Χρήστες OnLine

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Θέλουν τη Νομική ανοιχτή για ελεύθερη χρήση…”ασύλου”


Ενόψει των “επετειακών” συγκεντρώσεων αναρχικών και ακροαριστερών ομάδων που έχουν προγραμματιστεί για το προσεχές Σαββατοκύριακο, οι διάφοροι “προστατευόμενοι νεαροί” απειλούν δεξιά και αριστερά ώστε να μείνουν ανοιχτές οι Σχολές με προφανή σκοπό βέβαια.


Να μπορούν, σε επικείμενα επεισόδια και βανδαλισμούς (για τα οποία μας προετοιμάζουν και φτιάχνουν ανάλογο κλίμα τα ΜΜΕ), να κρυφτούν εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και να μπορούν να επικαλεστούν ανενόχλητοι για άλλη μιά φορά το πανεπιστημιακό… “άσυλο”.


Ένα από τα βασικά κτίρια στο οποίο στοχεύουν, μιάς και βρίσκεται στην καρδιά των Αθηνών, είναι αυτό της Νομικής Σχολής στην οδό Μασσαλίας. Μην ξεχνάμε πως κατά τα περσινά γεγονότα του Δεκέμβρη, η Νομική αποτελούσε ένα από τα βασικά “ορμητήρια” των αναρχικών όταν επιδίδονταν στα γνωστά αίσχη τους, με την αστυνομία φυσικά να παρακολουθεί αμέτοχη σε απόσταση αρκετών εκατοντάδων μέτρων…


Ειδικότερα, όπως ανέφερε χθεσινή ανακοίνωση της ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών «τις τελευταίες μέρες στο κεντρικό κτίριο της Νομικής Σχολής Αθηνών, διάφορες ομάδες νεαρών ατόμων απαιτούν -ενώ απειλούν για δυσάρεστες συνέπειες- να παραμείνει το κτίριο ανοιχτό στη διάρκεια των επικείμενων διαδηλώσεων αδιαφορώντας για τις δυσμενείς συνέπειες που θα είχε η χρήση του από εξωπανεπιστημιακά στοιχεία».


Μάλιστα πρόκειται να οργανωθεί και γενική συνέλευση από τα ΕΑΑΚ με κεντρικό αίτημα την κατάληψη της Σχολής για τις επόμενες ημέρες. Σε αντίθετη περίπτωση οι συγκεκριμένοι απειλούν τους καθηγητές ότι θα τους κάνουν “το βίο αβίωτο”!


Φυσικά και τα παραπάνω δεν μας προξενούν καμία εντύπωση. Όσοι είναι φοιτητές, γνωρίζουν πολύ καλά από ποιούς στελεχώνονται τα διάφορα “στέκια” εντός των Σχολών. Αλλά από την άλλη, αναρωτιόμαστε, τί έχουν να πούν άραγε οι πρυτάνεις και οι διάφοροι καθηγητές που κατά καιρούς ωρύονταν ότι τους βανδαλισμούς τους έκαναν κάποιοι δήθεν εξωπανεπιστημιακοί;

Φοιτητικός Εθνικιστικός Κύκλος

πηγη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου