Χρήστες OnLine

Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2009

Χωρίς εικόνες και σταυρούς τα Σχολεία στα Τρίκαλα ?Διχάζει την εκπαιδευτική κοινότητα των Τρικάλων, η απόφαση για απομάκρυνση από τα σχολεία των θρησκευτικών συμβόλων

Αντιμέτωπη με μια απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που οδηγεί εκτός των σχολικών αιθουσών τα θρησκευτικά σύμβολα, βρίσκεται η εκπαιδευτική κοινότητα των Τρικάλων...

Η απόφαση, ζητά απομάκρυνση των θρησκευτικών συμβόλων «για να μην προσβάλλεται η ελευθερία της θρησκευτικής επιλογής».

Μπορεί η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος να έχει ταχθεί μέσω του Προέδρου της Δημήτρη Μπράτη υπέρ της απόφασης αλλά μεγάλο μέρος της τοπικής εκπαιδευτικής Κοινότητας, διαφωνεί με αυτή την απόφαση εναντίον της ύπαρξης εκκλησιαστικών συμβόλων στα σχολεία.

«Το σχολείο θα πρέπει να εξασφαλίζει ίσες ευκαιρίες σε όλους χωρίς κανένας μαθητής να αισθάνεται μειονεκτικά λόγω της καταγωγής, της φυλής ή του θρησκεύματός του», λένε οι υπέρμαχοι της απόφασης, «υπάρχουν σχολεία όπου όλοι οι μαθητές είναι Χριστιανοί», αναφέρουν όσοι τάσσονται κατά της απόφασης.


Με λιγα λόγια.. ερχονται παρανομα οι λαθρομεταναστες στην χωρα μας και εμεις "πρέπει" να κρυψουμε τα συμβολα της θρησκειας μας για να μην "ενοχλουνται" οι λαθρομετανάστες και οι "επαγγελματιες αντιρατσιστες" .. !! λογικότατο ε?

http://www.trikalanews.gr/article/5906/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου