Χρήστες OnLine

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Περιπολίες πολιτών εναντίον λαθρομεταναστών



ΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ Κοινοβούλιο ενέκρινε χθες ένα ιδιαίτερα σκληρό και αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, το οποίο προβλέπει περιπολίες άοπλων πολιτών, επιβάλλει πρόστιμο από 5.000 έως 10.000 ευρώ σε όσους λαθρομετανάστες συλλαμβάνονται, ορίζει ποινές φυλάκισης έως 3 χρόνια για όσους φιλοξενούν ή νοικιάζουν τα σπίτια τους σε άτομα που έχουν μπει παράνομα στη χώρα και αυξάνει σε 6 μήνες το όριο κράτησης των λαθρομεταναστών.

Γίνεται, επίσης, υποχρεωτική η καταγγελία των λαθρομεταναστών στις δικαστικές αρχές, με μόνη εξαίρεση τους διευθυντές σχολείων και τους γιατρούς. Το σχέδιο νόμου έχει δεχθεί τα πυρά τόσο της Κεντροαριστεράς όσο και της Εκκλησίας και οργανώσεων προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Διεθνής Αμνηστία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι τα μέτρα «επηρεάζουν αρνητικά τους ευάλωτους ανθρώπους στη χώρα» και «παραβιάζουν σοβαρά τα δικαιώματα των μεταναστών».

Διαβάστε τη συνέχεια
εδώ

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ ΝΑ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΙ. ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΡΧΙΔΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου