Χρήστες OnLine

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Θέλουν την Ελληνική Θεσσαλονίκη «πολυεθνική» και δεν το κρύβουν!

Πριν από λίγα χρόνια, ένας υπουργός της κυβερνήσεως είχε δηλώσει ότι η Θεσσαλονίκη πρόκειται να γίνει μία μεγαλούπολη των τριών εκατομμυρίων και πρωτεύουσα των Βαλκανίων! Είχαμε γράψει τότε στην «Χρυσή Αυγή» ότι πως είναι δυνατόν να συμβεί αυτό, όταν το πρώτο εθνικό πρόβλημα της χώρας μας είναι το δημογραφικό; Εκτός εάν θέλουν, επιδιώκουν και σχεδιάζουν να δημιουργήσουν μία πολυεθνική τερατούπολη μέσα στην ίδια την καρδιά του Ελληνισμού.


Για όσους δεν το έχουν αντιληφθεί, η Θεσσαλονίκη απέμεινε η τελευταία μεγάλη Ελληνική πόλη με ιστορική συνέχεια από το Βυζάντιο, αφού είναι γνωστό ότι η Αθήνα για 1.500 σχεδόν χρόνια ήταν μια ασήμαντη πόλη, και επιπλέον στην μεν Κωνσταντινούπολη σήμερα ζουν μόλις 2.000 γέροντες, ενώ στην Σμύρνη κανένας. Το τελευταίο, λοιπόν, αστικό κέντρο του Ελληνισμού με ιστορική συνέχεια από την χιλιόχρονη Ελληνική Αυτοκρατορία είναι η Θεσσαλονίκη. Αφαιρώντας τον εθνικό χαρακτήρα και από αυτή την πόλη αποκόπτεις τον Ελληνισμό από την Ιστορία του 1.500 χρόνων.


Είναι γεγονός ότι η απελευθέρωση από τον Ελληνικό Στρατό στα 1912 της Θεσσαλονίκης δυσαρέστησε πολλούς. Ανάμεσα σε αυτούς και τους Εβραίους, που αποτελούσαν ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού της πόλεως και οι οποίοι βοήθησαν με κάθε τρόπο τους Τούρκους στον πόλεμό τους κατά των Ελλήνων.


Στην συνέχεια αρκετοί απ’ αυτούς έφυγαν και πήγαν στην Οθωμανική επικράτεια, ενώ είναι γνωστό ότι αυτοί που έμειναν δεν σταμάτησαν να μιλούν για ανεξάρτητη Μακεδονία με πρώτους και κύριους εκφραστές αυτής της τάσεως τους Εβραίους ιδρυτές του κομμουνισμού στην Ελλάδα Μπεναρόγια, Κουν και Βεντούρα, που μιλούσαν για ανεξάρτητη πολυεθνική Μακεδονία!


Τα τελευταία χρόνια πολύς θόρυβος γίνεται γύρω από την Θεσσαλονίκη, θόρυβος κατά την γνώμη του γράφοντος όχι αθώος. Αναγείρονται με έξοδα του Ελληνικού κράτους μνημεία και μουσεία των Εβραίων, γράφονται βιβλία για την «πολυεθνική» Θεσσαλονίκη και γίνονται εκδηλώσεις για το επικίνδυνο εθνικά αυτό ζήτημα. Προ ετών είχαμε και την παρουσίαση ενός βιβλίου του Αμερικανικού Κολεγίου στην συμπρωτεύουσα. Συγγραφέας του ο καθηγητής της Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης, Μαζάουερ, που το όνομά του και η φυσιογνωμία του δεν δείχνουν ότι είναι γνήσιος απόγονος των «cow boys»… Ίσως γι’ αυτό να έχει και κάποια ιδιαίτερη ευαισθησία για την Θεσσαλονίκη, που την θέλει «πολυεθνική». Χαρακτηριστικός είναι και ο τίτλος του βιβλίου του: «Θεσσαλονίκη πόλη των φαντασμάτων Χριστιανών, μουσουλμάνων και Εβραίων».


Θα έπρεπε να ξέρει ο κ. Μαζάουερ ότι ένα εκατομμύριο Ελλήνων, που ζουν σήμερα στην Θεσσαλονίκη και χιλιάδες χρόνια Ελληνικής ιστορίας της πόλεως, δεν αποτελούν ένα φάντασμα. Σημασία όμως έχει ότι δεν λέει στον τίτλο του βιβλίου του Ελλήνων, μουσουλμάνων και εβραίων, αλλά… Χριστιανών! Και αυτό ασφαλώς παραπέμπει ευθέως στην αμφισβήτηση του εθνικού Ελληνικού χαρακτήρα, όχι μόνο της Θεσσαλονίκης, αλλά και της Μακεδονίας ολόκληρης!

Σε άλλο σημείο του αναφέρεται απλά και ξερά: «Οι Οθωμανοί Τούρκοι εξισλαμίζουν την πόλη το 1430». Δηλαδή πως την εξισλάμισαν; Έβαλαν τους Ιμάμηδες και έκαναν κήρυγμα και πίστεψαν όλοι στον Μωάμεθ; Είναι δυνατόν να γράφονται τέτοια πράγματα; Δεν έχουν ακούσει τον θρήνο για την Άλωση της Θεσσαλονίκης;


Δεν έχουν διαβάσει ότι στα 1430 μια μεγάλη πόλη του Ελληνισμού, η Θεσσαλονίκη σφαγιάσθηκε ολοκληρωτικά από τις ορδές των βαρβάρων του Μουράτ; Τις τελευταίες ημέρες του Μαρτίου του 1430 πλήθος βαρβάρων πολιορκεί την Θεσσαλονίκη. Τρεις φορές έκανε πρόταση στους Έλληνες ο σουλτάνος να παραδοθούν και τρεις φορές υπερήφανα τις απέρριψαν. Τον Απρίλιο του 1430 καταλαμβάνουν οι Τούρκοι την Θεσσαλονίκη και οι βάρβαροι εξοντώνουν ολόκληρο τον πληθυσμό της πόλεως και όσους ζουν τους πουλάνε σαν δούλους. Η πόλη καταστρέφεται, τα Μοναστήρια και οι Εκκλησιές βεβηλώνονται και ακόμη και το ιερό λείψανο του Αγίου Δημητρίου απογυμνώνεται από τους Τούρκους από τα πολύτιμα αφιερώματα. Ο χρονικογράφος της εποχής αναφέρει: «Μεγίστη ήτο η συμφορά δι όλον τον Ελληνικόν κόσμον. Εις μίαν και μόνην ημέραν τόσον μεγάλη πόλις εκενώθη και έμεινεν έρημος»… Αυτή ήταν η βαρβαρότητα των Τούρκων κατά των Ελλήνων της Θεσσαλονίκης με τους οποίους σύμφωνα με τον Μαζάουερ συμβίωσαν… ειρηνικά!


πηγη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου