Χρήστες OnLine

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2009

ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ


ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ
Η άκαιρη, άσκοπη, πρόχειρη και κυρίως επικίνδυνη πρωτοβουλία της κυβερνήσεως για την απόδοση της ιθαγένειας σε 250.000 μετανάστες, εγείρει πλήθος ερωτημάτων και περισσοτέρων αντιδράσεων. Είναι αυτονόητο ότι οι, κατά βιολογική προδιάθεση, λείχοντες την σοσιαλιστική εξουσία δημοσιογράφοι και τα, λόγω επίκτητης επαγγελματικής διαστροφής, οσφυοκάμπτοντα Μ.Μ.Ε αγνοούν την πρόταση νόμου του κ. Ραγκούση.

Είναι όμως εξ ίσου βέβαιο ότι η συντριπτική πλειονότης των Ελλήνων αντιτίθεται στην αλλοίωση της πολιτιστικής, κοινωνικής, θρησκευτικής και πολιτικής ταυτότητάς τους. Ορισμένοι επικεντρώνονται σε νομικά επιχειρήματα, προκειμένου να καταδείξουν ότι ο νόμος με τον οποίο θα «χαρίσει» η Ελλάδα την ιθαγένεια σε πρώτη φάση, σε 250.000 αλλοδαπούς είναι αντισυνταγματικός.

Τούτο έχει ως συνέπεια να αντιμετωπίζεται η Ελληνοποίηση Αφγανών, Πακιστανών, Αλβανών και άλλων, ως νομικό πρόβλημα. Όμως οι συνέπειες από ενδεχόμενη υπερψήφιση αυτής της προτάσεως νόμου εγείρουν κοινωνικά, πολιτιστικά και αναπόδραστα εθνικά ζητήματα. Ερωτήσεις συγκεκριμένες που απαιτούν σαφείς απαντήσεις:

*Γιατί αποδίδεται μαζικά η ιθαγένεια σε 250.000 αλλοδαπούς;

*Ποιόν σκοπό εξυπηρετεί;

*Τι θα συμβεί αν δύο εκατομμύρια μετανάστες που βρίσκονται στην χώρα μας, ζητήσουν την Ελληνική ιθαγένεια;

*Με δεδομένο ότι όλοι σχεδόν οι άνθρωποι αυτοί τεκνοποιούν με ανεξέλεγκτο ρυθμό αποδέχεται η κυβέρνηση την σχεδόν βέβαιη διαμόρφωση αναλογίας πληθυσμού 60% Ελλήνων, 40% Ελληνοποιημένων αλλοδαπών;

*Γνωρίζει η κυβέρνηση ότι όσοι αλλοδαποί είναι μουσουλμάνοι (και είναι σχεδόν όλοι) αποκτήσουν την Ελληνική ιθαγένεια, θα ζούν και θα συμπεριφέρονται σύμφωνα με τους κανόνες που τους επιβάλλει η Σαρία;

*Έχει ενημερώσει η κυβέρνηση τους Έλληνες πολίτες ότι η Διακήρυξη του Καΐρου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Ισλάμ, η οποία υπεγράφη το 1990 από όλα τα Ισλαμικά κράτη, ορίζει σαφώς ότι η Σαρία είναι η μοναδική πηγή από την οποία αντλούνται οι ρυθμίσεις για τον τρόπο ζωής των ανθρώπων στον Ισλαμικό κόσμο και δεν υφίσταται διαχωρισμός της εκκλησίας από το κράτος;

*Γνωρίζει η κυβέρνηση ότι σε ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα Δικαστήρια κρίνουν με βάση τον Ισλαμικό νόμο; (ενδεικτικά μνημονεύω την από 1η Απριλίου 2008 απόφαση του Δικαστηρίου της γαλλικής πόλεως Lille, σύμφωνα με την οποία ο σύζυγος δικαιώθηκε για την εκδίωξη της συζύγου του, επειδή του απέκρυψε ότι δεν ήταν παρθένος.
Η Σαρία υπερίσχυσε του γαλλικού δικαίου. Η θρησκευτική υπεροχή έναντι του λαϊκού χαρακτήρα του κράτους).

*Γνωρίζει η κυβέρνηση την σχετικά πρόσφατη (Φεβρουάριος 2008) δήλωση του κ. Villy Søvndal προέδρου του σοσιαλιστικού κόμματος της Δανίας :«αυτοί οι άνθρωποι ήλθαν σε λάθος χώρα. Αν είναι τόσο ανόητοι ώστε να απαιτούν χαλιφάτο ή την εφαρμογή της Σαρία, να πάνε στο Ιράν ή στην Σαουδική Αραβία. Δεν είναι δεκτοί στην Δανία. Να φύγουν από την χώρα μας και όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο».

*Γνωρίζει η κυβέρνηση ότι για κάθε επιπλέον μετανάστη θα πρέπει να δημιουργούνται επιπρόσθετες υποδομές (κατοικίες, νοσοκομεία, σχολεία, θέσεις εργασίας κλπ). Τούτο θα απαιτεί επιπλέον δαπάνη ίση προς το τετραπλάσιο του ετησίου μισθού του. Σε περίπτωση δε που ο μετανάστης έχει σύζυγο και τρία παιδιά, η απαιτουμένη δαπάνη ισούται με το εικοσαπλάσιο του ετησίου μισθού του. Ευνόητο είναι ότι κάτι τέτοιο είναι οικονομικά ασύμφορο και δυσβάστακτο. Αυτοί δεν είναι δικοί μου υπολογισμοί, αλλά του κ. Maurice Allais, βραβευμένου με το Νόμπελ οικονομίας το 1988.Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://dhmopshfisma.blogspot.com προκειμένου να ενημερωθείτε για την πρόταση δημοψηφίσματος επί του νομοσχεδίου.

Πάντως είναι σημαντικό αν τελικώς το νομοσχέδιο φθάσει στην Βουλή, να ζητηθεί ονομαστική ψηφοφορία ώστε να πληροφορηθούν όλοι οι Έλληνες για την συμπεριφορά και συνέπεια των εκπροσώπων τους στο Κοινοβούλιο.

.

Στέργιος Κ.

πηγη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου