Χρήστες OnLine

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Το Ισραήλ αναγνώρισε την ΑΟΖ της Ελλάδας και ξεμπρόστιασε την Αθήνα πράττοντας αυτό που δεν τολμούσαν επί δεκαετίες να πράξουν οι προδότες και οσφυοκάμπτες πολιτικοί μας!


Σημαντικές εξελίξεις για την αποκαλούμενη Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) έρχονται από το Ισραήλ.

Εξελίξεις, όμως, που δημιουργούν χιονοστιβάδα ερωτημάτων, που μένουν αναπάντητα από τις ελληνικές πολιτικές ηγεσίες, τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία.

Και δη, για τη σημερινή ηγεσία του Μεγάρου Μαξίμου, που, ενώ έχει τη μεγάλη ευκαιρία να καθαρίσει υπέρ της Ελλάδας «την ήρα από το στάρι», σχετικά με τo ανοιχτό μέτωπο με την Τουρκία, κωλυσιεργεί «εγκληματικά», εγκλωβίζοντας τη χώρα και κυρίως την εθνική της οικονομία.

Τα πράγματα είναι πέραν του δέοντος απλά και ας παρουσιάζονται ως πολύπλοκα και με παράπλευρη εθνική δυσκολία.

Το Τελ Αβίβ, με μια κίνηση που κανονικά θα έπρεπε να είχε γίνει ήδη εδώ και καιρό από την Αθήνα, αναγνωρίζει ως 100% ελληνική την αποκαλούμενη Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, η οποία αποτελεί συνέχεια εκείνης της Κύπρου.
Τι σημαίνει αυτό: Απλώς, το Ισραήλ, μην μπορώντας να ανεχτεί τον «μειλίχιο ύπνο» της ελληνικής κυβέρνησης, λειτουργεί ως Αθήνα στη θέση της Αθήνας.
Και αυτό διότι η ισραηλινή κυβέρνηση προχωρά στην κίνηση της αναγνώρισης της ελληνικής ζώνης αποκλειστικής οικονομικής εκμετάλλευσης, πριν καν η συγκεκριμένη ΑΟΖ αναγνωρισθεί από την Ελλάδα.

Η χώρα μας δεν έχει προχωρήσει στην αναγνώριση της διεθνούς κατοχυρωμένης ΑΟΖ, διότι ως γνωστόν, υπάρχει η διαφωνία με την Τουρκία για την υφαλοκρηπίδα στο Καστελόριζο.
Το Ισραήλ δεν έμεινε μόνο στην αναγνώριση, αλλά έδωσε στη δημοσιότητα και συγκεκριμένους χάρτες, οι οποίοι μεταβιβάστηκαν και στην ελληνική πολιτική ηγεσία.
Σε αυτούς τους χάρτες αφενός σημειώνεται η ελληνική ΑΟΖ που γειτνιάζει με την κυπριακή, και αφετέρου περιγράφεται η πορεία που θα έχει ο αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου που θα παράγεται στο κοίτασμα Λεβιάθαν.
Το κοίτασμα θα το εκμεταλλεύεται η αμερικανική εταιρεία Νoble Εnergy Ltd και θα μεταφέρει αέριο στην Ευρώπη, μέσω υποθαλάσσιου αγωγού που θα περνά από την Ελλάδα.

Πλέον, οι Ισραηλινοί με τον πιο σαφή τρόπο αναγνωρίζουν την ελληνική ΑΟΖ στην περιοχή και δίνουν στην Ελλάδα ακόμη ένα διαπραγματευτικό χαρτί υποστήριξης των ελληνικών θέσεων για το θέμα της διαμάχης με την Τουρκία για την υφαλοκρηπίδα αλλά και γενικότερα δίνουν άλλη διάσταση στις ελληνοτουρκικές διαφωνίες.

Ταυτόχρονα και με δεδομένη την κάκιστη σχέση που έχει το Τελ Αβίβ με την Άγκυρα, δίνεται στην Αθήνα ένα σημαντικό πεδίο πολιτικής οικονομικής και διπλωματικής δράσης.

Διότι είναι σαφές ότι η αναγνώριση της ελληνικής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ) από το Ισραήλ δεν γίνεται μόνο και μόνο επειδή το Τελ Αβίβ συμπαθεί την Αθήνα, αλλά αφενός επειδή επιχειρείται ο εγκλωβισμός της Αγκύρας και αφετέρου διότι τα ισραηλινά οικονομικά συμφέροντα διακυβεύονται από την ανεπάρκεια της Αθήνας να λειτουργήσει συνεταιριστικά στον χώρο της Ανατολικής Μεσογείου.

Επί του πρακτικού, δε, δημιουργείται ένα πολύ ισχυρό ενεργειακό μπλοκ Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, με τις Η.Π.Α. να βάζουν την εταιρεία εξόρυξης και εκμετάλλευσης, κάτι που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει η Τουρκία. 

πηγη

Επιστολή από την Προμηθέα: Περιγράφει το τραγικό γεγονός της 17 Ιανουαρίου 2011


[Από την Προμηθέα έλαβα και ευχαρίστως σας αποστέλλω το παρακάτω ηλεκτρονικό μήνυμα - Χρήστος Μαγγούτας]
Επειδή τα τοπικά νέα μεταφέρουν εσφαλμένες πληροφορίες σας στέλνω τα γεγονότα ως συνέβησαν στις 17 Ιανουαρίου 2011.
 
Τα γεγονότα στις 17 Ιανουαρίου 2011 έχουν ως εξής.
Κατά της 12 το μεσημέρι Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011, μέρα σχόλης [Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ Ημέρα] αφού η μητέρα μου και εγώ είχαμε το πρωινό μας, καθαρίσαμε την κουζίνα μας, και ήπιαμε τον καφέ μας, εκείνη βγήκε για την ημερήσια προσευχή της έξω στην αυλή, και εγώ πήγα για μελέτη.
Συντομότατα όμως η μητέρα μου γυρίζει πίσω ταραγμένη λέγοντας μου ότι κάποιος με το αυτοκίνητο του προσπαθεί να σπάσει την καγκελόπορτα της φραγμένης μας αυλής, που οδηγεί στην οικία μας.
Έστειλα την μητέρα μου να φέρει την φωτογραφική μηχανή, και εγώ πήγα να δω ποιος είναι. Όταν πήγα στην θήρα, είδα τον Κύρο, και του είπα «GET LOST!!!»
 
Η μητέρα μου, μου έφερε την μηχανή . Της είπα ότι είναι ο Κύρος. Εκείνη με καλή διάθεση πήγε προς αυτόν να τον προσκαλέσει και να τον φιλοξενήσει, πιστεύοντας ότι μία έλλογη συζήτηση θα έφερνε αίσιο τέλος και ειρήνη μετά από τόσα χρόνια πολέμου που είχε κηρύξει ο Κύρος εναντίων της.
Εγώ ήμουν έτοιμη να φωτογραφίσω αυτό το κάθαρμα που μου έχει κάνει την ζωή μαρτύριο για 4 χρόνια και να δώσω το υλικό στην αστυνομία.
Η μητέρα μου ήταν μόλις 2 βήματα , το πολύ μακριά του. Αυτός με κρυμμένο το όπλο του-ένα GLOCK- στην παλάμη του μέσα στην φαρδιά τσέπη της κελεμπίας του, γυρίζει ξαφνικά προς την μητέρα μου και πυροβολεί.
Η μητέρα μου αφήνει μία δυνατή φωνή εκπλήξεως και τρόμου, και οπισθοχωρεί ένα βήμα προς τα πίσω να αποφύγει το προφανέστατα αναπόφευκτο.
 
Η πρώτη σφαίρα την βρίσκει αριστερά στο λαιμό ένα χιλιοστό δίπλα από την carotid αρτηρία.
 

Ιδού που πήγαν τα ...κλεμμένα

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΛΕΦΤΑ (ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ) ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ.. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΟΡΤΕΣ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΛΟΓΩ ΧΑΜΗΛΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ! ΞΕΦΤΙΛΕΣ

ΔΕΙΤΕ - ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥΣ- ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΔΙΝΑΝ ΛΕΦΤΑ ΟΙ ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
Την άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης προκάλεσε δημοσίευμα για τις 528 ΜΚΟ που είναι καταγεγραμμένες στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών Αθήνας, Ιωάννης Σακελάκος, έδωσε αμέσως παραγγελία προς τους εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος της εισαγγελίας πρωτοδικών να διενεργήσουν άμεσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί εάν και σε ποιες περιπτώσεις έχουν διεπραχθεί σοβαρά αδικήματα, όπως απάτη σε βάρος του ελληνικού δημοσίου και της Ε.Ε..

Στο πλαίσιο της έρευνας θα πρέπει καταρχήν να ελεγχθούν όλες οι ΜΚΟ που έχουν συσταθεί από το 1997 μέχρι σήμερα προκειμένου να εξακριβωθεί ποια χρηματικά ποσά έχουν λάβει και κυρίως εάν αυτά χρησιμοποιήθηκαν για τους σκοπούς που διατέθηκαν.

Από τους τίτλους των οργανώσεων και μόνο αντιλαμβάνεται κάποιος ότι κάθε άλλο παρά πληρούν το σκοπό της ίδρυσής τους, όπως τουλάχιστον καθορίζεται από την ισχύουσα νομοθεσία. Διότι στο νόμο προβλέπεται ότι οι ΜΚΟ είναι «μη κερδοσκοπικά νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, που έχουν ως αντικείμενο κυρίως την παροχή επείγουσας ανθρωπιστικής, επισιτιστικής και αναπτυξιακής βοήθειας προς τους πληθυσμούς αναπτυσσόμενων χωρών, προκειμένου να συντελέσουν στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη αυτών των χωρών». Πώς π.χ. μια οργάνωση υπό τον τίτλο των φιλοπτώχων κυριών μπορεί να εκπληρώνει αυτό το αντικείμενο ή τι σχέση μπορεί να έχουν «ασκούμενοι δικηγόροι» με ΜΚΟ είναι από τα ζητούμενα. Το θέμα θα συζητηθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Δείτε τον σχετικό πίνακα.

Θαύμα: 52 μέρες απεργία πείνας (με ραμμένα στόματα) και χαίρουν άκρας υγείας!


Επιστήμονες (και τουρίστες ) ακόμα και από την Ιαπωνία, έρχονται στη πλατεία της Ακαδημίας για να δουν με τα μάτια τους το υπερφυσικό κατόρθωμα των τέως καθεστωτικών (και νυν πολιτικών προσφύγων) του Σάχη.


Μαζί (με πολλούς ξένους επισκέπτες) φωτογραφίσαμε την περασμένη βδομάδα την κατασκήνωση των απεργών, αν και οι περισσότεροι έλλειπαν λόγω (Σαββατοκύριακου!) λιακάδας.

Εκείνο όμως που μας τράβηξε την προσοχή ήταν το βάν (catering) Μαζικής Εστίασης που ήταν παρκαρισμένο απέναντι. Κοιτάζοντας όμως. προσεχτικά στα Τσαντήρια διαπιστώσαμε ότι το μηχανάκι των απεργών που έκανε τα delivery, ήταν υπό επισκευή(κλικ φωτό).

Αυτό τα εξηγούσε όλα.
Ε, είπαμε να παίξουν θέατρο για να πάρουν χαρτιά οι...αγωνιστές. Δεν θα πεθάνουν και της πείνας. Όλα κι όλα...
Ps. Η μόνη μας απορία παραμένει γιατί είχαν σκάσει στα γέλια οι Γιαπωνέζοι!!!

adena-gr.blogspot