Χρήστες OnLine

Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Η εφημερίδα "Καθημερινή" στην υπηρεσία του Ισλάμ


Δεν χρειάζεται να είναι κανείς πυρηνικός επιστήμονας για να αντιληφθεί ότι το συγκρότημα Αλαφούζου μέσω της εφημερίδας και του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ είναι το Μέσο ενημέρωσης που προωθεί περισσότερο από κάθε άλλο, τα προνόμια των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών στην Ελλάδα.

Εδώ επιχειρώ να αποκαλύψω το μήνυμα που επιχειρεί να περάσει το κάθε άρθρο, καθώς και τον πιθανό λόγο για τον οποίο ο όμιλος της Καθημερινής ασχολείται τόσο παθιασμένα με το θέμα.


Μια ματιά στους τίτλους και το περιεχόμενο των άρθρων αρκεί. Φυσικά όπως πάντα η ενημέρωση είναι μονόπλευρη. Ρίχνουν έμμεσα τις κατηγορίες τους στους αγανακτισμένους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα δίχως να δημοσιεύουν την απάντηση η έστω μία γνώμη εξ αυτών. Στην Ελλάδα η αντικειμενική ενημέρωση έχει πάει περίπατο! Σε όλες άλλες ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου, οι σοβαροί δημοσιογράφοι δεν εκφέρουν ανοιχτά άποψη. Στην Ελλάδα η δημοσιογραφία μόνο δημοσιογραφία δεν είναι.


Τα άρθρα


«Η ζωή μας εδώ έχει γίνει αβίωτη»


Εννοείται ότι μιλούν για την ζωή των αριστεριστών και λαθρομεταναστών που έχει γίνει "αφόρητη" από τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας των Ελλήνων κατοίκων. Ο μάρτυρας και γραφών παροτρύνει μάλιστα την αστυνομία να ασκήσει βία κατά των κατοίκων! Στις πορείες τους οι αριστεροί κατηγορούν την δήθεν αστυνομική βία, αλλά όταν πρόκειται για δικό τους συμφέρον η βία αυτή είναι ευπρόσδεκτη.


“Κλείδωσαν ακόμη και την παιδική χαρά...“


Μαρτυρίες κατά των κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα από την γνωστή ακτιβίστρια και βασική προασπίστρια των λαθρομεταναστών στον άγιο Παντελεήμονα κ. Μαρίνα Βήχου!


“Είναι υποχρέωση της εκκλησίας να βοηθήσει“


…τους αλλοδαπούς. Η δηλώσεις συμπαράστασης στους λαθρομετανάστες, του πατέρα Προκόπιου, ιερέα της εκκλησίας του Αγίου Παντελεήμονα.


“Τους χωρίζει η θρησκεία, τους ενώνει η αγάπη“


“Τα τελευταία χρόνια για όλο και περισσότερους Έλληνες η αγάπη έρχεται από την Ανατολή.“


Η ιστορία ενός ζευγαριού μεταξύ μίας Ελληνίδας Χριστιανής και ενός μουσουλμάνου. Το μήνυμα φυσικά, είναι… μπορούμε να συμβιώσουμε, Ελληνίδες αφομοιώστε τους…


“Στον Πρόεδρο και μετά στο Ευρωδικαστήριο“


Το άρθρο εκφέρει τους πόθους, τα αιτήματα και το εκβιασμό των μουσουλμάνων στην Ελλάδα οι οποίοι σχεδιάζουν να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προκειμένου να αποκτήσουν στην Αθήνα μουσουλμανικό τέμενος. Τέμενος που θα χτιστεί σε δημόσια γη, με χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων. Δεν θα μου προκαλούσε έκπληξη η είδηση ότι την προσφυγή έχουν αναλάβει οι συνήθεις κατήγοροι της χώρας μας: ο Παναγιώτης Δημητράς και το Παρατηρητήριο συμφωνιών του Ελσίνκι.


Το άρθρο φιλοξενεί και την δήλωση του προέδρου της Μουσουλμανικής Ενωσης Ελλάδος κ. Ναΐμ Ελγαντούρ.


«Έχουν περάσει τριάντα χρόνια από τότε που υποτίθεται ότι άρχισε να δρομολογείται η ανέγερση ισλαμικού τεμένους, αλλά ακόμα είμαστε στα λόγια. Θεωρώ ότι δεν είναι αίτημα μόνο δικό μας, αλλά κάθε φιλελεύθερου ανθρώπου πάνω στον πλανήτη»


Το Ισλάμ απέχει από τον φιλελευθερισμό όσο ο Ερμής από τον Πλούτωνα! Ας πάει ο κ. Ελγαντούρ να ζητήσει χριστιανικό τέμενος στην Σαουδική Αραβία. Την θρησκεία της οποίας η ιερή πόλη Μέκκα είναι χώρος απαγορευμένος για του αλλόθρησκους.


Εάν πράγματι τους λείπει το Ισλάμ, οι λαθρομετανάστες θα πρέπει να εξετάσουν το ένδέχομενο να μείνουν στην Τουρκία από όπου και εισέρχονται λαθραία! Η αναχρονιστική και άκρα δογματική θρησκεία του Ισλάμ δεν συμβαδίζει με τις ευρωπαϊκές αξίες! Εξάλλού η τουρκία παρουσιάζει ρυθμούς ανάπτυξηες της τάξεως του 5% ετησίως. Γιατί να μην μπορούν να απασχοληθούν εκέι οι οικονομικοί Μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες;


Τουλάχιστον οι δηλώσεις αυτές εκφράζουν και μια αλήθεια που θα πρέπει να εγείρει συναγερμό: To γεγονός ότι στην Αθήνα μόνο κατοικούν 700.000 οι Μουσουλμάνοι! Η προέλαση του Ισλάμ που διαρκεί αιώνες συνεχίζεται μέσω του εποικισμού.


“Αλλαγή τοπίου σε δέκα χρόνια“


ο βοηθός Συνήγορος του Πολίτη κ. Ανδρέας Τάκης σχολίασε ότι «η Ελληνική Αστυνομία χρειάζεται αρωγούς στην προσπάθεια να διατηρήσει διαύλους επικοινωνίας με τις ηγεσίες των κοινοτήτων Αφρικανών και Ασιατών που ζουν και δραστηριοποιούνται στη χώρα.


Με άλλα λόγια οι γνωστοί ανθέλληνες αριστεριστές του Συνήγορου του Πολίτη θέλουν να μετατρέψουν την αστυνομία σε ένα είδος διπλωματικού εγχώριου σώματος που θα καλείται να τελέσει ως δίαυλος επικοινωνίας με τους λαθρομετανάστες. Μέλη του Συνήγορου του Πολίτη συμμετέχουν σε πολλές οργανώσείς που χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση, την Ε.Ε. και αμερικανικά Φιλανθρωπικές οργανώσεις για να προωθήσουν την ένταξη των λαθρομεταναστών στην ελληνική κοινωνία.


Για παράδειγμα ο κοινωνιολόγος κ. Μίλτος Πάυλου: μέλος του ΚΕΜΟ, διευθυντής της Εθνικού Παρατηρητηρίου του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας HLHR-KEMO, μέλος της Ελληνικής Ένωσης για τα δικαιώματα του ανθρώπου, μέλος του Συνήγορου του πολίτη και συντάσσει αναφορές γα το Migration Policy Group – ένα ευρωπαικό think tank υπέρ της μετανάστευσης.


Το όνομα του Πάυλου εμφανίζεται σε κείμενο πηγή στο επόμενο άρθρο με τίτλο


“Η (ελληνική) νεύρωση με το Ισλάμ“


nfo


- Μίλτου Παύλου - Δημήτρη Χριστόπουλου (επιμ.), «Η Ελλάδα της μετανάστευσης», Αθήνα 2004, εκδ. Κριτική

- Ερνεστ Γκέλνερ, «Μουσουλμανική Κοινωνία», Αθήνα 2006, εκδ. Αλεξάνδρεια

- Μarc Ferro, «Το σοκ του Ισλάμ», Αθήνα 2009, εκδ. Αλεξάνδρεια

- Edward Said, «Ο Φρόυντ και οι μη-Ευρωπαίοι», Αθήνα 2004, εκδ. Αγρα

- Reza Aslan, «Ενας είναι ο κύριος ο Θεός μου», Αθήνα 2007, εκδ. Κέδρος

- Κωνσταντίνος Π. Ρωμανός, «Ελληνιστικό Ισλάμ», Αθήνα 2001, εκδ. Αλεξάνδρεια"


Εδώ ο γραφών κ. Τάκης Καμπύλης έχει συλλέξει μαρτυρίες από έλληνες ακαδημαικούς οι περισσότεροι εκ των οποίων ανήκουν στους γνωστούς κύκλους, που προσπαθούν να πιστοποιήσουν την επιρροή του Αρχαιοελληνικού πολιτισμού στον ισλαμικό κόσμο, τον οποίο χρίζουν ως φωτοδότη των Ελληνικών ιδεών στην Ευρώπη κατά των μεσαίωνα.


Ίσως - εάν κρίνει κανείς ότι η παρακμή και την καταστροφή που έφερε η Οθωμανική κατοχή στις ελληνορωμαϊκά εδάφη την εποχή εκείνη, ώθησε πολλούς Έλληνες του πνεύματος να διαφύγουν στην Ευρώπη. Λίγο ακόμα και γράφουν ότι ο Γάλλος φιλόσοφος Descartes γνώρισε τα έργα του Πλάτωνα μέσω φίλου Πακιστανού λαθρομετανάστη!


Προφανώς το άρθρο προσπαθεί να μας καθησυχάσει προβάλλοντας μια εικόνα όπου ο μουσουλμανικός κόσμος δεν απέχει τόσο πολύ από τον Ελληνικό πολιτισμό!


“Κερδίζουν έδαφος οι αλλοδαποί αστυνομικοί“


“Το θέμα επανέρχεται στην ΕΛ.ΑΣ., παρόλο που το ισχύον νομικό πλαίσιο αποκλείει (προς το παρόν) τέτοιο ενδεχόμενο“


Το περιεχόμενο αποκαλύπτει ότι στο θέμα συμμετέχει και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Η ένταξη αλλοδαπών στην ΕΛ.ΑΣ είναι σχέδιο που ανήκει στον Υπ. Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Είναι ένας δούρειος ίππος για το άνοιγμα των δημοσιών θέσεων στους αλλοδαπούς που θα επιτρέψει την προσχώρηση τους στις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος. Μέχρι τώρα το σύνταγμα απαγορεύει την πρόσληψη αλλοδαπών σε δημόσιες θέσεις.


Φυσικά από την παρέα δεν μπορούσε να λέιψει ούτε ο αγαπητός κ. Πάσχος Μανδραβέλης με το άρθρο του.


“O Aλλάχ και η οικονομία“


Ο δημοσιογράφος περιγράφει την οικονομική άνθιση του μουσουλμανικού κόσμου και την γνωστή θεωρία ότι η Δύση πείρε το επάνω χέρι διότι ο Ισλαμικός νόμος απέτρεπε την διαιώνιση εταιριών πέραν του θανάτου του ιδρυτή τους. Η εξήγηση αυτή δίδεται συχνά ως η κύρια πηγή του προβλήματος που οδήγησε στην γιγάντωση των πολυεθνικών από τους αντικαπιταλιστές αριστεριστές. Το μήνυμα που επιχειρεί να περάσει υπογίως ο κ. Μανδραβέλης είναι ότι ο μουσουλμανικός παραδοσιακός κόσμος ήταν από την φύση του οικονομικά ισχυρός αλλά με σωστές δικλείδες προστασίας κατά του υπέρμετρου καπιταλισμού. Ιδέα που είναι προσιτή στους νέο-προοδευτικούς της Αριστεράς.


Εδώ ο κ . Μανδραβέλης μας πληροφορεί ότι:


Aλλά κι εντός των ισλαμικών κρατών οι θρησκευτικές μειονότητες των Xριστιανών και Ιουδαίων είχαν τα ίδια πλεονεκτήματα σε σχέση με τους μουσουλμάνους“


Με το σκεπτικό αυτό ο δημοσιογράφος θέλει να μας πει ότι οφείλουμε και εμείς να ανταποδώσουμε τα ίδια δικαιώματα στους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες. Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τα δικαιώματα που μας παρείχαν οι ίδιοι. Μόνο που στην περίπτωσή των Ελλήνων οι Μουσουλμάνοι ήλθαν ως κατακτητές, ενώ στην προκειμένη οι Μουσουλμάνοι επιστρέφουν ως απρόσκλητοι εισβολείς!


“To 1880 η πρώτη υπόσχεση για τζαμί“


Ένα ιστορικό των διεκδικήσεων για το τζαμί. Στόχος του συγκεκριμένου άρθρου είναι να μας πείσει ότι το ζήτημα έχει διαιωνιστεί για πολύ καιρό και είναι επιτέλους ώρα η Ελληνική πολιτεία να ενδώσει στις απαιτήσεις των Mουσουλμάνων.



Η πιθανή εξήγηση...


Γιατί όμως η Καθημερινή αγωνίζεται για τα δίκαια των μουσουλμάνων; Εάν παρατηρήσετε, ουδέποτε ασχολήθηκαν με τα δίκαια άλλων λαθρομεταναστών όπως στην περίπτωση των Αλβανών.


Ο όμιλος της Καθημερινής ελέγχεται από δύο οικογένειες που δραστηριοποιούνται στα ναυτιλιακά, αποκλειστικά με το εμπόριο πετρελαίου. Αν και η εταιρία Αργοναύτης, θυγατρική της Καθημερινής, έχει πουλήσει τρία από τα τέσσερα πετρελαιοφόρα πλοία που είχε στην κατοχή της, ο συνέταιρος της οικογένειας Αλαφούζου είναι από τους μεγάλους παίκτες στον χώρο. Ο κ Ευάγγελος Μαρινάκης έχει το 25% της Καθημερινής. Μέσω των εταιριών Capital και Barclay διαθέτει άνω των 30 δεξαμενόπλοιων και ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος του ενεργειακού εμπορίου στην Μαύρη Θάλασσα και όχι μόνο.


Η δραστηριοποίηση στο εμπόριο πετρελαίου απαιτεί καλές σχέσεις με τις χώρες του ΟΠΕΚ, εννέα εκ των δεκαπέντε, και οι μεγαλύτερες εκ των οποίων, είναι Mουσουλμανικές. Επίσης, Mουσουλμανικές είναι και πετρελαιοπαραγωγικές χώρες εκτός του OPEK όπως η Αίγυπτος και η Λιβύη. Ας θυμηθούμε ότι οι ταραχές που προκλήθηκαν παγκοσμίως από τα σκίτσα με θέμα το Ισλάμ που εκδοθήκαν στην Δανία, είχαν ως αποτέλεσμα τον οικονομικό αποκλεισμό των Δανέζικων εταιριών στις Mουσουλμανικές χώρες.


Είναι σχεδόν σίγουρο λοιπόν, ότι το ενδεχόμενο κινητοποίησης του Mουσουλμανικού στοιχείου στην Ελλάδα και η πιθανή απόρριψη των αιτημάτων τους, τρομάζει τους εφοπλιστές πετρελαιoφόρων που διακρίνουν ορατό τον κίνδυνο αντιδράσεων των Mουσουλμανικών κρατών προς τις εταιρίες Ελληνικών συμφερόντων. Από την άλλη όμως η Δανέζικη ναυτιλιακή A. P. Moller-Maersk Group ήταν από τις λίγες που δεν επιρρεάστηκαν από την κρίση, πιθανώς διότι δεν έχουν άμεση επα΄φη με καταλανωτές.


Επιπλέον, η Σαουδική Αραβία χρηματοδοτεί την υποδομή του Ισλάμ στην Ευρώπη μέσω Μουσουλμανικών Φιλανθρωπικών οργανώσεων. Το γεγονός αυτό αποτελεί σοβαρή ένδειξη του ενεργού ρόλου που παίζει το πολιτικό, και όχι απλά θρησκευτικό, Ισλάμ της Σαουδικής Αραβίας στην διάδοση του Mουσουλμανικού στοιχείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου