Χρήστες OnLine

Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2009

Αντίδραση γύρω από την αναμενόμενη άφιξη του τουρκικού πλοίου στη ΜασαλίαTην Παρασκευή, 26 Ιουνίου, Αρμένιοι, Έλληνες και Κύπριοι, οργάνωσαν μια Συνέντευξη Τύπου και κάλεσαν δημοσιογράφους από την Μασσαλία, να τους ενημερώσουν σχετικά με την άφιξη του τουρκικού πλοίου, που είχε προγραμματισθεί για την 1η Ιουλίου στην Μασσαλία . Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το πλοίο δεν έχει ακόμη φθάσει και υπολογίζεται ότι θα έχει μια καθυστέρηση 15-20 ημερών

Έχουμε εκπλαγεί πολύ από αυτά που ακούσαμε από τον κύριο Πρόξενο της Τουρκίας στην Τηλεόραση. Ο οποίος έχει πει ότι όλες οι χώρες της Μεσογείου ήσαν, τότε, ίδιες. Επίσης έχει προσθέσει ότι θεωρεί τους Αρμενίους αδελφούς.

Όσον αφορά το άρθρο της τοπικής εφημερίδας της Μασσαλίας «Provence » του Σαββάτου, 27ης Ιουνίου, επανέρχεται στις παρατηρήσεις του κυρίου Πρόξενου της Τουρκίας εφόσον καταλήγει ως εξής: «Πριν 2.600 χρόνια, δεν υπήρχε ούτε Ελλάδα, ούτε Αρμενία, ούτε Γαλλία και ακόμη ούτε Τουρκία».

Όσον αφορά στην Τουρκία, οι Τούρκοι, έχουν φθάσει τον 15ον αιώνα στην Μικρά Ασία . Είναι πασίγνωστο ότι οι Έλληνες από την Παλαιά Φώκαια έχουν ιδρύσει την Μασσαλία το 600 π.χ. Η Παλαιά Φώκαια είναι πόλη κτισμένη στο Βορειοδυτικό μέρος της Μικρασιατικής Χερσονήσου. Ιδρύθηκε τον 8ο π.Χ. αιώνα από αποίκους της Φωκίδας με αρχηγό τον Αθηναίο Φιλογένη. Η Παλαιά Φώκαια ήταν μια από τις 12 Ιωνικές πόλεις. Η Μικρά Ασία ήταν το μεγαλύτερο κομμάτι της Οικουμενικής Ελλάδας.

Οι παρατηρήσεις του κυρίου Προξένου της Τουρκίας σημαίνουν επομένως, ότι δεν υπήρξαν Έλληνες σε αυτήν την περίοδο. Άρα δεν μπορούσαν να ιδρύσουν την Μασσαλία. Μα αφού είναι παγκοσμίως γνωστό, παραδεκτό, αναγνωρισμένο και αποδεδειγμένο πως Έλληνες ίδρυσαν τη Μασσαλία, άρα υπήρχαν Έλληνες, άρα είναι ανακριβείς οι ισχυρισμοί του κ. Προξένου της Τουρκίας.

Θα επιθυμούσαμε οι Ελληνικές Αρχές και οι Ελληνικές Κοινότητες να ενημερώσουν την τοπική εφημερίδα της Μασσαλίας για να πληροφορήσει κι αυτή τους αναγνώστες της για την πραγματική αλήθεια επί του θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου