Χρήστες OnLine

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Ελλάς τετέλεσται: 4.000 λαθρομετανάστες απελευθερώνει από τα αστυνομικά κρατητήρια ο Χρυσοχοΐδης ! - Θα αυξηθεί κατακόρυφα η εγκληματικότητα



φωτο Patriamedia

Καλά ρε 'συ Χρυσοχοΐδη, πόσο μυαλό χρειάζεται κανείς για να καταλάβει ότι μόλις τους ξαμολήσεις όλους αυτούς απότομα, θα γίνει τής... «εκδιδομένης γυναικός το κιγκλίδωμα»; Το επιδιώκεις το Χάος έτσι; Το επιδιώκεις «τρελλά», για να γίνει η Ελλάς ακόμη πιο γρήγορα Λίβανος, Ιράκ, Σομαλία...

Αθήνα, Ελλάδα 10/12/2009 18:51 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Μήνυμα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοϊδη για την Παγκόσμια Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Τη λειτουργία πρότυπου κέντρου καταγραφής και διαχείρισης παράνομα εισερχομένων μεταναστών στη χώρα μας μέσα στο 2010 εξαγγέλλει με μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Το κέντρο αυτό θα λειτουργήσει στην περιοχή Ουτζά Μυτιλήνης σε έκταση που παραχώρησε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και όπως δηλώνει ο κ. Χρυσοχοϊδης η δημιουργία του κέντρου ξεκινά άμεσα.

Στο μήνυμά του για την Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ο κ. Χρυσοχοϊδης τονίζει ότι έχουν ληφθεί καίριες αποφάσεις που θωρακίζουν τα...

ανθρώπινα δικαιώματα και θέτουν νέες βάσεις στις σχέσεις των πολιτών με τις αρχές. Ενδεικτικά στα μέτρα αυτά συμπεριλαμβάνονται:

1. Απαγόρευση των απελάσεων μεταναστών δεύτερης γενιάς για τυπικούς λόγους. Η απαγόρευση αφορά παιδιά που έχουν γεννηθεί, ενηλικιωθεί και μεγαλώσει στην Ελλάδα.

2. Ελεύθερη κυκλοφορία των μεταναστών που είναι κάτοχοι μπλε βεβαίωσης τύπου Α' από και προς τη χώρα καταγωγής τους για χρονικό διάστημα που έχει ήδη αρχίσει και τελειώνει στο τέλος του 2010.

3. Κλείσιμο του χώρου παραμονής μεταναστών στην περιοχή Παγανή Μυτιλήνης, καθώς όπως αναφέρει ο κ. Χρυσοχοϊδης, ο χώρος αυτός είχε μετατραπεί σε "κολαστήριο ψυχών" και δυσφημιζόταν η χώρα μας διεθνώς.

4. Απελευθέρωση 4.000 μεταναστών από τα αστυνομικά κρατητήρια. Οι μετανάστες αυτοί δεν βαρύνονται με ποινικά αδικήματα.

5. Απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ενωσης με ελληνική πρόταση για σύναψη συμφωνιών επανεισδοχής παράνομων μεταναστών με το Αφγανιστάν το Ιράκ και το Μπαγκλαντές. Η Ελλάδα πέτυχε στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης να προστεθεί αναφορά για την λειτουργία μηχανισμού αξιολόγησης του τρόπου και των αποτελεσμάτων που έχει η εφαρμογή αυτών των συμφωνιών.

6. Λειτουργία ειδικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων με τη συμμετοχή της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η οποία θα προωθήσει την απο-αστυνομικοποίηση της διαδικασίας παροχής ασύλου και θα δημιουργήσει την ανεξάρτητη υπηρεσία ασύλου.

Οπως τονίζει ο κ. Χρυσοχοϊδης η αλλαγή στην πολιτική ασύλου γλιτώνει τη χώρα μας από δεκάδες καταδίκες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

7. Ιδρυση ανεξάρτητου γραφείου αντιμετώπισης περιστατικών αυθαιρεσίας από τα Σώματα Ασφαλείας ώστε να πατάσσεται η αστυνομική αυθαιρεσία και η κρατική βία έναντι πολιτών.

8. Από τις 2 Ιανουαρίου οι αστυνομικοί θα φέρουν ευκρινή διακριτικά ώστε να είναι σαφής η ταυτότητά τους στους πολίτες, ενώ εξετάζεται και η κατάργηση της ρίψης δακρυγόνων.


ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ


πηγή:
Έσχατη Ανάσχεση


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου