Χρήστες OnLine

Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010

Απίστευτο! Χαρίσαμε Ελλάδα στην Τουρκία


Συγκλονιστικές αποκαλύψεις του newsbomb.gr για τον «πόλεμο του πετρελαίου» στην Ελλάδα, συνεχίζεται σήμερα με αποκλειστικές πληροφορίες του Κώστα Χαρδαβέλλα από σουηδικές πηγές με έδρα την Στοκχόλμη.

Συνασπισμός επτά σκανδιναβικών χωρών πρότειναν στην ελληνική κυβέρνηση πριν υπογράψει το μνημόνιο με την Τρόικα, χρηματική ενίσχυση 250 δισ. ευρώ σε βάθος 5 ετών με δόσεις, με αντιπαροχή να τους δοθεί η έγκριση έρευνας και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στον ελληνικό χώρο (η πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση έγινε από τον οργανισμό Scandec Org που είναι μία εμπορική – οικονομική – πολιτική ένωση των επτά σκανδιναβικών χωρών Σουηδίας, Νορβηγίας, Δανίας, Φινλανδίας, Εσθονίας, Λετονίας και Λιθουανίας).

Ο Scandec Org πρότεινε δωρεάν μελέτη έρευνα εξόρυξη και εμπορία των κοιτασμάτων με αναλογία κέρδους 80% προς 20% (το 20% στην Ελλάδα, το 80% στον διεθνή οργανισμό), προκειμένου να αποπληρωθεί σε βάθος χρόνου το ποσό των 250 δισ. ευρώ που θ έδινε στην Ελλάδα.

Παράλληλα δεσμευόταν για μεταφορά κάλυψη του 90% των εργασιακών δραστηριοτήτων του μόνο από Έλληνες εργαζόμενους και οποιαδήποτε συμφωνία ναυπήγησης του ορυκτού πλούτου που θα βρίσκονταν να γίνεται αποκλειστικά από την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση δεν απάντησε ποτέ στο έγγραφο αυτό του οργανισμού, ενώ λίγο καιρό μετά ο οργανισμός των σκανδιναβικών κρατών έλαβε ειδοποίηση από μια κοινοπραξία ΗΠΑ και Ισραήλ ότι έχουν αναλάβει αυτοί το συγκεκριμένο θέμα.

Τον Ιούνιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο Γεωφυσικών Ερευνών δημοσιοποίησε διεθνώς μια έρευνα – μελέτη του, που αφορά τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Γαύδο. Η έρευνα έγινε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Η μελέτη αυτή ανέφερε ότι υπάρχει πλούσιο κοίτασμα μεθανίου καθαρού κατά 99%, δηλαδή δεν χρειάζεται καν επεξεργασία, τονίζοντας ότι το πολύτιμο μεθάνιο ρέει ελεύθερο στη θάλασσα, όπου και χάνεται, εδώ και εκατομμύρια χρόνια και όσοι περνάνε από τα συγκεκριμένα σημεία το βλέπουν και με γυμνό οφθαλμό.


Τον Ιούλιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο ζήτησε και πάλι άδεια από την ελληνική κυβέρνηση για θαλάσσιες έρευνες για πιθανή εξόρυξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην περιοχή νότια της Πελοποννήσου.

Και πάλι όμως η ελληνική κυβέρνηση ήταν αρνητική τοποθετώντας μάλιστα τις τρεις περιοχές ενδιαφέροντος (Απούλεια Λεκάνη, Λεκάνη Ηροδότου και Λεκάνη Σύρτης) σε γκρίζες ζώνες από μόνη της, βάζοντας όμως έτσι ουσιαστικά χωρίς λόγο στο παιχνίδι εκμετάλλευσης κοιτασμάτων Τούρκους και Λίβυους!

Από όλα αυτά βγαίνει το συμπέρασμα ότι Τούρκοι, Λίβυοι, και Ισραηλινοί κλέβουν φυσικό αέριο από την Ελλάδα, στην οποία ανήκουν μεγάλα κομμάτια των κοιτασμάτων στις Λεκάνες Απούλειας, Ηροδότου και Σύρτης.

Η αναφορά της νορβηγικής εταιρείας TGF-MoR, που κάνει σεισμικές έρευνες για ανεύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου μιλάει για κοίτασμα 6 δισ. βαρελιών φυσικού αερίου μόνο στην Κρήτη, όσο δηλαδή τρεις φορές της Αλάσκας και μισή φοράς του συνόλου της Σιβηρίας.

Παράλληλα η ίδια εταιρεία μετά από έρευνες που έχει κάνει στο Ιόνιο μιλάει για ύπαρξη 900.000 βαρελιών φυσικού αερίου ετησίως στην περιοχή της Κεφαλονιάς, 1.200.000 βαρελιών ανοικτά του Κατάκολου, 800.000 βαρέλια στη Ζάκυνθο και περίπου 2.500.000 βαρέλια στους Οθωνούς.

Οι αποκαλύψεις αυτές, γνωστές σε ευρωπαϊκές τράπεζες και πετρελαϊκές εταιρείες της Αμερικής δίνουν το προφίλ μιας Ελλάδας, που θα μπορούσε με τον ορυκτό της πλούτο να είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης.

Οι αποκαλύψεις του newsbomb.gr θα συνεχιστούν για τους υπεύθυνους αυτή της φοβερής ιστορίας με τον ανεκμετάλλευτο ορυκτό πλούτο της Ελλάδας.

πηγη


Η Ελλάδα μεταξύ σφύρας και άκμωνος - ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Θέμα πρωτοκόλλου για τα χερσαία σύνορα θέτει η Αλβανία – Χωροφύλακας των ΗΠΑ στο Αιγαίο η Τουρκία


Δύο ειδήσεις από τον χώρο του υπουργείου εξωτερικών δείχνουν ακριβώς την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας, από διπλωματικής απόψεως. Η πρώτη είδηση έρχεται από την αλβανική εφημερίδα Gazeta-Shqip και αναφέρει ότι μετά από το πρωτόκολλο για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας μεταξύ των δύο χωρών που καταργήθηκε στις αρχές του 2010, ήρθε η ώρα να καταργηθεί και το πρωτόκολλο για τα χερσαία σύνορα. Όπως αναφέρει η εφημερίδα συντόμως πρόκειται να συναντηθούν διπλωμάτες, από τις δύο πλευρές, για να συζητήσουν τα θέματα χωρικών υδάτων και χερσαίων συνόρων. Όπως γράφει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ υπάρχει έγγραφο από την Ελληνική πλευρά που ρωτάει αν οι δύο χώρες βρίσκονται σε πόλεμο.


Η δεύτερη είδηση αφορά την επικείμενη συνάντηση κορυφής του ΝΑΤΟ στην Λισαβόνα. Η θέση της Ελλάδας χαρακτηριζέται ως κρίσιμη, αφού βρισκόμαστε σε ένα γεωγραφικό χώρο εξαιρετικά κρίσιμο γεωστρατηγικά, με την γεωπολιτική μας σημασία να βρίσκεται σε διαρκή φθίνουσα πορεία. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ τα ζητήματα που μας αφορούν άμεσα είναι:


1) Η ενδεχόμενη αναδίπλωση της Αμερικής, λόγω εσωτερικών προβλημάτων, η οποία θα αφήσει χώρο ελεύθερο στην Τουρκία για να αναλάβει ρόλο περιφερειακής δύναμης- χωροφύλακα στο Αιγαίο και στην γύρω περιοχή.


2) Η επιμονή της Αμερικανικής αμυντικής βιομηχανίας για εγκατάσταση της αντιπυραυλικής ασπίδας στην Τουρκία και η θέληση των ίδιων να εντάξουν την Τουρκία σε προνομιακό καθεστώς προμήθειας οπλικών συστημάτων και υψηλής τεχνολογίας. Αυτά τα δύο έρχονται την στιγμή που, όπως αναφέρει ο Cool-oglu, οι Τούρκοι μας προτείνουν με “αυταπάρνηση” τον “αμοιβαίο” αφοπλισμό. Γίνεται εμφανές λοιπόν τι εννοούν οι Τούρκοι λέγοντας αμοιβαίο αφοπλισμό, όπως και το τι συμφέροντα εξυπηρετεί ο εν λόγω δημοσιογράφος. Σε δηλώσεις του, άλλωστε, ο ίδιος ο Τούρκος πρωθυπουργός αναφέρει ότι άμα η Τουρκία δεν έχει τον πλήρη έλεγχο της αντιπυραυλικής ασπίδας τότε δεν θα επιτρέψει να εγκατασταθεί καθόλου αυτή.


3) Οι ενδεχόμενες πιέσεις που πρόκειται να δεχτεί η Ε.Ε., από Αμερικανικής πλευράς, για να δεχτεί την Τουρκία στους κόλπους της ασχέτως με την θέληση των Ευρωπαϊκών λαών, σχετικά με το ζήτημα.


Όλα τα παραπάνω κάνουν, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, τις υποσχέσεις περί διασφαλισμένων κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας να μην σημαίνουν τίποτα. Εμείς φυσικά το γνωρίζαμε από πριν και το λέγαμε, αλλά καλό είναι να το διαβάζει κάποιος και από αλλού. Παρεμπιπτόντως ακούγαμε λίγο καιρό πριν από διάφορα “παπαγαλάκια” ότι η “ρήξη” Τουρκίας-Ισραήλ θα μας έφερνε σε πλεονεκτική θέση διπλωματικά. Τι έχουν άραγε να πουν τώρα όλοι αυτοί οι φωστήρες της εξωτερικής πολιτικής και της διπλωματίας;


http://kostasxan.blogspot.com/2010/11/blog-post_4661.html

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=224983

Αλήθειες στη Βουλή για τη γενιά του πολυτεχνείου. ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ ΚΑΙ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΑΝ (video)