Χρήστες OnLine

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Πολλά ερωτηματικά προκύπτουν απο την απάντηση του ΓΕΣ αναφορικά με τα αίτια θανάτου του καταδρομέα Στράτου Αλέξανδρου Καραγαϊτάνη



Η ταφόπλακα του 20χρονου καταδρομέα αναφέρει «εφονεύθη στα Ίμια» , το ΓΕΣ όμως , άλλα λέει...

Γράφει ο Θωμάς Βασιλάκης - δημοσιογράφος

Πέρασαν 14 ολόκληρα χρόνια λοιπόν από το θερμό επεισόδιο στα Ίμια που ως αποτέλεσμα είχε των θάνατο τριών ελλήνων στρατιωτών, μια ημέρα που χαράχτηκε βαθιά στην μνήμη μου καθώς ο ένας εκ των τριών ο Έκτορας Γιαλοψός ήταν φίλος και αδελφός μου καθώς μεγαλώσαμε στην ίδια γειτονία στο Ίλιον...

Όλα αυτά τα χρόνια όλοι μας αναζητούμε μια απάντηση στο γιατί ?

Γιατί έγιναν όλα αυτά τα λάθη από Ελληνικής πλευράς και έστειλαν σε βέβαιο θάνατο τα παιδία μας ενώ όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποσοβηθεί με μια μόνο κίνηση και μια εντολή από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, οι καταδρομείς μας ξέρουν καλά τι εννοώ.

Τίποτα όμως σιγή από πάσα κατεύθυνση, στόματα κλειστά που άρχισαν να ανοίγουν λίγους μήνες πριν αλλά και πάλι τίποτα καμία επίσημη απάντηση στο γιατί .

Ένα μήνα πριν όμως ήρθε η εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα» να ξυπνήσει μνήμες αλλά αυτή τη φορά δεν ήταν για τα τρία παλικάρια μας που χάθηκαν στα Ίμια το 1996 αλλά για ένα νέο περιστατικό που όλα τα ΜΜΕ σχεδόν έθαψαν τότε κάνοντας μια μικρή μόνο αναφορά ως είδηση και τίποτα παραπάνω.

Μιλώ βέβαια για τον θάνατο του στρατιώτη Στράτου Αλέξανδρου Καραγαιτάνη, ο οποίος την 28η Μαρτίου 1997 τραυματίσθηκε θανάσιμα από πυρά συναδέλφου του ο οποίος βάση της αναφοράς του ΓΕΣ όπλισε και πυροβόλησε αυθαίρετα μέσα στην κανονιοφόρο «Πυρπολητής».

Απόσπασμα από την παρουσίαση της είδησης στον Ριζοσπάστη το Σάββατο 29 Μάρτη 1997

«Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες τραυματίστηκε θανάσιμα χτες στις 6.10 μ.μ. ο στρατιώτης Καραγαϊτάνης Ευστράτιος στη διάρκεια εκπαίδευσης επί πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού στην Κω. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, ο άτυχος στρατιώτης, ο οποίος ανήκε σε ομάδα ανδρών του Στρατού Ξηράς που επέβαινε στην κανονιοφόρο "ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ" για εκπαίδευση, κατά την αλλαγή φυλακής τραυματίστηκε από εκπυρσοκρότηση όπλου. Σύμφωνα επίσης με το ΓΕΝ "οι παρευρισκόμενοι συνάδελφοί του έχουν υποστεί σοκ και δεν είναι σε θέση να εξηγήσουν το συμβάν".»

Ένα χρόνο μετά τον θάνατο των τριών Ελλήνων στρατιωτών έρχεται λοιπόν να προστεθεί ένας ακόμη ο όποιος και αυτός παραμένει δίχως απάντηση, διότι τα κενά που αφήνει η αναφορά του ΓΕΣ είναι πολλά.

1ον Από άτομα που έχουν υπηρετήσει σε κανονιοφόρο και οι δυο εξ αυτών στον «Πυρπολητή» αναφέρουν πως τα όπλα είναι κλειδωμένα σε αποθήκη και ελεγμένα πάντα χωρίς πυρομαχικά ενώ φέρουν ασφάλειες ακόμη πολλές φορές και μπροστά στην κάνη.

2ον Μιλάμε για καταδρομείς και όχι απλούς φαντάρους πράγμα που σημαίνει πως η εκπαίδευση τους είναι πιο άρτια από κάθε άλλη όχι μόνο μέσα στον ελληνικό στρατό αλλά και στο εξωτερικό.

Ένας καταδρομέας δεν θα πυροβολούσε αυθαίρετα και δη μέσα στην τραπεζαρία της κανονιοφόρου σε περίοδο άσκησης, αλλά ακόμη και αν το έκανε επειδή κρατήθηκε μια σφαίρα στην θαλάμη τότε πως εξηγείται το γεγονός ότι μετά το συμβάν βρέθηκαν στον τοίχο της κανονιοφόρου 4 τρύπες;

Έπρεπε δηλαδή να ρίξει ο στρατιώτης κατά ριπάς πράγμα που όντως δεν θα το έκανε ούτε απλός φαντάρος όχι καταδρομέας.

3ον Γνωρίζουμε όλοι όσοι έχουμε υπηρετήσει την χωρά μας ότι οι ΕΔΕ που πραγματοποιούνται γίνονται ώστε να κουκουλώσουν πράγματα παρά να αναδείξουν την αλήθεια και να απαντήσουν στο γιατί. Θεωρώ πως όλοι μας όταν υπηρετήσαμε βρεθήκαμε ίσως σε κάποιο περιστατικό που να χρειάστηκε να διεξαχθεί ΕΔΕ, εμένα πάντως μου έτυχε όταν υπηρετούσα στην Λήμνο το 2005 και ξέρω καλά πως η τότε υπόθεση κουκουλώθηκε την ιδία στιγμή που έγινε, γιατί ειδάλλως θα έπρεπε να κλείσουν 2 στρατόπεδα αν έβλεπε το φως της δημοσιότητας η υπόθεση αφού υπεύθυνοι για το περιστατικό ήταν αξιωματικοί, ευτυχώς δεν υπήρχε θάνατος τότε.

Εγώ δεν ζήτω τίποτα παραπάνω από το να βγει ένας υπεύθυνα και να μας πει ακριβώς με στοιχειά τι έγινε τότε και αυτά τα τέσσερα παιδιά δεν είναι μαζί μας πλέον ,όχι για εμένα αλλά για την μνήμη των ηρώων και των οικογενειών τους που δεν μπορούν να ησυχάσουν ακόμη. Θέλουμε όλοι μας να μάθουμε τελικά ποιοι ήταν υπεύθυνοι γιατί αυτοί που έστειλαν στον θάνατο και στέλνουν ακόμη τα παΐδια μας είναι έλληνες και όχι ξένοι κι αυτό είναι πολύ χειρότερο.

Εκτός κι αν μας κρύβουν κι άλλους θανάτους πράγμα το οποίο απεύχομαι.

Βασιλάκης Θωμάς - Δημοσιογράφος

Αντιεξουσιαστές με σχέσεις με τα Αλβανικά καρτέλ ναρκωτικών-Τους παρακολουθούσαν ως ύποπτους των τριών δολοφονιών της Marfin - Βρήκαν ναρκωτικά


Επτά άτομα που θεωρούνταν ύποπτοι για τους τρεις θανάτους στην τράπεζα Marfin συνελήφθησαν αλλά για 156 κιλά ακατέργαστης κάνναβης. Και οι επτά εντάσσονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Τους παρακολουθούσαν και τους «άκουγαν» ως ύποπτους για την δολοφονική επίθεση κουκουλοφόρων στο υποκατάστημα της MARFIN στις 5 Μαΐου, όπου είχαν χάσει τη ζωή τους τρεις υπάλληλοι μεταξύ των οποίων και μία έγκυος γυναίκα, υποστηρίζουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ, ωστόσο τους προέκυψε η μεταφορά 156 κιλών ακατέργαστης κάνναβης.

Και οι 7 συλληφθέντες, πέντε Έλληνες, ένας Γάλλος και μία Ρουμάνα, εντάσσονται από την αστυνομία στον αντιεξουσιαστικό χώρο με δύο από αυτούς να έχουν συλληφθεί για επεισόδια και καταστροφές, ενώ ένας ακόμη έχει δεκάδες προσαγωγές κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην Αθήνα.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες, είναι ένας 40χρονος από τη Σπάρτη, οι δύο γιοι του, ηλικίας 23 και 20 χρόνων, εκ των οποίων ο πρώτος έχει συλληφθεί για συμμετοχή σε επεισόδια. Αντίστοιχη σύλληψη έχει και ο 27χρονος Γάλλος, ενώ ιδιαίτερο αστυνομικό ενδιαφέρον επιδεικνύεται για έναν 19χρονο Έλληνα, που διαμένει στον Αγ. Δημήτριο και έχει δεκάδες προσαγωγές από επεισόδια, με τους αστυνομικούς να τον θέλουν να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε καταστροφικές και εμπρηστικές επιθέσεις αντιεξουσιαστικού χαρακτήρα.

Συνελήφθησαν επίσης μία 19χρονη Ελληνίδα, μία 29χρονη Ρουμάνα, ενώ αναζητείται ένας ακόμη Αλβανός συνεργός τους. Οι συλλήψεις έγιναν από αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας στη Φυλή και την Αθήνα, με τους συλληφθέντες να αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών όπως και περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών.

Στις 3 Ιουλίου μέλος της οργάνωσης οδηγώντας αυτοκίνητο ταξίδευσε στα Ιωάννινα και παρέλαβε 150 αυτοσχέδιες πλαστικοποιημένες συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 156 κιλών, με σκοπό να τα μεταφέρει στην Αθήνα.

Το πρωί της επόμενης μέρας στη Φυλή Αττικής εντοπίστηκαν τρία ακόμη μέλη της σπείρας να κατέχουν μέσα στο αυτοκίνητο την μεγάλη ποσότητα κάνναβης. Στη κατοχή τους καθώς και σε οικίες στη Σπάρτη και στην Αθήνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης: 3.948 ευρώ, δύο αυτοκίνητα, 10 κινητά τηλέφωνα, 35 κροτίδες, μία αντιασφυξιογόνος μάσκα, 8 γάντια, μία θήκη πιστολίου και ένα μεταλλικό σφυρί. Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν προχθές στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Σχόλιο..
Πολυπολιτισμικός αντιεξουσιαστικός χώρος χασισοεμπόρων...
Κάτι ήξερε ο Κουνταρδάς και τους τα χώνει συνέχεια,ότι έχουν πια εκφυλιστεί και είναι τηλεκατευθυνόμενοι από κάποιους που έχουν "άλλα συμφέροντα"..Τα βλέπετε με ποιους συνεργάζονται.Με μεγαλεμπόρους ναρκωτικών από την Αλβανία..και αυτοί ξέρετε δεν πουλάνε μόνο ναρκωτικά,πουλάνε και όπλα,αλλά και γυναίκες.Οι οποίοι πολλά από τα κέρδη τους τα δίνουν σε παραστρατιωτικές οργανώσεις σε Κόσοβο και Αλβανία.έτσι για να έχουν και το κεφαλάκι τους ήσυχο,αλλά να δουλεύει και το σχέδιο για την Μεγάλη Αλβανία..

πηγη