάμε για...τεράστιο πολιτικό βάθος σκέψης και κύρος!

Αναρωτιόμαστε:Ποιες είναι οι απόψεις του κάθε (αριστερού) Μαριά, Δημαρά κλπ ΓΙΑ ΕΘΝΟΣ, ΠΑΤΡΙΔΑ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΛΠ;

Εκτός αν νομίζουν πως ο κόσμος ψηφίζει με βάση μόνο το Μνημόνιο! Αλλά αν ισχύει αυτό, γιατί να μην ψηφίσουν Σύριζα ή...Ανταρσύα; Κι εκείνα αντιμνημονιακά είναι!

Θα σοβαρευτείς επιτέλους, Πάνο Καμμένε; Ή το μόνο που σε απασχολεί είναι να μην σε πουν...φασίστα;!