Χρήστες OnLine

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Στην Ήπειρο για τους Τσάμηδες η ΕΥΠ


Περίεργοι τύποι με ελβετικά διαβατήρια έκαναν την εμφάνισή τους στην περιοχή

Ψάχνουν σε υποθηκοφυλακεία για περιουσίες και εμφανίζουν... τίτλους ιδιοκτησίας

Κλιμάκιο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) βρέθηκε - σύμφωνα με πληροφορίες - την περασμένη στους νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας ερευνώντας πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ομάδα Αλβανοτσάμηδων με ελβετικά διαβατήρια περιφέρονται στην περιοχή των Φιλιατών και της Παραμυθιάς ψάχνοντας στα υποθηκοφυλακεία της περιοχής για συγκεκριμένες περιουσίες.

Οι άνθρωποι αυτοί που ζουν μόνιμα στο εξωτερικό επέδειξαν μάλιστα σε μουσουλμάνο κάτοικο της περιοχής τίτλο ιδιοκτησίας για κτήματα που έχει στην κατοχή του και διαχειρίζεται Έλληνας πολίτης, ζητώντας του να καταθέσει ως μάρτυρας μόλις ξεκινήσει δικαστικές διαδικασίες. Όταν ο μουσουλμάνος συμπολίτης μας αρνήθηκε να πράξει κάτι τέτοιο λέγοντάς του «Μην με μπερδεύεις εμένα» τότε ο Αλβανοτσάμης του είπε ότι σύντομα θα μετανιώσει γι' αυτήν του την άρνηση.
Η οργάνωση - πολιτικό κόμμα που έχουν ιδρύσει οι Τσάμηδες στα Τίρανα βλέποντας πως δεν μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα με τα ονόματά τους καθώς οι προξενικές μας αρχές δεν τους χορηγούν βίζα.

Χρησιμοποιούν πλέον τους απογόνους των Τσάμηδων που ζουν κυρίως στην Ελβετία προκειμένου να δημιουργήσουν κατά κύριο λόγο κλίμα ανασφάλειας στην περιοχή της Θεσπρωτίας, με συχνές παρουσίες αλλά και ερωτήσεις προς τους κατοίκους.

Εκτιμούν πως με τη μέθοδο αυτή θα καταφέρουν αφενός να δημιουργήσουν εσωτερικό πρόβλημα στη χώρα, αφετέρου να διεθνοποιήσουν τις διεκδικήσεις τους. Οι μέθοδοι αυτοί μόνο απαρατήρητες δεν πέρασαν από τις υπηρεσίες ασφαλείας οι οποίες παρακολουθούν από πολύ κοντά το όλο θέμα και γι' αυτό το λόγο άλλωστε βρέθηκε στην περιοχή κλιμάκιο της ΕΥΠ.

Πηγή http://www.thermopilai.org/content/sten-epeiro-gia-tous-tsamedes-e-eup

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου