Χρήστες OnLine

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Θέλουν την κατάργηση των Αρχαίων Ελληνικών από τα σχολεία

Εμείς την ιστορία και τη γλώσσα μας δε τη χαρίζουμε σε κανέναν. Την κατάργηση της διδασκαλίας της αρχαίας ελληνικής γλώσσας στο Γυμνάσιο ζήτησε ο καθηγητής Φιλοσοφίας, Εμμανουήλ Κριαράς, από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Κατά τη διάρκεια συνάντησης στο σπίτι του ο κ. Κριαράς έθεσε την εδώ και χρόνια γνωστή άποψή του για την κατάργηση της διδασκαλίας της αρχαίας ελληνικής γλώσσας στο Γυμνάσιο, αίτημα που είχε θέσει κατ’ επανάληψη σε επιστολές του τόσο σε πρωθυπουργούς όσο και σε υπουργούς Παιδείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις προτάσεις του κ. Κριαρά. Εντύπωση φυσικά δε μας έκανε κάτι τέτοιο εφόσον η εκμάθηση των αρχαίων ελληνικών δεν είναι τόσο σημαντική σε ένα τόσο… “προοδευτικό” κράτος όπως η Ελλάδα.

Τι κι αν σε ξένες χώρες η εκμάθηση των αρχαίων ελληνικών αποτελεί ένα αξιοσέβαστο μάθημα, στην Ελλάδα του σήμερα από ότι φαίνεται αποτελεί κάτι ξεπερασμένο και μη απαραίτητο.


Φυσικά κύριε πρωθυπουργέ και σας φαίνεται ενδιαφέρουσα αυτή η πρόταση με τα λεγόμενά σας θέλετε να δημιουργήσετε μια Ελλάδα χωρίς εθνική ταυτότητα και συνείδηση. Την ιστορία μας ήδη την έχετε διαστρεβλώσει και την έχετε πουλήσει στους εμπόρους των εθνών τώρα θα κάνετε το ίδιο και με τα αρχαία ελληνικά μας.


Δεν πειράζει κύριοι πουλήστε τα όλα όπως έχετε ξεπουλήσει και την ίδια μας τη χώρα κανένας δε θα βρεθεί απέναντι σας. Κανείς εκτός από τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Ενάντια σε κάθε εθνικό ξεπούλημα, σε κάθε προοδευτική υποχώρηση και σε κάθε προσπάθεια ναρκώσεως του λαού. Εμείς την ιστορία και τη γλώσσα μας δε τη χαρίζουμε σε κανέναν.


πηγη


σχόλιο ΕΛΛΑΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗ : και όμως παιδιά, θα βρούν απέναντι τους πολλούς περισσότερους αποτι φαντάζεστε.... ο Ελληνας κάνει υπομονή, παλεύει για το μέλλον του και την οικογένεια του.. η υπομονή όμως έχει και ενα όριο.. και όπου ναναι θα το ξεπεράσουν αυτο το όριο.. δεν είμαστε βλακες.. το ξέρετε καλα. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου