Χρήστες OnLine

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Νέα επεισόδια στο σήριαλ του παλιού εφετείου


Μετεκλογικά το κράτος αποφάσισε να λύσει (μην γελάτε, παρακαλώ) το πρόβλημα του παλαιού Εφετείου στην Σωκράτους. Οι τρόποι που επέλεξε είναι ...αποφασιστικοί και διακριτικοί:

>> Για τον σοβαρότατο κίνδυνο για την δημόσια υγεία: Ένα συνεργείο του Δήμου Αθηναίων, με μάσκες και φόρμες προστασίας, μπήκε στο προαύλιο και απομάκρυνε τους σωρούς σκουπιδιών και ακαθαρσιών. Έκτοτε, οι "κάτοικοι" του κτιρίου τους ξαναδημιούργησαν φιλότιμα.

>> Για τις ληστείες, τις κλοπές, τους ξυλοδαρμούς περαστικών και τις "παρακρατήσεις" γυναικών: Περιπολικά και αστυνομικοί βρίσκονται σε μόνιμες βάρδιες στις γωνίες του τετραγώνου και πού και πού ελέγχουν κάποιους απ' τους αλλοδαπούς που περνάνε κοντά τους. Όσοι δεν έχουν χαρτιά, προσαγάγονται για τα γνωστά (κράτηση μερικών ημερών και απελευθέρωση ξανά των 99 στους 100 - στον ένα κληρώνει τελικά απέλαση).

Στα πλαίσια της τελευταίας τακτικής τους και με την υπόθεση του σοβαρά τραυματισμένου αλγερινού τα ξημερώματα από αφρικανούς στην ίδια περιοχή, οι αστυνομικοί, που έκαναν βάρδια έξω απ' το Εφετείο στην Σωκράτους, έπιασαν σήμερα τέσσερις λαθρομετανάστες, που με περίσσιο θράσσος - και γιατί όχι, άλλωστε - πήδηξαν τα κάγκελα μπροστά τους για να βγουν στον δρόμο. Οι δύο ήταν ιδιαίτερα προκλητικοί, φτύνοντας και βρίζοντας το πλήρωμα του περιπολικού. Κατά τους καταστηματάρχες της περιοχής, φώναζαν ότι είναι απ' τους "ηγέτες" των καταληψιών του κτιρίου. Και ίσως πραγματικά να είναι, γιατί οι ευρισκόμενοι εντός του παλαιού εφετείου άρχισαν να πετούν πέτρες και αντικείμενα στον δρόμο, σε μια απόπειρα εκβίασης για την απελευθέρωση των ομοεθνών τους.

Η μόνη αντίδραση της αστυνομίας ήρθε όταν μια πόρτα(!) προσγειώθηκε με κρότο στο οδόστρωμα, μερικά εκατοστά μακρύτερα από ένα διερχόμενο μηχανάκι!!! Ο οδηγός του, σοκαρισμένος, κατάφερε να σταθεροποιήσει το όχημά του και να σταματήσει πριν πέσει. Οι διερχόμενοι και οι καταστηματάρχες άρχισαν να φωνάζουν στους καταληψίες ότι θα σκοτώσουν κανέναν άνθρωπο, οι καταληψίες γέλαγαν και κορόιδευαν άνετοι και η αστυνομία έφερε τα ΜΑΤ να ...κλείσουν τον δρόμο, απαγορεύοντας την διέλευση οχημάτων και πεζών! Τίποτε άλλο. Κυριολεκτικά τίποτε άλλο! Μετακινήθηκαν μερικά μέτρα μακρύτερα από το εφετείο, έδιωξαν τους περαστικούς και απαγόρευσαν σε οποιονδήποτε να περάσει. Τα ΜΑΤ σε ρόλο τροχονόμων! Μη βρίσκοντας κινούμενους στόχους πια και επανεξετάζοντας τις πιθανές χρήσεις των αντικειμένων που πετούσαν, οι παράνομοι αποτραβήχτηκαν στο εσωτερικό του κτιρίου. Μία ώρα μετά, αφού οι "μάχιμοι" αξιωματικοί (του σώματος που φροντίζει για την τήρηση των νόμων) υπέθεσαν ότι οι καταληψίες πήγαν για την σιέστα τους, επιτράπηκε και πάλι η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών και αποσύρθηκαν εντελώς οι αστυνομικοί! Άλλη μία εφαρμογή του - καθιερωμένου απ' τον Πάκη - τρόπου αντιμετώπισης των επιθέσεων παρανόμων: "Αμυνόμαστε μέχρι να βαρεθούν και μετά φεύγουμε για να μην τους προκαλούμε"!

Οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι της περιοχής μιλούν πλέον όλο και εντονότερα για αυτοδικία και την ανάγκη οπλοφορίας για την ασφάλειά τους. Όσο περισσότερο αδύναμο εμφανίζεται το κράτος απέναντι στα προβλήματα που το ίδιο επιτρέπει να δημιουργούνται, τόσο περισσότερο δυναμικοί θ' αναγκαστούν να εμφανιστούν οι πολίτες.

http://resistance-hellas.blogspot.com/2009/06/blog-post_30.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου