Χρήστες OnLine

Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

Συλλήψεις λαθρομεταναστών στη Σάμο

Οι Τουρκοι συνεχιζουν να μας πνιγουν με μουσουλμανους λαθρομεταναστες. Το υπουργειο Εξωτερικων κοιμαται. οι ανικανοι πολιτικοι με αρχηγο το μοντελο της ηλιθιοτητας "Ντορα" ας ξυπνησουν γρηγορα ....


Συνολικά 28 λαθρομετανάστες συνελήφθησαν σήμερα στη θαλάσσια περιοχή «ΛΙΒΑΔΑΚΙΑ», της Σάμου, από άνδρες του Λιμενικού.

Οι 28 αλλοδαποί, εκ των οποίων και μια γυναίκα, είχαν ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια με μηχανοκίνητη λέμβο, την οποία και κατέστρεψαν, όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία πλωτού περιπολικού του Λιμενικού.

Μετά την περισυλλογή τους, οδηγήθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Σε ομαδικό τάφο τα λείψανα Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων της τουρκικής εισβολής



Τα λείψανα πέντε Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, τους οποίους κατά τη στιγμή της αιχμαλωσίας τους φωτογράφισε Τούρκος δημοσιογράφος, βρέθηκαν στις εκταφές που διενεργεί η Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων (ΔΕΑ), στο κατεχόμενο χωριό Τζιάος...
Τα λείψανανα ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο DNA.




Οι πέντε Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι, Κορέλης Αντωνάκης του Μιχαήλ, Νικολάου Πανίκος του Χρυσοστόμου, Σκορδής Χριστόφορος του Γεωργίου, Παπαγιάννης Ιωάννης του Χαραλάμπους και Χατχηκυριάκος Ιωάννης του Χαραλάμπους, οι οποίοι υπηρετούσαν στο 398 Τάγμα Πεζικού, φαίνονται στη φωτογραφία γονατιστοί με τα χέρια πίσω από το κεφάλι περικυκλωμένοι από Τούρκους στρατιώτες.

Σύμφωνα με υπάρχουσα μαρτυρία, οι τέσσερις εκτελέστηκαν δέκα λεπτά μετά τη σύλληψή τους από τον προελαύνοντα προς την Αμμόχωστο τουρκικό στρατό κατοχής.
Αρχικά, οι εισβολείς αφού διέταξαν τους αιχμαλώτους να περάσουν τα χέρια πίσω από το κεφάλι, τους έδωσαν τσιγάρο και στη συνέχεια τους υποχρέωσαν να προβούν σε δηλώσεις στον παράνομο τουρκοκυπριακό ραδιοσταθμό Μπαϊράκ, ότι δήθεν τυγχάνουν καλής μεταχείρισης, ως αιχμάλωτοι πολέμου.

Ακολούθως, ο τουρκικός στρατός φρόντισε να απαλλαγεί από τους τέσσερις αιχμαλώτους, προτού συνεχίσει την προέλασή του προς την Αμμόχωστο. Σύμφωνα δε με μαρτυρία Τούρκου δημοσιογράφου, ο τουρκικός στρατός παρέδωσε τον Κορέλλη και τους άλλους τρεις αιχμαλώτους σε ομάδα Τουρκοκύπριων ενόπλων, οι οποίοι, πιθανότατα, τους εκτέλεσαν επί τόπου.



H φωτογραφία-ντοκουμέντο με τους πέντε Ελληνοκύπριους αιχμαλώτους, οι οποίοι είχαν συλληφθεί στις 14 Αυγούστου 1974, δημοσιεύτηκε πολλές φορές στον Kυπριακό και διεθνή Tύπο. Δύο μέρες μετά τη σύλληψη των πέντε συνελήφθη από την Εθνική Φρουρά ο Τούρκος δημοσιογράφος Ερκίν Κονούσκεβερ, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε το φωτογραφικό υλικό. Ο Κονούσκεβερ δημοσίευσε αργότερα τις φωτογραφίες στην τουρκική εφημερίδα "Μιλιέτ".

Ο βοηθός του εκπροσώπου της Ελληνοκυπριακής πλευράς στην ΔΕΑ, Ξενοφών Καλλής, δήλωσε ότι για την ταυτοποίηση των λειψάνων ενημερώθηκαν οι οικογένειες των πέντε. Ο κ. Καλλής πρόσθεσε ότι στον ίδιο ομαδικό τάφο βρέθηκαν τα λείψανα ακόμη 14 προσώπων, χωρίς όμως να έχουν ταυτοποιηθεί.

Με αφορμή τον εντοπισμό των λειψάνων, ο πρόεδρος της Παγκύπριας Επιτροπής Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Νίκος Θεοδοσίου τόνισε μιλώντας στο ΡΙΚ, ότι «τώρα είναι αποδεδειγμένο πλέον ότι οι Τούρκοι εκτελούσαν αιχμαλώτους πολέμου».


Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΚΙ Ο ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΑΠΑΙΤΕΙ



Σχόλιο για το θέμα των λαθρομεταναστών εδώ


Μπουκάρω σπίτι σου.
Προσπαθείς να με διώξεις.
Φωνάζω ΄"βοήθεια, βοήθεια, ρατσιστής".
100 άτομα από άλλες περιοχές έρχονται και μου συμπαραστέκονται.
Υποχρεώνεσαι να με δεχτείς.
Υποχρεώνεσαι να με ταϊζεις, να με ποτίζεις, να μου παραχωρήσεις ένα χώρο στο σπίτι σου να μένω.
Απαιτώ να μου βρεις δουλειά.
Απαιτώ να μου πληρώνεις περίθαλψη.
Απαιτώ να φέρω όλο μου το σόι να μείνει μαζί μου.
Αν δεν το κάνεις είσαι ρατσιστής και σε καταγγέλουν στον ΟΗΕ.
Το παραπάνω σενάριο συμβαίνει σε επίπεδο κράτους.
Εμένα δεν μου φαίνεται λογικό.
Άρα είμαι ρατσιστής.




Αναγνώστης




Σχόλιο δικό μας:Για να σοβαρευτούμε με αυτή την καραμέλα του "ρατσιστή" των Νεοταξιτών που προσπαθούν να μας επιβάλλουν ως γνήσιοι ανθέλληνες και ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Ας ξεστραβωθούν λοιπόν οι αργυρώνητοι δούλοι της Παγκοσμιοποίησης

Ο ρατσισμός είναι το δόγμα που αναπτύσσεται με σύνδεσμο συγκεκριμένα γνωρίσματα (εθνικά, θρησκευτικά, πολιτιστικά κ.λπ.) προκειμένου ν΄ αναγάγει μια ομάδα (κοινωνική, φυλετική, θρησκευτική, ως υπέρτερη άλλων. Το πιο συνηθισμένο είδος ρατσισμού, και αυτό που έχει δώσει την αρχική ονομασία στην λέξη (από την αγγλική race = φυλή), - λεγόμενος "ρασιαλισμός", ή εκ της ιταλικής "ράτσα" (razza) ο φυλετικός ρατσισμός.
Οι ρατσιστές πιστεύουν σε βιολογικές διαφορές μεταξύ των φυλών, βάσει των οποίων και προσδιορίζουν αυτές σε ανώτερες και κατώτερες. Έτσι, με την θεωρία αυτή υποστηρίζουν ότι η φυλή με συγκεκριμένα (ανώτερα) εξωτερικά ή ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά, έχει το δικαίωμα να θεωρεί εαυτόν της ανώτερη από τις άλλες.


Επειδή λοιπόν δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ απλά δεν τους θέλουμε στη ΧΩΡΑ ΜΑΣ γιατί ΠΗΞΑΜΕ και εισβάλλουνε με το έτσι θέλω με τα γνωστά επακόλουθα.....να δείχνετε το παραπάνω σε όποιον πληρώνεται για να ΠΑΡΑΠΟΙΕΙ έννοιες και να μένει στις Εκάλες και στα Λαγονήσια πουλώντας σας τη σύγχρονη γκεμπελική προπαγάνδα του ΝΕΟΦΑΣΙΣΜΟΥ που είναι:

ΣΑΣ ΠΑΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ, ΣΑΣ ΚΑΘΥΒΡΙΖΟΥΜΕ, ΣΑΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΜΕ, ΠΑΡΑΠΟΙΟΥΜΕ ΕΝΝΟΙΕΣ, ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΞΙ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝΕ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΑ ΜΜΕ , ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ, ΠΡΟΣΚΥΝΕΙΣΤΕ.

Εναλλακτική λύση... αφιερώστε τους μερικά γραμμάρια των σιαλογόνων αδένων σας....


Δείτε τι γράφουν στην Ιστορία τους οι "γείτονές" μας!

Θεωρούν Μινωίτες, Μυκηναίους, Ίωνες, Τρώες και Πελασγούς προτουρκικές φυλές που κατοικούσαν στο Αιγαίο!!!

Κάνοντας κανείς σύγκριση στην παρουσίαση των ιστορικών γεγονότων στα σχολικά βιβλία των γειτόνων μας κρατών της Βαλκανικής, με όσα γράφονται στα δικά μας σχολικά εγχειρίδια, αγανακτεί με τη διαστρέβλωση ή την απαξίωση των γεγονότων που γίνεται σε σημείο που αγγίζει τα όρια της δουλοπρέπειας.


Και όλα αυτά για να μη θιγούν οι γείτονές μας...

Και αυτοί (προπάντων οι Τούρκοι και οι Σκοπιανοί) μας γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, γράφοντας στα σχολικά τους εγχειρίδια τα εντελώς αντίθετα από αυτά που έχουν καταγραφεί στην Παγκόσμια Ιστορία!..

Για του λόγου το αληθές να ιδούμε πως παρουσιάζονται ιστορικά η Ελλάδα αλλά και οι Έλληνες, μέσα από τα σχολικά εγχειρίδια των γειτονικών μας χωρών. Μερικά δείγματα θα μας πείσουν.


1) Τουρκικά βιβλία: Συνήθως στα τουρκικά βιβλία ο Έλληνας παρουσιάζεται ως εχθρός, γεμάτος ωμότητα και πολύ συχνά απάνθρωπος, ενώ η Ελλάδα ως μία ιμπεριαλιστική χώρα που επιβουλεύεται συνεχώς τα «τουρκικά» εδάφη και διαρκώς ηττάται...

Στις 9-9-1922 στη Σμύρνη οι Έλληνες ρίχτηκαν στη θάλασσα, αναφέρουν χαρακτηριστικά, επιβεβαιώνοντας στο σημείο αυτό το «δικό μας» βιβλίο ιστορίας που είχε γράψει η κ. Ρεπούση, όπου, ως γνωστόν, έκανε αναφορά για «συνωστισμό προσφύγων» στην προβλήτα της Σμύρνης.
Για την Ελληνική Επανάσταση του 1821 οι Τούρκοι μαθητές διδάσκονται ότι πρόκειται για μια από τις εξεγέρσεις στο χώρο των Βαλκανίων και αντιμετωπίζεται ως «εκδήλωση αγνωμοσύνης προς τους Οθωμανούς, οι οποίοι κυβερνούσαν με δικαιοσύνη και ανοχή»...
Για να δικαιολογήσουν την επιθετικότητα που δείχνουν στο Αιγαίο, οι Τούρκοι μαθητές μαθαίνουν από το βιβλίο της Στʼ Δημοτικού ότι «Τα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται σήμερα υπό ελληνική κατοχή. Η Ελλάδα δεν έχει τη δύναμη να διατηρήσει στο Αιγαίο την ειρήνη».
Σε εγχειρίδιο που διδάσκεται στις ακαδημίες ιστορίας και τις στρατιωτικές σχολές της Τουρκίας αναφέρεται: «Όλοι οι πολιτισμοί του Αιγαίου –μεταξύ αυτών και ο ελληνικός– ήταν τουρκικής προέλευσης! Φθάνουν μάλιστα στον παραλογισμό να θεωρούν Μινωίτες, Μυκηναίους, Ίωνες, Τρώες και Πελασγούς προτουρκικές φυλές που κατοικούσαν στο Αιγαίο. Σύμφωνα με αυτές τις απίστευτες θεωρίες, οι Έλληνες δεν ήταν παρά ένα μικρό παρακλάδι του μεγάλου τουρκικού λαού, του μοναδικού που είχε τη δύναμη να δημιουργεί μεγάλα κράτη και πολιτισμούς»...

Κι εμείς τι κάνουμε; Διαστρεβλώνουμε τα ιστορικά γεγονότα για να μη τους στεναχωρήσουμε! Ο ραγιαδισμός ζει και βασιλεύει...



2) ΣΚΟΠΙΑ: Η Ελλάδα παρουσιάζεται ως υπεύθυνη για τον «διαμελισμό της Μακεδονίας», για τη μη αναγνώριση των δικαιωμάτων της αλύτρωτης «Μακεδονίας του Αιγαίου» και της ύπαρξης μιας καταπιεσμένης «μακεδονικής μειονότητας» κ.λπ.
Στο βιβλίο της Ηʼ τάξης αναφέρεται: «Η σκληρότητα των ελληνικών Αρχών, οι φυλακίσεις, η εκδίκηση, καθώς και οι διά της βίας καταδιώξεις των Μακεδόνων συντάραξαν σύσσωμη την κοινή γνώμη. Για την απάνθρωπη συμπεριφορά (των Ελλήνων) απέναντι στους Μακεδόνες ενδιαφέρθηκε η Κοινωνία των Εθνών».
Στο βιβλίο της Ζʼ τάξης του Δημοτικού Σχολείου γράφουν: «Η πατρίδα μας έχει μακρά και πλούσια ιστορία. Στην αρχαιότητα ήταν πολύ ισχυρό κράτος. Την εποχή του Φιλίππου Βʼ (4ος αιώνας π.Χ.) η Μακεδονία ήταν το ισχυρότερο κράτος της Βαλκανικής Χερσονήσου, ενώ στην εποχή του υιού του Αλεξάνδρου του Μακεδόνα απλωνόταν σε τρεις ηπείρους και αποτελούσε παγκόσμιο κράτος».
Σε άλλο σημείο: «Κατά την εγκατάσταση των Σλάβων στη Μακεδονία (τον 7ον αιώνα μ.Χ.) αυτοί (οι Σλάβοι) συνάντησαν τους αρχαίους Μακεδόνες. Στην αρχή οι σχέσεις τους ήταν άσχημες, αλλά στην πορεία βελτιώθηκαν. Οι Μακεδόνες ήταν Χριστιανοί και με ανώτερο πολιτισμό. Σταδιακά άρχισαν να συνεργάζονται μεταξύ τους. Οι Σλάβοι για τη νέα τους πατρίδα αποδέχτηκαν το όνομα Μακεδονία και άρχισαν να ονομάζονται Μακεδόνες. Οι γηγενείς Μακεδόνες αποδέχτηκαν τη σλαβική γλώσσα, αργότερα και τη σλαβική γραφή».
Δηλαδή, η διαστρέβλωση της Ιστορίας σε όλο της το μεγαλείο! Φυσικά, δεν θα τολμούσαν να κάμουν τίποτε από όλα αυτά, αν δεν στηριζότανε στις πλάτες κάποιων άλλων...


3) ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Ο ανθελληνισμός των Βουλγάρων ήταν εντονότατος από τις αρχές του 20ού αιώνα μέχρι το τέλος του Βʼ Παγκοσμίου Πολέμου και συγκεκριμένα το 1950 (1900-1950). Η αλλαγή του πολιτικού κλίματος κατά τη δεκαετία του 1990 είχε ως αποτέλεσμα οι αναφορές στα σχολικά βιβλία για τους Έλληνες να είναι ως επί το πλείστον ουδέτερες. Οι υπάρχουσες (λίγες) αρνητικές έχουν σχέση κυρίως με προσπάθειες «απεθνικοποίησης» του βουλγαρικού πληθυσμού στα εδάφη που τους παραχωρήθηκαν μετά τον Αʼ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Στο βιβλίο της Ηʼ τάξης αναφέρεται: «Η ελληνική κυβέρνηση απεθνικοποιεί τον τοπικό πληθυσμό της Δυτικής Θράκης. Κλείνουν τα σχολεία, εκκλησίες και μοναστήρια».


4) ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ: Στα σχολικά βιβλία της Αλβανίας κυραιρχεί το θέμα των Τσάμηδων. Τα γεγονότα παρουσιάζονται τελείως αντίθετα από την πραγματικότητα. Εκείνα που έκαμαν οι Τσάμηδες στους Έλληνες πολίτες παρουσιάζονται ως εγκλήματα των Ελλήνων σε βάρος των Τσάμηδων...
Κατά τη δεκαετία του 1990 στα σχολικά βιβλία μπαίνει το θέμα των «Τσάμηδων», τους οποίους, όπως υποστηρίζεται στη σελίδα 126 του σχολικού βιβλίου της Δʼ τάξης του Δημοτικού που συντάχθηκε το 2002, υπέστησαν άγρια εγκλήματα από τους Έλληνες:
«Στην περίοδο 1944, οι ελληνικές φασιστικές δυνάμεις διέπραξαν μεγάλες βαρβαρότητες. Βασάνισαν και μετά σκότωσαν και έσφαξαν πάνω από 2.000 άνδρες, γυναίκες και παιδιά Τσάμηδων. Για να γλυτώσει από το μακελειό, ο τσάμικος πληθυσμός απομακρύνθηκε με κατεύθυνση την Αλβανία. Πάνω από 10.000 άτομα τοποθετήθηκαν στην Κονίσπολη, στο Δέλβινο, στους Αγίους Σαράντα, στο Φίερι και στη Λούσνια».
Δεν κινδύνευαν από κανένα «μακελειό» οι Τσάμηδες. Έφυγαν για να μην υποστούν τις συνέπειες της Απόφασης του Ειδικού Δικαστηρίου Δοσιλόγων Ιωαννίνων. Αριθ. Απόφασης 344/23-5-1945. Εκεί αναφέρονται τα πάσης φύσεως εγκλήματα, τα οποία διέπραξαν οι Τσάμηδες στο χώρο της Θεσπρωτίας. Εδολοφόνησαν ακόμη και τον Νομάρχη Θεσπρωτίας Βασιλάτη!



Πηγή Αθ. Δέμος, Πρωϊνός Λόγος.


Μαζικές απολύσεις σε εταιρεία security λογω αλβανών που δουλεύουν για 500 ευρω!!

"Εργάζομαι σε μεγάλη εταιρία τηλεπικοινωνιών στην Αθήνα και σήμερα το πρωί έμαθα κατι δυσάρεστο. Τα παιδια που έχουν αναλάβει τη φύλαξη της εταιρίας 24/7, ΌΛΟΙ τους θα απολύθούν. Μιλάω για τα παιδιά αυτά που ανήκουν σε εταιρία security. Όλοι τους με οικογένειες, και όλοι να τους μετράνε πολλά χρόνια στην εταιρια. Ο λόγος είναι ''οικονομικός'' συμφωνα με την εταιρία.

Ωραία, και ποιός θα μας φυλάει εμάς ρωτάω εγω ; Το έμαθα και αυτό, την φύλαξη θα την αναλάβει άλλη εταιρία, η οποία έχει υπαλλήλους αλλοδαπους κυρίως Αλβανους που είναι ευχαριστημένοι με μηνιαίο μισθό 500 ευρώ. Να πώ επίσης οτι ένας γνωστος που έχω απο αυτα τα παιδια που θα απολυθούν, με προ-υπηρεσία 8 χρόνια στην εταιρια, παίρνει με τα βίας 1100 ευρώ το μήνα, με 2 ΣΚ και 1/3 βαρδιών να τις δουλεύει νύχτα.


Και κάθομαι και το ακούω αυτό και δεν ξέρω με ποιόν να τα βάλω, ποιόν να βρίσω και σε ποιόν να βάλω τις φωνές ; Στο τέλος αλήθεια τι θα γίνει;"

πηγη




Τυχαίο γεγονός ή «πρόβα» τρομοκρατικού χτυπήματος;


Επί ποδός πολέμου» βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η Αντιτρομοκρατική, καθώς ένα περίεργο περιστατικό που συνέβη το βράδυ της περασμένης Παρασκευής σήμανε συναγερμό.

Ήταν περίπου 10:15 το βράδυ της Παρασκευής όταν, όπως αποκάλυψαν στην «Α» αξιόπιστες πηγές, μια μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και σκούρου χρώματος στην οποία επέβαιναν δύο άτομα έκανε μια στάση… δευτερολέπτων μπροστά από το υπουργείο Ανάπτυξης που βρίσκεται στη Λεωφόρο Μεσογείων 119. Ο συνοδηγός της μοτοσικλέτας, χωρίς να χάσει χρόνο, πέταξε ένα μαύρο σακβουαγιάζ κοντά στην είσοδο του κτιρίου και στη συνέχεια η μοτοσικλέτα ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και «εξαφανίστηκε» πριν προλάβει κάποιος να αντιδράσει.

Ο αστυνομικός που εκείνη την ώρα βρισκόταν σε υπηρεσία στο υπουργείο, μετά τον πρώτο αιφνιδιασμό προσπάθησε να συγκρατήσει στοιχεία από τους δύο αγνώστους, αλλά αυτό δεν ήταν δυνατόν, καθώς αυτοί είχαν γίνει ήδη… καπνός! Αμέσως μετά ο αστυνομικός ειδοποίησε για το περίεργο αυτό περιστατικό και στην αντιτρομοκρατική σήμανε συναγερμός.

Η πρώτη αντίδραση των αστυνομικών ήταν να επιβεβαιώσουν αν έχει πραγματοποιηθεί κάποιο προειδοποιητικό τηλεφώνημα για βομβιστική επίθεση, κάτι που τελικά δεν είχε γίνει. Λίγα λεπτά αργότερα ο χώρος μπροστά από το υπουργείο Ανάπτυξης είχε αποκλειστεί από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, αλλά και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) οι οποίοι έφτασαν εκεί προκειμένου να ελέγξουν το σακβουαγιάζ που εκτόξευσαν οι άγνωστοι.

Όπως -συνήθως- γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις οι αστυνομικοί άφησαν να περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα (σύμφωνα με πληροφορίες κάτι λιγότερο από μία ώρα) υπό το φόβο πιθανής έκρηξης. Όταν, πλέον, ήταν σίγουροι πως δεν υπήρχε σοβαρός κίνδυνος πλησίασαν το σακβουαγιάζ για να διαπιστώσουν μερικά λεπτά αργότερα πως αυτό ήταν… άδειο! Εκείνη τη στιγμή κάποιοι ανέπνευσαν με… ανακούφιση, ωστόσο κάποιοι άλλοι (και έμπειροι) αστυνομικοί προβληματίστηκαν και έκαναν λόγο από την πρώτη στιγμή για… «πρόβα τρομοκρατικού χτυπήματος»!..

Οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί, δηλαδή, εκτίμησαν πως μέλη κάποιας τρομοκρατικής ομάδας προέβησαν στην κίνηση αυτή προκειμένου να δοκιμάσουν τα αντανακλαστικά των αστυνομικών και να διαπιστώσουν πώς θα αντιδράσουν σε περίπτωση που αποτολμήσουν να κάνουν ένα παρόμοιο τρομοκρατικό χτύπημα ή ακόμα να δοκιμάσουν και τα δικά τους όρια… Οι ίδιοι αστυνομικοί, μάλιστα, τόνιζαν πως δεν είναι η πρώτη φορά που τρομοκράτες προχωρούν σε πρόβα τρομοκρατικού χτυπήματος κι αυτό είναι που τους προβληματίζει ιδιαίτερα.

Η «δοκιμή» για το χτύπημα στο ΥΠΕΧΩΔΕ και οι «ορφανές» βόμβες…

Στις 4 Φεβρουαρίου 2008 άγνωστοι είχαν «δοκιμάσει» τα αντανακλαστικά των αστυνομικών με παρόμοιο τρόπο! Περιπολία αστυνομικών εντοπίζει μια αμυντική χειροβομβίδα -η οποία δεν θα μπορούσε να εκραγεί, καθώς δεν είχε πυροκροτητή- μέσα σε ζαρντινιέρα σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από την είσοδο του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ στο τέρμα της οδού Χαριλάου Τρικούπη!..
Και τότε κάποιοι αστυνομικοί έκαναν λόγο για «πρόβα» για να επιβεβαιωθούν -με τον πλέον… εκρηκτικό τρόπο- είκοσι ημέρες αργότερα.

Στις 16:50 το απόγευμα της Κυριακής 24 Φεβρουαρίου ισχυρή βόμβα εξερράγη στο δεύτερο κεντρικό κτίριο του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ στη διασταύρωση των οδών Αμαλιάδος και Πουλίου στους Αμπελοκήπους! Ο εκρηκτικός μηχανισμός, που είχε τοποθετηθεί δίπλα σε κάδο απορριμμάτων και πάνω σε καπάκι φρεατίου, έξω από το υπουργείο, υπολογίζεται ότι αποτελούνταν από περίπου ένα κιλό εκρηκτικής ύλης (C4), με μπαταρία, ρολόι και ηλεκτρικό πυροκροτητή. Παρόμοιους μηχανισμούς έχουν τοποθετήσει στο παρελθόν και ο «Επαναστατικός Αγώνας» και η «Λαϊκή Επαναστατική Δράση», ωστόσο, μέχρι και σήμερα η συγκεκριμένη επίθεση παραμένει «ορφανή», καθώς καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη!

Δεν είναι λίγοι, πλέον, αυτοί που μέσα στην αστυνομία εκτιμούν πως δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες ημέρες να υπάρχει νέο τρομοκρατικό χτύπημα. Θεωρούν, μάλιστα, πως είναι πιθανό να επανεμφανιστεί ο «Επαναστατικός Αγώνας», καθώς ήδη υπάρχουν δύο «ορφανές» βομβιστικές επιθέσεις, τις οποίες στελέχη της Αντιτρομοκρατικής αποδίδουν στη συγκεκριμένη οργάνωση. Η πρώτη ήταν στις 12 του περασμένου Μάη στη «Eurobank» στην Αργυρούπολη και η δεύτερη στις 3 Ιουλίου στα «McDonalds» στους Αμπελοκήπους. Δεν αποκλείεται λοιπόν η ανάληψη ευθύνης για τα συγκεκριμένα χτυπήματα να γίνει σε προκήρυξη που θα αποσταλεί με αφορμή κάποιο νέο τρομοκρατικό χτύπημα.

Πηγή