Χρήστες OnLine

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Θρίλερ με μουσολμάνο που συνελήφθη για κατασκοπία στη Σαμοθράκη


Μια πολύ παράξενη ιστορία με έντονο άρωμα κατασκοπίας απασχολεί τις τελευταίες ημέρες τις δικαστικές αρχές μετά τη σύλληψη ενός μουσουλμάνου από τον Εβρο στο νησί της Σαμοθράκης.

Ο συλληφθείς μάλιστα, σύμφωνα με πηγές από τις διωκτικές αρχές αλλά και από την ΕΥΠ, φέρεται να έχει παραδεχθεί ότι έκανε κατασκοπία για την πλευρά των εξ ανατολών γειτόνων μας και μέσα από κρατητήρια της Αλεξανδρούπολης, όπου οδηγήθηκε μετά τη σύλληψή του, να διαπραγματεύεται την όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπισή του.

Σύμφωνα με όσα έχει πει ο ίδιος μέχρι τώρα, έχει επαναλάβει οκτώ φορές τη συγεκκριμένη διαδικασία της συγκέντρωσης πληροφοριών και φωτογραφιών και της αποστολής τους σε άτομα που όπως είπε τον είχαν προσεγγίσει για αυτή τη «δουλειά».

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι αμειβόταν 500 ευρώ σε κάθε του ταξίδι, κατά τη διάρκεια του οποίου μπορεί να τραβούσε και 300 φωτογραφίες. Οι αρμόδιες αρχές εκτιμούν ότι η όλη υπόθεση είναι σοβαρή, καθώς στοχεύει στη συλλογή πολύ ειδικών και λεπτομερών πληροφοριών και εικόνων, οι οποίες δεν μπορούν να απεικονιστούν από κανένα από τους υπάρχοντες δορυφόρους, καθώς η λήψη των φωτογραφιών γίνεται από το επίπεδο του εδάφους.


Ο μουσουλμάνος έχει δηλώσει ως τόπο μόνιμης διαμονής το χωριό Δριμώνας στον Εβρο και αρκετές φορές είχε μπει στο «στόχαστρο» των τοπικών κλιμακίων αντικατασκοπίας της ΕΥΠ που βρίσκονται στην περιοχή, χωρίς όμως μέχρι πρόσφατα να γίνει κατορθωτή η εναντίον του απαγγελία κατηγοριών.

Η ευκαιρία που αναζητούσαν οι ελληνικές αρχές δόθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο οπότε ο υπό -διακριτική- παρακολούθηση ημεδαπός πολίτης αποφάσισε να πάει… εκδρομή στη Σαμοθράκη. Σύμφωνα με πηγές από την Υπηρεσία Πληροφοριών, ο μουσουλμάνος νοίκιασε αυτοκίνητο και με αυτό γύριζε σε ολόκληρο το νησί.

Η επιχείρηση σύλληψής του ύστερα από συνεννόηση με τις τοπικές αστυνομικές αρχές στήθηκε το απόγευμα της Κυριακής. Στο μπλόκο που έγινε βρέθηκαν στοιχεία που έδειχναν ότι πιθανόν να σχετίζεται με παιχνίδια κατασκόπων, με συνέπεια να συλληφθεί επ’ αυτοφώρω και να οδηγηθεί μέσα στο πλαίσιο του στην Αλεξανδρούπολη. Κατά τις πηγές πληροφόρησης στην κατοχή του βρέθηκαν φωτογραφίες με αεροδρόμια και λιμάνια της περιοχής, αλλά και λεπτομερείς χάρτες με σημειώσεις των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την ύπαρξή τους.

Λέγεται μάλιστα ότι τα στοιχεία ήταν τόσο επιβαρυντικά ώστε κάτω από το… βάρος τους, ο μουσουλμάνος λύγισε και παραδέχθηκε ότι δρούσε για λογαριασμό μυστικών υπηρεσιών. Εντούτοις δεν αποκάλυψε το λόγο που βρισκόταν στη Σαμοθράκη και εάν επρόκειτο να προβεί σε οιουδήποτε είδους δολιοφθορά. Μετά την παραδοχή τους αναφέρουν οι πληροφορίες ότι κράτησε το στόμα του κλειστό, ενώ στο Αυτόφωρο όπου οδηγήθηκε ζήτησε και πήρε αρχικά προθεσμία.



ΜΑΝΟΣ ΤΣΑΛΔΑΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου