Χρήστες OnLine

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Η ίδια ομάδα που είχε επιτεθεί στην Χρυσή Αυγή το 2008 ευθύνεται και για την στυγερή δολοφονία της Οδού Σταδίου!


Σύμφωνα με έγκυρες πηγές οι δολοφόνοι της Οδού Σταδίου είχαν πρωτοστατήσει στην αντισυγκέντρωση και επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής τον Φεβρουάριο του 2008! Όπως γράφει σήμερα μεγάλη εφημερίδα: «Οι αξιωματικοί έχουν ακόμη ανακαλύψει ποια ομάδα αναρχικών και από ποιο «στέκι»- από τα 30 που υπάρχουν στην Αττική- έχει πρωτοστατήσει στις επιδρομές της οδού Σταδίου το επίμαχο χρονικό διάστημα της 5ης Μαΐου» – ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΤΟ ΒΗΜΑ»: «ΒΗΜΑ: Η Αστυνομία ανακάλυψε την ομάδα αναρχικών που πρωτοστάτησε στον φονικό εμπρησμό στη Μarfin Βank, ΒΑΣΙΛΗΣ Γ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, Τρίτη 11 Μαΐου 2010:


“Oι καταγραφές από 10 κάμερες αλλά και από 30 καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων έχουν αποκαλύψει στην ΕΛ.ΑΣ. δύο από τους δράστες των επιθέσεων σε καταστήματα της οδού Σταδίου, πριν από τον φονικό εμπρησμό στη Μarfin Βank! Οι αξιωματικοί έχουν ακόμη ανακαλύψει ποια ομάδα αναρχικών και από ποιο «στέκι»- από τα 30 που υπάρχουν στην Αττική- έχει πρωτοστατήσει στις επιδρομές της οδού Σταδίου το επίμαχο χρονικό διάστημα της 5ης Μαΐου.


Η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει αποκλείσει επίσης το ενδεχόμενο κάποιοι από αυτούς που συμμετείχαν στις επιθέσεις να βρίσκονται και σε λίστα υπόπτων για συμμετοχή σε ένοπλες οργανώσεις. Μάλιστα, για να εντοπίσει τους δράστες, εφαρμόζει την ειδική μέθοδο ανάλυσης βίντεο, με την ονομασία «Copeland», από τη Σκότλαντ Γιαρντ.


O ι δύο ύποπτοι απεικονίζονται σε οπτικό υλικό να μην έχουν πλήρως καλυμμένα τα πρόσωπά τους, να κινούνται ανάμεσα στο πλήθος των διαδηλωτών και να συμμετέχουν σε επιθέσεις που έχουν σημειωθεί σε βιβλιοπωλεία και εμπορικά καταστήματα προτού γίνει το μοιραίο χτύπημα στην τράπεζα. Τα πιο σημαντικά στοιχεία έχουν συγκεντρωθεί από επίθεση σε ένα κατάστημα και σε ένα βιβλιοπωλείο, όπου πήγαν πάλι χθες αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. για να λάβουν νέες καταθέσεις. Μάλιστα σε μία από τις προηγούμενες επιθέσεις σε κατάστημα ειδών υπόδησης η βόμβα μολότοφ δεν έχει εκραγεί, βρέθηκε και έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για συλλογή στοιχείων.


Οπως ανέφεραν χθες υψηλόβαθμοι αξιωματικοί προς «Το Βήμα», «τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει κρίνονται εξαιρετικά σοβαρά και μας δημιουργούν αισιοδοξία. Ωστόσο δεν σκοπεύουμε να παραδώσουμε αυτό το υλικό ακόμη στην Εισαγγελία, ούτε να προχωρήσουμε σε συλλήψεις των υπόπτων για τις επιθέσεις που προκάλεσαν μόνο ζημιές. Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, άλλα άτομα χτυπούσαν τα καταστήματα στην αριστερή πλευρά της Σταδίου και άλλα στη δεξιά όπου βρισκόταν το υποκατάστημα της Μarfin. Κύριος σκοπός μας είναι, με βάση αυτές τις αναγνωρίσεις και με το αρχείο για υπόπτους αντιεξουσιαστές που έχουμε, να βρούμε όλους τους συμμετέχοντες σε αυτό το “γκρουπ” των επιδρομέων. Και να μαζέψουμε αποδεικτικά στοιχεία σε βάρος τους».


Οι αστυνομικοί εξετάζουν εξονυχιστικά όλες τις καταγραφές, από κάμερες ελέγχου της κυκλοφορίας και από ιδιωτικές κάμερες, από την πορεία του «γκρουπ» των κουκουλοφόρων που ξεκίνησε από την οδό Πατησίων ως την πλατεία Συντάγματος όταν και φαίνεται να διαλύεται. Σημειώνεται πάντως ότι η ΕΛ.ΑΣ. διαθέτει σημαντικό οπτικό υλικό από παλαιότερες επιθέσεις κουκουλοφόρων, όπως η επίθεση εναντίον κλούβας των ΜΑΤ στις 17 Δεκεμβρίου 2008 στην Καισαριανή, η σύγκρουση αντιεξουσιαστών και μελών της Χρυσής Αυγής στις 3 Φεβρουαρίου 2008 στην πλατεία Κλαυθμώνος αλλά και η επιδρομή κουκουλοφόρων στις 14 Μαρτίου 2009 στο Κολωνάκι, όπου προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές σε καταστήματα. Ωστόσο, παρ΄ ότι και τότε υπήρξαν ενδείξεις για την ταυτότητα των δραστών, η έρευνα δεν κατέληξε πουθενά…» - BHMA


πηγη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου