Χρήστες OnLine

Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2009

Η ΝΤΟΡΑ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ!Εχθές στην εκπομπή του κ. Χαρδαβέλλα πληροφορηθήκαμε πως η κ. Μπακογιάννη είχε αρνηθεί τη βοήθεια να διαδώσει την επιστολή που συνέταξαν Αμερικανοί πανεπιστημιακοί φιλέλληνες και την οποία έστειλαν στον πρόεδρο Ομπάμα σχετικά με την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και τα σκοπιανά ανιστόρητα ψεύδη.

Την επιστολή υπογράφουν 347 πανεπιστημιακοί ειδήμονες από την Αμερική. Η είδηση έγινε γνωστή κατά την διάρκεια της εκπομπής όταν η πρόεδρος της Παμμακεδονικής κ. Γκατζούλη επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιο Παπαθεμελή που συμμετείχε στη συζήτηση και του το ανέφερε.

Να προσθέσουμε επίσης πως σε συνέντευξη που παραχώρησε ο καθηγητής κ. Μίλλερ σε δημοσιογράφο του κ. Χαρδαβέλλα δήλωσε πως η σκοπιανή προαπαγάνδα στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στα Πανεπιστήμια έχει σπάσει κάθε ρεκόρ. Ο κ. Μίλερ αποφάσισε να απαντήσει αρχικά σε ένα ανιστόρητο άρθρο ενός αμερικάνικου περιοδικού που προπαγάνδιζε τα σκοπιανά ψεύδη και διαστρέβλωνε την Ιστορία. Ο κ. Μίλερ δεν έλαβε απάντηση από τον εκδότη του περιοδικού και ξαναέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας.

Ο εκδότης μετά από καιρό του απάντησε λέγοντας ότι έλειπε σε... διακοπές κι αυτή ήταν η αιτία της αργοπορίας του και ...συνέστησε να γράψει ένα άρθρο 100 λέξεων αν θέλει να δημοσιευθεί στο περιοδικό που λειτουργούσε ως φιλοσκοπιανός κράχτης. Ο καθηγητής Μίλερ βρήκε την απάντηση κάτι παραπάνω από υποτιμητική και τότε αποφάσισε να συντάξει ένα γράμμα προς τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Ομπάμα αναλύοντάς του με επιστημονικά ντοκουμέντα την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας δεδομένου ότι οι ΗΠΑ είχαν αναγνωρίσει τα Σκόπια ως "Μακεδονία" επί προεδρίας Μπους. Σε αυτή του την προσπάθεια βρήκε εκατοντάδες πανεπιστημιακούς συμμάχους που την υπέγραψαν αλλά και πολλούς ...αδιάφορους και αρνητικούς όπως ο κ. Μίλερ δήλωσε.

Ομολογουμένως η ελληνική διπλωματία στο εξωτερικό είναι ανύπαρκτη και δεν γίνεται καμία προσπάθεια να πολεμηθεί η σκοπιανή προπαγάνδα παρ' όλο που διαθέτουμε όλα τα ντοκουμέντα και τα επιστημονικά επιχειρήματα. Παρ ' όλο που η Παμμακεδονική της Αμερικής προσπάθησε να έλθει σε επαφή και να διαδώσει την επιστολή μέσω του υπουργείου Εξωτερικών συνάντησε άρνηση και κλειστές πόρτες. Ο κ. Χαρδαβέλλας στην εκπομπή θεώρησε ότι αυτό οφείλεται σε ...ανοησία εκ μέρους της ελληνικής πλευράς αλλά δεν θα συμφωνήσουμε καθόλου με αυτό. Τα υπουργεία Εξωτερικών τα τελευταία χρόνια όχι μόνο δεν διαθέτουν καμία διπλωματία για να προωθήσουν το μείζονος σημασίας εθνικό μας θέμα αλλά και αρνούνται την βοήθειά τους σε κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία που τους προτείνεται. Αυτό δεν ονομάζεται ούτε ανοησία, ούτε αμέλεια. Ονομάζεται ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ.


Παραθέτουμε 2 ενδιαφέρουσες δημοσιεύσεις για το θέμα


Archaeology Magazine Letter to the Editor by Professor Stephen G. Millerπηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου