Χρήστες OnLine

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Αλλοδαποί επιχείρησαν να αποδράσουν από τις φυλακές


Συναγερμός σήμανε στις 2 τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, στις φυλακές Κορυδαλλού, όταν τέσσερις αλλοδαποί κρατούμενοι έγιναν αντιληπτοί από σωφρονιστικό υπάλληλο που έκανε περιπολία την ώρα που επιχειρούσαν να αποδράσουν.

Οι δραπέτες πιάστηκαν επ' αυτοφώρω στο χώρο του Β΄ «νεκρού» προαύλιου της Β΄ πτέρυγας των Φυλακών Κορυδαλλού, έχοντας διαφύγει προηγουμένως από το κελί στο οποίο κρατούνταν στον πρώτο όροφο της ίδιας πτέρυγας. Ο δεσμοφύλακας που έκανε περιπολία με τη βοήθεια συναδέρφων του τους συνέλαβε και τους οδήγησε ξανά στα κελιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι επίδοξοι δραπέτες έκοψαν με ατσάλινο σύρμα την σιδερόβεργα στο κελί τους και διέφυγαν στο Α΄ «νεκρό» προαύλιο αρχικά χρησιμοποιώντας σεντόνι σαν αυτοσχέδιο σχοινί. Το σεντόνι κρατούσε ο ένας εκ των κρατουμένων, ο οποίος και τραυματίσθηκε στο πόδι, στην προσπάθειά του να πηδήσει στο Β΄ «νεκρό» προαύλιο.

Για να καταφέρουν τελικά να αποδράσουν θα έπρεπε να αναρριχηθούν από το Β' «νεκρό» προαύλιο διαδοχικά σε δύο μαντρότοιχους, ύψους 4 και 6 μέτρων αντιστοίχως (στην κατάληξη των οποίων έχει τοποθετηθεί σύρμα τύπου «σερπαντίνας») του κεντρικού προαυλίου, το οποίο φρουρείται συνεχώς από σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου