Χρήστες OnLine

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

Κυνικά δηλώνει και επίσημα πλέον η Τουρκία δια στόματος της ηγεσίας του υπουργείου των εξωτερικών της ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει η χώρα της καταυλισμός προσφύγων και ως εκ τούτου δεν πρόκειται να τηρήσει την συμφωνία περί επανεισδοχής λαθρομεταναστών, την οποία είχε υπογράψει με την Ελλάδα. Έτσι, λοιπόν, θέλουν να κάνουν και δεν το κρύβουν την Ελλάδα… καταυλισμό προσφύγων! Τίποτε το νέο… μια ζωή η Τουρκία τα ίδια κάνει! Όπως δεν τήρησε την υπογραφή της με την συμφωνία της Λωζάννης και ξερίζωσε τους Έλληνες από Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο, έτσι και με το θέμα των λαθρομεταναστών… έχει σκοπό να γεμίσει την Ελλάδα με εκατοντάδες χιλιάδες αφρικανούς και ασιάτες και μάλιστα με το αζημίωτο…, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι η μεταφορά λαθρομεταναστών είναι μία σχεδόν κρατική τουρκική επιχείρηση.


«Περιφερειακή υπερδύναμη» Made In U.S.A.


Η Ευρώπη από την πλευρά της εξαντλείται σε ευχολόγια, ενώ η Αμερική έχει παραδώσει τα κλειδιά της περιοχής στην Τουρκία και την έχει αποδεχθεί σαν περιφερειακή υπερδύναμη. Το δήλωσε ευθέως ο παντρεμένος με τουρκάλα Μάθιου Μπράιζα υφυπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ κατά την διάρκεια της πρόσφατης επισκέψεώς του στη Λευκωσία όπου απερίφραστα είπε: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να πιέσουν την Τουρκία. Ίσως αυτό να μπορούσε να γίνει στις δεκαετίες ΄70, ΄80, ΄90. Δεν μπορεί να γίνει όμως σήμερα, που η Τουρκία κατέστη περιφερειακή υπερδύναμη και εξαρτάται απόλυτα από τις δικές της δυνάμεις».



Αρνούνται να εφαρμόσουν το ελληνοτουρκικό πρωτόκολλο επανεισδοχής του 2001


Χαρακτηριστική και γεμάτη κυνισμό είναι η δήλωση που έκανε στην πρόσφατη διεθνή συνάντηση στην Κέρκυρα ο τούρκος υπουργός των εξωτερικών: “Αρνούμεθα να γίνουμε ο μεγαλύτερος καταυλισμός προσφύγων του κόσμου, συνεπώς εσείς πρέπει να αποδεχθείτε μία χώρα με δυσκολίες οι οποίες μεταδίδονται στην ευρύτερη περιοχή”


Τα ίδια με τον υπουργό εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στον ελληνικό τύπο και ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγίς απόσπασμα της οποίας σας παραθέτουμε:


«Δεν θα γίνουμε ο μεγαλύτερος καταυλισμός προσφύγων – Ο Εγκεμέν Μπαγίς μιλάει για τα εσωτερικά θέματα της Τουρκίας και τις σχέσεις με Ελλάδα, Συνέντευξη στον Φιλιο Σταγκο:


- Πάνω από 5 εκατομμύρια Τούρκοι νόμιμοι μετανάστες ζουν στην Ε.Ε., αλλά η Τουρκία δεν συνεργάζεται για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.


- Δεν πρόκειται για Τούρκους πολίτες, αλλά για πολίτες τρίτων χωρών, όπως το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, τη Συρία, το Ιράν, το Ιράκ. Δυσκολευόμαστε να υπογράψουμε συμφωνίες με αυτές τις χώρες και γι’ αυτό δεν υπογράφουμε συμφωνία με την Ε.Ε.


- Γι’ αυτό δεν εφαρμόζετε το ελληνοτουρκικό πρωτόκολλο επανεισδοχής του 2001;


- Βεβαίως…».



Υ.Γ.: Κατά την διάρκεια του θέρους όπου οι καιρικές συνθήκες στο Αιγαίο είναι ιδανικές αναμένεται νέο κύμα λαθρομεταναστών, το οποίο σύμφωνα με ειδικούς αναλυτές μπορεί να ξεπεράσει και τις 150.000!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου