Χρήστες OnLine

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν αεροσκάφος της Ολυμπιακής!

Μετά τις καθημερινές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και την… καθιέρωση των πτήσεων προσομοίωσης βομβαρδισμού πάνω από ελληνικά νησιά, το μεσημέρι της Τρίτης τουρκικό μαχητικό παρενόχλησε πολιτικό αεροσκάφος της Ολυμπιακής που εκτελούσε την πτήση Αθήνα – Σάμος.



Όπως αποκαλύπτει το protothema.gr, περίπου στις 12 το μεσημέρι και ενώ το αεροσκάφος των Ολυμπιακών Αερογραμμών προσέγγιζε στο αεροδρόμιο της Σάμου, ο κυβερνήτης, ο συγκυβερνήτης αλλά και οι επιβάτες του ελικοφόρου αντελήφθησαν σε πολύ μικρή απόσταση ένα μαχητικό αεροσκάφος. Επρόκειτο για ένα τουρκικό F-16, το οποίο έφτασε σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων από το αεροσκάφος της Ολυμπιακής, πετώντας παράλληλα με το ελληνικό επιβατικό σε ύψος 15.000 ποδών. Η παρενόχληση έγινε σε διεθνή εναέριο χώρο, αποδεικνύει ωστόσο τους κινδύνους που δημιουργούνται για την ασφάλεια των πολιτών από την κλιμάκωση των τουρκικών «επιθετικών» ενεργειών στο Αιγαίο. Η κυβέρνηση επιχείρησε να αποσιωπήσει την πρωτοφανή πρόκληση της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, παρά το γεγονός ότι το τουρκικό F-16 εισέβαλλε εντός του αεροδιαδρόμου που χρησιμοποιούν τα αεροσκάφη της πολιτικής αεροπορίας και προχώρησε σε επιδεικτική αναγνώριση του ελληνικού ελικοφόρου ATR-70.

Η προσέγγιση του αεροσκάφους της Ολυμπιακής από το τουρκικό μαχητικό έγινε αντιληπτή από τους επιβάτες της πτήσης, οι οποίοι προφανώς ξαφνιάστηκαν όταν είδαν σε πολύ μικρή απόσταση δίπλα τους ένα F-16.

Το γεγονός ότι περιστατικά όπως η σημερινή παρενόχληση του ελληνικού ελικοφόρου εγκυμονούν κινδύνους για την ομαλή διεξαγωγή των πτήσεων πάνω από το Αιγαίο και εντός του ελληνικού FIR, δίνει ισχυρά επιχειρήματα σε όποια ελληνική κυβέρνηση θα ήθελε να εκθέσει τους Τούρκους για τις προκλητικές και επιθετικές πτήσεις των μαχητικών τους –ανεξαρτήτως εάν αυτές γίνονται στον ελληνικό ή το διεθνή εναέριο χώρο.

Στη γραμμή της «απόκρυψης» της παρενόχλησης του αεροσκάφους της Ολυμπιακής, το Πεντάγωνο ενημερώνει απλώς ότι σήμερα Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου, συνολικά 16 τουρκικά μαχητικά προέβησαν σε δύο παραβάσεις του FIR Αθηνών και τέσσερις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, ενώ καταγράφηκαν και δύο εικονικές αερομαχίες με τα ελληνικά μαχητικά που έσπευσαν να αναγνωρίσουν τους «εισβολείς».

Πηγή http://greeknation.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου