Χρήστες OnLine

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Η Τουρκική Βιομηχανία Λαθρομετανάστευσης και Ναρκωτικών


http://efae.livepage.gr/#gohere

Γι' αυτήν την όψη της Τουρκίας μιλάει ο Χουσεΐν Μπαΐμπασίν, μεγαλομαφιόζος της Τουρκίας, στους συγγραφείς του βιβλίου « Η Τουρκική Μαφία » Φρανκ Μπόφενκερκ, Γιουτζέλ Γεσιλγκόζ.

Ο Μπαϊμπασίν αναφέρει συχνά ονόματα που εμπλέκονται στο λαθρεμπόριο, όπως εκείνα του τ. προέδρου Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, του τ. πρωθυπουργού Μπουλέντ Ετσεβίτ, του υπουργού Εξωτερικών Ισμαήλ αλλά και της τέως πρωθυπουργού Τανσού Τσιλέρ, για να μην μιλήσουμε για λοιπούς βουλευτές, αστυνομικούς, στρατιωτικούς.

Η μαρτυρία του Μπαϊμπασίν συμπίπτει με εκπληκτικό τρόπο με την εξέλιξη του οργανωμένου εγκλήματος στην Τουρκία.

Το εμπόριο ναρκωτικών στην Τουρκία, είναι απόλυτα συνδεδεμένο με την λαθρομετανάστευση. Το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, σύμφωνα με τις διεθνείς εκθέσεις, παράγουν το 90% του οπίου παγκοσμίως. Το όπιον διακινείται μέσω των εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών στο Ιράν και την Συρία, και απ' εκεί προς την Νοτιοανατολική Τουρκία, όπου με την απόλυτη συνεργασία του Τουρκικού κράτους λειτουργούν «συνεργεία υποδοχής».

Το «κύκλωμα» είναι απόλυτα ελεγχόμενο από τα Τουρκικά δίκτυα της ΜΙΤ, της JITEM, και των λοιπών κρατικών υπηρεσιών, που σε συνεργασία με τα αντίστοιχα δίκτυα της Πακιστανικής ISI, της Ιρανικής SAVAK και VEVAK, των Τουρκομάνων του Ιράκ, κλπ, εξασφαλίζουν την ασφαλή μεταφορά τους στις στρατοκρατούμενες περιοχές της Νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Οι συνθήκες στις Νοτιοανατολικές περιοχές της Τουρκίας εξασφαλίζουν απόλυτα το «ξεφόρτωμα» των διακινητών-λαθρομεταναστών, στα κέντρα διαχείρισης ναρκωτικών. Η Τουρκική μαφία είναι πανίσχυρη και διάσπαρτη σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης, έχει σαν βοηθούς την Αλβανική και την Τσετσένικη Μαφία και είναι ο τελικός αποδέκτης των προϊόντων της λαθρομετανάστευσης.

Σύμφωνα με πολυσέλιδη έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης, οι εγκληματικές αυτές οργανώσεις δείχνουν να έχουν μοιράσει τόσο την επικράτεια των χωρών όσον και το αντικείμενο της δραστηριότητάς τους, που είναι:

α. Εισαγωγές ηρωίνης από το Αφγανιστάν, κοκαΐνης από την Κολομβία και εξαγωγές «έκσταση» από την Ευρώπη.
β. Λαθρεμπόριο προϊόντων απομίμησης, που παράγονται φθηνά και είναι χαμηλής ποιότητας, όπως cd, dvd κλπ, κλοπές ταυτοτήτων, μέσω του Διαδικτύου.
γ. Εμπόριο γυναικών για πορνεία, παιδιών για παιδεραστία.
δ. Παραχαράξεις νομισμάτων, λαθρεμπόριο τσιγάρων και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.
Πίσω από τη διακίνηση λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα κρύβεται και πάλι η τουρκική στρατοχωροφυλακή .Τον αριθμό-ρεκόρ συλλήψεων 146.337 λαθρομεταναστών κατέγραψαν πέρυσι, οι αρχές ασφαλείας της χώρας. Στις διαστάσεις αυτής της μάχης έρχεται να προστεθεί, σύμφωνα με την ελληνική έκθεση, και η συστηματική άρνηση της Τουρκίας να εκπληρώσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της. Έτσι, ενώ μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο η Ελλάδα είχε ζητήσει από τους γείτονες να δεχθούν πίσω 60.875 λαθρομετανάστες, η Τουρκία συμφώνησε μόλις για 7.472, και τελικά δέχθηκε μόνο 2.206.


H Ελλάδα και η Ιταλία, όπως διαπιστώνεται σε εκθέσεις των ελληνικών και ευρωπαϊκών Αρχών Ασφαλείας, αποτελούν τα σημαντικότερα διαμετακομιστικά κέντρα για τους λαθρομετανάστες που φθάνουν από τη Μέση Ανατολή, την Ασία και σε αρκετές περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια από χώρες της Αφρικής.

Οι «καραβιές» των προσφύγων ξεκινούν συνήθως από τα τουρκικά παράλια και τις χώρες της M. Ανατολής, ενώ αρκετούς από τους λαθρομετανάστες «αδειάζουν» στα ελληνικά νησιά. Όσοι θέλουν να φθάσουν σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης και κυρίως στη Γερμανία κρύβονται σε νταλίκες που ταξιδεύουν με πλοία της γραμμής από Πάτρα και Ηγουμενίτσα στην Ιταλία.

Όπως καταθέτει σχετικά τ. λιμενάρχης μεγάλου νησιού μας : «Η διακίνησή των λαθρομεταναστών γίνεται με την βοήθεια Τούρκων λιμενικών. Τα τουρκικά περιπολικά σκάφη ή αλιευτικά λειτουργούν ως ανιχνευτές των παράνομων σκαφών που μεταφέρουν λαθρομετανάστες, παραβιάζοντας σε πολλές περιπτώσεις τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Διεξάγουμε πόλεμο με απίστευτες διαστάσεις, η κατάσταση είναι δραματική. Άνθρωποι των τουρκικών αρχών ασφαλείας (αστυνομία, MIT) είναι αναμεμειγμένοι σε αυτή την ιστορία παρέχοντας σχετική πληροφόρηση στους δουλεμπόρους».

Η εμπλοκή των διπλωματικών υπηρεσιών της Τουρκίας, στο εμπόριο ναρκωτικών έχει απασχολήσει πολλές φορές τις αρχές ασφαλείας της Ευρώπης. Ας θυμηθούμε το 2006 όταν ο Αστυνομικός Διευθυντής του Λονδίνου σε έκθεσή του επισημαίνει την εμπλοκή στελεχών της Τουρκικής Στρατιωτικής Αποστολής στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών. Μόλις πέρυσι τον Απρίλιο συνελήφθη για διακίνηση λαθρομεταναστών ο 38χρονος στέλεχος της ΜΙΤ SARKAN KAYA στην Μυτιλήνη, που αποδεικνύει την εμπλοκή της ΜΙΤ στα σχέδια σε βάρος της Ελλάδος.

Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ τα στρατόπεδα υποδοχής των μεταναστών στην Ελλάδα κάνουν πολλούς να ομιλούν για «ευρωπαϊκά Γκουαντάναμο», και ενώ φέτος το καλοκαίρι η Ύπατη Αρμοστεία για τους πρόσφυγες του ΟΗΕ ζήτησε το κλείσιμο του κέντρου υποδοχής λαθρομεταναστών στη Λέσβο, κρίνοντας τις συνθήκες διαβίωσης σ' αυτό απαράδεκτες.

Πρέπει το συντομότερο να γίνει αλλαγή πολιτικής και παρεμβάσεις ώστε να τροποποιηθεί ο ευρωπαϊκός κανονισμός «Δουβλίνο ΙΙ», για να μην φορτώνεται μόνον η Ελλάδα το πρόβλημα. Πρέπει επίσης το σχετικό ελληνοτουρκικό πρωτόκολλο να καταστεί ευρωτουρκικό, ώστε να αντιμετωπίζεται αποτελεσματικότερα η τουρκική εμπλοκή στη λαθρομετανάστευση. Διαφορετικά θα συνεχίσουν τα σοβαρά αυτά θέματα να είναι αντικείμενο συντηρητικού και ακραίου λόγου.-

Πηγή: http://ggore.wordpress.com

Η κα Θάλεια θα έχει δουλειές με φούντα από εδώ και εμπρός.


Η ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ... ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΑΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΨΥΧΗΣ

ΑΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝΕ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ, ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.


Εχθές στις 18.00 στις ειδήσεις της κρατικής τηλεόρασης ΝΕΤ μεταξύ των άλλων ειδήσεων που παρακολούθησα είχε και την κα ΔΙΑΜΑΝΤΟΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ η οποία εξήγησε πως το ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων από την Α΄ δημοτικού μέχρι και την Γ΄ γυμνασίου θα αλλάξει δραστικά και μάλιστα προς το ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΕΡΟΝ...

«διότι δεν μπορεί τόσα παιδιά που έχουμε από άλλους πολιτισμούς να μαθαίνουν για το δικό μας πολιτισμό μόνο και να μην μαθαίνουν και για το δικό τους τα Ελληνόπαιδα»

Καταλάβατε κύριοι!!!!

Μετά μας τσαμπουνάνε τάχα μου ότι …Έλληνας είναι όποιος μετέχει της ημετέρας (παραφράζοντας ακόμα και τον Ισοκράτη).

Δηλαδή θα μετέχουν τα παιδιά μας και της …παγκοσμίου παιδείας!!!!!! Η προετοιμασία Μουσουλμανοποίησης της Ελλάδας ξεκινά μέσω της εκπαίδευσης των παιδιών μας.
Να ξεσηκωθούν όλοι οι γονείς των Ελληνόπαιδων!!!!

Υ.Γ Η κα Θάλεια θα έχει δουλειές με φούντα από εδώ και εμπρός.

Πηγη