Χρήστες OnLine

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Αλβανο-ιταλική προσπάθεια παραποίησης της ιστορίας της Ηπείρου

Η αδιαφορία όλων των Ελληνικών κυβερνήσεων, "κατόρθωσε" να πάει πίσω τον χρόνο στη περίοδο των αρχών του προηγούμενου αιώνα, όταν η Ιταλία προσεταιριζόταν την Αλβανία σε βάρος των Ελληνικών συμφερόντων, δρώντας πολλές φορές εναντίον μας και μέσα στη χώρα μας. Αν αυτός ο πολιτικός κόσμος που δυστυχώς εμείς οι ίδιοι οι Έλληνες επιλέξαμε, δεν είναι οπισθοδρόμηση, τότε τι μπορεί να είναι η οπισθοδρόμηση ;  (εικόνα απο την σημαία της τότε ιταλικής προπαγάνδας περι αρβανιτών)
Flag_of_the_Italian_ArberΤον τελευταίο καιρό διαφαίνεται όλο και ποιο καθαρά μία προσπάθεια της Αλβανίας με την συνεργασία της Ιταλίας για μια πολιτισμική εισβολή και παραποίηση της ιστορίας της Ηπείρου. Η σκέψη αυτή δεν είναι καινούρια, όμως τον τελευταίο καιρό αρχίζει και λαμβάνει διαστάσεις. 
 
Έτσι έχουμε, άνοιγμα Ιταλικού προξενείου στο Αργυρόκαστρο, δημιουργία Ιταλικού κέντρου γλώσσας και πολιτισμού στο Αργυρόκαστρο, Αλβανο-ιταλική προσπάθεια παραποίησης της ιστορίας της Ηπείρου δημιουργία τμήματος ιταλικής γλώσσας στο πανεπιστήμιο του Αργυροκάστρου, ανασκαφές από ιταλικές αρχαιολογικές αποστολές.
Πρόσφατα, στο Ιταλικό Πολιτιστικό Κέντρο στο Αργυρόκαστρο, πραγματοποιήθηκε έκθεση του ανασκαφικού έργου στην Κάτω Δρόπολη, παρουσία και του Αλβανού προέδρου Μπαμίρ Τόπι ο οποίος μίλησε για κοινή αλβανο-ιταλική πολιτιστική κληρονομιά. 
 
Με τον σφετερισμό της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς επιχειρείται να θολώσει το τοπίο και ίσως να πεισθούν και κάποιοι κάτοικοι πως δεν είναι καθαρά Έλληνες αλλά… απόγονοι των αρχαίων Ρωμαίων!!!!
Στην Χιμάρα ο εκλεκτός των Αλβανών νέος δήμαρχος έφερε στο δημοτικό συμβούλιο την πρόταση να γίνει στην Παλάσα της Χειμάρρας άγαλμα του Ιούλιου Καίσαρα (σημ. οι Ρωμαίοι κατέστρεψαν και εξανδραπόδισαν την Ήπειρο και τώρα θα αποκτήσουν και αγάλματα σε ένδειξη… ευγνωμοσύνης). 
 
Πιστεύω πως θα δούμε σύντομα και τους βλαχόφωνους Έλληνες να αναφέρονται σαν τα χαμένα αδέλφια των Ρωμαίων λεγεωνάριων. Το πρόβλημα είναι το επίσημο Ελληνικό κράτος τι κάνει, το ΥΠΕΞ και το Υπουργείο Πολιτισμού.
Απόσπασμα κειμένου απο το δελτίο τύπου της Κίνησης για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου

hellasontheweb