Χρήστες OnLine

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

200 ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ ΕΨΑΛΑΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ...!!

Μεγάλες στιγμές ζήσαμε το απόγευμα της Κυριακής οι περίπου 200 φίλοι του κλασικού αθλητισμού από την Θράκη που βρεθήκαμε στο «Atakyoi Athletics Arena» της Κωνσταντινούπολης, όπου ολοκληρώθηκε το 14ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου. Η διπλή συμμετοχή στον τελικό του ύψους εξελίχθηκε σε θρίαμβο για τα ελληνικά χρώματα.
 
Ο κομοτηναίος Κώστας Μπανιώτης πραγματοποιώντας ακόμα μια μεγάλη εμφάνιση κατέκτησε την τέταρτη θέση στον κόσμο, χάνοντας σε ακόμα μια μεγάλη διοργάνωση στο τσακ το μετάλλιο. Ο... άλτης της Ολυμπιάδας Κομοτηνής πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 2.20μ και τα 2.24 και με την δεύτερη τα 2.28μ αλλά και τα 2.31μ που αποτελεί ισοφάριση του ατομικού του ρεκόρ. Μέχρι εκείνο το σημείο, μάλιστα, βρίσκονταν μέσα στα μετάλλια, καθώς ισοβαθμούσε στην τρίτη θέση με τον Δημήτρη Χονδροκούκη. Όμως έμελλε να μην ανέβει στο βάθρο, αλλά για έναν ακόμα πιο ευχάριστο λόγο!

Ο Χονδροκούκης που μέχρι εκείνο το σημείο είχε ακριβώς τα ίδια άλματα με τον Μπανιώτη, πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 2.33μ σπάζοντας για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα λεπτά το ατομικό του ρεκόρ και κάνοντας την εξέδρα να σειστεί. Κανένας άλλος δεν κατάφερε να περάσει αυτό το ύψος, πέρα από τον ρώσο Αντρέι Σιλνόφ που τα κατάφερε όμως με την δεύτερή του προσπάθεια. Ο Μπανιώτης δοκίμασε δύο φορές στα 2.33μ για το μετάλλιο και ειδικά στην δεύτερη, έκανε ένα σχεδόν τέλειο άλμα με τον πήχη να ταρακουνιέται για τα καλά αλλά δυστυχώς μετά να πέφτει.

Έχοντας δεδομένη την τέταρτη θέση, ο Μπανιώτης έβαλε για ένα άλμα τον πήχη στα 2.35μ κυνηγώντας το θαύμα. Αν πέρναγε, κατακτούσε το χρυσό αυτός και θα έκανε η Ελλάδα το 1-2, διαφορετικά έμενε για ακόμα μια φορά εκτός βάθρου στο... τσακ. Και στο τσακ έχασε την προσπάθεια, αλλά έτρεξε αμέσως μετά την ολοκλήρωσή του στον «βενιαμίν» Χονδροκούκη, που έχει βαλθεί να μας τρελάνει όλους με τις εμφανίσεις του τον τελευταίο ένα χρόνο. Και πρώτα από όλους τον ίδιο του τον εαυτό.

«Το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι ακούστηκε ο εθνικός ύμνος μέσα στην Κωνσταντινούπολη και δώσαμε χαρά σε όσους Έλληνες ταξίδεψαν μέχρι εδώ και έφτιαξαν μια μοναδική ελληνική κερκίδα, αλλά και σε όσους Έλληνες δοκιμάζονται πίσω στην πατρίδα», ήταν τα πρώτα λόγια του Χονδροκούκη, που έγινε αμέσως περιζήτητος από όλα τα μεγάλα ξένα κανάλια. Αλλά πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και στον Μπανιώτη, τον κομοτηναίο άλτη που για ακόμα μια φορά απέδειξε ότι ανήκει στους κορυφαίους. Δεν είναι και λίγο η μικρή Ελλαδίτσα να διαθέτει τους δύο από τους τέσσερις καλύτερους άλτες στον κόσμο!