Χρήστες OnLine

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΝΕΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ: ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ 300 ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Αρχίσανε οι σκέψεις για τον νέο εκλογικό νόμο και όπως λέει το ρεπορτάζ η κυβέρνηση προσπαθεί να δει τι αντιδράσεις προκαλεί ο νέος νόμος. Ας δούμε επιγραμματικά και ας σχολιάσουμε τις βασικές αλλαγές που τελούνται από τον νέο εκλογικό νόμο μιας και καλώς ή κακώς αυτός θα ψηφιστεί και θα αποφασίσει ποιοί θα αποφασίζουν για το μέλλον της χώρας. Προς το παρόν φυσικά οι αλλαγές του νόμου βρίσκονται μόνο μέσω δημοσιευμάτων του τύπου, οπότε αναδημοσιεύουμε με κάθε επιφύλαξη:


1) οι βουλευτικές έδρες παραμένουν 300 και δεν μειώνονται - Σχόλιο: Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει.


2) Θα υπάρξει διαχωρισμός των εκλογικών περιφερειών σε μείζονες και μονοεδρικές. Στις μείζονες θα εκλέγονται 120 βουλευτές με λίστα και δεν θα χρειάζεται σταυρός προτίμησης.


Σχόλιο: Ωραία δημοκρατία… Κοινώς οι βουλευτές επικρατείας γίνονται 120. Κοινώς άμα θέλει ο Παπανδρέου γεμίζει με λαθρομετανάστες την Βουλή εν ριπή οφθαλμού και ας μην τους ψηφίζει κανείς. Κοινώς ο λαός παύει να έχει οποιαδήποτε συμμετοχή στην εκλογή των μισών περίπου βουλευτών.


3) Συστήνονται 180 μονοεδρικές περιφέρειες στους 52 νομούς της χώρας. Η κάθε μία από αυτές θα αντιστοιχεί σε συγκεκριμένο αριθμό κατοίκων και θα ισχύει ο σταυρός προτίμησης.

Σχόλιο: Σε ένα υποθετικό σενάριο, λοιπόν, όπου σε πολλές (πχ 10) μονοεδρικές ο κόσμος ψηφίζει το Α κόμμα κατά 30% και το Β κόμμα κατά 29% με τα ίδια ποσοστά σε όλες τις μονοεδρικές, το Α κόμμα θα βγάλει 10 βουλευτές και το Β κόμμα κανέναν!


4) Παρέχεται η δυνατότητα κατάργησης ή μείωσης του ορίου 3%, χωρίς να διακινδυνεύεται η αυτοδυναμία. Κόμμα που κερδίζει μονοεδρική θα την παίρνει, έστω και αν δεν πιάνει το όριο του 3% (στην περίπτωση που διατηρηθεί). Η αλλαγή αυτή είναι προφανές ότι ανοίγει τον δρόμο για την αυτόνομη κάθοδο στον πολιτικό στίβο μειονοτικών κομμάτων.

Σχόλιο: Ασχολίαστο! Στοχεύει φανερά την Θράκη μας και την δίνει έρμαιο στις ορέξεις του Τουρκικού Προξενείου.

Κ.Α.


πηγη


ΕΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΙΜΗΘΗΤΕ. ψηφιστε αυτους που θα καταστρεψουν εσας και τα παιδια σασ μελλοντικα... ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.

Απεβίωσε(από θερμοπληξία!) στα κάτεργα της “δημοκρατίας” ο Στρατηγός Ιωαννίδης

«Γιατί δεν ανοίξατε ποτέ τον φάκελο της Κύπρου προδότες για να μάθουμε την Αλήθεια;»

Άφησε την τελευταία του πνοή κρατούμενος της… δημοκρατίας ο Στρατηγός Ιωαννίδης, ένας άνθρωπος που είχε τιμηθεί για τις υπηρεσίες του στο Έθνος εν καιρώ πολέμου με πέντε Xρυσά Αριστεία Ανδρείας! Οι συνθήκες του θανάτου του εκθέτουν ακόμη περισσότερο το απάνθρωπο αυτό και εκδικητικό καθεστώς, αφού είχε κάνει αίτηση για αποφυλάκιση για λόγους υγείας, η οποία είχε απορριφθεί. Ο θάνατός του είναι η καλύτερη απάντηση σε αυτούς που απέρριψαν την αίτηση. Ο λόγος θανάτου είναι ακόμη περισσότερο ενδεικτικός της βαναυσότητος του καθεστώτος: ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΘΕΡΜΟΠΛΗΞΙΑ!


Μόλις πριν τρεις εβδομάδες ο Στρατηγός Δημήτριος Ιωαννίδης παραχώρησε συνέντευξη στον Γ. Φράγκο της εφημερίδας «Αδέσμευτος Τύπος» και έσπασε την πολύχρονη σιωπή του για το Κυπριακό. Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, είχε αποφασίσει να γράψει βιβλίo… για ό,τι συνέβη το τραγικό εκείνο θέρος του 1974! Είναι βέβαιον ότι αυτό δεν το ήθελαν πολλοί…



Πέθανε με την κατηγορία του «προδότη» όχι μόνον από τους εχθρούς του, αλλά και από τους μικρόψυχους πρώην φίλους του. Ποτέ όμως δεν έγινε μία δημόσια δίκη για να μάθει ο λαός την αλήθεια και αυτό γιατί δεν συνέφερε κάτι τέτοιο τους εξουσιαστές μας. Σας θυμίζουμε το τελευταίο μας δημοσίευμα για την προδοσία της Κύπρου και τον Στρατηγό Ιωαννίδη:

ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ στα όσα είπε ο Ταξίαρχος Δ. Ιωαννίδης για τα γεγονότα του 1974, σε συνέντευξή του στον Γιώργο Φράγκο



«…Η Ελλάδα θα κέρδιζε τον πόλεμο, εάν ερχόταν αντιμέτωπη με τον τουρκικό στρατό. Οι συσχετισμοί στην ποιότητα των όπλων, ιδιαίτερα στην αεροπορία και στο ναυτικό, ήταν συντριπτικά υπέρ μας.»



“Σε συνέντευξή του στον Γιώργο Φράγκο, που λήφθηκε στο μικρό κελί που του έχει διατεθεί στην έκτη πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού τον Ιούλιο του 2009 και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Αδέσμευτος Τύπος», ο Δημήτρης Ιωαννίδης, στα 87 του χρόνια, εμφανίστηκε οργισμένος για την στάση που τήρησε η τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.


Όπως ανέφερε ο Ιωαννίδης, ο ίδιος διέταξε τον τότε αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Πέτρο Αραπάκη, να στείλει αμέσως τα μισά υποβρύχια που βρίσκονταν στα Δωδεκάνησα στην Κύπρο και να χτυπήσουν τα τουρκικά πλοία, ενώ πρότεινε επίσης να κηρυχτεί η «Ενωση της Μεγαλονήσου με την Ελλάδα»… Ο Μίμης Ιωαννίδης διατύπωσε την άποψη ότι η Ελλάδα θα κέρδιζε τον πόλεμο, εάν ερχόταν αντιμέτωπη με τον τουρκικό στρατό. «Οι συσχετισμοί στην ποιότητα των όπλων, ιδιαίτερα στην αεροπορία και στο ναυτικό, ήταν συντριπτικά υπέρ μας. Ακόμη και στον στρατό ξηράς, όπου η Τουρκία υπερτερούσε τρία προς ένα, δεν είχαμε ουσιαστικό πρόβλημα λόγω του περιορισμένου μετώπου στον Έβρο. Εξάλλου, εμείς είχαμε καλύτερα άρματα μάχης, τα γαλλικά ΑΜΧ, που ήταν πιο σύγχρονα και γρήγορα από τα αμερικανικά Μ-47 που διέθεταν, είναι αλήθεια, σε μεγάλους αριθμούς αυτοί. Επιπλέον, οι περισσότεροι ανώτεροι αξιωματικοί είχαμε πολεμική εμπειρία από την περίοδο 1946-΄49, ενώ οι Τούρκοι είχαν να πολεμήσουν από το ΄22. Η κρίσιμη διαφορά ήταν στην ψυχοσύνθεση των δύο λαών. Ο Έλληνας στρατιώτης εκείνης της εποχής ήταν πολύ καλύτερα εκπαιδευμένος και είχε υψηλότερο ηθικό από τον αντίστοιχο Τούρκο. Τα 22 Φάντομ που μόνο εμείς τότε διαθέταμε θα δημιουργούσαν υπεροχή στον αέρα και θα συνέτριβαν την τουρκική αεροπορία. Απ΄ ό,τι θυμάμαι, πετούσαν με επιχειρησιακή ταχύτητα 700 χλμ. την ώρα και ήταν απείρως γρηγορότερα από τα F-104, F-100 και F-84 που είχαν οι Τούρκοι. Το ίδιο συντριπτική κρίνει και τη διαφορά των δύο στρατών στο Ναυτικό. «Πρέπει να ΄χαμε δύο-τρία αντιτορπιλικά περισσότερα από τους Τούρκους, αλλά το παιχνίδι θα κερδιζόταν από τα υποβρύχια και τις γαλλικές πυραυλάκατους που μόλις είχαμε παραλάβει. Είχαμε οχτώ γερμανικά υποβρύχια, από τα οποία τα τέσσερα ήταν σύγχρονα τύπου 2009, ενώ αυτοί κάτι απομεινάρια αμερικανικά του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Μπορούσαμε να διαλύσουμε τις τουρκικές αποβατικές δυνάμεις. Θυμάμαι ότι τα υποβρύχια του Αραπάκη απείχαν περίπου 80 ναυτικά μίλια από την Πάφο και τα Φάντομ βρίσκονταν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα. Στη σύσκεψη που έγινε τα ξημερώματα της 21ης Ιουλίου στο γραφείο του Γκιζίκη είπα στον Αραπάκη να βουλιάξει όλα τα τουρκικά πλοία που ήταν έξω από το λιμάνι της Κερύνειας και στον Παπανικολάου να στείλει από την Κρήτη τα πρώτα έξι Φάντομ και να βομβαρδίσουν οτιδήποτε τουρκικό εκινείτο πάνω στο νησί». Κληθείς να απαντήσει γιατί δεν έγιναν όλα τα παραπάνω, ο Ιωαννίδης επικαλείται προδοσία του από τους αρχηγούς των επιτελείων. «Μας πρόδωσαν, δεν το κρύβω, οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων και ο Γκιζίκης. Όπως πληροφορήθηκα εκ των υστέρων, οι τρεις αρχηγοί, μαζί με τον Μπονάνο και τον Γκιζίκη, συναντήθηκαν και αποφάσισαν να μην έρθουν σε αντιπαράθεση με την Τουρκία, ενώ ο Αραπάκης διέταξε τα υποβρύχια να γυρίσουν πίσω και να μην σηκωθεί ούτε ένα αεροπλάνο. Στη συγκεκριμένη σύσκεψη, όπως ενημερώθηκα από τον αρχηγό του Στρατού αντιστράτηγο Γαλατσάνο, ο Αραπάκης πρότεινε κι οι άλλοι συμφώνησαν να παραδώσουν την εξουσία στους πολιτικούς».


Καμμιά απάντηση από την εξουσία της μεταπολίτευσης

Τα όσα είπε ο Ταξίαρχος Δ. Ιωαννίδης και τα οποία δημοσιεύθηκαν σε μία εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας, θα έπρεπε να τύχουν απαντήσεως από αυτούς οι οποίοι συναποτελούν την εξουσία αυτής της χώρας, όπως αυτοί προέκυψε από την μεταπολίτευση του 1974. Επί 36 χρόνια μας λένε το παραμύθι ότι η Ελλάδα δεν μπορούσε να πολεμήσει και ότι οι Στρατιωτικοί πρόδωσαν την Κύπρο! Γιατί δεν απαντούν στον Ταξίαρχο Ιωαννίδη; Γιατί δεν πήγαν ποτέ τα Φάντομ, γιατί γύρισαν πίσω τα υποβρύχια; Γιατί υποτάχθηκαν στις εντολές των Αμερικανών και άφησαν να γίνει ο Αττίλας 2 στην Κύπρο; Γιατί σιωπούν; ΜΗΠΩΣ Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΕΝΟΧΗ;

πηγη

παλαιστινιακή σημαία στην Ακρόπολη και τουρκικές στην Παλαιστίνη.


ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ PRAKTORAKIA ΤΟΥ ARISTEROY PARAKRATOYS ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΦΑΙΡΕΣ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ Ο ΣΟΛΩΜΟΥ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΙΣΑΑΚ

ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ARISTERO ΠΡΟΔΟΤΑΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΤ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ SOROS

ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΡΕ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΠΛΕΟΝ

ΣΑΣ ΦΤΥΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ ΚΙ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΟΛΑΡΟΣΤΟΜΩΝΟΥΝ



ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΟΥΓΚΑ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΚΗΝΕΣ