Χρήστες OnLine

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ... ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ!



Ακολουθούν μερικά από τα έργα της "χούντας" που όχι μόνο κρατάνε και δουλεύουν ακόμη, 40 χρόνια μετά, αλλά φτιάχτηκαν χωρίς μίζες και υπερτιμολογήσεις και με τα μέσα της εποχής. Τα στοιχεία είναι από το ιστορικό σύγγραμα του Αντιπροέδρου αυτής Στρατηγού Στ. Παττακού "21η Απριλίου 1967 - 8η Οκτωβρίου 1973 / Ημέραι και Έργα". 

Μόνο οι επεκτάσεις του Οδικού δικτύου και του δικτύου Ηλεκτοφωτισμού που αναφέρονται παρακάτω επιγραμματικά θα μπορούσαν να αποτελούν από μόνα τους ολόκληρο σύγγραμα... 
Στην φωτογραφία "χρυσό μυστρί" που είχε τιμητικά αποδωθεί στον Στυλιανό Παττακό που θεμελίωσε απίστευτο αριθμό έργων με το θρυλικό του μυστρί...


Κατασκευή Φραγμάτων Ηλεκτροπαραγωγής
Αλιάκμονος
Καστρακίου
Πολυφύτου

Επέκτασις Θερμοηλεκτρικών Μονάδων
Ερετρίας
Πτολεμαϊδος
Κατασκευή μεγάλων Γεφυρών
Μέγδοβα
Ρυμνίου (Αλιάκμονος)
Σερβίων (Αλιάκμονος)

Κατασκευή Αεροδρομίων
Ζακύνθου
Καβάλας
Κυθήρων
Λήμνου
Μυκόνου
Πάρου
Ρόδου
Σάμου
Σκιάθου
Χίου

Αρδευτικά Έργα
Αγρινίου - Μεσολογγίου
Έβρου
Νέστου
Πηνειού Ηλείας
Σερρών

Κτίρια
Κρατικά Μέγαρα
Διοικητηρίου ΟΛΠ
Εθνικού Νομισματοκοπείου
ΕΙΡΤ
ΟΣΕ
ΟΤΕ
Πολεμικού Μουσείου
Υπουργείου Εξωτερικών

Δικαστικά Μέγαρα
Αθηνών
Θεσσαλονίκης
Ιωαννίνων
Λαρίσης
Πατρών

Επεκτάσεις Νοσοκομείων
Αντικαρκινικού
Βενιζελείου
Γενικού Κρατικού

Έναρξις κατασκευής Πανεπιστημιουπόλεων
Αθηνών
Θεσσαλονίκης
Πατρών

Επέκτασις Ηλεκτροφωτισμού 

Επίγειος Δορυφορικός Σταθμός Θερμοπυλών

Επέκτασις Οδικού Δικτύου

Εντός τού 1970 αποπερατουμένη εθνική οδός Κορίνθου - Πατρών ώς συνέχεια τής εθνικής αρτηρίας Αθηνών - Κορίνθου, Κατερίνης - Θεσσαλονίκης, Χανίων - Ηρακλείου, Θερμοπυλών - Ιτέας - Ναυπάκτου - Αντιππίου, Διδυμοτείχου - Ορεστιάδος, Θεσσαλονίκης - Σερρών - Σιδηροκάστρου, Ξάνθης - Παρανεστίου - Δράμας, Θεσσαλονίκης - Κιλκίς - Πετριτσίου, Κυκλώματος - Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης - Ευζώνων, Ηγουμενίτσης - Πρεβέζης, Ιωαννίνων - Τρικάλων, Κυπαρισσίας - Πύργου, Κυβερίου - Άστρους - Λεωνιδίου, Σπάρτης - Γυθείου - Αρεοπόλεως - Δυρού κ.ά.

Ανδριάς Ελευθερίου Βενιζέλου εις Αθήνας και Χανιά

Βελτίωση και εκσυγχρονισμός λιμένων
Πολυάριθμα υπήρξαν τά έργα διά τήν βελτίωσιν καί τόν εκσυγχρονισμόν τών πολυαρίθμων - λόγω τής γεωγραφικής της δομής - λιμένων τής χώρας, ώς τής Ηγουμενίτσης, Πατρών, Βόλου, Μυτιλήνης, Καβάλας, Αλεξανδρουπόλεως, Ηρακλείου, Πρεβέζης, Μεσολογγίου, Κατακώλου, Ραφήνας, Χαλκίδος, Κυλλήνης, Σητείας, Αγίου Νικολάου, Κώ, Κιάτου, Καλύμνου, Ν. Μουδανιών, Αγίου Κηρύκου, Ικαρίας, Μυρίνης, Λήμνου, Καλαμάτας, Σπετσών, Νάξου, Θεσσαλονίκης, τού διαύλου Σκαραμαγκά κ.α.


----------------------------------

ΚΑΙ Ο «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ» ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΜΑΡΚΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ». Μπροστά αυτός πίσω οι Αναρχικοί και παραπίσω το κάρο του Δημαρά με τους λαθρομετανάστες !

Νέα μεταγραφή από τον πασοκικό-παπανδρεϊκό χώρο…

Μετά τους Ν. Μαριά και Γ. Δημαρά, μια νέα ηχηρή μεταγραφή από τον ευρύτερο… παπανδρεϊκό-πασοκικό-«προοδευτικό» χώρο πραγματοποίησε ο… αριστεροδεξιοκεντρώος (τουρλού-τουρλού…) «προεδρεύων» Πάνος Κάμμενος! Πρόκειται για τον χαριτωμένο πρώην πρύτανη του ΕΜΠ (την περίοδο 1991-97), Νίκο Μαρκάτο, ο οποίος θα είναι υποψήφιος του… «λίγο απ’ όλα» κι «όλοι οι καλοί χωράνε» μορφώματός του, στην Α’ Αθηνών!

Ο πρύτανης των «προοδευτικών», είναι και… αντιρατσιστής, όπως γράφει στο πλουσιότατο βιογραφικό του: «Μέλος πολλών πολιτιστικών και αντιρατσιστικών οργανισμών», ενώ συνεργάστηκε κατά καιρούς με όλες τις τέτοιου τύπου οργανώσεις της αριστεράς (και της… προόδου), που αγωνίζονται για τα… ανθρώπινα δικαιώματα των λαθρομεταναστών και λοιπών… ευπαθών ομάδων, όπως επίσης υπερηφανεύεται στο βιογραφικό του: «Συμπαραστάθηκε σε όλα τα προβλήματα που κατά καιρούς υπάρχουν στην Ελληνική κοινωνία σε συνεργασία με φορείς και κοινωνικούς χώρους που υποστηρίζουν τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες». Ουδέν πρόβλημα! Άλλωστε, το μόρφωμα του Πάνου δεν έχει πει κακή κουβέντα για τους λαθρομετανάστες!


Μια εποχή φλερτάρισε με τους σταλινικούς, όπως φαίνεται από σχετικό δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη» (Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 1996, σελ. 3), για την μετατροπή των πανεπιστημίων σε «Κέντρα πάλης και αμφισβήτησης»:
«Πιστεύουμε ότι τα πανεπιστήμια, και τα σχολεία γενικότερα, τα επόμενα χρόνια θα μετατραπούν σε κέντρα κοινωνικής πάλης, δράσης και αμφισβήτησης. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος έξω από αυτόν”. Αυτό τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα προς τους δημοσιογράφους, μετά το τέλος της συνάντησης που είχε χτες με τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων της χώρας στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό.

ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ" ΦΑΣΙΣΤΩΝ! Ο ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ! ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ... 0%....

Πιο συγκεκριμένα λοιπόν ο ραδιοτηλεοπτικός χρόνος των κομμάτων για τις φετινές βουλευτικές εκλογές 2012 κατανέμεται ως εξής: 

■ΠΑΣΟΚ 33,3%
■Ν.Δ. 33,3%
■ΚΚΕ 8,4%
■ΛΑΟΣ 6,27%
■ΣΥΡΙΖΑ 5,12%
■Οικολόγοι Πράσινοι 2,53%
■Δημοκρατική Αριστερά 3,35%
■Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,35%
■Κοινωνική Συμφωνία 2,68%
■Δημοκρατική Συμμαχία 1,34% 


Μάλιστα τα ανωτέρω κόμματα, θα λάβουν αναλογικά τηλεοπτικό χρόνο για διαφήμιση αξίας 6 εκατομμυρίων ευρώ στα κανάλια εθνικής εμβέλειας και 250 χιλιάδες ευρώ για την προβολή τους σε συνδρομητικές ραδιοτηλεοπτικές υπηρεσίες.


Δεν πειράζει, το βράδυ των εκλογών θα φάνε όλοι την... μούτζα των Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής η οποία μόνο με τις δικές της δυνάμεις και προσπάθεια, χωρίς νταβατζήδες και μεγαλοεκδότες θα τους ξεβρακώσει όλους από την επομένη....