Χρήστες OnLine

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

ΠΩΣ Ο “ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΣ” ΣΤΑΛΙΝ ΕΞΟΝΤΩΣΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΕΣΣΔ

stalin-pontiakh-diaspora

Από την “Καθημερινή” της περασμένης Κυριακής μεταφέρουμε το άρθρο του γνωστού Ιστορικού του Ποντιακού Ελληνισμού, Βλάση Αγτζίδη (αριστερών φρονημάτων, αλλά πατριώτης) για τα 76 χρόνια από την ημέρα που ο “Πατερούλης” Στάλιν εξόντωσε τον Ελληνισμό της Σοβιετικής Ένωσης.
Η «Ελληνική Επιχείρηση» του Στάλιν

Σαν σήμερα πριν από 76 χρόνια δόθηκε η εντολή για οργανωμένη εξόντωση των Ελλήνων της ΕΣΣΔ, με δεκάδες χιλιάδες θύματα
Του Βλάση Αγτζίδη (διδάκτωρ Σύγχρονης Ιστορίας και μαθηματικός)

Η 15η Δεκεμβρίου του 1937 θεωρείται η ημέρα που ο όρος «Ελληνας» μετατράπηκε σε πολιτική κατηγορία και οδήγησε σε μαζικές συλλήψεις κατά των μελών της ελληνικής μειονότητας στη Σοβιετική Ενωση. Οι διώξεις συμπεριέλαβαν όλους τους άρρενες Ελληνες ανεξάρτητα από την πολιτική ή κοινωνική τους θέση. Συνελήφθη όλη η ελληνική ηγετική ομάδα που αποτελείτο από πιστά μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος. Συνελήφθησαν τόσο οι ντόπιοι Ελληνες (Μαριουπολίτες, Πόντιοι, απόγονοι των παλιών μεταναστών από τον ελλαδικό χώρο), όσο και οι πολιτικοί πρόσφυγες από Ελλάδα -μέλη και φίλοι του ΚΚΕ- που είχαν καταφύγει στη Σοβιετική Ενωση για να αποφύγουν τις πολιτικές διώξεις που είχαν ξεκινήσει με το Ιδιώνυμο (1928) και εντάθηκαν την περίοδο της δικτατορίας του Ιωάννη Μεταξά.

Αυστραλία: Τα αρχαία ελληνικά ξανά στα σχολεία...ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΝΣΤΕΡΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ...ΡΕΠΟΥΣΗ



Η αρμόδια υπηρεσία Προγραμματισμού Σπουδών και Αξιολόγησης της Βικτόριας (VCAA) ενέκρινε αίτηση της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτόριας να προσφέρει από το 2014 το μάθημα των αρχαίων ελληνικών σε επίπεδο VCE.

Σημειώνεται ότι οι μαθητές που επιλέγουν το μάθημα των αρχαίων ελληνικών σε επίπεδο VCE, ωφελούνται ιδιαίτερα καθώς έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέχρι 15 πρόσθετα μόρια στην τελική αξιολόγηση της επίδοσής τους.

Για να μπορέσει ένας μαθητής να κάνει τα Αρχαία Ελληνικά στο VCE θα πρέπει να τα έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον δύο χρόνια πριν.