Χρήστες OnLine

Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

ΚΑΤΑΠΕΛΤΕΣ Γ.ΚΟΛΟΒΟΣ ΚΑΙ ΣΤ. ΚΑΡΚΑΛΕΤΣΗΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

ΚΑΤΑΠΕΛΤΕΣ Γ.ΚΟΛΟΒΟΣ ΚΑΙ ΣΤ. ΚΑΡΚΑΛΕΤΣΗΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ


«ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΙ» ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΟΒΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΚΑΛΕΤΣΗΣ, ΤΙΝΑΞΑΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Υψηλού επιπέδου ήταν η ημερίδα που διοργάνωσε η Εταιρεία Μελέτης Ελληνικών Θεμάτων Κύπρου για τη λαθρομετανάστευση και τον εποικισμό.
Ο διακεκριμένος δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω Βασίλειος Καρβουνιάρης, ο ιστορικός Σταύρος Καρκαλέτσης, (αντιπρόεδρος/πολιτευτής ΛΑ.Ο.Σ. Ευβοίας) και ο επικοινωνιολόγος/συγγραφέας Γιάννης Κολοβός υπήρξαν στις εισηγήσεις τους καταπέλτες.

Σημειώνεται πως η Κύπρος αντιμετωπίζει οξύτατο πρόβλημα αθρόας λαθρομετανάστευσης, που σε συνδυασμό με τον ανελέητο εποικισμό από την Τουρκία υποθηκεύει πλέον σοβαρά το μέλλον των Ελλήνων της Μεγαλονήσου στις πατρογονικές εστίες.
Στις εισηγήσεις τους, οι ομιλητές στάθηκαν σε άκρως σημαντικές παραμέτρους του ζητήματος.

Ο Γιάννης Κολοβός υπήρξε όπως πάντα ακριβολόγος και με απόλυτα τεκμηριωμένες θέσεις, εδραζόμενες σε αριθμούς και στοιχεία μη αμφισβητήσιμα. Αναφέρθηκε σε παραδείγματα ευρωπαικών χωρών που βρίσκονται ήδη προ αδιεξόδου και προχωρούν σε αυστηρές νομοθετικές ρυθμίσεις, προς αντιμετώπιση της απειλής.

Ο Σταύρος Καρκαλέτσης επέκρινε την πολιτική όλων των ελλαδικών κυβερνήσεων τα τελευταία 15 χρόνια, που συνίσταται σε αλλεπάλληλες μαζικές νομιμοποιήσεις όσων έρχονται, αδιακρίτως. «Πρέπει κάποτε να αποφασίσουμε πόσους θέλουμε, Ελλάδα και Κύπρος», τόνισε, «πόσους αντέχουμε και πόσους μετανάστες αντέχει η κοινωνία και οικονομία μας. Δεν θα γίνουμε οι Έλληνες μειονότητα στον τόπο μας». Ο Σταύρος Καρκαλέτσης στάθηκε ιδιαίτερα στην Εύβοια, όπου και πολιτεύεται, ενημερώνοντας το ακροατήριο για την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στο νομό και την εγκληματικότητα των αλλοδαπών, που είναι υψηλότατη σε σχέση με το ποσοστό τους.

Ο Βασίλειος Καρβουνιάρης από πλευράς του, κάλυψε ως δικηγόρος τις νομικές πτυχές του θέματος και τόνισε πως «άλλο η νόμιμη και υπό προυποθέσεις ελεγχόμενη μετανάστευση και άλλο αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα: Ανεξέλεγκτη και μαζική λαθρομετανάστευση». Επεσήμανε τους κινδύνους που εγκυμονεί η λαθρομετανάστευση για την κοινωνική συνοχή και το αύριο της πατρίδας μας.

Η παθολόγος/επιδημιολόγος στο νοσοκομείο Λευκωσίας Λώρα Παπαντωνίου επεσήμανε τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων AIDS, φυματίωσης και άλλων ασθενειών από την ακατάσχετη είσοδο λαθρομεταναστών στην Κύπρο, ενώ ο Λεμεσιανός φιλόλογος και συγγραφέας Ανδρέας Μακρίδης στάθηκε στον εποικισμό που έχει αλλοιώσει τον ελληνικό χαρακτήρα της κατεχόμενης Κύπρου.

Στο δικό του μήνυμα, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’, επέκρινε δριμύτατα όσους φέρουν ευθύνη για το ανεξέλεγκτον της κατάστασης και τόνισε πως ειδικά η Κύπρος αντιμετωπίζει διπλό πρόβλημα, αφού πλάι στους 90.000 λαθρομετανάστες στο ελεύθερο τμήμα του νησιού (ποσοστό που αγγίζει το 20%), υπάρχουν και οι 200.000 έποικοι που η Τουρκία μετέφερε στα κατεχόμενα.
Η ημερίδα καλύφθηκε από την κρατική τηλεόραση του ΡΙΚ καθώς και τα λοιπά τηλεοπτικά δίκτυα (MEGA, ANTENNA και SIGMA).

πηγη : karkaletsis-stavros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου