Χρήστες OnLine

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Εμπρησμός... υπό την "αιγίδα" του κράτους!


Μερικά πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για την εύνοια που απολαμβάνουν οι κατηγορούμενοι για εμπρησμό στην Ελλάδα. Τα στοιχεία από την «Καθημερινή».

Μέσος όρος: 11.346 πυρκαγιές τον χρόνο
Συνολικές καμμένες εκτάσεις: 614.034 στρ.
Καμμένες δασικές εκτάσεις: 325.313 στρ.

Ποσοστό δασικών πυρκαγιών από εμπρησμό: 49,54%
από πρόθεση: 21%
από αμέλεια: 28,54%
"άγνωστα αίτια": 40%

Την περίοδο 1998-2005 καταδικάστηκαν για εμπρησμό: 1.339 άτομα
«Στο 99% των καταδικασθέντων επιβλήθηκε ποινή 1-5 έτη.
Στα 2/3 των καταδικασθέντων ανεστάλη η εκτέλεση της επιβληθείσας ποινής τους.
Στο 1/3 επιβλήθηκαν ποινές που μετατράπηκαν σε χρηματικές.
Μόνο ένα άτομο καταδικάστηκε για αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος.
Τέλος, ο ένας στους τρεις εμπρηστές σε δάσος είναι υπότροπος.» Δηλαδή κατα συρροή εμπρηστής. » («Καθημερινή»)

Δηλαδή: 7x11000= 77000 πυρκαγιές. 77000/2= 33000, 1339/33000= 4%

Ετσι, επί των πυρκαγιών που οφείλονται επίσημα σε εμπρησμό, μόνο στο 4% επέρχονται καταδίκες. Όμως, οι ποινές είναι αστείες και όλες αναστέλονται ή εξαγοράζονται.

Φυσικά, τα ψίχουλα που πληρώνουν οι εμπρηστές για να εξαγοράσουν την ποινή είναι μηδαμινά σε σχέση με τα κέρδη που αποκομίζουν από την καταπάτηση των δασών; Αντί λοιπόν οι πολιτεία να τιμωρεί υποδειγματικά τους εμπρηστές, μεγάλο μέρος των οποίων είναι υπότροποι, τους στέλνει και πάλι έξω στα δάση για να τα ξανακάψουν και του χρόνου!

Σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση έρχεται να προστεθεί και η δραματική μείωση των αναδασώσεων! Από το 1995 το ποσοστό των εκτάσεων που αναδασώνονται έχει μειωθεί στο 25%. Παρότι έχει σημειωθεί αυξηση των εκτάσεων που καίγονται ετησίως.

«Ως το 1995 αναδασώνονταν εκτάσεις περίπου 50.000 στρεμμάτων ετησίως σε όλη την Ελλάδα, ενώ κατά την τελευταία δεκαετία σημειώθηκε δραματική μείωση των αναδασώσεων, οι οποίες δεν ξεπερνούν κατά μέσο όρο τα 12.000-15.000 στρέμματα κάθε χρόνο. Στην Αττική τα τελευταία 15 χρόνια μόνο ένα στα 11 στρέμματα δασικών εκτάσεων που καίγονται αναδασώνεται. (Πηγή: To Βήμα)

Τέλος:
Tα τελευταία χρόνια οι ετήσεις δαπάνες για την κατάσβεση: 500 εκ ευρώ!
Για την πρόληψη: 8 εκ ευρώ! (Πηγή: Η Αυγή)

Και για να μην γελιόμαστε ο νόμος 3208/2003 "αποχαρακτήρισε" πολλές εκτάσεις που πρότινος προστατεύονταν ως δασικές. Επιπλέον το 2004 εψηφίσθει νόμος που ανέστειλε την πληρωμή προστίμων για την οικοδόμηση αυθαιρέτων στα δάση έως την σύναψη δασικών χαρτών (στον αιώνα τον άπαντα) (περισσότερα: Ελευθεροτυπία).

Το 2004 ο υπουργός Γεωργία κ. Δρυς δήλωνε ότι «Ολοι οι βουλευτές, όλων των κομμάτων ζήτησαν την αναστολή των προστίμων για τα αυθαίρετα κτίσματα σε εκτάσεις που χαρακτηρίζονται δασικές.» Τότε εκτιμούσαν ότι οι δασικοί χάρτες θα είχαν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2004!!! Έχουμε 2009 και ακόμη το περιεργάζονται το θέμα (Πηγή : ΣΚΑΙ)

Αργότερα ο κ. Μπασιάκος επιχείρησε να αναστείλει και τις καταδαφίσεις αλλά υπαναχώρισε εν μέσω αντιδράσεων! Το χωροταξικό Σουφλιά διευκόλυνε την μεταλλευτική δραστηριότητα, επέβαλε ζώνες "ήπιας" οικοδομικής ανάπτυξης στον Υμηττό, την τουριστική ανάπτυξη στον αιγιαλό, την επέκταση των αστικών κέντρων, και άλλα πολλά. Τέλος η ΝΔ επιχείρησε να πάει ακόμη παραπέρα και να αναθεωρήσει το Αρθρο 24 του Συντάγματος. Δεν τα κατάφερε. Υπάρχουν όμως και άλλοι τρόποι να φτάσει κάποιος στην "πηγή"...

ΕΨ

Απόπειρα αρπαγής 3χρονου κοριτσιού στη Θεσσαλονίκη απο αλλοδαπό


‘Ενα 3χρονο κοριτσάκι αποπειράθηκε να αρπάξει χθες το βράδυ 22χρονος στη δυτική Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά και καταγγέλουν οι γονείς του παιδιού.

Η 3χρονη έπαιζε σε πλατεία της περιοχής, όταν ο 22χρονος, ο οποίος είναι αλλοδαπός, άρπαξε το παιδί και προσπάθησε να διαφύγει, έγινε όμως αντιληπτός από τη μητέρα του παιδιού, στις φωνές της οποίας έσπευσε αμέσως ο σύζυγός της.

Ο δράστης μετά από σύντομη καταδίωξη συνελήφθη και παραδόθηκε στους αστυνομικούς, οι οποίοι ήδη είχαν ειδοποιηθεί και είχαν σπεύσει στην περιοχή.

Ο 22χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα


Αλλοδαποί κρατούσαν φυλακισμένο ομοεθνή τους

ΦΕΡΤΕ ΜΑΣ ΚΙΑΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ . ΚΑΨΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ . ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ


Για παράνομη παρακράτηση 29χρονου Πακιστανού, συνελήφθησαν την Παρασκευή στη Γλυφάδα, 5 ομοεθνείς του, ηλικίας 44, 33, 24, 35 και 24 ετών, αντίστοιχα. Ο 44χρονος απαιτούσε από την οικογένεια του θύματος την καταβολή 14.000 ευρώ για την απελευθέρωσή του.

Με την ίδια κατηγορία συνελήφθη κι ένας 31χρονος, υπήκκος του Ιράκ, στο Περιστέρι. Ο δράστης κρατούσε 29χρονη ημεδαπή και με συνεργό του απαιτούσε 5.000 ευρώ από την οικογένεια του θύματος.

Εξάλλου, 40χρονος υπήκοος του Ιράν, συνελήφθη το Σάββατο στο Κάτω Σούλι, στην Αγ. Μαρίνα, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης. Στην κατοχή του 40χρονου βρέθηκαν 65 δενδρύλλια, 2 συσκευασίες με σπόρους, ένα μαχαίρι, ένα κατσαβίδι, κυάλια και εξοπλισμός για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων.


Ξεκίνησαν την επιχείρηση "Σκοτάδι"...Ένα από τα όπλα εναντίον της πατρίδας μας, μαζί με πολλά άλλα, είναι ο εμπρηστικός πόλεμος, το κάψιμο της Ελλάδας



Τα «παπαγαλάκια» των διεθνών εμπρηστικών υπηρεσιών, με αιχμή του δόρατος το γνωστό indymedia, ανοικτά και ξεδιάντροπα διακινούν τούτο το απίθανο:«Βολική η ερμηνεία των εμπρηστών. Η εγκατάλειψη της δασοπροστασίας καίει τα δάση»!!!

Αν δεν καταλάβατε μας λένε: Δεν υπάρχουν εμπρηστές, αυτό είναι μια ερμηνεία που μας βολεύει. Καιγόμαστε γιατί υπάρχει «εγκατάλειψη της δασοπροστασίας!!!

Να, λοιπόν, που τα μεγάλα ιστορικά δράματα, ξεσκεπάζουν τους δοσίλογους και τα πολύχρωμα πρακτοράκια. Πιέζονται τόσο πολύ από τα «αφεντικά» τους και εναγωνίως μοχθούν να τοποθετήσουν την πραγματικότητα με το κεφάλι προς τα κάτω.Και όταν έρχεσαι φυσικά σε τόση κατάφωρη σύγκρουση με τα πράγματα αποκαλύπτεσαι ολοσχερώς…Και γίνεσαι όχι μόνο ορατός, αλλά και καταγέλαστος με το να μοχθείς εναγωνίως να «ασελγήσεις» τόσο κυνικά πάνω στα πράγματα. Ο κόσμος όλος βοά από τις εκατοντάδες μαρτυρίες για οργανωμένο και ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ εμπρηστικό σχέδιο και οι δοσίλογοι της Νέας Τάξης τις γράφουνε (τις μαρτυρίες) στα παλιά τους τα παπούτσια…Δύσκολα μπορεί να συναντήσεις τόσο κατάφωρη ισοπέδωση των ντοκουμέντων και των μαρτυριών που υπάρχουν για το οργανωμένο εμπρηστικό σχέδιο.

Δύσκολα μπορεί να συναντήσεις τόσο βάναυση προσβολή της λογικής και της νοημοσύνης μας.Και όμως τα πρακτοράκια είναι τόσο αδίστακτα και πωρωμένα, όπως τα εγκληματικά αφεντικά τους που μας καίνε.Οι φωτιές, λοιπόν, που ξεσπούν σε πολλαπλά μέτωπα και σε εκατοντάδες εστίες ταυτοχρόνως, σε ορισμένες ώρες (βραδινές), σε δύσβατα δάση, αλλά και σε κατοικημένες περιοχές, ΑΝΑΒΟΥΝ από μόνες τους!!!

Τα «παπαγαλάκια» των μυστικών υπηρεσιών πιάνονται από το υπαρκτό γεγονός της πλημμελούς, έστω και ανύπαρκτης, δασοπροστασίας για να συγκαλύψουν τους εμπρηστές και να μεταθέσουν αλλού το πρόβλημα.Φανερός ο στόχος και ο ρόλος τους:

Να μείνουν στο απυρόβλητο οι μαφίες των εμπρηστών, τα επιτελικά τους σχέδια και επιλεγμένοι στόχοι τους, καθώς και το πολιτικό τους πρόσωπο και οι μακάβριες στρατηγικές επιδιώξεις τους.Με πρόσχημα την έλλειψη δασοπροστασίας (προϊόν της ολοκληρωτικής υποταγής της χώρας μας στα πλανητικά κέντρα εξουσίας και η οποία δεν αποτελεί προνόμιο μόνο της Ελλάδας) μεταθέτουν το έγκλημα από τους ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ στις συνέπειες της καπιταλιστικής, κερδοσκοπικής αναλγησίας…

Το ΠΟΙΟΙ και το ΓΙΑΤΙ βάζουν τις φωτιές ΔΕΝ μας λένε τα «παπαγαλάκια» των μυστικών υπηρεσιών.Αυτό το ΠΟΙΟΙ και το ΓΙΑΤΙ αποτελεί τη «βολική ερμηνεία»!!!Η ουσιαστική ερμηνεία είναι: «Η εγκατάλειψη της δασοπροστασίας»!!!

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ:


Στρατηγικοί στόχοι: Η εθνική και κοινωνική διάλυση της χώρας μας, ενόψει των στρατηγικών γεωπολιτικών αναδιατάξεων που προωθούν τα επιτελεία της Νέας Τάξης στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή.Μεγάλες, ιστορικές αναδιατάξεις προωθούνται στα Βαλκάνια και Μέση Ανατολή, με μελλοντικές σκοπεύσεις και εναντίον της Ευρώπης γενικότερα…

Άμεσοι στόχοι: Η προετοιμασία των κοινωνικών (καταστροφή των όρων ύπαρξης) ΚΑΙ πολιτικών προϋποθέσεων για την υλοποίηση των στρατηγικών στόχων.Μια Ελλάδα κατεστραμμένη και ακόμα πιο εξαρτημένη από τα υπερεθνικά μονοπώλια (εκεί οδηγεί το ξεκλήρισμα κάθε αγροτικής, κτηνοτροφικής οικονομίας κ.λπ) ΚΑΙ η αποσάθρωση του υπάρχοντος πολιτικού τοπίου σε συνδυασμό με την προτεκταροποίηση των κομμάτων, ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ τους «ιμάντες» για την ολοκλήρωση των στρατηγικών στόχων.Ένα από τα όπλα εναντίον της Ελλάδας, μαζί με πολλά άλλα φυσικά (έχουν αναλυθεί) είναι ο εμπρηστικός πόλεμος, το κάψιμο της Ελλάδας. Γι’ αυτό οι εμπρησμοί είναι τόσο οργανωμένοι και με τέτοιο ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ σχεδιασμό.


ΟΣΟΙ αποκρύπτουν αυτούς τους σχεδιασμούς και δημαγωγούν πάνω στα συμπτώματα της καταστροφής, ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ή ασυνείδητα βρίσκονται με το μέρος της Νέας Τάξης, με τα εφιαλτικά ιμπεριαλιστικά σχέδια.Τα πρακτοράκια ξεμπροστιάζονται εύκολα με τις χοντροκομμένες ανοησίες τους.

Πηγή: greeknation


Αναζητείται ο ανθέλληνας - Χάθηκε ξαφνικά ο πρακτορακος τρεμοπουλος




Όποιος είδε τον μεγάλο οικολόγο Μιχάλη Τρεμόπουλο να πάρει στο χαμόγελο του ...παιδιού. Εκεί απευθύνονται οι οικολόγοι οι οποίοι έχουν εξαφανιστεί και δεν έχουμε ακούσει, δεν είδαμε τίποτα. Που είναι οι εθελοντές τους;

Που είναι τα σχέδια τους και οι προτάσεις τους τώρα που καίγεται η Αττική; Στα δύσκολα έγιναν καπνός. Αυτοί πρέπει να λέγονται "Οικολόγοι-Μαύροι". Γιατί να είναι "πράσινοι" αφού δεν έχουμε καθόλου πράσινο; Μαύροι, κατράμι όπως το κάρβουνο...

Α ρε ζωα ανθελληνες, ψευτες και υποκριτες, σας κατάλαβε ο κόσμος και καλα θα κάνετε να μείνετε εκεί κρυμμένοι όπου και αν είστε.

Κάποιοι λόγοι και αιτίες...



ΕΣΥ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΠΑΤΕΡΑ;







Επιχείρηση «σκούπα» της ΕΛ.ΑΣ στη Θεσσαλονίκη για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα


Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα που πραγματοποιείται «επιχείρηση σκούπα» από την αστυνομία στη Θεσσαλονίκη. Περισσότερες από 50 οι συλλήψεις προχθές, 42 χθες, ενώ ελέγχθηκαν περισσότερα από 1.604 άτομα.

Στο μεταξύ, όπως προέκυψε ύστερα από έρευνα, ένας 24χρονος, ο οποίος είχε συλληφθεί προχθές ύστερα από αρπαγή τσάντας μίας γυναίκας στην Τούμπα, ήταν … «ρέκορντμαν» του είδους, καθώς είχε κλέψει 6 δίκυκλα και είχε αφαιρέσει 12 γυναικείες τσάντες, μέχρι να δοθεί τέλος στη δράση του.


Δεν λειτουργεί το αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης στο δάσος Σχοινιά


To μεγάλο σκάνδαλο που κατά περίεργο τρόπο δεν έχουν αγγίξει ακόμα τα ΜΜΕ είναι ότι στο προστατευόμενο δάσος του Σχοινιά υπάρχει αυτόματη πυρόσβεση (πάνω από τα δέντρα) αλλά ΔΕΝ λειτουργεί!!!

Ένα από τα δάση που θεωρείται από την Ε.Ε προστατευόμενο αφού έχει την μοναδικότητα να έχει δέντρα κουκουναριάς στην θάλασσα είναι στο έλεος της πυρκαγιάς(μακάρι να μην πιάσει ποτέ) αφού η αυτόματη πυρόσβεση υπάρχει αλλά δεν λειτουργεί. Και δεν υπάρχει ένας εισαγγελέας κ.Τέντε να κάνει παρέμβαση και να φωνάξει τους τοπικούς φορείς να τους στείλει στην δικαιοσύνη;