Χρήστες OnLine

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΜΙΤ ΕΣΠΑΣΑΝ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΣΕ ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ



ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΜΙΤ ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΣΤΟ ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙ ΘΕΡΜΕΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΩΣ ΕΔΩ!!!
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΚΑΙ ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΔΡΑΜΑΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΚΡΙΖΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ

Η αποτρόπαια πράξη σε βάρος της Ορθοδοξίας μας οδήγησε τον Μητροπολίτη Ξάνθης να εκδώσει και ανακοίνωση για το πρωτοφανές περιστατικό, ενδεικτικό όμως των προθέσεων συγκεκριμένων κύκλων από την Άγκυρα! Στην ανακοίνωσή του ο Μητροπολίτης αναφέρει:

"Με οδύνη αναγκάζομαι να πληροφορήσω το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεων, αλλά και γενικότερα τους συμπολίτες μας ότι το Σάββατο 8 Αυγούστου 2009 διεπιστώθη ότι βάνδαλοι παραβίασαν την θύρα του Εξωκκλησιού του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στις Θέρμες και προέβησαν σε αχαρακτήριστες για ανθρώπους πράξεις: Σύλησαν την Εκκλησία και σκόρπισαν στην γύρω περιοχή εικονίσματα και ιερά σκεύη. 'Οχι μόνο καταδικάζουμε την αποτρόπαια πράξη αλλα και απαιτούμε την ανακάλυψη και παραδειγματική τιμωρία των βανδάλων. Δηλώνουμε δε κατηγορηματικά ότι μόνο με στον αλληλοσεβασμό της πίστεως των ιερών και οσίων μπορεί να θεμελιωθεί η ειρηνική συνύπαρξη και συμβίωση στην περιοχή.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΕΩΡΕΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ

Την ώρα που συμβαίνουν τα παραπάνω στην έως τώρα απελευθερωμένη Θράκη ΜΑΣ, στην περιοχή Πολύστυλο στα Άβδηρατης Ξάνθης, στα ερείπια βυζαντινού ναού τελέστηκε, με την παρουσία του Μητροπολίτη Ξάνθης κ.κ.Παντελεήμονα κατανυκτικός Εσπερινός με την παρουσία κατοίκων και τουριστών. Το Πολύστυλο, είναι ένας λοφίσκος ακριβώς επάνω από τα αρχαία Άβδηρα, με φανταστική θέα ως τη Θάσο και τη Σαμοθράκη, όπου βρίσκεται η βυζαντινή εκκλησία.

Είναι χαρά και τιμή στους Θρακιώτες να έχουν τέτοιους ιερείς και αρχιερείς που βαστούν ψηλά τη σημαία του Ελληνισμού και αγωνίζονται για τα Ιερά και τα Όσια, σε πείσμα της Άγκυρας και των εγχώριων συνεργατών τους!

Πηγή:Στόχος
αρ.φυλ.403(1201)
σελ.9


1 σχόλιο:

  1. ΑΜΕΣΗ απέλαση των Τούρκων της ΜΙΤ και κλείσιμο του προξενείου στα σκοπια οι Τούρκοι αλωνίζουν προχθές ηταν στρατιωτικές σχολές της τουρκιας στα βιτολα και 2 τουρκική σταθμοί ραδιοφωνικοί εκπέμπουν στα βιτολα εμείς τι κάνουμε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή