Χρήστες OnLine

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

To σχέδιο 18+18 (Στράτευση στα 18-Θητεια 18 μηνών)

Του Μάνου Μαστοράκου*

Συνοπτική εξέταση μιας ορθολογικής προτάσεως για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων επανδρώσεως κι εκπαιδεύσεως που ταλανίζουν τον Ελληνικό Στρατό, εξαιτίας της μικροπολιτικής νοοτροπίας της πολιτικής ηγεσίας.

Στις 2 Φεβρουαρίου 2010 ο πρωθυπουργός σε διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό ανεκοίνωσε μία σειρά επώδυνων οικονομικών μέτρων στα πλαίσια του προγράμματος σταθερότητος. Υποτίθεται, και σε αυτό συμφωνεί και το μεγαλύτερο μέρος της αντιπολιτεύσεως, ότι η χώρα αντιμετωπίζει οικτρή οικονομική κατάσταση και ως εκ τούτου χρειάζονται τολμηρά και εν πολλοίς σκληρά μέτρα σε όλους τους τομείς, για να αποφευχθεί μία πιθανολογουμένη πτώχευση.
Στο παρόν άρθρο θα επιχειρήσουμε προσέγγιση σε μία πλευρά του οικονομικού ζητήματος της λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων, προτείνοντας μία σημαντική περικοπή δαπανών αλλά ταυτοχρόνως και εξάλειψη του χρονίου προβλήματος υποεπανδρώσεως των μονάδων, που έχει άμεσο αντίκτυπο στην αδυναμία εκτελέσεως της αποστολής τους.

Το 2005 ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων είχε καταρτίσει μία μελέτη για την Μεγάλη Στρατηγική Αναδιάταξη, εξετάζοντας τον επιχειρησιακό ρόλο των εφέδρων σε περίοδο ειρήνης και πολέμου (συντακτική ομάδα ο Δημ. Δήμου Αντιστράτηγος ε.α, ο έφεδρος Ταγματάρχης και Πρόεδρος του Συνδέσμου Αλ. Κόντος και ο εφέδρος Ανθυπολοχαγός Εμ. Μαστοράκος). Ένα από τα κύρια θέματα της μελέτης ήταν το κατά πόσον είναι λειτουργικός ο θεσμός των ΕΠΟΠ στην σχέση κόστους/αποτελέσματος.

ΑΙΣΧΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ . Βιβλία της ιστορίας χωρίς τις ελληνικές αποικίες!

Δεν έχει όριο πλεον ο... ''αφελληνισμός'' του Υπουργείου παιδείας στα εγχειρίδια του δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου...

Συγκεκριμένα στα βιβλία της ιστορίας έχουν αφαιρεθεί οι χάρτες των Ελληνικών αποικισμών της κλασσικής εποχής στις περιοχές της Μεσογείου, Ευξείνου Πόντου και Βαλκανίων με αποτέλεσμα ο Ελληνικός κόσμος εκείνης της εποχής, αντί να φαίνεται ως μια κραταιά αυτοκρατορία φαντάζει πλεον ως μια κουκίδα στα μάτια των μαθητών!!!


Για ποιόν λόγο και απο ποιούς όμως επιτελείται αυτή η σταδιακή αποξήλωση της ιστορίας μας;


Μήπως προσπαθούν κάποιοι κύκλοι να σταματήσουν να καλλιεργούν στο υποσυνείδητο των μαθητών τη μεγαλειώδη κληρονομιά του Ελληνισμού και να την αντικαταστήσουν με μιζέρια και ηττοπάθεια;


Ποιοί προσπαθούν να ''βιάσουν'' την Ελληνική ιστορία; Γιατί πλεον στα σχολεία δεν δίνουν στα παιδιά μας αξίες, αρετές, ευγενικά ιδανικά και δεν τους μαθαίνουν τα πραγματικά γεγονότα;


Μήπως κάποιοι θέλουν τον σταδιακό εκφυλισμό της κοινωνίας μας και όχι την πραγματική πρόοδο;
el-democracy.blogspot.gr

Eμείς να προσθέσουμε ότι αν λάβουμε υπόψιν και το περιστατικό των φωνηέντων αρχίζουν και συσσωρεύονται πολλές και επικίνδυνες συμπτώσεις, όλες με ένα κοινό χαρακτηριστικό, τη συρρίκνωση του ιστορικού μας και πολιτιστικού μας μεγαλείου. Όντως κάτι τρέχει στο χώρο της εκπαίδευσης.Να βγει να απαντήσει επίσημα το υπουργείο Παιδείας  για το θέμα αυτό, και τι σκοπεύει να κάνει αν ισχύει. Περιμένουμε απάντηση από τους καθ'ύλην αρμόδιους και όχι από 140 καθηγητές.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 1896!

shmaia skopion olympiakoi 1896

Μόνο τυχαία δεν είναι η ομοιότητα... Όπως φαίνεται από τη φωτογραφία - ντοκουμέντο, η Σκοπιανή σημαία είναι όμοια με Ελληνική αφίσα των Ολυμπιακών αγώνων του 1896!

Οι πρώτοι Ολυμπιακοί αγώνες πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα με μεγάλη επιτυχία, παρά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η Ελλάδα. Η οργάνωση υπήρξε άρτια χάρη στο ζήλο και τον ενθουσιασμό των Αθηναίων, αλλά και στην πείρα τους από τη διοργάνωση των Ολυμπίων στο παρελθόν.

Η έναρξη
Οι αγώνες άρχισαν στις 25 Μαρτίου 1896 στο Παναθηναϊκό Στάδιο με τον Ύμνο των Ολυμπιακών Αγώνων που συνέθεσε ο Σπυρίδων Σαμάρας σε στίχους του Κωστή Παλαμά. Το στάδιο ήταν κατάμεστο. Εβδομήντα χιλιάδες Θεατές αποθέωναν τους Έλληνες και ξένους αθλητές. Οι αγώνες διήρκεσαν ως τις 3 Απριλίου 1896.
πηγη